Rodjeni u oktobru

Šta o vama govori to što ste rodjeni u oktobru? Da li ste naklonjeni umetnosti, ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi?

Oktobar je bio osmi mesec kod Rimljana, a dobio je naziv po rimskoj reči octō koja označava broj osam. Nakon što je Julije Cezar reformisao kalendar, oktobar je postao deseti mesec u godini, i prvi jesenji u kom su se organizovale brojne svečanosti. Broj dana u oktobru je uvek bio 31.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

31. oktobar

Veoma se razlikujete od onoga što o vama misle drugi ljudi; niste dovoljno istinski ni sami sebi. Ovo ne znači da ste na bilo koji način nepošteni, samo ne želite da prihvatite određene mane i karakteristike koje posedujete, a koje želite da ignorišete. Naginjete tome da se probijate kroz trnje umesto da otvoreno i iskreno saopštite šta je to što ne volite. Sposobni ste za velike stvari, no, sasvim suprotno, ponirete u najveće dubine. Ne volite tuđe mane, a često su to iste one mane koje i sami posedujete. Morate naučiti da to jasno sagledavate.

Šarmantni ste i magnetični, i možete biti fini kada to želite. Nekada ste tihi tokom prilično dugog perioda, a nekada previše pričate. Sposobni ste da budete vođa u svom krugu ljudi, ako se malo potrudite. Ako ste žena, volite domaći život i volite ulogu žene i majke. Čitajte knjige moderne misli, koristiće vam.

30. oktobar

Prijatni ste, blagi i srdačni u svojim odnosima s drugima. Vodite računa da vas na osnovu toga ne iskoriste. Volite egzaktne nauke, pa možete provoditi sate u radu u laboratoriji. Uvek imate svoje sopstveno mišljenje – to je u najvećoj meri opravdano jer ste pametniji od mnogih na razne načine, ali to nije uvek najmudrije. Morate naučiti da promatrate ljudsku prirodu, a iznad svega svoju sopstvenu; sebe poznajete najmanje nego bilo koga na svetu.

Bez sumnje ćete imati određen poslovni uspeh i stalno ćete iznositi nove ideje i šeme, koje će nekada uroditi plodom, a nekada ne. Spretni ste u mehanici; verovatno vas zanimaju sve vrste pronalazaka. Često ste „kratkovidi“ baš po pitanju onih stvari gde imate najdetaljnije vizije. Ali, ljudski je grešiti. Posedujete intelekt i strast, ali niste zaljubljive prirode. Kulitivišite to.

29. oktobar

Tihi ste, rezervisani i dostojanstveni; oprezni u svim svojim poduhvatima – ne pravite nijedan korak napred dok pod nogama ne osetite stabilno tlo. Za vas ne bi bilo mudro da se upuštate u bilo kakve spekulacije, jer biste retko imali sreće u ovom pravcu. Zanima vas društvo, a ako ste muškarac, posebno vas zanimaju socijalne reforme svih vrsta. Volite decu; nežni ste i saosećajni. Dobar ste i lukav biznismen pa ćete, bez sumnje, steći dosta novca tokom svog života na račun opreza.

Skloni ste rutini umesto da ustanete i pomerite i nebesa i zemlju u pokušajima da stvorite još bolje uslove; ovu sklonost ka laganom hodu morate prevazići, iznad svega ostalog. Upamtite da, ako plovite to činite nošeni talasima; to će vas odvući u okean mediokriteta, umesto da se izdginete na višu poziciju, gde i pripadate. Ako ste žena, imaćete, verovatno, zanimljivo, poetično i živahno lice; bićete atraktivnog izgleda kojim ćete omađijati mnoge muškarce.

28. oktobar

Verovatno ćete imati interesantan život, pun dešavanja koja su počela neobično. Neka od njih će biti srećna, a druga će biti suprotna. Morate naučiti da procenjujete ljudsku prirodu; ako to ne učinite pa počnete da previše verujete dajete poverenje onima oko vas, jednog dana ćete iskusiti neprijatno otrežnjenje. Nećete postići ništa veliko u svom trenutnom zanimanju i na trenutnoj poziciji – morate to promeniti, postati slobodniji i nezavisniji, pre nego što krenete u nešto bolje.

