Rodjeni u novembru

Šta o vama govori to što ste rodjeni u novembru? Da li ste naklonjeni umetnosti, ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi?

Novembar je bio deveti mesec kod Rimljana, a dobio je naziv po rimskoj reči novem koja označava broj devet. Nakon što je Julije Cezar reformisao kalendar, novembar je postao jedanaesti mesec u godini. Drugi kralj Rima ustoličen nakon njegovog osnivanja, Numa Pompilije, dodeljuje novembru 29 dana, a mnogo kasnije, Cezar mu dodeljuje 30 dana.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

30. novembar

Imate dobar razum, učite lako i brzo i pamtite ono što ste pročitali. Skloni ste tome da mnogo brinete, a dok to činite, uspevate i da onima oko sebe prenesete zabrinutost. Morate naučiti da to prevaziđete. Imate snažne ideje o stvarima i verujete da ste u pravu. Zapravo, uglavnom jeste, ali ne želite da se opozitno dokaže. Ako se desi, u suštini ste vrlo otvoreni u priznavanju toga.

U svakom poslu koji obavljate vi pokazujete da ga temeljno poznajete, što vam oduzima dosta vremena. Veoma volite muziku i trebalo bi da budete dobar muzičar. Imate dosta samopouzdanja, ali niste uobraženi. Morate se bolje koncentrisati i više razvijati svoj um. Vaša ljubavna priroda je jaka – možete mnogo dati, ali i mnogo zahtevati od onih oko vas. U celosti, imate prijatnu ličnost.

29. novembar

Vaša karakteristična osobina, sudeći prema astrologiji, je vaš temperament koji je često uzrok vašim beskrajnim nevoljama. Nagli ste i brzo se razbesnite, mada se već narednog momenta smirite.Neretko ste zlovoljni prema drugim ljudima – navika koja predstavlja najgoru stranu vaše prirode, koje se morate osloboditi po svaku cenu.

Volite svet, duhoviti ste i zabavni, energični i živahni. Možda ste prividno tihe prirode, ali sačekajte dok spadnu okovi pa pogledajte rezultate! Čak ćete se i sami iznenaditi. Temeljni ste, mada ne volite detalje u radu jer mislite da bolje pristaju drugima. Mada ste slobodni i jednostavni, niste rođeni boem; ponekad upravo suprotno. Volite intenzivno, a trošite svoje emocijena mnogo strana. U ovome ste nestalni.

28. novembar

Iskreni ste i čestiti u svemu što radite, volite najbolje od svega. Volite najbolju odeću koja mora biti dobro skrojena i ukusna. Volite nakit, ali i on mora biti najbolji – nikako ne uživate u imitacijama koje mnogi ljudi koje poznajete nose. Uvek uzvraćate pravedno i u celosti onako kako i dobijete, pa to očekujete i od drugih ljudi. Ponekad ste skloni tome da preterujete, ali to nije prekomerno.

Uglavnom imate dobro telesno zdravlje, koje ste skloni da zapostavljate jer ne osećate odmah sve posledice svega onoga što radite. Morate biti pažljivi s ishranom jer će se to pokazati na duže staze. Veoma volite prirodu i često vam se čini da ne možete da pronađete nikog ko bi vas u potpunosti zadovoljio u tom smeru. U celosti, vaš život bi trebao da bude zadovoljavajuć.

27. novembar

Vrlo ste emotivni i talentovani za dramu; taj talenat samo treba razvoj i podsticaj da bi se izneo uspešno. Vaš karakter je neobična kombinacija – volite svet, a opet i ne volite. Polovinu vremena ste u središtu društvenih i radosnih događaja, a drugu polovinu vremena uopšte ne marite za sve to, štaviše postajete gotovo religiozno asketski.

Niste izdašni kada treba pohvaliti druge, bar ne onoliko koliko bi trebalo. Volite da budete na čelu stvari i da ih vodite onako kako vama odgovara. Osećate da ako vi to uradite sve će biti dobro urađeno. Imate velike zamisli u vezi sa dužnošću i čašću, i ne može vas ništa otrgnuti od posvećenosti tome. Imate nekoliko dobrih prijatelja koji vas razumeju, ali ćete verovatno stvoriti nekoliko gorkih neprijatelja kojih se morate čuvati. Trebalo bi da više podstičete smisao za humor.

