Rodjeni u februaru

Šta o vama govori to što ste rodjeni u februaru? Da li ste naklonjeni umetnosti, ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi?

Rimski kalendar je imao samo deset meseci, tačnije, 304 dana. Dva zimska meseca, januar i februar, nisu se našli u kalendaru kao izdvojeni meseci, već su pripadali zimskom dobu koje je trajalo 61 dan. Pretpostavlja se da je Numa Pompilije dodao ova dva meseca u kalendar, ali izvori nisu složni oko toga da li je januar postao prvi kalendarski mesec tokom njegove vladavine ili za vreme decemvirata.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

29. februar

Magnetični ste i atraktivni, posedujete puno šarma i ličnog magnetizma. Mogli bi da budete odličan iscelitelj bioenergijom, ako vas tako nešto bude zanimalo – takoreći jedan dodir vaše ruke može biti od pomoći bolesnima. Mogli bi da budete odličan govornik ili imitator. Volite vodu i možete biti uspešni u vodenim sportovima. Trebalo bi da živite blizu vode jer će vam to pružiti osećaj udobnosti, popuniće prazninu i čežnju u vama kojima ne znate uzrok.

Imate dosta samopouzdanja i sigurnosti pa ste prirodno daroviti da budete vođa u bilo kom poduhvatu koji poduzmete. Snažnog ste karaktera, mada ima slabih tačaka na vašem oklopu, kao što je navika da drugim ljudima pronalazite slabe tačke. Donesite odluku da u drugima vidite ono najbolje i samo najbolje, pa ćete na taj način razviti sjajne osobine ličnosti.

28. februar

Verovatno ste radije sanjar nego radnik; više se zanimate za religijska i filozofska pitanja nego za praktične svakodnevne teme. Volite da čitate i ništa vam ne prija kao dobra knjiga; volite da vas niko ne uznemirava dok ne završite s čitanjem. Povučeni ste i rezervisani, i uopšte niste osoba koja stoji na podijumu i skreće pažnju svih na sebe. Istovremeno, decidni ste i postojani u svojim stavovima, i nije vas lako pomeriti.

Ne pokazujete previše svoju privrženost, bez obzira što ste sposobni da volite svim srcem. Ispod te prividne slike da ne marite za suprotan pol, krije se suprotno, što ćete pokazati kada se nađete u nekom mirnom kutku. Ako ste žena, vrlo ste umiljati, veseli i prilično atraktivni na račun svoje živahnosti. U celosti, vi ste poželjan prijatelj, partner i ljubavnik/ljubavnica.

27. februar

Osobina koja je za vas najkarakterističnija je snažna imaginacija. Volite umetničko i uzvišeno, a banalnosti su vam odbojne. Imate specifične glumačke sposobnosti zbog čega možete ostvariti uspeh na sceni. Takođe, imate i literarnog talenta pa možete pisati kvalitetnu poeziju. Volite da aranžirate stvari, pa ćete svoj dom urediti mešavinom boja koje vam budu pristajale i to će vas činiti srećnim.

Veliki ste teoretičar, i teoriju volite mnogo više od prakse. Ne volite neprestani rad ili monotoniju bilo kakve vrste, tako da se prepuštate životu prema svom ukusu, čak i ako je takav život mnogo nesigurniji i manje uspešan nego što bi bilo. Vrlo ste naklonjeni suprotnom polu i to vam je najčešće uzvraćeno.

26. februar

Veoma se interesujete za ono što se oko vas dešava. intuitivni ste i brzo shvatate situaciju. Niste komunikativni – malo pričate i možete biti prilično rezervisani kada je reč o vašim ličnim ili tuđim poslovima. Posedujete specifične literarne sposobnosti. Volite prirodu pa sebe uvek vidite tokom leta daleko od civilizacije – ovaj deo vaše prirode zahteva zadovoljenje više nego bilo koji drugi deo.

Sve veliko i uzvišeno u prirodi vas bukvalno proganja; istovremeno ste skloni nervozi i sujeverju. Prirodno ste nežni i snažno volite, a takvu ljubav zahtevate i od drugih. Najsrećniji ste na mirnom mestu, daleko od uobičajene gužve. Ne bi trebalo da pokušavate da menjate ovaj deo svoje prirode, jer je to praktično nemoguće.

25. februar

Verovatno volite društvo i uživate da izlazite. Toliko se društveni da se osećate kao kod kuće na gotovo bilo kom okupljanju na kom se nađete. Dobre ste naravi i volite da se dobro provodite, ali ne volite da vas neko previše forsira jer tada vaša narav postaje nezgodna, a tada se svašta dešava.

