Rodjeni u septembru

Šta o vama govori to što ste rodjeni u septembru? Da li ste naklonjeni umetnosti, ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi?

Septembar je bio sedmi mesec kod Rimljana – Septem. Nakon što je Julije Cezar reformisao kalendar, septembar je postao deveti mesec u godini, no, uprkos tome, zadržao je svoje staro ime koje su kasnije prihvatili i drugi narodi.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

30. septembar

Volite sve one dobre stvari i zadovoljstva koje život pruža. Imate sposobnost da se uzdignete do velikih visina, ali isto tako i da se spustite ispod svakog nivoa. Stoga, morate biti pažljivi kada je reč o vašoj sopstvenoj zaštiti, jer je u pitanju vaša ličnost. Entuzijasta ste, upečatljivi i podložni ste spiritualnim impresijama. Volite knjige i puno čitate. Odani ste, a vaša ljubavna priroda je veoma razvijena – skoro pa previše.

Ako ste žena, morate biti pažljivi da ono što vam se čini bezazlenim flertom ne pokrene nešto sasvim ozbiljno. Dopadljivi ste i fascinantni suprotnom polu. Volite da se fino odevate, volite boje i svetla, i puno društva. Imate snažnu volju i odlučnost. Muzikalni ste, pa možete biti dobar izvođač na violini ili čelu. Imate talenat za glumu pa vas scena privlači. Ako ste muškarac, u poslu više imate sreće nego što ste mudri; ne retko zađete tamo gde se anđeli plaše da zađu, ali sve ispadne dobro na kraju. Upamtite da nikada ne možete da upravljate drugima dok ne naučite da upravljate sobom. To je najteža od svih bitaka, ali najvažnija.

29. septembar

Pozitivni ste, puni samopouzdanja i jake volje. Budite pažljivi, da ne pobrkate tvrdoglavost sa odlučnošću, što se često dešava. Naučite da analizirate sebe i da odlučno uklanjate sve karakterne mane koje možete posedovati. Žudite za novcem i moći koju sobom nosi. Ako ste muškarac, naginjete tome da budete strogi i disciplinovani; zapravo, skoro ste pa vojnički precizni oko stvari.

Posvećeni ste porodici i volite domaći život. Smireni ste i spokojni, i ništa vas ne uzbuđuje kao neke ljude. Verujete u sopstvene mogućnosti, a to je i te kako opravdano. Morate više voditi računa o svom fizičkom zdravlju ili će vaši nervi otići u paramparčad. Trebalo bi relativno rano da stupite u brak, jer je to potpuno u skladu sa vašim životom.

28. septembar

Prijatni ste i srdačni, saosećajni, zbog čega možete biti dobar medicinski radnik. Vrlo ste zainteresovani za ljude oko sebe, ne možete da podnesete da gledate njihovu patnju ili podjarmljenost, kao što je slučaj u našim velikim gradovima. Privlačite ljude k sebi snagom svoje ličnosti. Volite književnost, muziku i umetnost. Spiritualni ste i impresionistički. Dobro opažate stvari i možete prodreti duboko u koren stvari. Imate vrlo duboku prirodu koju samo nekolicina može da razume ili ceni. Često možete osećati da se teret navalio na Vašu dušu i da ga je nemoguće skloniti; kao da su sve brige sveta na vašim ramenima.

Možete uraditi izuzetnu količinu posla, čak i ako je isti neprijatan, i imate sposobnost da naterate sebe da radite one stvari koje su neprijatne ili vam nisu prirodne. Prirodno ste domaćinski tip, sistematični ste, sporovodite red i zakon gde god da se pojavite. Imate lepu budućnost pred sobom, koju ćete ostvariti bez sumnje ako budete davali najbolje od sebe. Trebalo bi da započnete neki sopstveni posao, po mogućstvu što ranije u životu, jer nikada nećete biti srećni radeći za druge. Trebalo da više cenite svoje sopstvene vrednosti.

27. septembar

Optimistični ste i uvek gledate vedriju stranu stvari. Zanima vas pozorište – svetlost reflektora imaju šarm i fasciniraju vas na način kom se ne možete odupreti lako. Imate snažne emocije i narav koja se lako pobudi. Nemojte biti osetljivi na primedbe i prekore drugih; naučite da budete iskreniji u svojim opštenjima s drugima. Često tiho patite, umesto da vrlo otvoreno iznesete one stvari koje vas tište.