Morate naučiti da ne jurite balončiće, nego da naučite nešto o pravim vrednostima postojanih stvari i onoga što je realno u životu. Morate naučiti da se bolje afirmišete, da vaša ličnost i moći budu primećeni u okolini. Ako ste žena, nosite delikatne tonove u odevanju, koji su harmonično pomešani. Trebalo bi da nosite malo nakita, ali kvalitetnog. Negujte ljubav ka čitanju jer će to u mnogome pospešiti vaš intelekt. Mesečev kamen i krizolit bi trebalo da nosite uz sebe.

27. oktobar

Posedujete veliku energiju i odlučnost, i mogućnost da ostvarite sve ono što postavite za cilj. Entuzijasta ste i jake volje, i naginjete tome da budete u centru pažnje. Zbog svega toga, vrlo ste sposobna i podobna osoba, i ako se upustite u poslovni svet, bez sumnje ćete postići uspeh, jer posedujete sve neophodne kvalitete i izuzetnu moć organizacije i izvršavanja. Magnetični ste pa se čini da često hipnotišete sve one koji se nađu u vašem neposrednom okruženju.

Ubedljiv ste govornik, dovitljiv pisac; volite sportove na otvorenom. Ne podnosite ograničenja bilo koje vrste, pa bi vrlo rano trebali da započnete sopstveni posao, a u njemu ćete imati uspeha. Imate žestok temperament koji morate naučiti da kontrolišete. Domaćinski ste tip, a ako ste žena, uživate u ulepšavanju doma. Stupićete u brak relativno rano.

26. oktobar

Po prirodi ste reformator, posedujete snažna ubeđenja i verovanja u vezi s raznim pitanjima. Verujete da veći broj društvenih i političkih poslova treba preuređenje. Uprkos tome, nimalo niste fanatični, već samo idete napred u vezi s onim što želite da postignete u praktičnom i poslovnom smislu. Volite da učite, posebno kada je reč o nauci. Umete s brojevima pa ćete biti dobar matematičar. Ako to primenite praktično, možete biti odličan inženjer ili profesionalni knjigovođa.

Prijatnog ste izgleda. Volite da putujete po inostranstvu i ništa vam ne pričinjava veće zadvoljstvo od toga. Ako ste žena, izuzetno ste privlačni i dopadljivi; imate šarm koji niko ne može da definiše. Dobro vam stoje crvena, bledo-siva ili bela. Liberalni ste i neustrašivi; mada ste po prirodi sramežljivi i povučeni, ako imate utisak da su vam prava ugrožena, bićete vrlo odlučni. Volite dom i decu. Muškarci rođeni na ovaj dan mogu imati vrlo uspešnu karijeru.

25. oktobar

Vredan ste radnik i imate izvrsnu memoriju. Volite knjige i imate neutoljivu glad za znanjem. Niste baš voljni za rad s drugima pa rano u životu možete pokrenuti neki sopstveni posao. Ako ste žena, volite lepršavu odeću, imate odličan ukus i originalnost u uklapanju i kombinovanju boja. Možete ukrasiti nešto kao bilo koji profesionalni dizajner.

Volite uzbuđenja svih vrsta i nikako ne podnosite dosadan život koji vam se može nametati. Osećate da ste stvoreni za veće stvari, a u tome ste sasvim u pravu. Naučite da verujete u sebe i svom sudu koji je dobar. Kada naučite da verujete u svoje sposobnosti, bićete postavljeni na odgovorne pozicije i imaćete velike finansijske odgovornosti. To će biti vaš put.

24. oktobar

Vrlo ste ambiciozni i željni da napredujete u životu. Lukavi ste i imate dobar osećaj za posao. Dobro predviđate pa možete reći s koje strane će vetar da duva. budite više diplomatični. Promenljivog ste raspoloženja, ali tu svoju stranu morate savladati; što više radite, veći će bii uspeh. U vama postoje snažna religiozna osećanja koja do određene granice upravljaju vašim delima. Postoje stvari u kojima ste fanatični; ne možete da podnesete da se vaša reč dovodi u sumnju na bilo koji način. Dobar ste govornik.

Ako ste žena, bićete privučeni sceni i bićete često iskušavani u vezi s tim. Morate naučiti da budete darežljiviji, posebno u novčanim pitanjima. puno pričate i uvek imate interesantne teme. Puno ćete putovati. Morate naučiti da više gospodarite sobom jer je to osnova za svaki uspeh. Teško vam je da kažete ne, ali morate biti jaki. Niste prirodno posvećeni u ljubavi, ali ako se nekome predate, volite mnogo intenzivnije od drugih. Naučite da gledate svetliju stranu života, ako je moguće.

