Rodjeni u januaru

Šta o vama govori to što ste rodjeni u januaru? Da li ste naklonjeni umetnosti, ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi?

Rimski kalendar je imao samo deset meseci, tačnije, 304 dana. Dva zimska meseca, januar i februar, nisu se našli u kalendaru kao izdvojeni meseci, već su pripadali zimskom dobu koje je trajalo 61 dan. Pretpostavlja se da je Numa Pompilije dodao ova dva meseca u kalendar, ali izvori nisu složni oko toga da li je januar postao prvi kalendarski mesec tokom njegove vladavine ili za vreme decemvirata.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

 

31. januar

Privlačni ste i posedujete dosta ličnog magnetizma koji privlači sve one koji vam se približe. Snažna ste ličnost, imate zapovednički pogled koji pokorava sve one koji se usude da vas direktno pogledaju u lice. Možete biti uspešan iscelitelj – glavobolje, zubobolje i slične tegobe možete lečiti jednostavnim stavljanjem svoje ruke na bolno mesto, nežno ga pritiskajući. Možda nećete biti svesni ovih moći, ali ih imate.

Možete biti dobar učitelj ili instruktor, jer imate razumevanja i taktični ste. Kod suprotnog pola vam se dopada sve ono što je u suprotnosti s vama: ako ste tamni, sviđaju vam se svetli, i obrnuto. Volite da flertujete, pa vodite računa da to ne ode predaleko – sve može završiti tako što ćete tu drugu osobu učiniti nesrećnom, a i sebe, takođe.

30. januar

Posedujete upečatljive i posebne karakteristike, koje proizlaze iz vaše neutoljive radoznalosti u vezi sa svim stvarima. Pri tom ne mislim na to da vas zanimaju sitni skandali i tračevi, već uopšteno stvari koje su van uobičajenih tokova – čudnovatosti ljudskih života. Ako postoji takva država, vi želite da je istražite; ako postoji takav organ u ljudskom organizmu koji lekari ne mogu da razumeju, možete potrošiti čitav život u pokušajima da razumete njegovu funkciju.

Zanimaju vas okultne i spiritualne stvari. Odlučni ste i hrabri, i u stanju ste da uložite puno truda da bi postigli neki određen cilj. Zanima vas kako ljudski um funkcioniše, a posebno saosećate sa onima čiji je um na neki način oštećen. Vrlo ste zanimljivog karaktera.

29. januar

Imate suptilan um, naučnički u izuzetnom obimu, ako ne u praktičnom smislu, onda bar u načinu razmišljanja. Vi bi bili dobar svestrani naučnik ili naučnica. Istovremeno, posedujete značajne spiritualne sposobnosti i duhovno vođstvo, što vas ponekad pokrene da načinite korake i uradite stvari koje se čine neobičnim u tom momentu, čak i za vas. Verovatno ste i snažno intuitivni.

Opet, vrlo ste praktični i ne dozvoljavate da spiritualne stvari utiču na vaš zdrav razum. Zanima vas politika i mogli bi biti dobar javni govornik. Zanimaju vas sve stvari koje su intelektualne, dok one koje to nisu prezirete. Verovatno ste dobre građe i visoki, a žene su posebno zapažene zbog svog dobrog izgleda i izvrsnog razuma.

28. januar

Umetnički ste tip, ali ste i praktični u životnim stvarima. Izuzetan ste ljubitelj putovanja, a posebno ste usmereni na strane zemlje, na navike i običaje ljudi koji tamo žive. U jednom periodu života ćete verovatno biti izuzetno zainteresovani za istraživanje nepoznatih zemalja i teritorija. To je dominantno u vašoj prirodi.

Imate sposobnosti za bavljenje finansijama pa bi trebali da se usmerite u tom pravcu; a opet,sanjar ste i idealista u određenoj meri. Ne pratite sve što imate na umu, a neke misli vam i „pobegnu“. Nežni ste i odani pa možete biti dobar bračni drug, upravo zbog posvećenosti i vernosti. Po prirodi ste nemirni i nervozni, pa morate da naučite da se više opuštate.

27. januar

Ambiciozni ste, želite novac i poziciju i sve ono što vam mogu doneti. Istovremeno, u vama postoji crta lenjosti koja vas sprečava da budete energičniji u zarađivanju novca. Karakter vam je urođeno snažan, nezavisno razmišljate. Dostojanstveni ste i cenite sopstvene napore. To ne znači da ste tašti, već da poznajete svoje sposobnosti i da ćete doći do onog čega su vredne.