Niste zlopamtilo tako da vas ljutnja nikada ne drži dugo. Ako ste žena, romantični ste u duši, posebno ste to mogli biti u mlađim danima, idealista i esteta. Želite najbolje ili ne želite ništa. Trebalo bi da naučite da negujete malo više praktičnosti jer u nekom periodu svog života možete ostati razočarani.

24. februar

Imate izražene sposobnosti za pisanje pa bi mogli da se proslavite kao pisac. Duhoviti ste pa bi pisanje trebalo da usmerite u tom pravcu, ukoliko želite da vam to bude životni poziv. Imate i glumačkih talenata pa možete uspeti na sceni, a posebno možete zasijati u amaterskim pozorištima. Rođeni ste zabavljač i udahnete život svakoj zabavi na kojoj se nađete. Prilično ste popularni i to bam pristaje.

Skloni ste tome da malo više pričate o svojim planovima i poslovima – nikada nemojte brojati piliće pre nego što sakupite. Odani ste i iskreni u prijateljstvima pa nikada ne posumnjate u dvoličnost dok ne bude kasno. Ako ste muškarac, uopšte ne razumete žene, mislite da su one iskrene i otvorene. Morate naučiti da su one rođene diplomate tako da sve treba uzeti sa rezervom. Naučite da u pogon stavite sve svoje težnje i snove i imaćete briljantan životni uspeh.

23. februar

Trebali bi da budete omiljeni među ljudima jer imate karakter koji bi tome doprinosio. Ako to nije slučaj, to je zbog toga što niste uvek prijatni i iskreni prema drugima onako kako bi trebalo. Naučite da govorite istinu i samo istinu – budite otvoreni i iskreni, čak i ako istina ponekad ume da povredi. Na duže staze biće od koristi.

Primetićete da oni koji su rođeni u januaru, julu ili oktobru najpogodniji da s njima uđete u bračnu zajednicu. Žene rođene na današnji dan vole odeću raznih boja i nijansi, gotovo umetnički uklopljene. Safir i tirkiz su najpogodnije drago kamenje za vas. Vredni ste , ali ste skloni tome da rasipate novac. Naučite da ga čuvate za crne dane.

22. februar

Po prirodi ste požrtvovani i darežljivi pa morate voditi računa da vas ne zloupotrebljavaju i ne gaze po vama oni koji žele da iskoriste vašu ljubaznost, ne razumevajući vaše motive. Imate postojanu, čvrstu volju, ali to ne pokazujete spolja tako da drugi ljudi ne vide koliko ste, zapravo, odlučni. Niste skloni zaljubljivanju, ali kada se to desi, biće to „težak slučaj“ jer ćete biti van sebe od ljubavi i nećete biti u stanju da mislite ni na šta drugo.

Spremni ste da drugima učinite neku uslugu ili ljubaznost, ali očekujete da se tako i prema vama postave. Trebalo bi da naučite da sebe doživljavate malo ozbiljnije, da više poštujete sebe i svoje kvalitete, jer će vas samo tako i drugi poštovati. Više razmišljajte o onome što govorite – što više emocija i osećaja stavite u reči, to će one imati veću težinu. Mislite lepo o sebi i drugi će misliti lepo o vama.

21. februar

Čudna ste mešavina koju je teško opisati. Ponekad ste poletni, a opet, imate čvrste temelje pa vas poletnost ne privlači duži period vremena. Brzo spoznajete stvari i njihove dobre ili loše karakteristike, pa bi mogli da budete dobar kritičar. Ako ste žena, onda verovatno imate izuzetan ukus za odevanje; uz to, zahvaljujući veštini kombinovanja boja i nijansi, možete za malo novca napraviti najraskošniju haljinu.

Ako se zaljubite, idete u ekstrem, izražavate svoje emocije uz bogatstvo izraza i toplinu koju retki poseduju. Ali, zahtevate da vam se uzvrati istom merom – ne volite polovične odnose. Trebali bi da bolje upoznate sebe i svoju prirodu, i da probate da je popravite. Prirodno ste dobri tako da će vam karakter biti predivan uz malo pažljivog proučavanja i eliminisanja mana.