23. oktobar

Sposobni ste, genijalni i originalni. Volite uzbuđenja i žudite za stimulansima do gotovo nenormalnih granica. Vodite računa da ove žudnje ne zagospodare vama i naruše vašu fizičku konstituciju. Volite sve lepo, poetični ste i esteta kao retko ko. Pričljivi ste, ali sve što imate da kažete je vrlo zanimljivo. Dobrog ste uma i možete da predvidite stvari kao malo ko. Magnetični ste, a ako ste žena, u vama ima nečeg zaraznog i poletnog zbog čega ste vrlo poštovani i privlačni suprotnom polu.

Morate biti pažljivi kada putujete vodom, jer postoje indikacije da bi mogli da doživite ozbiljnu nesreću u nekom delu svog života. Tridesettreća godina je vrlo kritična, ukazuje da baš tad možete imati neke nevolje. Ipak, ako ste pažljivi i unapred sačuvate malo za kišne dane, preguraćete te dane nakon čega će se sve posložiti pa ćete ploviti mirnim vodama. budite oprezni u svojim poslovanjima, a naročito u vezi sa čovekom koji nema jednu ruku ili ima neki fizički deformitet.

22. oktobar

Entuzijasta ste, energični i vatreni. Emotivni i dramatični, zbog čega možete ostvariti uspeh na sceni. Vaš um troši vaše telo pa morate biti pažljivi kada je reč o vašem telesnom zdravlju – budite umereni i ne dozvolite sebi nervnu iscrpljenost. Volite gradski život i ne možete u prirodi ostati dugo vremena, ali svakog leta volite da odete negde i ležite na travi ili pesku i uživate na suncu.

Sposobni ste za bilo koju poziciju na koju svojom zaslugom budete postavljeni. Strastveni ste, volite duboko i žarko. Doista, morate se čuvati u vezi s ovim jer vas srce može odvesti u ozbiljne poteškoće. Imate oštar smisao za humor, pa uvek vidite u nečemu šalu pre svih. Vaš život će biti uspešan i uzbudljiv, ali pun uspona i padova.

21. oktobar

Duhoviti ste i zajedljivi; dobar ste poznavalac ljudske prirode, motivacija i dela. Načitani ste i možete izuzetno dobro pisati. Dovitljivi ste, magnetični, tako da punu sobu ljudi možete nasmejati dok pričate neku priču. Dobro imitirate pa se možete dobro snaći na sceni. Nedostaje vam malo samopoouzdanja i da vas neko pogura, što bi bilo neophodno. Imate bogat unutrašnji život do kog nije lako dopreti i dotaći ga, samo retki znaju za njegovo postojanje. Često imate utisak da bi se trebali nalaziti u drugim okolnostima i okrućenju nego što ste trenutno.

Ako bi imali odgovarajući stimulans i početak, mogli bi da načinite velike stvari u životu. Ako ste žena, povučeni ste i tihi; morate naučiti da se više ističete i da oni oko vas osete vašu ličnost. Ne vrednuju vas onoliko koliko vredite jer nikada nisu shvatali koliko možete. Bili bi vrlo srećni da imate svoj mali dom, ali najpre morate odabrati partnera koji bi vam temperamentom bio sličan; u suprotnom će odnos rezultirati propašću. Najbolje bi vam odgovarali oni koji su rođeni istog meseca kad i vi. Najverovatnije, nikada nećete biti odlučni. Darežljivi ste i retko ćete za nekog izreći neku neprijatnost.