Ako ste žena, prilično ste lepi i atraktivni, a za mnoge i više nego fascinantni.Nemojte požuriti u bračne vode – sačekajte da vidite šta vam je sudbina pripremila. Volite muziku, pa možete dobro svirati klavir. Volite prirodu i život na otvorenom, dok vas gradska sredina ne privlači nimalo kao druge. Imate mnogo prijatelja, zasluženo! Nemojte se previše opterećivati pitanjima novca. Postoje načini da do njega dođete, samo treba da zauzmete odgovarajući stav u umu – osećajte se bogato iznutra pa ćete ga privući, nećete morati da jurite za njim.

26. septembar

Iskreni ste, temeljni i poslovni u svemu što radite. U vama postoji moćna pokretačka sila koja vas usmerava ka uzvišenijim i plemenitijim stvarima. Religiozni ste i smatrate da čitava priroda oslikava delo Tvorca. Volite knjige, načitani ste i umete lepo da pišete. Volite putovanja, ali volite i svoje ognjište; nakon što budete videli dobar deo sveta, umorićete se od toga i vratiti se svom domu, u komfor i uživanje.

Imate naglašen lični magnetizam i šarm i snažno ste privučeni suprotnom polu. Bićete smatrani prijatnim, pa ćete lako stupati u odnose. Posvećeni ste i volite decu. I životinje vas vole, nekako, misleći da ste kao one. Verovatno vas zanima istočnjačka misao, pa možete biti deo neke orijentalne sekte. Imate dobre izvršne sposobnosti, pa ćete, bez sumnje, biti uspešni u poslu.

25. septembar

Učeni ste, poetični i mogli bi pisati dobru poeziju kada bi se ka tome usmerili. Razdražljivi ste i bez balansa. Ako ste žena, povremeno možete biti histerični i ne možete se opredeliti za pravac delovanja u vezi s nekom određenom situacijom. Previše se oslanjate na druge – morate naučiti da mnogo čvršće stojite na svojim nogama. Imate mnoge talente, želite da budete uspešni; sve je unutar vas, samo treba da za tim posegnete. Prihvatate život onakvim kako vam dolazi; ne planirate i ne razmišljate previše unapred, kao što bi trebalo.

Morate se naučiti vrednosti novca i negovati naviku da štedite, jer ćete kasnije zažaliti ako to ne budete radili. Otvoreno laskate, ali samo ako za to postoji povod. Zanimaju vas neobične stvari, i imate mnogo interesovanja koja nikako ne delite s drugima. Dobrim delom se sanjar i niste praktični onoliko koliko bi trebalo. U poslu ćete imati određenog uspeha i verovatno ćete doći do izvesne sume novca vrlo neočkivano, oko 22. godine. Do 28. godine bi trebalo da budete imućni.

24. septembar

Direktni ste i iskreni, a vaša reč ima jednaku težinu kao pisano obećanje. Morate se naučiti vrednostima navika, bilo dobrim ili lošim, jer ih je veoma teško prekinuti kada se jednom formiraju, a imaju ogromnu ulogu u našim životima. Skloni ste tome da previše pričate. Upamtite: ćutanje je ograda mudrosti i mali novčić u velikom ćupu pravi veliku buku. Morate naučiti da malo kažete a puno uradite. Ako ste žena, morate se izdići iznad impulsa ogovaranja, naročito pričanja loših stvari o drugima, to vam je slabost. Talmud kaže da je kleveta ravna ubistvu; to je istina.

Volite decu i trebalo bi da sklopite brak relativno mladi. Impresionista ste, podložni spoljašnjim uticajima svake vrste, protiv čega se morate boriti. Ako ste žena, verovatno ćete mnogo lepo izgledati u belom, žutom i purpurnom. Nemojte se plašiti da govorite istinu, bez obzira na to koja je cena. To može stvoriti oluju, ali ona rasteruje oblake. Radite prema svom sudu, ali nemojte odbacivati savete drugih. Mudra osoba prihvata savete sa svih strana, pa odlučuje sam o pravcu svog delovanja. Trebalo bi da vam život bude uspešan.