26. novembar

Snažne ste volje koja vas često dovede u teške situacije svojom jačinom i moći. Pošto ste takve prirode, mnogo puta ne možete da razumete stanje uma onih koji su slabiji od vas; trebalo bi da više kod sebe podstičete toleranciju i razumevanje. Metodični ste i trebali bi da budete dobar organizator velikih poslova. S druge strane, vaš interes za ljudska delanja je veoma veliki tako da možete biti političar ili pisac. Mogli da pišete ozbiljniju fikciju čija je tema čovečanstvo.

Energični ste i volite rad zarad samog sebe. Ne štedite se, a volite da i drugi koji s vama sarađuju budu jednako vredni kao i vi. Vaši prirodni moć i istrajnost su veliki, i možete ih u značajnoj meri koristiti a da se ne iscrpljujete. Upamtite staru izreku koja kaže da život ne može istovremeno biti intenzivan i širok. To znači da što brže živite svoj život, on će biti kraći, dok će druge stvari ostati iste.

25. novembar

Nezavisno razmišljate i dolazite na kraju do onoga što smatrate definitivno dokazanim mišljenjem. Zbog toga ste sitničavo netolerantni prema pogledima i idejama drugih koji se ne slažu s vama. Naučite da potisnete taj poriv. Praktični ste i svetovni, ali u vašim mislima i životu postoji mistična struja s kojom ne znate šta biste. Imate viteštva u sebi, mada nekako kihotovskog. Prikladni ste da budete na čelu stvari i da načinite najbolji uspeh u životu kada su vam odrešene ruke da ih vodite onako kako vi želite.

Žene rođene ovog dana vole užitke. Imate odbojnost prema disciplini ili bilo čemu što je u vezi s tim. Volite promene i putovanja. Brzo planete, ali se isto tako brzo i ugasite. Imate urođenih sposobnosti i ako bi ih razvili mogli bi steći vrlo ugledno ime u svetu. Postali bi, što se kaže, so na zemlji.

24. novembar

Vaš karakter bi u suštini trebao da bude dobar, ali imate slabosti od kojih se morate ograditi. Tako, malo ste skloni ljubomori koja se javlja zbog toga što mislite da vaš rad i napori nisu dovoljno vrednovani. To vas povremeno čini mrzovoljnim i osetljivim, ali nakon toga se ponovo vraća bolji deo vaše prirode pa shvatate kako je mizerno sve to, pa ste od tad ponovo u redu. Niste zaljubljive prirode i ne zavolite nekog lako. IMate intelekt i strasti, bez mnogo prave ljubavi i nežnosti; stoga morate više negovati humani deo svoje ličnosti.

Kada se pred vas postave sve ove činjenice, vama je iskreno žao zbog tuđih iskušenja. Morate naučiti da jedino ljubav podstiče ljubav, i da vam ona nikada neće biti data ukoliko više ne volite sebe. Samokontrola je dobra stvar, ali je jednako dobra i spontanost. Srednji meseci zime i leta su verovatno najpovoljniji za vas da započnete bilo koji novi poduhvat, dok jesen i proleće nisu tako povoljni. Negujte radost i sreću, i vaš život će biti vrlo uspešan.

23. novembar

Snažni ste po prirodi, čvrstog vojničkog tipa uma i tela, pa iz tog razloga, ako ste muškarac, možete biti vrlo priokladni za vojsku. Zapravo, privlače vas strogoća i disciplina. Rođeni ste predvodnik, što vas ponekad može voditi ka tome da budete previše dogmatični i netolerantni prema tuđim viđenjima. Otvoreni ste i direktni kada razgovarate. Ne bojite se ničega, a kako ste veliki ljubitelj discipline, trudićete se da je sprovodite gde god stignete.