20. oktobar

Snažne ste volje. Ne volite da se drugi mešaju u ono što obavljate. Ako ste muškarac, previše ste kruti i gotovo vojnički u sprovođenju discipline. Hrabri ste i uvek bistre glave kada se desi neka nesreća ili se nazire neka nevolja u vazduhu. Odličan ste logičar i dobro možete diskutovati. Tihi ste i rezervisani, i skloni ste tome da u drugima nalazite mane – mana koje se morate rešiti. Imate dobre izvršne sposobnosti, tako da možete biti uspešni u bilo kom poduhvatu kog se latite. Spremni ste na rizik, tako da ćete se oprobati tamo gde drugi budu zazirali. Kako god, na kraju uvek izađete kao pobednik, jer je sreća, čini se, na vašoj strani

Vrlo ste muzikalni i volite taj umetnički život i okruženje. Posvećeni ste i to pokazujete delima u svojim privrženostima drugima. No, volite i da flertujete i ulazite u površne odnose, ali ste sposobni i za duboku vezu; ona će se ostvariti onda kada sretnete pravog partnera. Praktični ste i konkretni. Lako se prihvatate odgovornosti; uspećete u životu ako živite u skladus a svojim najboljim standardima i idealima.

19. oktobar

Snažni ste i originalni; imate mnogo ideja koje vam se rađaju u glavi. Prirodno ste nadareni za istraživanje, imate oštro oko za detalje. Bili bi dobar reporter ili detektiv jedinstvenih sposobnosti i hrabrosti. Možete biti zainteresovani za politiku. Imate dobar glas, puni ste magnetizma i privlačite k sebi ljude oba pola. Volite oko sebe društvo mlađih ljudi – tako je bilo kada ste bili mladi, tako će biti i u starosti.

Pažljivi ste i lukavi u poslu, pa bi za kratko vreme mogli da steknete dovoljno bogatstva koje bi vas činilo nezavisnim. Videćete dosta od sveta na svojim putovanjima, ali mesto koje vas može posebno fascinirati bi mogao biti Egipat, sa svojim tihim Sfingama i vanvremenskim piramidama. Temperamentni ste i skloni ste tome da ponekad budete razdražljivi. Najvećim delom to može biti zbog lošeg zdravlja – vodite računa o svojoj jetri, jedite laganu hranu i vežbajte.

18. oktobar

Pripadate progresivnom tipu ljudi; volite da uvek budete aktivno angažovani. Vaš um ide prilično ispred vremena, gledajući u budućnost – trivijalnosti vas ni najmanje ne zanimaju. Uvek planirate stvari za budućnost. Ako ste pažljivi sa odabirom vaših saradnika u poduhvatima, bez sumnje ćete postići veliki uspeh i ostaviti traga u svomvremenu i među svojom generacijom. Nemojte zaboraviti tuđa prava, poštujte njihove želje i čežnje, tako da kasnije u životu nemate sebi šta da prebacite. Kada je novac u pitanju, tu ste darežljivi.

Vodite računa o svom zdravlju jer vam je potrebno dosta vitalnosti. Odani ste i volite decu. Volite da čitate pa za to uvek nalazite vremena koliko god da ste uposleni. Vaši snovi su ponekad vrlo čudni i čini se da nose neka posebna značenja. Verujte u sebe i drugi će vam sami pomoći u svim vašim poduhvatima. Verujte u božiju volju i dajte sve od sebe da ispoljite sve moći koje se nalaze u vama. Vaš srećan dan je utorak. Vaša boje su crvena i plava. Niste baš porodični tip tako da bi radije mogli biti ujak nego otac ili tetka nego majka.

17. oktobar

Rođeni na današnji dan bi trebali da imaju sjajnu budućnost. Nasledili ste dobre umne sposobnosti, iznad uobičajenih; sebi neete učiniti nikakvu uslugu ako te umne sposobnosti ne budete širili do krajnjih granica. Koncentracija – to mora biti vaša vodilja; koliko god paradoksalno bilo, vaši pogledi i stavovi na stvari moraju biti što širi. Poznajte od svega po malo, a koncentrišite se na jednu stvar. Takođe, istovremeno planirajte malo unapred. Radite ovo i vaš život će postati kao velika reka koja postaje dublja i bogatija i punija kako godine prolaze.

Saosećajni ste, pa vam se svi poveravaju. Zapravo, mnoge osobe zloupotrebljavaju vašu dobru prirodu, vreme i strpljenje i nameću se. Istaknite se, preuzmite inicijativu i vodite stvari ka boljem pravcu dokle god je to u vašoj moći. Vrlo ste vredni i istrajni. Silno ste privučeni suprotnom polu. Tamno plava je vaša omiljena boja.

16. oktobar

Poetični ste, načitani i mnogo volite knjige. Volite decu. Niste dovoljno praktični, previše ste ležerni, a to može nailaziti na nerazumevanje onih oko vas, a neki se time mogu i okoristiti. Morate naučiti da se borite za svoja prava i da sebe mnogo više vrednujete. Imate izuzetnih talenata.