20. februar

Veoma ste ozbiljni kada je reč o vašim dužnostima i njihovom ispunjavanju. Kada se nečeg prihvatite, sigurni ste da ćete ga sprovesti do uspešnog zaključka. U ovome ste gotovo isključivi pa često, kada je slučaj izgubljen i kada ga takvog vide svi osim vas, vi nastavljate i držite se toga poput buldoga, odbijajući da pustite.

Vesele ste prirode to olakšava iskušenja i nevolje s kojima se suočavate, i na taj način dobijate divljenje od strane mnogih koji kontaktiraju sa vama. Vrlo ste privučeni suprotnom polu pa ćete imaći veći broj avantura, ali s enijedna od njih neće pokazati ozibiljnom. Ako ste muškarac, čitav život možete biti neženja. Ako ste žena, jače su šanse da se udate, mada ćete imati mnogo romantičnih epizoda u mladosti. Nosite belu boju i hrizolit.

19. februar

Nervozni ste, vatreni, temperamentni i mentalno vrlo aktivni – ponekad i previše. Volite pozorište, muziku i sve ono što je po prirodi poetično i umetničko. IMate mnoge uspone i padove u svom životu. uzdignete se u visine ekstaze, a potom se survate u dubine očaja. Ćudljivi ste kada je reč o vašem govoru. Posedujete mnogo prijatelja koji se dive vašim talentima, ali s druge strane, ima dosta onih koji misle da ste osobenjak i užasna osoba.. Ukratko, imate sve prednosti i mane jednog genija, a to bi trebali da razumeju oni koji vas kritikuju.

Senzitivni ste pa izuzetno „osećate“ atmosferu nekog mesta na kom se nađete. Uspevate da prepoznate motive drugih sa takvom preciznošću kao da posedujete telepatske moći. Sve u svemu, prirodno ste umetnik, mada to ne može naći izražaj nigde osim u vašem ponašanju. Pokušajte da negujete jednakost uma i ponašanja, smirenost, snagu volje, odlučnost i uzdržanost.

18. februar

Direktni ste, iskreni i lako vas je razumeti. Znate šta želite i krećete se ka zacrtanom cilju sporo ali nepogrešivo. Ne možete biti požureni ili uplašeni da radite bilo šta što ne želite. Vaš moto je da tiha voda breg roni. Niste ekloni kockanju, oprezni ste u finansijskim pitanjima, a opet, niste tvrdica.

Talentovani ste za glumu, a to se ističe kao oštar kontrast u odnosu na ostatak vaše prirode. Volite udobnosti doma, dok vas putovanja, posebno morem, nikako ne privlače. Volite opipljive stvari u životu pa ste zato zainteresovani za nauku, ali za egzaktne nauke kao što su fizika ili hemija. Po prirodi ste skeptik i materijalista. Unesite malo romantike u svoju prirodu, da ne izgubite sve ono što je najdivnije.

17. februar

Muškarci i žene rođeni na današnji dan se veoma razlikuju po temperamentu i ponašanju. Ako ste muškarac, onda ste snažni, odlučni, agresivni, snažne volje i sposobnosti da iznesete bilo kakvu zamisao do samog njenog kraja. Ako ste žena, šarmantni ste, intuitivni, ženstveni i nežni. Volite umetnost pa vam smeta kada vidite nešto ružno ili intenzivno odbojno. Ako vam boje u prostoriji ne odgovaraju, ne možete da ih podnesete i želećete da ih promenite. Ne volite ništa ružno ni u prirodi.

Muškarac rođen na današnji dan bi mogao biti dobar političar. Može da se meša sa ljudima i razgovara na istom nivou sa bilo kojom osobom koju sretne (ovo je istina i za žene rođene na današnji dan). Volite domaći život i prirodno ste kućevni tip. I muškarci i žene su po ovom pitanju isti, pa je porodični život za njih, bez sumnje, izvor sreće.

16. februar

Nežnog ste srca, privrženi i volite gotovo svakog koga upoznate. Kod žena rođenih na današnji dan je to posebno naglašeno. Saosećajni ste i nežni, slušate o tuđim mukama i nevoljama i pomažete im da ih prevaziđu. Mada je to dobra crta s jedne strane, ipak, ne bi trebalo to da razvijate dodatno jer je već sasvim dovoljno razvijeno – previše saosećanja nije dobro ni za koga.

Naučite ljude da se uhvate u koštac sa problemima umesto da ih rešavate umesto njih. Volite da čitate pa možete biti pravi knjiški moljac, naročito ako se prepustite tome. Zbog preosetljivost lako vas je pomeriti – lako zadovoljiti i lako srušiti. Nežni ste pa prirodno žudite za ljubavlju drugih i nežnošću.