Ne razumete žene i njihovo ponašanje – to je za vas zapečaćena knjiga. Negujte nežniju stranu svoje prirode, naučite da budete malo prilagodljiviji, što će ići u prilog vašoj omiljenosti. Nemojte kritikovati druge sve vreme i ponižavati ih, već ih podržavajte. Upamtite da onaj ko uništava ništa ne dodaje svetu, već onaj ko pozitivno usmerava. Podstičite ljubavnu stranu malo više.

22. novembar

Imate urođenu veliku moć volje; magnetični ste i možete biti veoma dobar javni govornik. Dobra ste osoba koja voli sve lepe stvari koje život pruža. Imate zanimanje za književnost, a posebno za istoriju, ali je vaš život verovatno suviše užurban i praktičan da bi se istakli u bilo kojoj od ovih oblasti. Kako bilo, talenat je tu. Prijatni ste prema drugima, a volite da čujete lepe stvari i o sebi. Marljivo radite i osećate da možete da budete dobri na bilo kojoj poziciji koja vam se poveri. Volite putovanja i verovatno ćete puno putovati tokom života.

Temperamentni ste, ali vaša srdačnost spasava stvari; spremni ste da jednako brzo oprostite i ponovo uspostavite prijateljski odnos. Jednu stvar morate eliminisati, a to je sklonost da ostavljate za sutra ono što možete da uradite danas. Utorak će vam verovatno biti dobar dan, pa bi tada trebali da započinjete poslove. Žene rođene na današnji dan bi trebale da nose odeću bele ili ružičaste boje, mada vam može pristajati i crna. Tpaz i mesečev kamen se smatraju srećnim dragim kamenjem za vas.

21. novembar

Naginjete tome da budete previše vezani za sve svoje poslove i druge poduhvate, a trebalo bi da naučite da budete liberalniji i šire ruke. druga velika mana vam je ta što tražite nedostatke, a što bi trebalo, iznad svega, da potisnete. Ako se ostave po strani ove dve mane, vaš karakter je dobar i vremenom se može popraviti još. Verovatno ste dobar govornik i vrlo ste vešt imitator. Vaše sposobnosti u vezi s ovim će oduševiti vaše prijatelje, ako rešite da ih razvijate.

Skloni ste tome da budete nabijeni, pa imate dobro zdravlje i robusnu građu. Pametni ste i bili bi vrlo učeni kada bi određen trud uložili u učenje. Imate urođeno dostojanstvo koje ima svoj sopstveni šarm. Imate urođenih talenata pa bi trebalo da ih mudro koristite, a ne da ih sputavate. Postoji stara izreka o tome da su nam životi povereni i da će „onom kome je mnogo dato, mnogo biti i traženo“.

20. novembar

Rođeni na današnji dan mogu da budu veoma zahvalni na darovima koje su dobili, a koje je potrebno samo da održavaju da bi postali ugledni. Mada se ovaj dan smatra jednim od nepovoljnih dana u mesecu, bez obzira na to, negativna slika može biti prevaziđena u velikoj meri. Prirodno ste nadareni za javni život i možete se naći na bilo kojoj poziciji, bez obzira koliko je odgovorna. Povremeno vam možda nedostaje samopouzdanja, ali će to nestati i vremenom ćete sticati sigurnost u svoje sopstvene mogućnosti.

Nezavisni ste u razmišljanjjima i delima – u ovom prvom mnogo više nego potonjem. Tu stranu svoje ličnosti bi trebalo da razvijate još više. Pozdani ste i volite da stvari koje treba da se urade, uradite odmah. Odložene obaveze se ne mogu naći na vašem pragu. Znate kako da sačuvate tajne što je jedna od velikih vrlina; niste skloni pravljenju skandala niti volite one koji to rade. Za vas je štetsa po društvenu reputaciju ravna ubistvu, jer osoba ima samo jedan takav život da izgubi. U svojim ljubavnim odnosima ste postojani i iskreni, ali se više vodite glavom nego srcem.