23. septembar

Vrlo ste šarmantni i puni magnetizma; ako ste žena, imate izuzetan broj obožavalaca. Dopadljivi ste, dobro ste društvo i bez sumnje popularni u krugovima u kojima se krećete. Volite dobru garderobu pa se šepurite kao paun pred ogledalom, kada kupite novo odelo. Volite druženje i ne nikada ne može biti previše zabave za vas. Volite da flertujete, ali to činite bezazleno. Sposobni ste za duboka osećanja, i bez sumnje ćete se skrasiti i stupiti u srećan brak.

Budite vrlo oprezni pri izboru partnera, jer sreća vaše čitave budućnosti zavisi od tog izbora. Ako ste muškarac, imate dobar um za ugovaranje, pa bi trebali da budete uspešni u poslu. Sposobni ste za velike poduhvate i imate preko potrebnu sigurnost. Imate snažnu ličnost koja na duge staze gotovo uvek pobeđuje. Svaki čovek ima svoj momenat – i vaš će doći.

22. septembar

Previše ste kolebljivi u vezi s ostvarenjem uspeha. Morate se naučiti koncentraciji, da usmerite svoje snage, a ne da ih trošite na stvari koje vam nisu od interesa. Morate se više oslanjati na sopstvene snage. Morate imati određeni cilj, jasnu ambiciju u životu koje se morate držati. Skloni ste tome da mislite i kritikujete u sebi, a da to ne iznosite van u svojim kontaktima s drugima. Negujte više iskrenosti i otvorenosti.

Volite dobre stvari koje život pruža, i ništa vam ne prija tako dobro kao odlazak u prirodu, a onda u neki restoran na večeru. Volite kampovanje i mogli bi po čitav dan da provedete na obali reke ili jezera, pecajući u tišini. Ako ste žena, svoje nedostatke skrivate a trudite se da uvek budete u najboljem i najatraktivnijem izdanju. Nikad ne dozvolite sebi da spustite standarde, jer će se to momentalno odraziti na vas. Trebalo bi da se udate za onog ko je rođen u maju, junu ili decembru. Oniks ili mesečev kamen bi trebali da nosite, u prstenu ako ste žena, ili u šnali za mašnu ako ste muškarac.

21. septembar

Iznad svega ste načitani, a knjige i umetnička dela vas privlače kao retko koga. Volite da čitate i dobar ste poznavalac knjiga. Možete i pisati, a ako to ne činite, svakako treba da se usmerite u tom pravcu. Upamtite da je jedini način da naučite da pišete – da pišete. Čak i ako nakon godinu dana sve bacite, budite istrajni i postaćete vredan autor. Volite istoriju; imate dobru memoriju.

Ako ste žena, veoma volite garderobu; imate dobar ukus za uklapanje boja i umetničćko aranžiranje jedne stvari s drugom. Volite da ulepšavate dom i pokazujete velike veštine u vezi s tim. Vrlo ste odani i svog partnera možete učiniti beskrajno srećnim. Spiritualni ste i često imate čudna iskustva i snove koji su simbolični i mogu predviđati budućnost. Taktični ste i diplomatični. Oslanjate se na sopstvene snage i moći. 13. oktobar može biti najsrećniji dan u vašem životu.

20. septembar

Snažnog ste karaktera. Ne marite mnogo za mišljenje svojih suseda – ubeđeni da ste u pravu, nastavićete napred uprkos kritikama. Volite novac i moć koju donosi. Rano u životu bi trebalo da odlučite šta je to što bi želeli da radite, pa da onda usmerite svu svoju energiju u tom pravcu. Nikada nećete uspeti ako budete rasipali svoje snage i ne usmerite ih intenzivno prema ciljanom objektu.

Ne čakajte da se stvari preokrenu, jer se to neće desiti samo od sebe, već to morate vi da učinite. Morate se kretati i boriti. I upamtite – Bog pomaže onima koji pomažu sami sebi. Domaćinski se tip i volite boravak kod kuće. Ako ste žena, vrlo ste iskreni, lojalni i intelektualni ste tip. Trebalo bi da imate sopstveni dom koji ćete udesiti prema sopstvenom ukusu.

19. septembar

Imate dobar um za posao i dobro predviđate. Trebalo bi da uđete u posao sami za sebe što pre, jer rugačije nećete biti srećni niti ispunjeni. Puno ćete putovati tokom života. Vrlo ste privlačni suprotnom polu i čini se da postoji izvestan magnetizam u vama koji privlači određene ljude na neverovatan način – nekada na način za koji ne marite. Vrlo ste ambiciozni pa želite da imate glavnu reč u svemu čega se latite. Volite užitke i nikad niste tako srećni kao kada idete u provod s prijateljima, u oblićžnji restoran, ili ih zabavljate kod svoje kuće.