Adekvatno vrednujte talente koje posedujete. Svet ceni čoveka onako kako on sam sebe postavi. Naučite se većem samopouzdanju. Magnetični ste i šarmantni, i bez sumnje fascinantni suprotnom polu. Negujte više otvorenosti i direktnosti. Sposobni ste da volite vrlo duboko, samo kada nađete partnera za kojim tragate. Ne plašite se – vaše srce će vam reći kad naiđe.

15. oktobar

Vrlo ste razumni, dobrog rasuđivanja i određenih poslovnih sposobnosti pomoću kojih možete da završite svaki poduhvat. Ipak, trgovina nije nešto što bi bilo prikladno za vas. Zanimaju vas različite stvari. Načitani ste i možete biti dobar pisac. Volite nauku, zanimaju vas metafizičke stvari, naročito sve ono nevidljivo i natprirodno. Veliki ste esteta; ne volite ništa što ima veze sa gmizavicima ili deluje neprijatno.

U teoriji, mogli bi da budete dobar lekar ili deo medicinskog osoblja, ali vam praktična strana tog poziva ne odgovara što će vas zaustaviti da uopšte ulazite u to polje. Ako se budete bavili biznisom, trebalo bi da imate partnera koji će se baviti svim detaljima, koji vama ne leže. Uprkos ovome, dobro ćete se držati u životu jer ćete imati mnoštvo prijatelja, a i inventivni ste i pametni. Darežljivi ste i trošite novac lagodno kada ga imate. Učite da štedite. Ne žurite da stupite u brak – imate dosta vremena na raspolaganju.

14. oktobar

Praktični ste i inteligentni, brzi i imate dobru percepciju. Kako ste praktični, naginjete tome da ne primećujete sve one koji imaju snove, koji su ultra-radikalni i idealisti. U vezi s vama nema mnogo romantike i poetike. Sposobni ste da duboko volite, ali je to više bazirano na činjenicama i u skladu sa kompatibilnim temperamentom, nego što ima veze sa velikim emocijama. Vaše srce ne ide daleko od vaše glave. To ne znači da kalkulišete na bilo koji način, već da imate dovoljno životnog iskustva da znate šta to znači.

Ako ste muškarac, trebalo bi da budete u javnom životu, jer je javna služba tačno ono što će istaći ono najbolje u vama. Možete biti izvrstan govornik. Doći ćete u kontakt sa mnogim ljudima koji će moći i hteti da vam pomognu. Kada budete imali oko 27 godina, neko vam može ostaviti manju sumu novca.

13. oktobar

Volite mlade ljude i razumete ih bolje nego iko. Razmišljate jasno i umete da izrazite ono što znate jednostavnim i prostim jezikom. Takođe, imate dosta strpljenja. Zbog svega ovoga ste vrlo prikladni da budete učitelj ili instruktor, ili da budete na nekoj poziciji gde drugima pružate informacije. Zanima vas sport svake vrste; ako ste muškarac, trebali bi da budete snažnog tela. Bez sumnje ste zgodni i ljupki, dobrog izgleda. Umete da se prilagodite svakoj novoj situaciji, da se uklopite u svako okruženje i da posao koji vam je dat obavljate odgovorno i lako.

Spretni ste s prstima, a posebno ako ste žena, možete biti dobar stenograf ili daktilograf. Temeljni ste i možete se setiti neke stvari koju ste jednom videli ili čuli. Vaše pamćenje je izuzetno. Zanimaju vas svi novi pronalasci, posebno oni koji su naučne prirode. Iskreni ste i lojalni, i vrlo posvećeni. Ako ste žena, udaćete se za entuzijastu i dodatno ga stimulisati na uspeh. Ako ste muškarac, bićete sjajan radnik, pokretan i energičan i vrlo uspešan.

12. oktobar

Emocionalni ste, dramatični i volite scenu. Temperamentni ste i puni duha. Imate dobar um i možete se zanimati za naučne stvari, posebno za egzaktne nauke poput fizike, hemije i drugih. U vama postoji snažna religiozna crta koja se tu i tamo ispoljava. Imate istančane osećaje i sposobni ste da volite duboko i trajno.