19. novembar

Ako ste rođeni na ovaj dan, imate mnoštvo talenata koji su, čini se, ponekad kontradiktorni jedni drugima i čine vaš život paradoksalnim, čak i vama. Prema astrološkom učenju, imate odlične poslovne sposobnosti, ali uprkos tome, trebali bi da imate partnera, ako je moguće, koji bi zaključivao poslove finansijski jer bi bio mnogo prikladniji za to od vas. Ako ste žena bili bi dobar kupac jer razumete vrednost robe u potpunosti; najčešće dobijate ono što želite, makar to nešto jurili po čitavom gradu. Vrlo ste druželjubivi, a ljudi uživaju u vašem društvu, zbog čega ste veoma popularni.

Jedna od vaših ambicija je da posetite Švajcarsku, jer vas lepota i netaknutost prirode fasciniraju, i volite sve veliko i kolosalno. Okean vas dojmi naročito i dok ga posmatrate zanesete se sanjarenjima. Privučeni ste svemu što je misteriozno. Otvoreni ste i poverljivi, a to vas može odvesti ka tome da budete povređeni; ipak, na kraju se sve uglavnom okrene u vašu korist. Ako ste muškarac, možete biti dobar advokat i u tom zanimanju postići veliki uspeh.

18. novembar

Posedujete rođenu mudrost. Brzi ste, intuitivni, briljantni, dobrim delom genijalni. Puno ćete putovati i imaćete mnogo prijatelja, gde god da se nađete. Načitani ste, volite umetnost – zapravo, daroviti ste na mnogo načina. Napravićete poslovni uspeh zahvaljujući svom trudu, ali i činjenici da možete da usmerite svoje sposobnosti u bilo kom smeru koji odaberete. Inventivni ste pa možete biti dobar izumitelj. Nežni ste i privrženi; vaša ljubavna priroda je vrlo upadljiva. Osobu s kojom budete u braku, silno ćete usrećiti.

Vaši um i srce su u gotovo savršenom odnosu; zahvaljujući toj izbalansiranoj prirodi, možete napraviti velike stvari u životu. Sve moći su u vama – koristite ih. Strastveni ste, možete dati mnogo ljubavi, ali je i zahtevati zauzvrat.Verovatno ćete rano stupiti u brak i osnovati porodicu. Novac će vam dolaziti, nikada neće biti u oskudici. Ipak, morate bti iskreni, pošteni i nežni prema drugima, inače će vam mnogo toga stečenog biti oduzeto.

17. novembar

Imate mnoge sposobnosti koje ne koristite ili koristite tek njihov delić. Možete vrlo naporno da radite kada to želite, ali ne volite baš da radite; jedino ako posao nalazite vrlo interesantnim, možete ga prihvatiti ma koliko da je obiman. Drugi vas lako zavedu i utiču na vas u okruženju, pa bi trebalo da podražavate više izdržljivosti da bi uravnotežili te uticaje. Muzikalni ste, umetnički tip i volite sve dobre stvari koje život pruža. Zapravo, u vama postoji dosta boemskog.

Ako ste žena, trebalo bi da održavate kondiciju jer se može desiti da rano u životu postanete gojazni. Bela i sve nijanse roze i purpurne boje vam mogu dobro stajati. Nežne ste prirode i puno se dajete u razgovorima iako vam se ne vraća istom merom. Naginjete tome da prenaglite nekad, pa bi trebalo da obuzdavate svoj temperament. Vaša glava je u redu – više se posvetite srcu.

16. novembar

Zanimaju vas socijalna pitanja i svakodnevne teme. Volite nauku i strastveni ste čitač knjiga. Fine ste pojave i puni ličnog magnetizma, što će vam doneti mnoštvo prijatelja. Trebalo bi da govorite u javnosti. Nemojte da suzbijate svoju energiju. Odredite svoje ciljeve što ranije u životu i nemojte dozvoliti da vas išta skrene s puta njihovog ostvarenja. Pažljivo birajte prijatelje – birajte one od kojih možete imati dobro ili od kojih možete nešto naučiti ili napredovati.

Bez sumnje ćete uspeti u poslu, ali ne pre nego što prekinete sve stare tradicije i usmerite posao prema sebi. Negujte više iskrenosti i srdačnosti. Atraktivni ste – iskoristite to! Imate mnogo više od običnih talenata, ali ih ne koristite. Razvijajte vaše skrivene moći i uspeh će vam sam doći. Budite prijatniji i saosećajniji prema drugima, pa će vam život biti radosniji i svetliji i prosperitetniji.