Volite da čitate, muzikalni ste i možete lepo pevati. Scena vam je čudesno fascinantna jer tražite pokret, uzbuđenje i stimulaciju. Imate samopouzdanja i ne zanimaju vas tuđi saveti. Morate više voditi računa o svom zdravlju i da budete oprezni kada se nađete blizu vode, jer se može desiti da doćivite nekoliko ozbiljnih nezgoda. Dobar ste organizator i možete odlično upravljati sopstvenim poslom. Možete biti dobar javni govornik; trebalo bi da se bavite politikom.

18. septembar

Studiozni ste i pažljivi u pitanjima novca, a oprezni u svim poslovnim interakcijama. Optimistični ste i naginjete tome da u svemu vidite svetliju stranu. Ne volite nevolje i buku bilo kakve vrste, pa radije provodite vreme u svojoj sobi s knjigom ili razmišljajući o životu i svojoj budućnosti. Mnogo se prepuštate sanjarenju i daleko ste od zadovoljstva svojim trenutnim okruženjem. Naučite da se mogućnosti kriju unutar vas i da samo treba da probudite uspavane rezerve energije da bi postigli veći uspeh.

Imate lošu naviku da o ljudima mislite loše dok se ne dokaže suprotno. Trebalo bi da zauzmete opozitan stav i da uvek mislite dobro dok se ne pokaže drugačije. Osetljivi ste i ponekad mislite da su sve brige sveta na vašim ramenima. Nemojte biti preostrogi prema sebi i previše samoanalitični. Razvijte smisao za humor i prihvatite stvari onakvim kakve jesu. To će vam biti spas i velika pomoć. Znate onu, smej se i svet će se smejati s tobom, plači i plakaćeš sam. Sve indikacije ukazuju na to da ćete imati srećan brak.

17. septembar

Imate mnogo interesovanja, a posebno vas zanimaju egzaktne nauke. Lako pamtite stvari i imate sposobnost uopštavanja. Volite dom, ne zanimaju vas previše putovanja u inostranstvo jer to znači odvajanje od ognjišta i voljenog doma. Velikodušni ste i pravični u svim svojim delanjima. Brzo opažate i brzo shvatate situaciju oko sebe. Imate dobre sposobnosti za biznis, pa bi trebali da zacrtate jasan cilj i da na tome radite, i bez sumnje ćete se ostvariti.

Odani ste, a vaša ljubavna priroda je izuzetno razvijena. Ako ste žena, vrlo ste zgodni, a vaš izgled je daleko od običnog – živahan, pikantan, spreman i ponekad deluje nestašno. Iskazujete svoju naklonost. Volite decu i možete biti divna majka. Umete dobro da se cenkate.

16. septembar

Posedujete dobar ukus i zanima vas samo najbolje od svega – najbolja muzika, najbolje knjige, najbolja opera, najbolja odeća. Zapravo, vi ste aristokrata po prirodi i osećate da ste malo drugačiji od onih oko vas. Takođe ste i demokratični, prijatni i saosećajni prema svima onima koji su u nevolji. Vrlo ste pravdoljubivi, volite životinje i prirodu. Dobar ste atleta ili to možete postati. Ako ste žena, vrlo ste pametni; naginjete tome da budete zajedljivi i izgovorite uvredljive stvari o onima koji su u vašem krugu poznanika – navika koje se po svaku cenu morate osloboditi.

Posvećeni ste, emotivni ali volite da flertujete. Volite dobru garderobu, zabavan život ispunjen zadovoljstvima. Ne podnosite samoću pa uvek tražite neko društvo ili da budete u nekom udruženju. Vešti ste s rukama; ako vas zanimaju okultne stvari, možete postati vešt mađioničar. Volite da čitate, ali samo lakšu literaturu, zapostavljajući svoj intelekt na taj način. Morate biti vrlo oprezni u vezi s brakom, jer čitav vaš život može biti divan ili jadan, u zavisnosti od odabira partnera.

15. septembar

Imate snažnu ličnost koja vas može voditi blio gde. Lako se prihvatate odgovornosti i ne brinete zbog sitnica. Čili ste i veseli, što je sreća za vas jer su vam potrebne sve rezerve snage za posao koji treba da obavite u životu. Zanimate se za politiku, i možete se uzdići na uglednu poziciju tom linijom. To vam govori da vaš život treba da bude od akcije, da idete i živite, krećete se među ljudima koji će pokazati interesovanje za vas, jer ste za to prikladni.

