Rodjeni u aprilu

Šta o vama govori to što ste rodjeni u aprilu? Da li ste naklonjeni umetnosti, ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi?

Rimljani su ovaj mesec nazivali Aprilis, a smatra se da se ime odnosilo na početak prolećne sezone u kojoj biljni svet bujno raste. Neki drugi smatraju da je ime nadenuto prema boginji Veneri (od Afroditinog imena AphrosAphrilis), jer se praznik Veneralije održavao 1. aprila. Originalno, april je bio drugi mesec u rimskom kalendaru, ali je postao četvrti nakon što je Numa Pompilije dodao januar i februar. Imao je 29 dana, a dan više mu je dao Julije Cezar tokom reformisanja kalendara.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

30. april

Ozbiljnog ste uma, kontemplativni, kritični. Volite nauku i prirodu koja za vas repreznetuje njenu divnu manifestaciju. Dobri ste sa brojevima pa možete biti vrstan matematičar. Brzo se uzbudite ali ne gubite glavu kada ste u teškoćama ili opasnim situacijama. Upravo tada ste budni i spremnog uma, nego u bilo koje drugo vreme. Verujete da će kornjača uvek pobediti zeca u trci, jer ne verujete mnogo u vazdušaste polete imaginacije.

Postojani ste, a vaš uspeh je zasnovan na čistoj odlučnosti i istrajnosti. Verujete u brak i veze koje donosi dom. Trebalo bi da uđete u brak relativno rano, mada bi trebalo da budete određene zrelosti i da ne prihvatate prvu ponudu koja vam se pojavi. Bićete opušteniji kasnije u životu što se novca tiče, i uvek ćete imati mnoštvo prijatelja koji će vas izuzetno ceniti. Bićete srećni u ljubavi, a zahtevaćete da osoba kojoj ste odani takođe bude iskrena u svojim obećanjima i zavetima.

29. april

Ponositi ste i autoritativni, jake volje i držite se podalje od mase. Imate dobro pamćenje, dobro opažanje i možete da rešite tešku situaciju s bilo kim. Volite domaću hranu i možete preći dug put da bi probali nešto što može biti neobično. Volite i dobro vino, ali s tim treba da budete oprezni jer može da vam stvori probleme. Cenite lepote života; možda ćete se nositi mišlju da se oprobate kao umetnik.

Zanima vas okultno, pa možete biti manje-više duboko u proučavanju i istraživanju spiritualnog. Romantični ste; radije ćete razgovarati sa jednom osobom u nekom ćošku, nego biti u gomili i razgovarati sa pola tuceta ljudi istovremeno. No, javni život vas privlači. Rezon i logika bi trebali da budu dobro razvijeni; trebali da imate snažne uvide, impulse i visoke ideale. Imate oko za lepo, malo šta vam promiče u tom smislu. Spolja i iznutra ste dve različite osobe.

28. april

Snažnog ste karaktera, dogmatični, samovoljni, ali obično u pravu. Volite da budete promišljeni i žrtvovaćete mnogo da bi stvari priveli kraju. Veoma vas zanimaju i spiritualne stvari, ali ste istovremeno naklonjeni materijalizmu. Ponekad jedna strana vašeg karaktera uzme dominaciju, ponekad druga. Trebalo bi da naučite da verujete svojoj intuiciji i svom sudu, i da ne budete ometeni tuđim mišljenjem.

Ljubavna pitanja dobrim delom zaokupljaju vaše misli; često sanjate razne vrste romansi u kojima ste heroj ili heroina. Imate poseban glumački talenat. Na mnogo načina ste boemski tip, volite zabavu i uzbuđenje, skloni ste da sebi ugađate time, bez razmišljanaj o sutrašnjici. Pre nego što ostvarite konačni cilj, moraćete da iskusite nekoliko teških udaraca, jer će to izneti najbolje iz vas. Volite suprotan pol, ali više u celosti nego nekog pojedinačno. Ipak, ostvariće jednu ili dve čvrste veze. U pitanjima novca ćete biti umereno uspešni osim ako vas sreća ne posluži.

27. april

Prirodno ste uredni i čisti, a nered i nečistoća su van vrlo neprijatni. Oprezni ste s novcem pa uspevate da sačuvate nešto za „crne dane“. Mogli bi vrlo rano da stupite u brak, ali ne činite to sa osobom koja je sklona pesimizmu ili malodušnosti jer će rezultat biti nepovoljan. Odaberite partnera koji je srećan i veseo. Skloni ste premišljanju i tome da budete egocentrični i kritični. Prevaziđite to i razvijajte više iskrenosti i osećaja za humor.