15. novembar

Imate urođenu genijalnost kojoj je potreban podsticaj. Ako ste muškarac, zanimaju vas politička pitanja i trebalo bi da se uzdignete na prominentnu poziciju na ovom polju. Imate dobar um za fiziku i matematiku – genijalni ste, originalni i inventivni. Tihi ste i povučeni, ali iza vaših dela leži puno promišljanja; sve što kažete vredno je slušanja, i to s poštovanjem.

Morate steći naviku i to rano u životu, da nikada ne čekate da vam mogućnosti same dolaze, već da ih tražite i činite ih svojim. Treba da ih hvatate, a ne da budete uhvaćeni poput ptice, posipajući solju njen rep nakon što vas mimoiđe. Zaljubljivi ste, a vaša ljubavna priroda traži širenje i mogućnosti da se izrazi. Za brak birajte mudro i slobodno.

14. novembar

Maštoviti ste. Pružate podršku i razumevanje za živote i motive drugih, što je svojstveno nekolicini ljudi. Privlače vas Orijent i Egipat. Uravnoteženi ste, ali vas ne treba previše gurnuti jer ste skloni tome da tada napravite zaokret, pa se oni koji vas guraju moraju pripaziti. Ako ste muškarac, snažnog ste tela i posedujete izuzetno fizičko zdravlje. Prijatni ste i saosećajni, volite decu, a posebno volite životinje. Načitani ste i mogli bi lepo da pišete.

Zanimaju vas čudne i natprirodne stvari, sve neobično ili van margina vas neodoljivo privlači i fascinira. Imate dobar njuh za vesti, pa možete biti dobar novinar ili detektiv. Imate smisla za biznis, mada bi bilo bolje ako biste imali partnera. Volite sve vrste sportova, posebno vodene; trebalo bi da dobro plivate. odani ste, porodični i možete biti odličan supružnik i divan roditelj. Možete se venčati mladi, ali dozvolite da i vaša glava učestvuje u tome, ne samo srce.

13. novembar

Imate finu, muževnu pojavu; iskreni ste, otvoreni i neposredni. Postoji u vama neki vojnički duh koji je vrlo privlačan suprotnom polu. Trebalo bi da posebno vodite računa o svom zdravlju, naročito o plućima koja su vam slaba tačka. Trebalo bi da više vremena provodite napolju i da puno vežbate. Načitani ste. Bez sumnje ćete puno putovati, a posebno u one čudne kutke sveta. Ne podnosite pretvaranje i licemerje kod bilo koga; često ste navedeni da kažete neke stvari ljudima u vezi s ovim, zbog kojih sebi stvarate neprijatelje.

Ne pokušavajte da promenite svet oko sebe odjednom. Prihvatite ga onako kako vam dolazi; negujte smisao za humor. Imate bujnu maštu pa možete čitav dan graditi zamkove u vazduhu s najvećim zadovoljstvom. Ipak, niste isprazni sanjar. Naprotiv, vrlo ste praktični i energični, vodite vrlo aktivan život. Ako ste žena, posebnu pažnju treba da posvetite svom ličnom izgledu. Blagosiljani ste lepim licem i stasom, pa se trudite da ih održavate u dobrom stanju najbolje što možete.

12. novembar

Maštoviti ste, detaljista, volite putovanja, dovitljivi ste i zabavni. Intuitivni ste i beskrajno zainteresovani za sve ono što je u vezi sa natprirodnim. I sami možete biti predmet psihičkih impresija, no, izvesnije je da ćete biti samo istraivač u ovim oblastima. Bistri ste na raznolike načine, ali je vaš najveći dar sposobnost da „čitate ljude“ i da proniknete u njihove motive i želje. Saosećajni ste, pa vam se drugi često obraćaju za pomoć. Budite pažljivi kada putujete vodom. Plava i zelena su vaše boje, a sardoniks je kamen koji bi trebalo da nosite.