Posedujete specifične sposobnosti za muziku, što bi trebalo da vam omogući da radite vrlo kreativne stvari, ako se ikad odlučite na ozbiljno učenje. Zaljubljivi ste i žudite za tuđom ljubavlju. Od onih ste osoba koje uvek moraju da vole nekog i budu voljene.

26. januar

Posedujete urođene spiritualne sposobnosti, snažno ste intuitivni i senzitivni. Kada uđete u kuću odmah znate da li vam odgovara ili ne, jer „osećate“ atmosferu nekako – nešto što ne možete da objasnite, a što vas ili privlači ili odbija. Pozitivni ste i energični, pa sav svoj entuzijazam i energiju ulažete u ono što radite.

Imate sposobnost i odlučnost da stvari pogurate ka uspešnom završetku. Otvorenog ste srca, saosećajni prema drugima i volite ljude. Volite da posmatrate ljude, pa dobro procenjujete karakter. Zanimaju vas umetnost i muzika, boemski ste tip. Istovremeno, veoma vas zanimaju naučne stvari. Sve u svemu, vaš karakter je svestran i izuzetno dobar.

25. januar

Posedujete specifične sposobnosti za pisanje, predavanje ili javno govorništvo. Poetični ste. Imate karakter lutalice, nemirni ste, ali ste prilagodljivi svakoj okolnosti. Naginjete tome da budete lenji; ako stvari idu relativno lagano, ne činite dodatne napore da ih poboljšate. Na razmišljate dovoljno o budućnosti, već radnije živite u sadašnjosti. Trebalo bi da gledate dalje u budućnost. Možete biti uspešni u oblasti glume jer su dramske sposobnosti vrlo naglašene.

Promenljivog ste temperamenta – jednog dana ste potišteni i tužni, narednog ste puni radosti i sreće, a ne znate uzrok toga kod sebe. Morate da naučite da razumete sebe. Ispitajte svoj karakter i pokušajte da eliminišete mane. Iskreno sebi priznajte koje su to i nemojte ih prikrivati. Kada jednom zagospodarite sobom, lako ćete zagospodariti svojim okruženjem jer za to imate urođene sposobnosti.

24. januar

Tokom života ćete se suočiti sa mnogim teškoćama, ali ćete iz svih njih izaći kao pobednik. Povremeno budete snažno religiozni, ali praktičnost svakodnevice čini da to gurate u stranu u svom umu. Skloni ste tome da budete nemarni i odbacite neke dobre prilike koje vam se nude. Volite uzbuđenja i da stalno budete u pokretu, a najviše mrzite da sedite s prekrštenim rukma i ne radite ništa.

Drugima se ponekad možete žaliti na svoju lošu sreću, bez obzira što je greška u najvećoj meri na vašoj strani. Rasipate svoju energiju usmesto da je sačuvate i koristite u konkretne svrhe. Potrebno je da shvatite istinu sadržanu u sledećim rečima: onom ko ima daće mu se, a onom ko nema uzeće se i ono što ima. Imate velike mogućnosti, iskoristite ih i postaćete vrlo uspešna osoba.

23. januar

Imate osobine lutalice, zbog čega žudite za dugim putovanjima i da vidite razne delove sveta. Bez sumnje ćete puno putovati. Praktični ste i poslovni, a posebno vas zanima matematika. Za vas, brojevi mogu biti vid rekreacije i hobija. Verovatno volite zagonetke svih vrsta – anagrame, kriptograme – sve ono što može da usmeri vaš um u tom pravcu i predstavi problem koji zahteva rešavanje.

Zanima vas geografija pa gledate u mape s jednakim interesovanjem kao što drugi čitaju ljubavne romane. Istovremeno, posedujete istančan smisao za humor, dovitljivi ste i bistri. Niste naročito emocionalni – volite da stičete uvide u život proučavajući ljude oko sebe. Imate dar da zarađujete novac, pa nikada nećete biti siromašni.

22. januar

Obično ste darežljivi i plemeniti, mada umete da budete i kruti ponekad. Na stvari gledate kroz ružičaste naočare i često navedete druge da rade isto. Neretko dajete velika obećanja uz najviše vere na svetu iako znate da je nemoguće da učinite to dobro kad dođe vreme. Vedar duh vam ne dozvoljava da brinete oko stvari kao što je ova, na primer.Vrlo ste tvrdoglavi.