15. februar

Imate specifičan talenat za muziku, naročito kada je reč o vokalnom izražaju pa bi trebalo da budete dobar pevač. Takođe, možete biti dobar učitelj pevanja jer posedujete neophodan talenat, istrajnost i kvalifikacije. Zanimaju vas i naučne stvari, zapravo volite da pokupite neobične informacije u vezi sa najrazličitijim stvarima i neke činjenice o kojima drugi ljudi ne znaju mnogo. Praktični ste i ingeniozni, a ako ste muškarac to se može pokazati u mehanici i mašinstvu.

Aktivni ste i energični, nervozni, temperamentni, pa ne možete da budete na jednom mestu dugo vremena. Zanimaju vas sve stvari koje se tiču okultnog i misterioznog jer ste i sami spiritualni. Skloni ste tome da strahujete ponekad za svoje mentalno zdravlje, ali to ne treba da vas brine. Sve što vam treba je snažno telo – vežbajte na otvorenom, vežbajte duboko disanje, budite pažljivi u vezi sa ishranom, i kada je reč o kvalitetu i količini koju unosite.

14. februar

Vedri ste, veseli i puni nade. Volite životinje, a i one vole vas. Veoma cenite zakon pa možete biti dobar advokat. Ako ste žena, vrlo ste pravični i pažljivi u svojim delanjima. Vaše srce nikad ne ide ispred razuma, već je uvek pod kontrolom. Stvari obavljate na svoj način i ne volite da ih obavljate nikako drugačije.

Skloni ste tome da se oslanjate na druge za pomoć i ohrabrenje, a uglavnom dobijate oboje. Iako ćete tokom života dobijati pomoć od drugih, ne treba na to da se oslanjate. Posebnu pažnju obratite na zdravlje, naročito na pluća koja su osetljivija. Provodite vreme na svežem vazduhu, spavajte blizu otvorenog prozora. Uz to, negujte još više radosti i sreće.

13. februar

Volite komfor i lakoću, a nikako ne volite da intenzivno borite da dođete do nečeg. Ako ste žena, možete osećati da to ne treba da radite, to nije nešto što vam je prirodno; a skloni ste tome da se bunite protiv svega što vam se čini kao nepravda sudbine. Ako ste muškarac, takođe mislite da niste prikladni da ispunjavate zahteve svakodnevnog poslovnog života, zbog čega bi trebalo da vam bude dozvoljeno da sami razvijate svoje talente u smeru koji vam najviše odgovara. Morate naučiti da ovo prerastete, jer borba sa vetrnjačama nije dobar poduhvat.

Što se ranije opremite i napadnete neukusne i teške zadatke, to će vam se željene mogućnosti ranije pojaviti, a onda možete slediti poziv svog srca. Imate dobre urođene talente, ali oni moraju biti negovani da bi bili efektni. Ako jednom naučite da savladate inertnost unutar vas, što je prirodna, urođena karakteristika koja tu nije vašom krivicom, načinićete veliki uspeh.

12. februar

Čvrsto držite svoj život u rukama, više nego drugi ljudi. Imate sposobnost da sebe oblikujete kako vam volja te da na taj način oblikujete i sopstvenu sudbinu. Imate brojne urođene talente i sposobnosti, ali niste imali dovoljno mogučnosti da ih negujete i usavršite. Stoga ste ponekad skloni tome da očajavate jer mislite da nikada nećete moći da dosegnete visoku poziciju i sve one velike stvari koje imate u svom umu. No, sve to zavisi od vas – morate brzo koristiti svaku priliku koja vam se ukaže.

Nemojte biti sanjar, nego radite! Sve ono što vam se dešava u životu posmatrajte kao stepenik ka nečem višem. Odlučno idite napred i uspeh će biti vaš. Ovo jednako važi i za muškarce i za žene. Dakle, ispunjenje ambicija leži u potpunosti u naporima koji se ulažu. Ako sledite svoje instinkte i koristite na najbolji način darove koji su vam dati, sve vaše želje će na kraju biti ostvarene.

11. februar

Veoma ste prijatna i dopadljiva osoba, bez obzira što volite da stvarima upravljate na svoj način pa ste vrlo uznemireni ako to ne bude tako. Zapravo, vama je teško da stvari posmatrate iz tuđeg ugla – da hodate u tuđim cipelama. U vašem ponašanju postoje crte sebičnosti koje morate savladati. Imate izražene umetničke sposobnosti, pa možete biti vrlo uspešan rezbar ili skulptor, ako bi se dovoljno snažno usmerili u tom pravcu.