Dvadesetprvi jun se može pokazati najsrećnijim danom u vašem životu. Ne pokrećite nikakve projekte tokom letnjih meseci, ako je moguće; zimski period je najpovoljniji za bilo koji poduhvat. Budite pažljivi u izboru svojih saradnika, i nemojte olako sklapati prijateljstva. Ovaj savet se poseno odnosi na žene rođene na današnji dan. Negujte postojanost svog karaktera i polažite više vere u svoje sposobnosti.

11. novembar

Imate mnoštvo sposobnosti, ali te moći ne koristite dovoljno. Više naginjete tome da budete lenji, osim u vezi s onim stvarima koje vas veoma zanimaju – tada ste vrlo energični. Imate briljantne ideje, ali ih ne iznosite; često ih pokupe drugi i od njih zarade mnogo novca. Morate naučiti da delate, ne samo da sanjarite. Jedini način da u nečemu uspete je da to isprobate. Odlično procenjujete u poslu, ali se ne bavite previše detaljima. Previše ste samozadovoljni i popustljivi.

Ukoliko bi svake nedelje dobijali određenu količinu novca koja bi vam bila dovoljna, ne biste se trudili da zaradite još. oslobodite se ove navike. Veseli ste i uvek spremni na šalu s onima oko vas. Ne koncentrišete se dovoljno, lako vas dekoncentrišu događaji u prolazu. Dopadljivi ste i magnetični, društveno vrlo fascinantni. U vama postoji nešto pobedničko što je vrlo privlačno. Vodite računa o svom zdravlju.

10. novembar

Vaš život je borba sa nesrećnim okolnostima. Ipak, indikacije su da ćete se izboriti s tim, jer to svakako od vas i zavisi. Ostljivi ste i intuitivni, naklonjeni književnosti i poetični. U vama postoji dosta umetničkog. Takođe, jasno definsane religiozne crte u osnovi ličnosti, mada možete da toga i ne budete svesni. imate jaka ubeđenja za koja ste uvek spremni da se borite; vaša uverenja su duboko ukorenjena u vama. Naginjete tome da budete nepostojani – to morate naučiti da prepoznate i izlečite.

Volite knjige. Saosećajni ste, ljubazni i umete da čuvate tajne. Imate jaku volju, ali previše lako možete biti zavedeni onim što drugi imaju da kažu u vezi s nekim pitanjima. Naučite da razmišljate svojom glavom – vaš um je jednako dobar kao i njihov, koristite ga. Jasno formulišite svoje ciljeve, pronađite sebe što ranije u životu; potom rešite da vas ništa ne može sprečiti da to postignete. Shvatite da su moći unutar vas i uspeh će vam doći.

9. novembar

Rođeni na današnji dan mogu imati sjajnu karijeru pred sobom, osim ako je ne unište svojom bropletošću i glupošću. Volite svet i osoba ste od akcije. Niste sanjar, već upravo suprotno. Možete biti taktični i diplomatični, mada se obično ne misli da to posedujete. Volite sve dobre stvari u ovom životu, sve što vam dolazi prihvatate onakvim kakvo jeste bez mnogo razmišljanja o tome. Iskreni ste, direktni i otvoreni.

Imate britak smisao za humor, volite društveni život, mada ne stimulišete svoj intelekt onoliko koliko bi trebalo. Strani jezici vam leže. U ljubavi ste nepostojani pa ćete tokom života imati brojne ljubavne avanture. Možete imati dobar materijalni uspeh ako naučite kako da zadržite novac koji zaradite, a ne da ga brže-bolje potrošite. Morate biti pažljivi da ne rasipate svoju energiju uzalud jer ćete patiti u životu zbog toga. Može se desiti da rano stupite u brak i zasnujete porodicu.

8. novembar

Imate raznih sposobnosti kojima je potrebno negovanje da bi zasijale u vašem okruženju, ako ne u nekim širim krugovima. Volite knjige, načitani ste. Intuitivni ste, volite nauku, okultno i metafizičke stvari. No, niste lakoverni; naprotiv, ovim temama prilazite vrlo skeptično. Intelektualni ste tip, a vaša strastvena priroda je snažno razvijena; ipak, niste nežan tip. Više živite u svojoj glavi nego u svom srcu, i to je ispravno – za vas.