Namereno vam je da iskusite mnoge neobične stvari u životu, one čudne i uvrnute koje neće iskusiti bilo koji drugi muškarac ili žena. Imate njuh za dobru vest, pa možete biti odličan novinar. Mirni ste i vispreni kada to okolnosti zahtevaju, brzo donosite zaključke i procene. Možete biti odličan detektiv jer imate sve neophodne kvalifikacije. Vrlo ste posvećeni svojim ljubavima, niko ne može biti tako lojalan i iskren kao vi. Imate snažno razvijenu ljubavnu prirodu koja zahteva izražaj. Trebalo bi da stupite u brak rano.

14. septembar

Vi ste među onim ljudima koji veći deo svog života provedu u razmišljanju umesto u delanju. Ako ste u poslovnom svetu, vi ste planer, pravite šeme, čovek ste iza oružja, koji planira i drugima prepušta sprovođenje ideja u delo. Vrlo ste originalni i nalazite fascinaciju u svakom pronalasku. Postoji mogućnost da i sami izumete neke male stvari. Privlače vas mnoge nauke, a posebno filozofija i metafizika. Volite da čitate pa bi se rado zatvorili u neku veliku biblioteku dok vas se srce ne zadovolji.

Okultne i spiritualne stvari vas fasciniraju u velikoj meri; nikada vam nije dosadno da istražujete misterije i da dokučite prave uzroke stvari koji se kriju iza onog što vidite. Imate refleksivan um i jasnu predstavu o tuđim životima i motivima drugih. Najverovatnije u ranim godinama svog života nećete se truditi da zarađujete novac jer ćete biti zaokupljeni mislima; ali kasnije hoćete. Nikada neće biti u oskudici jer će vam uvek biti obezbeđeno onoliko koliko vam je dovoljno. Ne izražavate svoju naklonost, iako imate snažnu strastvenu prirodu. Možete biti vrlo nežni, samo kada bi posmatrali stvari iz tuđeg ugla.

13. septembar

Aktivni ste i puni želje za radom. Bez sumnje, možete ostvariti puno profita, ali morate dosta raditi za sve što u životu dobijete. Vaš put neće biti lak za putovanje, ali ako se držite svojih idela i dajete najbolje od sebe u svim prilikama, bićete vrlo uspešni. Imate velike umetničke mogućnosti koje nisu baš česte, pa bi mogli da se bavite slikarstvom ili muzikom. Volite boje, a ako ste žena, originalnost i ukus ćete izražavati kroz stil oblačenja i u uređenju doma.

Verovatno imate dosta prijatelja i popularni ste među ljudima. Dobro čuvate tajne. Promenljivog ste raspoloženja, sa čestim emotivnim usponima i padovima koje ne umete da objasnite. Osećate da imate velike talente i sposobnosti da učinite daleko više od onog što činite, samo kad bi vam se pružila prilika za to. Prirodno ste tihi i povučeni, pa morate naučiti da izađete iz ljušture, jer svet ne razume i ne ceni ljude koji su previše povučeni ili stidljivi. Vrlo ste brižni pa možete biti izvrstan partner osobi koja želi stabilnog, odanog i iskrenog životnog saputnika.

12. septembar

Imate odlične izvršne sposobnosti. Puno pričate, ponekad i previše, ali ste uvek zanimljivi. Originalni ste i inventivni, i imate sposobnost da kažete pravu stvar u pravo vreme. Dovitljivi ste i imate dobar smisao za humor. Volite uzbuđenja svih vrsta pa možete živeti i napredovati u stimulativnoj atmosferi. Imate preku narav i skloni ste tome da „pustite ručnu“ za sitnice. Ipak, već narednog minuta vam bude žao zbog učinjenog ili rečenog, mada je često prekasno da se ispravi načinjena šteta.

Jasno razmišljate i donosite odluke koje vrlo retko morate da menjate. Vaš um ima moć nad vašim telom, tako da vaše fizičko zdravlje u velikoj meri može biti upravljano različitim mentalnim uticajima. Veoma vas zanimaju okultne i metafizičke stvari, i prilično ste upoznati s naukom i filozofijom. Nekada ste tvrdoglavi pa ne želite da slušate savete drugih onoliko koliko bi trebali. Vagajte sve što vam se kaže, sa svih strana, a onda donesite odluku šta želite da uradite. Imate život koji može biti uspešan, a to je na vama da sprovedete.