Ponekad ste kruti prema drugima i prvi vidite tuđe greške. Dobro rasuđujete, ali ste skloni da precenjujete svoje sposobnosti. Prosto, nije vam na pameti da bi mogli da napravite neku pogrešnu procenu. Odani ste, ali samo prema onima koji su vam od koristi. Imate moćan um i veliku snagu za rad, ingeniozni ste i originalni.

10. februar

Nežni ste i stidljivi, pa morate naučiti da ne budete tako povučeni. Volite decu, pa možete preduzimati beskonačne napore da ih zabavljate. Imate prodoran um, dobro rasuđivanje, saosećajnu i prijatnu prirodu, a volite i da drugi oko vas budu dobro i srećni. Volite dom i komfor koji pruža, pa vas ne privlače putovanja.

Optimistični ste i uvek gledate svetliju stranu stvari. Časni ste, odani, pa možete biti sjajan supružnik. Strpljivi ste i možete podneti patnju do neverovatnih granica. Biće vrlo neprijatnih događaja u vašem životu, ali ete se izdići pobednički zahvaljujući svojoj veri i milosrđu. Sve u svemu, imate vrlo lep karakter.

9. februar

Imate dobar intelekt, ali ste skloni tome da se istrčavate. Imate dobar smisao za humor i dovitljivi ste. Istovremeno, mnogo ste ozbiljniji i dubokoumniji nego što bi drugi rekli. Imate jednu veliku manu – započinjete mnogo stvari, a malo koju završavate. Morate naučiti da završite ono što započnete, jer, u suprotnom, uzalud trošite energiju. U vezi s nekim stvarima ste nepraktični, nemate dovoljno dobro rasuđivanje ili dovoljno uvida, mada ćete to retko priznati.

Trebali bi da stupite u brak sa osobom koja vam je slična i koja je istog kolorita kao i vi, tj. ako ste tamni, budite sa tamnijim partnerom, a ako ste svetli – sa svetlijim. Imate muzičkog talenta pa bi mogli lepo da svirate klavir, takođe i da plešete. Imate i glumačkih sposobnosti. Zapravo, imate različite sposobnosti, od kojih ne znate koju da odaberete, pa ni u jednoj ne možete da uspete. Odaberite jednu i radite na njoj, bez obzira na to koliko je put teđak. To je jedini put kojim možete doći do uspeha.

8. februar

Zanimaju vas ozbiljne stvari ali površno – ne volite sistematičan, neprekidan rad. Volite klubove. U naučnom smislu vas zanimaju deca, mada sami niste baš neko ko žudi za potomstvom. Volite diskusije, pa često kažete nešto samo da bi se reklo, a ne zato što verujete u to što ste rekli.

Zanima vas moderna misao, spiritualnost i sve ono što sadrži neobično i misteriozno u svim naučnim granama. Verovatno imate veliku želju da isprobate neku neobičnu stvar, kao što je let balonom ili plovidba podmornicom, i slično. Tihi ste i rezervisani, pametni, ponekad sarkastični, a niste ni potpuno iskreni prema sebi i drugima.

7. februar

Zanimaju vas društveni životi ljudi, pa verovatno imate određenog interesovanja za socijalizam ili Nihilistički pokret, anarhizam ili neke slične ideje koje je formiralo „bratstvo čovečanstva“. Takođe, možda vas zanima teozofija koja predstavlja religiju formiranu duž ovih ideja i interesovanja. Imate posebne literarne sposobnosti koje nećete koristiti za jeftinu fikciju, već da pišete o onome što leži uz vaše srce.

Imate lutajući duh, pa niste od onih osoba koje veče provode kod kuće. Volite dosta da izlazite, da se družite i idete u restorane na večere, po mogućstvu. Doduše, ne dopadaju vam se razgovori koji se tamo vode, pa u dubini duše želite da oni budu mnogo intresantniji, naučni. Savesni ste, mada to još morate da usavršite, nakon čega ćete izgraditi odličan karakter.

6. februar

Posedujete brojne talente, a jedan od njih je i talenat za pisanje koji bi trebalo da negujete. Ponekad ste i vrlo poetični. Mogli bi da budete dobar arhitekta. Smelost vam je urođena; imate snažna ubeđenja. Ovo se jednako odnosi i na žene i na muškarce rođene na današnji dan.