Imate puno interesovanja, pa se možete baviti s više stvari istovremeno. Prirodno ste nadareni, a to posebno može doći do izražaja u trgovini, mada niste sazdani tako da budete krajnje praktični. U svakom slučaju, možete napraviti uspeh. Otvorenog ste uma pa ne podnosite predrasude i bigotizam. Niste strašljivi. U celini, imate fino oblikovan karakter, zbog čega ćete biti omiljeni u svom društvu.

7. novembar

Pametni ste, načitani i ispitivačkog uma. Snažno ste privučeni okultnom i natprirodnom pa možete posvetiti dosta vremena istraživanju ovih tema. Skloni ste tome da previše verujete i da vam nešto bude nametnuto. Dosta ste odlučni, tako da sledite neko iskušenje sve do njegovog kraja. Nemirni ste pa ćete dosta putovati. Želite novac, ali ne preduzimate potrebne korake da bi do njega došli. Nekako, niste dovoljno praktični.

Čini se da vas novac zaobilazi, bez obzira na to koliko se trudili da do njega dođete. Morate naučiti da štedite, jer su male sume – važne sume.Budite praktičniji. U vama postoje crte humora, ali onog crnog; ponekad ste zajedljivi i oštri. Sposobni ste za duboke i trajne ljubavne odnose, ali morate biti pažljivi da to ne protraćite na nekog ko nije vredan vaše ljubavi. Ne bacajte bisere pred svinje. Ako mudro odaberete, imaćete srećan bračni život.

6. novembar

Svestrani ste. S jedne strane ste vrlo poslovni i možete upravljati svojim poslovima kao što bi to bilo ko drugi za vas činio; s druge strane ste umetnički tip i posedujete sve kvalitete i kvalifikacije umetnika. Ovo je retka kombinacija i srećni ste što to posedujete. Vrlo ste muzikalni pa bi u tom pravcu mogli da stknete ime. Emocionalni ste i pokazujete svoju posvećenost. Domaćinski ste tip; brinete o svom zdravlju i domu više nego bilo koja druga osoba koja je sličnog temperamenta vašem.

Bez sumnje ćete imati veliki krug prijatelja i poznanika, i bićete omiljeni među njima. Darežljivi ste i plemeniti u svom pristupu životu, pa pomažete mnogima koji se bore sa nevoljama. Naginjete tome da budete malo ekstravagantni i da trošite više novca na garderobu i luksuz nego što možete da priuštite. Stidljivi ste ponekad, a ponekad patite od treme koja vas u potpunosti parališe. Uđite u brak samo zbog ljubavi jer će vam to doneti sreću.

5. novembar

Vaša priroda je veoma kompleksna. U celini ste optimistični, ali imate i negativnija raspoloženja koja naginju depresivnim. pametni ste, intelektualni, poetični, volite knjige i umetnost. Zapravo, postoji malo stvari koje ne vrednujete i ne prihvatate. Ne živite uvek u skladu sa svojim idealima; dok svetu pokazujete nasmejano lice, imate potpuno drugačiju stranu iznutra koja mnogo više oslikava vaše istinsko biće. Umete da budete zajedljivi i cinični kada to poželite, ali to se dešava uglavnom onda kada vam neko stane na put.

Imate dobar um za biznis – sposobni ste da zaradite novac tamo gde drugi ne uspevaju. Originalni ste i snalažljivi. Zanimaju vas nauka, filozofija i religijska pitanja. Skloni ste tome da budete promenljivi i nestalni, da često menjate svoje mišljenje. Možete biti dobar prijatelj, ali vrlo nezgodan neprijatelj bilo kome. U ljubavi ste vrlo konkretni.

4. novembar

Vaša emocionalna priroda je snažna; temperamentni ste i to pokazujete u svojoj svakodnevici i postupcima. Naginjete tome da budete depresivni i ćudljivi, da s teškoćom prihvatate stvari kada su nepovoljne. S vašom naravi nije lako nositi se. Trebalo bi da više negujete optimizam i radost. Čitajte literaturu nove moderne misli i sačuvaćete dobro mentalno zdravlje.