11. septembar

Imate briljantan svestran um – bez sumnje se zanimate za raznolike stvari. U vama postoje snažne religijske crte koje ćete otkriti, na ovaj ili onaj način. Praktični ste i izuzetno razumni. Magnetični ste i vrlo privlačni suprotnom polu. Energični ste, ali vaše telo ne može uvek da prati vaš um, pa ako ne budete pažljivi, istrošićete se. Vodite računa o svom zdravlju, a iznad svega, nemojte jesti previše slatkiša kojima ste inače skloni.

U poslovnim pitanjima ste lukavi, i retko kada značajnije pogrešite u poslovanju s drugima. Dobro procenjujete ljudsku prirodu pa možete da pogodite šta se krije iza nečije nasmejane spoljašnjosti. Vaša ljubavna riroda je snažno razvijena i nikada niste toliko srećni kao kada su oko vas prijatelji oba pola. Načitani ste i imate talenta za pisanje. Razvijajte to.

10. septembar

Aktivni ste i energični, imate motivišući temperament, a mnogo toga u životu postižete jednostavno zahvaljujući svojoj sjajnoj snazi i izdržljivosti koje posedujete. Volite kampovanje i pecanje, lov i slične sportove koji vas izmame u prirodu. Pažljivi ste i ljubazni, zanimate se za dobrobit drugih.

Neka vrlo neprijatna iskustva možete doživeti s vremena na vreme, ali ćete ih prevazići voljom i odlučnošću. S druge strane, imaćete i neka prijatna iznenađenja, delom tako što će vam neko od koga to najmanje očekujete ostaviti novac, a delom zbog dobrote koja će vam biti učinjena iz nekog neočekivanog izvora, a zbog koje ćete se brzo uzdići u svetu, i finansijski i društveno. Imate jaku ljubavnu prirodu, i bez sumnje ćete imati vrlo srećan brak.

9. septembar

Imate izuzetno čvrste stavove, a suđeno vam je da postanete poznati mnogima upravo zahvaljujući njima. Predodređeni ste da imate interesantan život, da proputujete mnoge zemlje i pod najrazličitijim okolnostima. Najraniji deo vašeg života će, bez sumnje, biti najzanimljiviji, dok će se kasnije sve svesti na dnevnu praktičnu rutinu. Ljubitelj ste slikarstva, muzike, književnosti i svih primenjenih umetnosti. Imate daleko više sposobnosti nego što većina ljudi misli, i ako vam se ukaže prilika možete ih iskazati.

Skloni ste da stvarate neprijatelje, kao što čine sve osobe snažnih ubeđenja. Ne dozvolite da vas to uznemirava jer se možete izdići iznad svega toga. Volite udruženja i bez sumnje možete zasijati kao lider jednog od njih. Naučite se vrednosti vremena i nemojte stvarati štetnu naviku da ostavljate za sutra sve ono što možete da završite danas. Radite jer od toga zavisi vaš uspeh. Ne pričajte previše i naučite drevnu mudrost da je govor srebro, a ćutanje zlato. Slušajte savete drugih, ali čionite po svojoj savesti. Nemojte biti obeshrabreni neuspehom, jer vam je uspeh zagarantovan. Oko 20. ili 32. godine bi trebali dobiti manje nasledstvo.

8. septembar

Imate dobar um za brojeve i matematiku. Svoje posebnnosti možete iskoristiti u poslovnoj sferi ako želite, kao profesionalni računovođa. Dobrog ste intelekta i imate fin ukus kada je reč o ljudima i poslovima. Mogli bi ste biti dobar advokat. Manje-više ste religiozni, mada ne u klasičnom smislu. Morate naučiti da više verujete mehanizmima funkcionisanja vašeg uma i prirode – previše ste nepoverljivi prema svemu. Tačni ste i precizni u svojim delanjima, a vrednost vaše date reči se podrazumeva. To znači da ćete pouzdano postići sve ono što ste rekli da hoćete.