Karakter vam je snažan, dobrog ste intelekta koji ne negujete. Imate dobre sposobnosti za pisanje pa bi trebali da pišete poeziju ako ikada budete dovoljno inspirisani. Žuta i svetlo plava boja vam najbolje pristaju. Safir je dragi kamen koji bi trebali da nosite. Ponekad ste vrlo vatreni i zaljubljivi, što je teško kontrolisati. Ali će, uprkos tome, vaše ljubavne priče biti romantične i poetične; sentimentalnost će nadvladavati u vašem životu. trebali bi da naučite da budete malo praktičniji.

21. januar

Snažnog se karaktera i posedujete urođenu snagu koja vas čini predvodnikom. Tihi ste i rezervisani, dostojanstveni, a voljeni ste od onih s kojima ste u neposrednom kontaktu. U vreme neke krize, smireni ste i sabrani. Pošteni ste i pouzdani, mada bi povremeno mogli da budete otvoreniji.

U svemu vidite bolju stranu stvari, posebno onoga što se tiče vas. Nema te nevolje iz koje ne umete da se izvučete na neki način, a mrzite kad morate da priznate da niste u pravu. Pametni ste, ali često tajnoviti i prepredeni, mada na fin način. Volite dom i komfor koji pruža, pa bi iz tog razloga mogli rano da stupite u brak.

20. januar

Talentovani ste za tehničke stvari i to ste mogli pokazati još kao dete. Umete da radite mnogo stvari, i da ih sve manje-više uradite valjano. Imate sposobnosti za pisanje, posebno poeziju. Možete biti dobar lingvista i, ako budete putovali u inostranstvo, za šta ćete imati prilike kasnije u životu, biće vam lako da odaberete jezik zemlje u kojoj budete boravili. Imate posebne i jedinstvene sklonosti i talente, kojih bi trebalo da se držite, a ne da ih se odričete; isprva vam može to ići teško, ali vremenom možete nadvladati teškoće i obavljati posao koji vam priliči.

Verovatno ste nižeg rasta, nežniji, oslanjate se na sopstvene snage i imate interesovanja koja se tiču mističnog i duhovnog. Niste sujeverni, već ste više istraživač. Imaćete nekoliko ljubavi koje će obeležiti vaš život, i čijeg uticaja se nikada nećete u potpunosti rešiti. Ući ćete u brak relativno mladi i imaćete veliku porodicu.

19. januar

Skloni ste tome da budete rezervisani, tihi i povučeni u svim okolnostima; svi vas smatraju najrazboritijom osobom koju su upoznali. Ne radite ništa blesavo. Odišete velikom dozom samopouzdanja. Ako bi se negde desila neka nevolja, vi bi bili osoba kojoj bi se svi okrenuli jer ste puni praktičnih ideja kako savladati tepkoće. Zato ste pouzdani u hitnim slučajevima, jer ste uvek mirni i staloženi. To vam je najsnažnija tačka.

Oprezni ste i ne verujete u ulaganje novca u nepouzdane poduhvate ili kockanje na berzi. Ali niste škrti. Ne pokazujete ljubav, ali ste ispravni i brižni. Bili bi dobar bračni partner jer poznajete svoj um – kada se jednom odlučite za nešto, to je za sva vremena. Ljudi vas uglavnom vole tako da možete imati svega nekoliko neprijatelja, ako uopšte.

18. januar

Vaše glavne karakteristike su dobar i jak intelekt, precizno zapažanje razlika i dobre sposobnosti zaključivanja. Posedujete hrabrost i moć, i sposobnost da stavite u pogon sve što vam padne na pamet. Posedujete dobre poslovne sposobnosti, ali imate talenata i u drugim oblastima. Tako, možete lepo pisati i u tome možete biti vrlo posebni.

Možete se nositi s bilo kakvom odgovornošću, prvenstveno zato što ne osećate težinu te odgovornosti kao mnogi drugi ljudi. Postojani ste u svojim uverenjima i izvlačite logičke zaključke iz pogleda koje zastupate. Prirodno ste nežni, ali najvie prema rođacima i bliskim prijateljima. Ne zamenjujete svoja prijateljstva velikim brojem poznanstava. Mogli bi da budete dobar javni govornik.