Ako ste žena, vrlo ste atraktivni, ali niste uvek iskreni kao što bi trebali da budete; skloni ste tome da pričate nekome iza leđa, čim vam ih okrene. To je navika koje se morate rešiti. Zanima vas politika, pa možete biti borac za ženska prava. Najvažnije od svega je da naučite da budete iskreni u svojim prijateljstvima – to je naizraženije i najvažnije.

5. februar

Razboriti ste, a opet ste i sanjar i enetuzijasta, i neko ko povremeno ima fantastične ideje koje bi da sprovede u delo. Po prirodi ste štedljivi i ekonomični, što može nailaziti na prekor od strane onih s kojima ste bliski. S druge strane, ova sklonost vas je sačuvala od finansijskih krahova više nego jednom. Posedujete specifičan muzički talenat, naročito kada je reč o klaviru i nekim žičanim instrumentima; trebalo bi da komponujete.

Ako ste žena, prilično ste graciozni pa bi se mogli baviti plesom, čak i profesionalno, pa iskoristite svoj talenar. Ne zanimaju vas takmičenja i igre u kojima je glavni faktor sreća. To vas ne privlači kao što može privlačiti druge. radije ćete od sebe napraviti mučenika, pa o tome kasnije pričati drugima. Ne radite to, jer to nije dobra karakterna crta. Umesto toga negujte više otvorenosti i iskrenosti, budite iskreni prema sebi.

4. februar

Rođeni na današnji dan su obično srednje visine,tamniji, atraktivni i zanimaju ih spiritualne stvari. Povučeni ste, rezervisani i oslanjate se na sopstvene snage. Nikada ne donosite zaključak dok pažljivo ne razmotrite situaciju u svojoj glavi; posebno ne ako vas neko požuruje u tome.

Imate veliko interesovanje za sve stvari koje se tiču okultnog i misterioznog, mada to držite za sebe, a drugi samo sumnjaju. Nervozno ste energični i skloni tome da se istrošite. Naučite da se više odmarate. Nežni ste, mada ste u ljubavi katkad intenzivni.

3. februar

Skloni ste tome da budete nezadovoljni onim što imate: kao u basni u kojoj pas ispušta kosku koju ima jer u vodi vidi refleksiju druge, veće, pa na kraju izgubi obe. Upamtite onu izreku koja kaže da je bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Malo ste nestalni, ali ste u celosti darežljivi i prijatni. Imate urođenu sposobnost organizacije; možete se baviti s više stvari istovremeno.

Imate osećaja za lepo, pa moete biti dobar dekorater, bilo da je reč o vašoj ili tuđoj kući.. Ako ste muškarac, bili bi dobar promoter. Ako ste žena, onda ste prikladni za poslovni život. Trebalo bi da imate bar još neki intelektualni stimulans, jer vam treba nešto kroz šta ćete izraziti svoje sposobnosti i energiju.

2. februar

Svestrani ste i sposobni za mnoge stvari. Nadareni ste za književnost pa možete napiusati dobar roman. Hladni ste, kritični i neemotivni po pravilu, iako ste istovremeno vrlo strastveni. Volite da druge osobe obave sve oko vođenja ljubavi, dok iznutra to kritikujete i analizirate sve što rade i kažu. Ovo može biti prisutno čak i u najkritičnijim momentima u vašem životu.

Trebalo bi da naučite da prevaziđete gorepomenuto, da naučite da budete otvoreniji i iskreniji, jer takav zatvoren karakter u osnovi nije za poželeti. Imate dosta prirodnih talenata, ali se skloni da ih precenjujete. Dobar ste govornik, ali malo više volite da slušate sebe dok govorite. Ako ste žena, u stanju ste da napravite takve pogodbe tako da vam se ulog uvek isplati.

1. februar

Ponekad ste saosećajni, mada ste većinu vremena hladni i nepopustljivi. Skloni ste tome da se pretvarate da imate interesovanje za stvari ili ljude, a zapravo – nemate. Gostoljubivi ste i zabavni, ali samo kada je reč o onim ljudima koji vam mogu biti od koristi. Od roenja ste materijalni tip, mada se često pravite da to niste, više politički.

Volite intrige i često čekate da vidite kako će javno mnjenje biti pre nego što izrazite sopstveni stav. Pametni ste, intelektualni tip, zanima vas veći broj veština i nauka. Imate istančan ukus za književnost, poslovni ste, pa možete biti dobar organizator. Žene rođene na današnji dan su nežne i pitome, za razliku od muškaraca.

  • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.