Ako ste žena, u vašoj prirodi je da izgrađujete dom – pametni ste, pouzdani, dovitljivi i sposobni da muškarca učinite vrlo srećnim. Uredni ste i organizovani. Bez sumnje ste popularni među prijateljima, i privučeni ste suprotnom polu. Imate dobar ukus u odabiru i slaganju vaše odeće, a izbor boja i kombinacije ne ostavljaju mnogo prostora za izmene. Mogli bi biti izuzetno uspešni kao modiskinja.

7. septembar

Maštoviti ste do zapanjujućeg stepena; možete kreirati romase i po čitav dan živeti u svetu snova, ako poželite. Ovo se naročito odnosi na žene rođene na današnji dan, mada ni muškarci ne zaostaju. Jedan ste od onih sanjara koji maštaju o velikim stvarima; a ponekad se ti snovi i ostvare. Vrlo ste spiritualni i intuitivni, mada možete imati strah od mraka. Prilično ste privučeni natprirodnom i misterioznom; i sami imate određene sposobnosti koje ne umete da objasnite.

Verovatno ne marite mnogo za novac jer više volite stvari koje se tiču uma i duha. Zbog toga se na nagonite da ga zarađujete. Privlači vas scena, drama, reflektori. Načitani ste, pametni i nadareni, vrlo ste saosećajni i puni razumevanja. Odani ste. Iako tako ne izgleda, vrlo ste strastvene prirode. U brak bi trebalo da uđete samo ako s osobom koja je sličnih interesovanja kao što su vaša, jer svaki drugi brak nema uspeha. Dosta ćete putovati i sresti mnogo zanimljivih ljudi. Pamtite svoje snove jer imaju značenje. Ipak, nemojte previše vremena provoditi u podsvesnom svetu.

6. septembar

Naginjete konvencionalnosti i niste naklonjeni novim idejama i mislima koje se šire u ovim našim vremenima. Verujete u lagani napredak i to primenjujete u poslu i religiji. Volite more, zbog čega možete postati veliki putnik. Trebalo bi da budete odličan plivač i da volite sve vrste sportova na vodi. Volite izlaske, igre i takmičenja raznih vrsta; posebno volite prirodu. Alpinizam bi mogla biti rekreacija koja vas može privlačiti.

Praktični ste i možete dobro da organizujete stvari. Bez sumnje možete uspešno da privedete kraju svaki poduhvat, pa ako usmerite svoju energiju na tu stranu, možete zaraditi prilično novca. Iskren ste prijatelj i volite druženja. Ako ste žena, mudri ste i senzibilni, volite da kupujete i možete napraviti dobar pazar. IMate pomalo čudne ideje o ljubavi i o tome kakav muškarac treba ili ne treba da bude. Što pre izbacite ove ideje iz glave, to bolje, jer ćete u suprotnom biti razočarani. Prihvatite svet onakvim kaka jeste, pa će vam zauzvrat biti dobro.

5. septembar

Imate izuzetno dobar um za posao pa bi trebalo da postignete veliki uspeh, ako uđete u posao samostalno i odlučite da postepeno napredujete. Upamtite da najuspešniji poduhvati počinju malim koracima i postepeno rastu; kada su dobro ustanovljeni, napreduju veoma brzo. Precizni ste i metodični, i doro pamtite detalje. Vredan ste radnik; možete da obavljate tri ili četiri stvari u isto vreme. Zanimaju vas intelektualne stvari, čak i kad su hobiji u pitanju, tako da vas mnogo mogu privlačiti šah i slične stvari. Volite prirodu i svakog leta se nađete na moru ili u planini.

Odlično tumačite ljudsku prirodi i retko pogrešite u proceni nečijeg karaktera, nakon što ga odmerite. Ako ste žena, pronicljivi ste i opažljivi, i mada ne govorite mnogo, primećujete sve što se oko vas dešava. Ne dopada vam se kako se oblače neke žene koje poznajete, a sami volite da ste doterani i lepo obučeni. Vaše ljubavi su doboke i trebali bi da se udate dosta rano, ali samo za onog ko vas u potpunosti shvata. Ukoliko postoji unutrašnji osećaj nepoverenja, sledite taj predosećaj bez pitanja. Nećete zažaliti.