17. januar

Oprezni ste u svim svojim poduhvatima, ali i spori u donošenju odluka. Vaš život je pun promena i vodi vas neprestano menjajući scene događaja, ali je to sve najbolje za vas. Vaše sposobnosti vas izvlače iz bilo kakve teškoće u kojoj se možete naći. Ambiciozni ste i nestrpljivi da imate i sprovedete moć. Na kraju želite novac koji ćete slobodno potrošiti, ako je potrebno, u cilju da dostignete željene rezultate.

U životu volite opipljive stvari, a ne nešto što je iluzorno. Skloni ste tome da budete previše oštri u svojim zaključcima o drugima, a to morate naučiti da kontrolišete. Shvatite da niste stavljeni u poziciju da delite pravdu, već ste jedan čovek među mnoštvom drugih ljudi, koji takođe ima karakternih mana. Imate veliko poštovanje prema nevidljivom i nepoznatom, mada se ne pretvarate da u to verujete. Imate posebne naučne veštine koje bi trebali da razvijate.

16. januar

Pronicljivi ste pa bi trebalo odlično da procenjujete karakter ljudi. U stanju ste da sagledate situaciju brzo i da vidite njene dobre i loše strane. Imate talenata u raznim oblastima, što bi trebali da negujete. Ovo se posebno odnosi na umetničku i muzičku crtu, gde možete da se bavite vrlo kreativnim poslom. Vaši talenti ne treba da služe pukom izvršavanju, već stvaranju.

Vaše rasuđivanje je vrlo dobro, a moći rezonovanja odlične. To je retkost kod onih koji imaju izražene umetničke sposobnosti, što samo pokazuje da ste svestranog karaktera. Temperament vam je optimističan i veseo u celosti. Iskreni ste i ozbiljni u svemu što radite. Način na koji posmatrate stvari je dubok i svojstven vama.

15. januar

Dobro procenjujete ljudsku prirodu. Skloni ste skepticizmu, cinizmu i posmatranju stvari iz mračnijeg ugla. Istovremeno, imate crte humora koje vam omogućavaju da vidite smešnu stranu svake situacije, čak i kada deluje najcrnje.

Imate dosta samopouzdanja, ali to u vašem slučaju nije višak nego prava mera. Morate imati poverenja u sebe i svoje planove, jer su suprotnom nećete uspeti. Staloženi ste, pa retko gubite strpljenje. Nežni ste, spontani i želite isto od drugih. Ako ste žena, veoma ste ženstveni. Ako ste muškarac, vrlo ste mačo, direktni i energični.

14. januar

Prilično ste ambiciozni i želite da idete napred u svetu, ne samo u finansijskom smislu, već i u smislu zadovoljenja svojih ambicija. Veoma ste originalni, posedujete dobre poslovne sposobnosti; inventivni ste, radoznali, društveni, optimistični. Nikada nemojte izgubiti samopouzdanje, već uvek idite hrabro napred bez obzira na nepovoljne okolnosti koje se mogu javiti.

Ovo je vrlo važno u vašem slučaju jer ste spremni da odustanete ako se nešto ne odvija u skladu sa vašim željama i ciljevima. Vrlo je važno da izdržite i da smelo prolazite kroz sve nevolje. Skloni ste materijalizmu, zanemarujući drugu stranu vaše ličnosti. Ne potcenjujte umne i duševne stvari. Trebali bi da obratite naročitu pažnju na stopala i noge, jer vam mogu praviti smetnje, posebno kada je vlažno vreme.

13. januar

Čudne ste naravi. Vaša priroda je duboka, teška za shvatanje. Oprezni ste i tajnoviti, i nekako uvek intrigantni. Volite moć pa iz tog razloga želite novac – zbog moći koju on daje. Nekako ste fatalistički i odlučni u tome da uzmete sve ono što se može od života. Ako ste religiozni, više ste ortodoksni u svojim pogledima. Snažnog ste karaktera, možete da patite i da gledate druge kako pate, ako je to potrebno, tako da pravda bude zadovoljena.

O vama bi se moglo reći par reči – naginjete tome da budete teški i hladni. potrebvna vam je kap ljudske nežnosti. Ipak, vaš postojan karakter ima i svoje prednosti – lojalni ste, iskreni, istinoljubivi, pošteni, i uvek mudri. U poslovima ćete biti više nego prosečno uspešni, i puno ćete putovati u drugoim delu života. Bićete voljeni i volećete mnogo. Umete da budete vrlo šarmantni kad to želite.