Niste od onih nestalnih tipova koji drže srce u rukavu; mada ste skloni bezazlenom flertu u mladosti, nikada nećete dozvoliti sebi da vas to ozbiljno pomeri. Svestrani ste, volite knjige, umetnost, modu i druge stvari. Ako ste žena, volite dom. Imate poslovan um, pa ako ste mudri i oprezni, možete postići uspeh i tokom života prikupiti značajnu sumu novca – dovoljno da možete da ostvarite sve što želite.

11. oktobar

Savesni ste i temeljni, i nikada ne ostavljate nešto dok ne bude završeno. Temperamentni ste, naklonjeni umetnosti, muzikalni, a mogli bi i komponovati. Originalni ste i inventivni; ako ste muškarac, verovatno vas zanimaju mehaničke stvari, a ako ste žena pravljenje nakita, knjigoveštvo i sve ono što povezuje umetnost i zanate.

Načitani ste, pa bi mogli i da pišete. Pomalo ste boem, mada je to karakterističnije za vašu mladost, dok bi vas kasnije u životu to zamorilo i poželeli bi da se skrasite u svojoj udobnoj kućici. U takvom ambijentu bi mogli da iskusite radosti umetničkog života, ako do tada niste. Nemojte se rano vezivati brakom.

10. oktobar

Vrlo ste istrajni i odlučni u svojim namerama, ponekad i vrlo tvrdoglavi. Posedujete neku unutrašnju energiju zbog čega vas drugi poštuju, čak vas se i plaše, pa niste baš uvek najomiljeniji. Zanimate se za politiku i svakodnevicu. Nemirni ste, lutalica koja ne mari mnogo za domaći život koliko za obilaskom lica Zemlje. Zbog nemirnog duha, teško da ćete se zadržavati duže na jednom mestu. Romantične ideje u mladosti mogu biti podstrek da tragate za zakopanim ili skrivenim blagom, ili da istražujete skrivene prolaze ili manje poznate pećine. Hrabri ste i neustrašivi po pitanju ovoga.

Volite vodu i možete biti odličan plivač. Intuitivni ste pa bi trebalo više da sledite te osećaje. Kao veliki putnik, obići ćete veći deo sveta i sagledati ga iz više uglova. Ljubazni ste i darežljivi, saosećajni pa uvek priskočite u pomoć kada je potrebno. Snalažljivi ste pa uvek znate šta vam je činiti. Ako ste žena, tihi ste, rezervisani i samostalni. Od retkih ste žena koje umeju da čuvaju tajne. Zanimaće vas okultno i spiritualno, a možete se priključiti i nekom teozofskom udruženju. Vrlo ste privlačni suprotnom polu; ne bi trebali da se udajete mladi.

9. oktobar

Imate istančan smisao za humor. Stvari prihvatate onakvim kakve vam dolaze, bez mnogo brige oko njih. Duhoviti ste, zajedljivi i cinični, i naginjete tome da o ljudima govorite uvredljivo – te navike se morate rešiti, bez obzira što su vam namere da zbijate šalu, jer i šale mogu da povrede. Duboko osećate stvari i često menjate raspoloženja. Volite da čitate, naročito fikciju i humor svih vrsta. Dobro oponašate i uopšteno imate talenat za glumu. Scena vam je oduvek bila nekako privlačna.

Ako ste žena, pokazujete da imate ukusa, i veoma dobro procenjujete stvari. Vešti ste, pa možete popraviti neki odevni predmet kao i bilo koji profesionalac. Volite muziku, pa bi i sami mogli nešto da svirate. Čuvajte se tokom meseca maja, jer taj mesec nije srećan za vas. Utorak nije najbolji da za vas, takođe. Sanjar ste, a često imate čudne snove koje bi valjalo zapisivati. Beležite one koji su živopisniji, pa vidite da li će se nešto izroditi iz njih.

8. oktobar

Posedujete izvrsne sposobnosti za određene oblasti, što vas čini genijem na neki način, jer se genijalnost često objašnjava kao sposobnost beskrajnih napora. Verovatno imate prodoran pogled, i moguće da ste obeleženi mladežom na levoj strani leđa. Skloni ste tome da su sve poverujete, pa morate voditi računa da ne budete obmanuti i to baš onda kada vam je najvažnije.