Volite putovanja i verovatno ćete obići dobar deo sveta do kraja života. Navodno niste privučeni suprotnom polu, ali ispod toga se kriju vrlo snažne strasti koje je nekad teško kontrolidati. Ako ste žena, bez sumnje ćete pokazivati mnogo ukusa u odevanju, kombinovanju boja i uređenju haljina. Imate bujnu maštu, volite da čitate i romantični ste. Ako ste muškarac, snažni ste i direktni. Volite nauku što vas nagoni da sve analizirate, čak i ako to nekog povređuje ponekad, jer ste brutalno iskreni. Načitani ste i trebali bi lepo da pišete ako bi u tome bili sistematični.

26. april

Snažne ste volje i žive inteligencije, takođe taktični i diplomatični. Volite muziku, naročito instrumentalnu. Fasciniraju vas umetnička dela, a i sami bi mogli malo da slikate. Ako ste muškarac,imate dobar poslovni um i moć organizacije. Volite novac i sve što on donosi. Dijamant ili rubin je dragi kamen koji bi trebalo da nosite. Snažno naginjete politici i možete biti dobar javni govornik.

Posedujete određena interesovanja za nauku, a hemija vas naročito privlači. Manje-više ste načitani, ali je ova vaša strana gurnuta u pozadinu zbog praktičnih interesa u životu koji vas prvenstveno zaokupljaju. Pribrani ste i staloženi, i umete da vladate sobom u svim okolnostima. Verovatnoća je da ćete imati bar dva braka i oba bi trebala da budu srećna. Živite svoje najolje i imaćete uspešan život.

25. april

Po prirodi ste vrlo oprezni; u pitanjima novca čak i škrti. Naučite da budete otvorenije ruke, prirodniji i spontaniji u saradnji s drugima. Teške ste, grube prirode kojoj je potrebno malo smekšavanja. Ako ste žena, onda ste blagi i povučeni, jednostavne pojave i snažnih religijskih ubeđenja. Istovremeno, niste toliko prosti kao što možete da izgledate, i ispod te mirne i spokojne spoljašnjosti može ključati vatra oju retki poretpostavljaju.

Dogmatični ste. U poslu ste savesni i dobrih poslovnih sposobnosti. Bez sumnje ćete doživeti pozne godine, a vaš život će generalno biti ujednačen, bez uznemirujućih katastrofa ili talasanja. Ako ste žena, dobro će vam stajati tamno crvena, ali vam vaša smirenost neće dozvoljavati da nosite tu boju. Zelena i braon su takođe boje koje bi trebalo da nosite. Naučite da budete malo tolerantniji prema tuđim stavovima. Osetljivi ste pa obratite pažnju na sportove na otvorenom, posebno na one koji razvijaju bolji kapacitet pluća.

24. april

POmalo ste namrni u svojim poduhvatima – verujete u najbolje i idete napred. Ljubopitljivi ste, volite da isprobate sve novo što se pojavi, i da eksperimentišete na razne načine sa novim izumima. Originalni ste i imate uzvišene ideje. Puno volite decu, mada se to više odnosi na žene rođene na ovaj dan nego na muškarce. Magnetični ste, pa bilo gde možete zadržati gomilu ljudi. Prilično ste kategrični u tome da li nekog volite ili ne volite, bez određenog razloga; ipak, ovi instinkti su nekako uvek opravdani.

Ako ste žena, volite dom i možete biti izuzetna domaćica. Skloni ste sanjarenju i gradnji dvoraca u vazduhu, pre nego delanju i sprovođenju planova u delo. Nećete biti uspešni dok se ne rešite te navike. Čim vam nagrnu misli, morate da doneste odluku i delate. Skloni ste tome da kritikujete druge, umesto da ispravljate nedostatke svog karaktera. Volite da se bavite detaljima u radu. U ljubavi ste impulsivni, pa morate biti vrlo pažljivi da vas vaša priroda ne uvede u nevolje. Volite da obavljate stvari na svoj način, ne slušate tuđe savete. Više koristite snagu volje i bićete uspešni.

23. april

Posedujete uspavane sposobnosti kojima je potrebno pokretanje da bi vas proslavile. Imate književnij i oratorskih sposobnosti i vrlo oštar smisao za humor. Odličan ste poznavalac ljudske prirode, pa volite da se mešate s ljudima bilo koje klase i proučavate ih. Snažnih ste društvenih interesovanja. Volite sve dobre stvari koje život nudi; puno ćete putovati i za života videti dobar deo sveta. U svojim finansijskim transakcijama ćete biti vrlo uspešni, mada ćete ozbiljniji novac steći tek u drugoj polovini života.

U ljubavi ćete biti vrlo uspešni, ali ćete pre toga imati jedan ili dva ozbiljna kraha koji će vas uznemiriti i potpuno obuzeti na određeno vreme. Život će vam se nekoliko nedelja činiti bezvrednim, no na kraju će sve ispasti kao da je bio maskirani blagoslov. Nabusiti ste i nemate dovoljno takta. Razvijajte diplomatičnost. Imate dosta urođenih kvaliteta, samo ih je potrebno marljivo negovati da bi ih osetili – i vaš život će biti dug i uspešan.