12. januar

Saosećajni ste i ne volite da vidite bilo koga da pati; ipak, vaša urođena i nesvesna rezervisanost čini da oklevate da to pokažete. Zapravo, teško vam je da to uradite. Pažljivi ste i vispreni i umete da se sami brinete o svojim poslovima. Z vas, posao je posao. Kod kuće ste druga ličnost, volite porodicu i decu. Vrlo ste materijalno orijentisani, pa vas uopšte ne zanimaju duhovni aspekti stvari.

Vaš život nije uvek radostan, ali ga živite istom onom odlučnošću koja vam omogućava da podnesete fizički bol, onda kada je to potrebno. I vaš brak će radije biti praktičan nego romantičan. Prilično se zanimate za sve nove izume, pa volite da ono što čujete ili vidite primenite u svom svakodnevnom životu. Iako ste praktični, vrlo ste saosećajni i nežni, ako ste dotaknuti. Obratite više pažnje na snove i intuiciju – oni su vrlo vredni u vašem slučaju.

11. januar

Postojani ste i od onih ste osoba koje ne mogu da budu zavedene laskanjem. Originalni ste i inventivni, gledate daleko ispred, posedujete otvoren i dobro izbalansiran um, i prihvatate nove istine, osim, možda, u vezi s par stvari gde ste vrlo dogmatični. Oprezni ste u svom delanju, pa se retko dešava da izvučete deblji kraj. Umete da budete vrlo sarkastični kada to želite, a to vam ponekad stvori neprijatelje. Za ovo često ne znate jer su te osobe prijateljski nastrojene kad se sretnete licem u lice.

Iskoristićete dosta svojih prirodnih talenata i darova, pa je pred vama dobra budućnost. Budite postojani u prijateljstvima i verni svojim principima, pa ćete imati vrlo uspešan život. Snalažljivi ste, ambiciozni, ali lako ohrabreni ili ibeshrabreni. Posedujete dobar ukusu i prosuđivanje. Mnogo više se dešava ispod vaše mirne spoljašnjosti nego što ljudi mogu da pretpostave. Budite malo iskreniji i darežljiviji, i stvari će vam u potpunosti ići na ruku.

10. januar

Posedujete dosta samokontrole, ali ste skloni tome da ponekad „uletite“ u neka nerazumna raspoloženja. Utorak i subota bi trebali da budu dani kada bi trebali da započinjete važne poduhvate. Nežni ste pa bi trebalo da pripazite na zdravlje, posebno na pluća koja su slaba. Budite na otvorenom što više možete i praktikujte vežbe dubokog disanja.

Optimistični ste i uvek gledate vedriju stranu života. Društveni ste i volite društvo, pa uvek dajete najbolje od sebe kada ste okrućeni ljudima. Ali ne bi trebali da živite na selu, jer to ne odgovara vašem temperamentu. Volite umne stvari i učenje, ali upamtite da su ljubav i dužnost uzvišeniji ljudski atributi nego intelekt. Imate velike urođene sposobnosti i moći koje, ako vam zdravlje dozvoli, možete da usavršite i tako budete prominentni. Vrlo ste odlučni.

9. januar

Previše ste sigurni u svoj sud. Obično je dobar i ispravan, ali kao i svim stvarima potrebni su mu revizija i popravljanje, tu i tamo. I muškarci i žene rođeni na današnji dan bi trebali da se uzmu mladi, jer će najbolje od života propustiti upravo ako to ne učine. Rubin je srećni kamen za vas da ga nosite, ili mesečev kamen. Žene rođene na današnji dan su urođeno atraktivne i lepe, ali bi trebale da se lepo oblače da bi još više naglasile tu lepotu.

Sve nijanse srebrne i sive vam mogu pristajati ili povremeno neke tamnije nijanse plave ili crne. Ne bi trebalo da nosite svetle boje. Muškarci, takođe, trebali bi da se lepo oblače. Hrabri ste i snažnog karaktera, istrajni u svakom poduhvatu. Darežljivi ste i prezirete one koji to nisu. Mart i novembar bi mogli biti dobri meseci u kojima možete da započnete bilo koji važan poduhvat.