4. septembar

Iskren ste i otvoren prijatelj. Imate dobar um za matematiku i možete biti dobar inženjer. Naginjete osetljivosti, pa možete patiti od lošijeg zdravlja. Trebalo bi da jedete jednostavnu hranu i da se tokom zime utopljavate. Zanima vas svakakva literatura, a naročito naučna, mada nećete imati toliko vremena za učenje koliko bi želeli. Da bi uspeli, morate najpre tačno znati šta želite, jer je uspeh nemoguć ako vam um po ovom pitanju nije čist. Tada će vas vaše prirodne sposobnosti i odlučnost pogurati.

Trebalo bi da nastojite da se probijete u poslu za sebe, što pre to bolje, mada bi najbolje uspeli u partnerstvu. Samostalni ste i imate samopouzdanja. Ako ste žena, na vas značajno utiče spoljašnje okruženje, pa ako je ono ružno i bez harmonije, vi ste nesrećni i utučeni. Odani ste i trebalo bi da budete divna majka i žena.

3. septembar

Načitani ste, poetični i umetnički nastrojeni. Volite prirodu i u njoj vidite mnogo lepote i grandioznosti koja promiče oku običnog posmatrača. Društveni ste i nikada niste srećniji nego kada ste okruženi prijateljima i poznanicima na drugarskim večerama ili gozbama. Živite buran unutrašnji život koji, čini se, niko nije u mogućnosti da dosegne. Dopustite onima za koje mislite da će sve razumeti. U vama postoje i snažne crte religioznosti. Volite da čitate i možete „gutati“ knjige koje volite u velikim količinama.

Zanima vas sve što je misteriozno i okultno i bilo šta što se odnosi na natprirodno. Često imate predstave o tome šta će se desiti i snove za koje smatrate da im je potrebno tumačenje. Imaćete dosta uspeha u trgovini ako naučite da skoncentrišete svoje snage umesto da ih rasipate na različite stvari. Suđeno vam je da steknete određen nivo slave i reputacije u oblasti kojoj se još uvek ne pridaje dovoljno pažnje. Imajte konačni cilj u životu i budite odlučni da ga ostvarite. Ako to uradite, uspeh će biti vaš.

2. septembar

Prirodno ste duhoviti i imate pozamašan broj priča i anegdota kojima činite da se oni oko vas grohotom smeju. Vidite smešnu stranu u svemu. Opet, umete da budete veoma ozbiljni kada je potrebno, i većinu vremena, ozbiljni događaji svakodnevice čine vas mnogo nemaštovitijim nego što bi inače bio slučaj. Imate visoke ideale i težnje i odlučni ste u tome da ih zadovoljite, pre ili kasnije. Nema razloga da bude drugačije, jer su sve sposobnosti unutar vas i samo im treba izražaj. Načitani ste i volite knjige.

Umete lepo da se izražavate, pa bi trebalo da budete dobar pisac, s tim što bi trebalo da imate nekog da pišete kome ste vrlo dragi; tada ćete videti da olovka klizi i da se reči pišu skoro same od sebe. Bez sumnje volite poeziju i u vama postoji jasno izražena poetska crta. Puno ćete putovati, to je jasno. Emotivno ste topli, a po prirodi strastveni. Steći ćete dosta novca svojevremeno, verovatno spekulacijama ili sličnimmetodima, jer nikada nećete prikupiti novac sopstvenim radom. Naučite da štedite: vodite računa o penijima pa će se funte brinuti same o sebi.

1. septembar

Imate dobre izvršne sposobnosti i možete preuzeti upravljanje velikim projektima. Odlučni ste i generalno uspevate da progurate stvari kukom ili motikom dok ne uspete. Vi ste dobar prijatelj i nezgodan neprijatelj. Vrlo ste originalni pa možete biti izumitelj. Naginjete tome da budete ozbiljni i strogi, zbog čega bi trebalo da negujete više smisla za šalu i humor. Popularni ste gde god da se pojavite, a vaša iskrenost i snaga karaktera čine da budete poštovani i voljeni.

Često nailazite na nerazumevanje od onih oko vas; osećate velike stvari koje izgaraju unutar vas a koje ne možete da izrazite, mada nekad ni sami ne znate šta su one. Ponekad su ta osećanja potisnute emocije, koje teže da nađu izlaz, a ponekad planovi za koje osećate da bi trebalo da ih sprovedete u delo. Ipak, imate bistar um u takvim pitanjima, znate da morate da čekate povoljnu priliku i da će na duže staze sve da bude dobro. Trebalo bi da uđete u brak rano u životu. Period najveće slobode i sreće će početi brakom i kada steknete sopstveni dom.

  • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.