Veoma ste maštoviti, pa možete stvarati čuda u neko vreme. Brzi ste, vredni, lako učite bilo šta i umereni ste u svim stvarima. Primećujete sve što se oko vas dešava iako to ne deluje tako. Imate dobar um za posao i dobro predviđate. Duhoviti ste, mada ponekad umete da budete zajedljivi. Moguće da ćete stupiti u brak dva puta, možda i tri puta, i imaćete decu iz svakog braka. Sposobni ste da obavljate mnogo bolje stvari nego što to činite sada.

7. oktobar

Snažnog ste karaktera, odlučni i okrenuti sebi. Ne dopuštate da vam mogućnosti promaknu, već ih čvrsto hvatate. Prijatni ste i saosećajni, možete biti dobar doktor. Imate sposobnost da iznosite svoje mišljenje jasno i jednostavno, zbog čega možete biti dobar upravnik škole. Bez sumnje ćete puno putovati i videti dosta od sveta. Morate biti pažljivi, da čuvate svoju reč u svakoj prilici, bez obzira koliko vam se nešto činilo beznačajnim. Stoga, možete biti poznati kao čovek od reči.

Verovatno ćete sklopiti brak s nekim ko je rođen u oktobru ili januaru, mada to zavisi i od drugih stvari. Nemojte započinjati nijedan novi poduhvat jedanaestog u mesecu. Finansijski ćete biti uspešni, bez sumnje, i to toliko da će se nakon vaše smrti drugi tući oko novca koji bude iza vas ostao. Ako ste žena, izuzetno ste šarmantni i lepo izgledate. Održavajte se u dobroj kondiciji i ne dozvolite da vaš ten trpi. Jedite jednostavnu hranu i manje količine.

6. oktobar

Emotivni ste, upadljivi i uvek interesantni. Dovitljivi ste i originalni. Da živite na francuskom dvoru, imali bi salon koji bi bio vrlo uspešan i ostvarili bi ugled u društvu. Zaista, sijate u krugovima u kojima se krećete pa ste, bez sumnje, vrlo popularni. Muzikalni ste i imate dobar glas. Takođe, talentovani ste za dramu, pa vas pozorišna scena može privlačiti na čudan način. Nećete uspeti u životu ukoliko ne sledite prirodne sklonosti, jer će, u suprotnom, to ličiti na borbu s vetrenjačama.

Već u mladosti morate pronaći ono u čemu ste najbolji i držati se toga. Veoma ste radoznali i nikada niste zadovoljni dok ne otkrijete sve detalje koji se tiču neke osobe; ili, ako je zanimanje za nešto ličnije, možete postati dobar detektiv ili naučni istraživač. Ponekad ste skloni tome da uživate u nekom skandalu, ali postoje mnogo lošije navike od ove koje mogu rasti s godinama. Intuitivni ste pa možete dozvoliti sebi da sledite te unutrašnje glasove. Imate dobar ukus kada je reč o odevanju, bez obzira da li ste muškarac ili žena.

5. oktobar

Vi ste radoholik i skloni ste tome da preterujete u činjenju onoga što vam se nađe pod rukom. Ako ste muškarac, može vas zanimati politika i u njoj možete ostaviti traga, ako se u nju upustite. Iskren ste prijatelj, ali ponekad brutalno otvoreno saopštavate svoje mišljenje. Upamtite da su neki ljudi previše osetljivi po ovom pitanju, pa ono što kažete boli.

Vodite užurban život pa vam nisu jasni oni koji troše svoj život na isprazno sanjarenje. Vrlo ste zdravog razuma. Suprotni pol vas privlači u meri koju ne razumete. Nije vam jasno zbog čega je to tako. Budite oprezni na putovanjima vozom i na izletima. Treći januar bi mogao biti najsrećniji dan u vašem životu. Puno ćete putovati. U ranim dvadesetim možete naslediti manju sumu novca.

4. oktobar

Dobro prosuđujete. Zanimaju vas praktične stvari pa možete biti dobar mehaničar. Originalni ste i inventivni. Imate ubedljiv govor, pa bi trebalo da ste nenadmašni u debatama. Zbog toga bi mogli da postanete prvoklasni advokat, ako vas zanima. Imate sposobnosti da otkrijete nepravilnosti, što vas može načiniti dobrim detektivom. Ako negujete umetnost pisanja, možete biti i dobar novinar ili korespondent. Ako ste žena, vispreni ste i možete uz malo napora biti vrlo uspešni. Imate ukusa i originalni ste u odevanju.. Volite boje; vaš dom je uvek uredan i čist.