8. januar

Na umu imate velike projekte koji su vam teški za završavanje, ptosto iz razloga što van nedostaju neke esencijalne stvari. To može biti novac ili obrazovanje ili mogućnosti; učite samo ono to vam nedostaje i rešite da to dovršite upornim radom i učenjem. Kada to jednom završite, veliki uspeh će bez sumnje biti vaš. Imaćete mnogo obeshrabrenja u životu i mnogo nepovoljnih testova za suočavanje.

Izdignite se u potpunosti iznad svega snagom svog karaktera i volje. Ipak, često ćete biti sputavani i obeshrabrivani. Ne verujete da možete da živite svoj život bez organizacije, već planirate unapred tako da često tačno znate šta ćete raditi sutradan, pre nego što odete na spavanje noć pre. Pažljivi ste, iskreni i pošteni. Mogli bi da suprotni pol učinite srećnim, jer imate moć da to činite.

7. januar

Verovatno ste vrlo društveni i imate veliki broj prijatelja oba pola. Prijatni ste i darežljivi. Imate posebne dramske sposobnosti koje se najviše mogu iskazati kroz vašu moć da imitirate i da pričate priče baš onako kako bi trebalo da budu ispričane. Posedujete značajan magnetizam, ambiciozni ste i nema kraja stvarima koje želite da uradite i postignete.Diplomatični ste i taktični. Samouvereni ste i nikada se ne oslanjate na tuđe snage, u bilo kojoj meri, jer vi niste osoba koja može da bude uspešna pod drugima – morate biti nezavisni.

Ako ste žena, želite određenu količinu novca koju možete po želji da potrošite svake nedelje, bez da vam bilo ko postavlja pitanja gde ste novac potrošili. To ne podnosite. Sitničarenje i malodušnost nisu deo vaše prirode. Istovremeno, skloni ste tome da spremno pronalazite mane kod drugih, što bi trebalo da eliminišete. Volite igre i sport svih vrsta, prirodno ste sportski tip. Originalni ste, sposobni i senzibilni.

6. januar

Muškarci i žene rođeni na današnji dan se često veoma razlikuju. Žene su intuitivne, duhovno orijentisane i zanimaju se za okultne i filozofske stvari. Imaju dosta staloženosti i ozbiljnosti u svemu što rade, a iznad svega su originalne i ingeniozne. S druge strane, muškarci su vrlo praktični i poslovno orijentisani, tako da ih ne privlače pomenute teme. Pravedni su i isprani, ali njihovi lični interesi su uvek na prvom mestu. Tvrdoglavi su i prilično veruju maksimi Bilo kojim sredstvom do cilja. Ovo, ipak, ne bi smeli „gurati“ previše jer ih to jednog dana može koštati.

Muškarci rođeni na današnji dan imaju za protivnika svoju svojeglavu i sebičnu prirodu, pa ako uspeju da je pokore, to će im biti veliko priznanje. Jedino što će morati da se stalno bore. Sve što budu postigli, postići će sopstvenim naporima. S obzirom na to da im je priroda teška, moraju da nauče da to prevaziđu iznad svega ostalog. Nemojte loše govoriti o svojim susedima. Mislite dobro o svima i pružite im poverenje. Bićete uspešni u novčanim pitanjima, ali tek nakon mnogih iskušenja.

5. januar

Rođeni ste vođa, pre zahvaljujući svojim sposobnostima nego snazi ličnosti ili telesnoj snazi. Uvek ste u pokretu i ne volite ni minut da mirujete. Želite da uvek budete na nogama i nečim se bavite. Možete biti dobar pisac, dobar učitelj ili diplomata i možete se lepo smestiti na bilo koju poziciju koja vam se ponudi, bez obzira na to šta bi to moglo biti ili koliku bi odgovornost nosilo. Volite putovanja i imate mnogo prijatelja svuda po zemlji, tako da, gde god da krenete uvek ste srdačno primljeni.

Istrajni ste i uporni. Verovatno ćete rano stupiti u brak u kom ćete biti srećni. Ako ste žena, veoma ste pametni, lepi i nežni. Rano možete zasnovati porodicu. Dobro upravljate stvarima i sve možete fino organizovati. I muškarci i žene rođeni na današnji dan jednako su ispravni i lojalni, kao po pravilu. Morate rano napustiti svoju rutinu i krenuti napred. Bez sumnje imate talenta za dramu, ali i književne sposobnosti. Posedujete dobar ukus, prijatna ste ličnost i imate moć da se dopadnete, ako to želite.