22. april

Imate naročit glumački talenat, a scena je oduvek vaše tajno utočište.. Mogli bi da napravite veliki uspeh u životu, da puno putujete i da dođete u posed mnogo novca do kraja života. Niste ektravagantni i nikada ne razbacujete novac. U životu ćete imati mnogo uspona i padova, ali se možete prilagoditi svakoj situaciji i ići gore-dole u skladu s tim.

Nemate strah u vezi s onim što radite i kažete, i dokle god osećate da ste u pravu, nije vam važno šta drugi misle o vašim delima i načinu života. Odlučni ste u onome što volite ili ne volite, ponekad ste i pravi borac. Opet, možete biti lako navedeni da učinite nešto što ne želite, zbog čega se kasnije možete kajati. Ako ste žena, nejlepše će vam stajati svetlo siva boja. Dovitljivi ste, ponekad sarkastični, živahni i popularni. Vrlo intenzivni u ljubavi.

21. april

Nežni ste i iskreni, jasnog prosuđivanja i izuzetne percepcije istine. Pravedni ste pa ne podnosite da bilo kakva nepravdama nekome bude učinjena. Volite životinje, a i one vole vas. Puno čitate, učite, prirodno ste ozbiljni. Spolja, zabavni ste i puni dha, a iznutra naginjete melanholiji. Volite dobru muziku i volite najbolje od svega ili ništa – na zadovoljavate se nečim osrednjim.

Ukoliko ste žena, možete biti slabi na jeftin nakit i voleti perle kao varvari. Ako ste muškarac, jake ste volje i gotovo vojničkog držanja. Retko se smejete, ali kada to učinite, to je poput sunca nakon oluje. Tihi ste i povučeni, no, kada nešto kažete to je vredno slušanja. Donekle ste religiozni, ali veoma volite i sve stvari koje život pruža. Darežljivi ste i saosećajni. Plašite se insekata i nije vam jasno zbog čega je takvom obliku života dozvoljeno da postoji.

20. april

Taktični ste i strpljivi. Žene rođene ovog dana mogu biti sjajne medicinske sestre ili saradnice. Prijatni ste i tihi pa bi trebali da razvijate više snage i moći radi uravnoteženja i tako smestite sebe u okvire gde s pravom pripadate. Volite putovanja; jedna od vaših ambicija je da obiđete sve delove sveta – i poznate i nepoznate. Isto to nagoni vaš um na proučavanje okultnog za šta ste vrlo zainteresovani. Trebalo bi da posedujete spiritualne moći, a verovatno ste i pomalo medijum. Potrebna vam je mudra ruka koja će vas voditi kroz život u kom možete ostvariti veliki uspeh, jer posedujete velike mogućnosti i talente.

Ako ste žena, mogli bi da rano uđete u brak jer žudite za ljubavlju i naklonošću koje bi mogli obilno da uzvratite. Lako se uzbudite, emocionalni ste i zaljubljivi. S druge strane, posedujete i istančan osećaj za lepo koji vas nagoni na život u osami. Iznad svega volite nezavisnost i ne podnosite da se neko petlja u vaše poslove. Trebalo bi da živite sami jer deljenje prostora s nekim može voditi u svađe i sukobe. Čuvajte zdravlje, negujte duhovitost i veseo pogled na stvari, i život će vam biti srećan i profitabilan.

19. april

Esteta ste i nežni po prirodi, a ako ste žena možete biti vrlo uspešan dizajner ili krojačica. Volite lepu odeću pa ste u stanju da potrošite sav novac na finu garderobu. Kada su druge stvari u pitanju, tu ste sa novcem pažljivi. Pametni ste, ali ste suviše ponosni na svoju sposobnost da učinite da se ljudi osete malim. To svakako ne bi trebali da razvijate osim kada je reč o javnim govorima u kojima je to poželjno.

Ako ste muškarac, možete biti dobar advokat. Javni život vas fascinira i bez sumnje mu s pravom pripadate. Snažne ste volje i logike. Dubokoumni ste, volite metafizička i filozofska razmatranja. Često vam um ide ispred fizičkih mogućnosti, trošeći telo. Budite pažljivi i održavajte zdravlje na visokom nivou, vežbajte. Volite čudne i neobične stvari. Treba da naučite da se više ističete umesto da budete povučeniji. Imate književnosg talenta koji bi mogli da razvijete.