Uvek planirate nešto novo, ali ti planovi ne ispadnu onakvim kako ste se nadali. Uprkos tome, postoje mnogi svetli prolazi u vašem životu, pa kada se okrenete i pogledate iza sebe, primetićete da je broj „crnih“ dana daleko manji od onih u kojima ste iskusili zadovoljstvo. Između 30. i 35. godine bi bili najproduktivniji u životu, pa se pripremite za to vreme i uložite velike napore. Logički razmišljate i vrlo ste analitični. Skriveni deo sebe morate izneti na površinu, na svetlost dana, tako da i drugi mogu da vas upoznaju.

3. novembar

Vrlo ste smireni i spokojni, pa vas okolne scene ne mogu lako uznemiriti. Poetični ste, tačnije, senzitivni i responzivni. Imate živu maštu koja se manifestuje kroz vaša sanjarenja, a ako ste žena, kroz strah od mraka ili bojažljivost. Čvrstog ste karaktera, a na vašu reč se drugi uvek mogu osloniti. Morate naučiti da ne gledate ispred sebe i prizivate nevolje tako što će ih očekivati na svakom koraku. Nikada ne prelazite mostove dok ne dođete do njih. Biće dovoljno vremena da preduzmete korake kojim bi sprečili neku istinsku pretnju.

Odani ste, sposobni da pružite mnogo ljubavi, ali zauzvrat mnogo i zahtevate. Možete da budete uspešni u poslu, ali ne regularnim kanalima. Postoje indikacije da ćete inicirati nešto potpuno novo i originalno, što će biti osnova vašeg budućeg uspeha. Osećate vrlo duboko i volite strastveno. Dajete se previše slobodno, pa morate prikupiti više energije. Intuitivni ste i možete slobodno više verovati svojim utiscima.

2. novembar

Skloni ste tome da budete nestrpljivi i preki prema onima oko vas. Primećujete svoje greške a tuđe zanemarujete. Volite harmoniju i red oko sebe u svakom smislu. Ako ste žena, posebno volite cveće, ukrase i cenite sve male promene u okruženju. Vrlo ste spontani i često govorite ono što mislite. Zbog toga se ponekad možete opeći, ali ste generalno cenjeni zbog svoje iskrenosti; opet, nekada možete biti na meti podsmeha zbog svog jednostavnog i naivnog načina predstavljanja stvari.

Volite umetnost pa bi trebalo lepo da crtate. Umetnički život vam u potpunosti pristaje. Verovatno bi želeli da posetite Latinsku četvrt u Parizu na godinu ili više, i studirate tamo. Suđeno vam je da dosta putujete, zbog čega će taj deo vaše prirode biti zadovoljan. Veoma vas zanimaju okultne stvari i neprestano uranjate u misterije. Vaša ljubavna priroda je snažno razvijena, pa ćete se vezati brakom rano i biti vrlo srećni u bračnom životu.

1. novembar

Vaš karakter je prilično mešovit – teško ga je razložiti zbog njegove kompleksnosti. Ponekad čak ni vama nije najjasniji. Menjate raspoloženja često, impresionistički ste tip i podložni ste udarima melanholičnih misli, što nije u saglasju s ostatkom vašeg života. Vešti ste u poslu, vidite širu sliku stvari i časni ste. Ne marite za novac u onoj meri u kojoj to drugi čine, a opet, volite sve one stvari koje novac može da kupi. Voilite knjige i puno čitate. Volite da putujete, ali volite i da provodite vreme kod kuće; kada god ste negde vani, prigovarate da nigde ne može da vam bude udobno kao u svom domu.

Niste veliki ljubitelj vode, najverovatnije, što vas može sprečiti da idete na neka putovanja. Volite muziku od prilike do prilike, mada bi bili jednako srećni i da nikada ne čujete nijedan ton do kraja života. Izuzetno vas zanimaju natprirodne pojave i privlači vas sve što ima veze s njima – poput moljca i plamena sveće. Strastveni ste, ali niste odani. Možete učiniti velike stvari u životu ako se rano osvestite i isplanirate svoj život u skladu sa linijom manjeg otpora.

  • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.