4. januar

Volite putovanja i verovatno ćete ih imati značajan broj tokom života. Zanimaju vas druge nacije i način života, a želeli bi da proučavate to kada bi otišli vani. Volite udobnost, ali možete i bez nje ako nije isplanirana. U mnogo čemu ste miks suprotnih težnji i želja. Imate jedinstvene talente pa možete postati jedan od uglednijih muškaraca ili žena svog vremena, ako se posvetite učenju i radu.

Budite ozbiljniji. Skloni ste tome da dosta razmišljate o sebi, pa bi trebali da negujete otvoreniji i iskreniji pristup ljudima. Druge možete učiniti vrlo srećnim, ako samo mislite na njih umesto na sebe. Zarađivaćete novac, gubiti ga, i ponovo ga zarađivati – stoga nemojte biti obeshrabreni usputnim nevoljama.

3. januar

Verovatno ste razdragane, žovijalne prirode koja je prosto zarazna. Volite sve i svi vole vas. Vi udahnjujete život i radost svakoj zabavi na kojoj se nađe veći broj ljudi. Gledaju vas kao vođu, a to sasvim nesvesno prisvajate, snagom svoje vitalnosti i prirode. Volite decu i životinje, i brižne ste prirode, mada niste u potpunosti sentimentalni. Lako sklapate prijateljstva pa se osećate kod kuće gde god da odete. Ozbiljni ste i iskreni.

Ako živite u velikom gradu sve pomenute osobine će biti istaknute, ali ako živite sami može vam se desiti velika promena i to u toj meri da postanete asketski i religiozni tip. Sve zavisi. Dobri ste i dragi, iskreni i isprabni. Postoji u vama jedna dražesna nit koja nije shvaćena. Umete da volite duboko i nežno, ali tražite mnogo zauzvrat od svog partnera. Imaćete mnogo uspona i padova, ali stisnite zube i živite svoje najveće ideale, pa će vam život biti prilično uspešan.

2. januar

Vrlo ste taktični i snalažljivi, volite intrige i delikatne stvari raznih vrsta. Imate dobro oko za detalje i dobro procenjujete ljudsku prirodu. Vredno radite i ne uzimate mnogo odmora. Niste zaljubljive prirode, mada često učinite neku ljubaznost za koju znate da će biti cenjena. Veoma ste zainteresovani za praktične i materijalne stvari, pa ste razvili ovu stranu vaše prirode dok nije ostavila u zapećku vašu duhovnu stranu. Povremeno ste skloni melanholiji, što bi trebalo da prevaziđete delom mentalnim naporima, a delom tako što ćete više izlaziti na vazduh i sunce, čak i kada vam nije do toga.

Malo ćete putovati. Ako stupite u brak, to će biti praktičan, zdravorazumski odnos, u kom ljubav ne igra veliku ulogu. S druge strane, u vama postoje nežne i plemenite crte, koje, kada su dirnute, iznenade one koji vas ne poznaju. Morate naučiti da se više koncentrišete i da naučite vrednosti ljubavi prema onima koje srećete. Jer, ljubav začinje ljubav. Novac će vam kasnije u životu doći s neočekivane strane.

1. januar

Posedujete veliku odlučnost i snagu karaktera, zbog čega ste prirodni vođa u većini stvari, a snaga ličnosti vas usmerava ka vojničkom životu. Zapravo, mogli biste biti dobar vojnik. Volite porodični život i one koji vas okružuju – braća, sestre itd. U poređenju sa porodičnim vezama, sve druge veze izgledaju slabe. Prirodno ste borac, ali se ne zauzimate dok ne osetite da je pravda na vašoj strani. Ne marite mnogo za tuđa mišljenja, ali vam se dive u širem krugu prijatelja – možda baš zbog te nezavisnosti karaktera.

Žena rođena na današnji dan je apsolutni vladar sopstvenog doma. Uredna je i metodična, ali i naginje tome da povremeno bude previše dogmatična. Dosta ćete putovati, a na poslovnom planu ćete biti vrlo uspešni. Sve što budete stekli biće zahvaljujući vašim sopstvenim naporima. Čuvajte se ugovora i partnerstava, jer vam nisu naklonjeni. Vaša ljubavna priroda je snažna, pa ćete bez sumnje imati srećan brak, relativno rano u životu.

  • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.