Dobrog ste intelekta; možete zasijati u nekom klubu i biti jedna od vodećih ličnosti tamo. Preke ste naravi, što morate sputavati, jer često možete naneti više štete u trenutku nego tokom čitavog života, rekavši neke okrutne, neprijatne reči. Manje obraćajte pažnju na greške koje ste načinili, a više na one koje su se desile jer ništa niste učinili. Iznad svega, upamtite da darežljivost počinje kod kuće. Ako želite da sprovedete neke od vaših neobičnih ideja, nema priokladnijeg mesta za to od vašeg sopstvenog doma i srca.

3. oktobar

Svestrani ste. Imate dobar osećaj za posao i uvek ste sposobni da zaradite onoliko novca koliko radite, ali niste suštinski poslovna osoba – u životu vas zanimaju neke druge stvari. Muzikalni ste, naklonjeni umetnosti, volite slikarstvo, čitate dobre knjige; spiritualni ste, intuitivni i volite druženja. Imate smisla za lepo, i ovo jednako važi i za žene i za muškarce rođene na današnji dan. Imate dobro pamćenje. Volite istoriju, zanimaju vas ljudi i puni ste razumevanja za njihova iskušenja i nevolje.

Dobar ste slušalac, mada naginjete tome da puno pričate o sebi; trebalo bi da više dajete, a manje uzimate. Na primer, kada ste u društvu, često sedite u tišini i prihvatate ono što vam drugi govore; iako je u vašoj moći da preusmerite razgovor i učinite ga interesantnim, vas ne zanima da ulažete trud i napor da to učinite. Manje razmišljajte i analizirajte, a više delajte. Pametni ste, ali u svetu ima još pametnih ljudi. Pazite na zdravlje, naročito na pluća koja su vam slaba tačka. Radite vežbe disanja svakodnevno i provodite što više vremena napolju. Imate raznih sposobnosti – negujte ih, živite ih, i uspeh će vam doći.

2. oktobar

Impulsivni ste, puni inspiracije i volite sve one fine i suptilne stvari koje život nudi. Senzitivni ste i vrlo živo osećate stvari. Volite muziku i sve umetničke stvari. Iskreni ste i pouzdani. Mudri ste i možete dati vrlo dobre i razborite savete, ali to ne činite dok vas neko ne upita. Saosećajni ste i zanimaju vas životi drugih.

Nežni ste i blagi, dostojanstveni, smireni i spokojni; uspevate da se dodvorite drugima iako se i ne trudite. Imate dobro pamćenje i vrlo retko zaboljavate lica ili imena. Ako se ikad zaljubite, to će biti loše po vas jer u tom periodu zaljubljenosti nećete moći da mislite ni o čemu drugom. Vaš život će se pokazati vrlo uspešnim – zaslužili ste to.

1. oktobar

Rođeni na današnji dan imaju vrlo snažnu intuiciju i izuzetno su duhovni. Imate snažan um i vrlo ste odlučni. Ako ste žena, posmatrate stvari gotovo kao muškarac i vrlo ste strogi u životu. U vezi sa vama ne postoje uobičajeni ukrasi i kićenja. Veoma ste zainteresovani za filozofiju i nauku, takođe i za religiozna pitanja, a naročito za ona koja se tiču Orijenta; ako bi se neka sekta pojavila, vi biste želeli da je istražite i priključite se. Bistre ste glave i niste previše emocionalni. Svoje planove sprovodite i gazite kroz život mahom vođeni osećajima i intuicijom.

Imaćete mnogo uspona i padova u životu, mnogo preokreta sreće. Uprkos tome, stegnućete usne i ići kroz to, a kada konačno uspete i savladate sve prepreke, niko neće moći da uperi prst u vas i kaže da odustajete. Intelektualni ste tip i pametni. Odani ste i sposobni za duboku ljubav, ali svoje srce ne bacate pred druge tako lako kao što mnogi čine. Imate čvrste stavove kojiima uvek upravlja racio, a ne srce. Trebalo bi da imate vrlo zanimljiv i uzbudljiv život, pun dešavanja. Proputovaćete mnogo od sveta i upoznati puno ljudi.

  • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.