18. april

Muzikalni ste i talentovani za umetnost. Posebno volite operu i sve ono što je vezano za scenu. Prirodno ste nadareni za glumu, a ako ste muškarac možete biti i dobar javni govornik. Nestalni ste u ljubavi pa bi trebalo dvaput da promislite pre nego se rešite na brak. Ako uđete u brak previše mladi i požurite tamo gde se „anđeli plaše da zađu“, imaćete puno vremena da se u slobodi pokajate.

Bićete uspešni u poslu, a svojim instinktima bi trebali da verujete i u ljubavnim i drugim odnosima s ljudima. Razvijajte tačnost i preciznost, jer ste skloni tome da budete neuredni u obavljanju poslova. Naučite da koristite prilike koje vam se ukazuju, jer se obično ne pojavljuju dvaput. Trebalo bi da budete dobri u sportovima na otvorenom i vežbama svih vrsta, posebno u plivanju. Rubin i sardoniks su kamenovi koje bi trebalo da nosite. Usavršavajte svoj um jer će vam kasnije u životu prilično koristiti.

17. april

Nemirng ste uma koji zahteva da bude uposlen sve vreme. Donekle ste ekscentrični zbog čega vas mnogi ljudi ne razumeju. Ćudljivi ste – imate uspone i padove koji, ako su izraženi, čine da vi i oni oko vas budu nesrećni. Pokazujete snažno zanimanje za sve naučno, uz stalnu želju da prikupite još znanja. Prilično ste sistematični u vezi svega, a vrlo se zanimate i za spiritualne i misteriozne stvari. Volite muziku i možete biti dobar izvođeač, ako budete vredno radili.

Trebalo bi da urođeno imate dobar glas kome je potrebno vežbe. Dobar ste govornik, sažeto i jasno iznosite stvari. Zbog toga možete biti dobar učitelj ili predavač. Ako ste žena, vrlo ste odani, volite domaći život i sve ono što se tiče doma. Volite decu i verovatno ćete se rano udati zbog toga. Ispunjava vas kada o porodici vodite računa. Ako živite u velikom gradu, ipak, to može biti malo izmenjeno, pa bi bila dobra ideja da u brak stupite kasnije u životu. Dobro prosuđujete, imate dobar um, a u celosti ste vrlo prijatna osoba.

16. april

Snažnog ste karaktera i od onih ste koji su dovoljni sami sebi. Ovo se više odnosi na muškarce nego na žene. Veoma verujete u pravdu, ali više u svetlu neizbežnog, sudbinskog. Nemirni ste, a to vas nagoni da se otisnete u svet i uzmete ono što dolazi. Posebno volite more, pa bez sumnje možete biti dobar moreplovac. Imate dobar smisao za humor i izuzetno pamćenje.

Čuvajte se prepuštanja navikama, posebno fizičkim kao što je ispijanje alkohola, jer ih lako stvarate, a s velikom teškoćom ih se odričete. Saosećajni ste, a opet, u nekim momentima se ponašate stoički. Darežljivi ste. Imate dobar ukus pa možete biti uspešni u ulepšavanju ili ukrašavanju prostora. Odani ste i vrlo zahtevni. Po prirodi ste prilično ljubomorni, naročito ako još neko pokazuje naklonost prema osobi za koju se zanimate.

15. april

Vaš karakter je mešovitog tipa, teško ga je definisati. Vrlo ste praktični i materijalistički orijentisani u mnogim stvarima, a opet, imate jedinstveno interesovanje za spiritualne i duhovne stvari. Vaše interesovanje za ove teme je više intelektualno nego emocionalno, jer tražite dokaz pre nego što nešto prihvatite. Dobro procenjujete ljudske osobine i čitate karakter. Muzikalni ste, umetnički i imate prirodan dar za držanje govora u javnosti. Trebali bi da budete dobar govornik.

Ako ste žena, scena će vas veoma privlačiti, pa možete imati zapažen uspeh u emocionalnim ulogama. Pametni ste i obrazovani, ozbiljno se zanimate za mnoge stvari. No, pored toga, ljudi vas najviše zanimaju, pa bez obzira na to koliko se zadubite u neku knjigu, u stanju ste da je ostavite kada vam naiđe neko interesantan. Imate dobre izvršne sposobnosti. Zahtevni ste u ljubavi, ali ste spremni i da uzvratite. Volite društvo i sve što ide uz to. Istovremeno, volite da boravite kod kuće i uživate u komforu koji pruža. Sve u svemu, svestrani ste i puni talenata koje bi trebali slobodno i potpuno da razvijete.

14. april

Posedujete istrajnost i odlučnost koje vas podstiču da sve poduhvate uspešno završite. Nikada ne znate kada ste pobeđeni, a upravo vas to čini uspešnim tamo gde bi inače posrnuli. Ne smete zaboraviti da vas ovo istovremeno čini tvrdoglavim i zaslepljenim. Morate naučiti da razlikujete ova dva stanja. Direktni ste i iskreni, i vrlo ozbiljni u svemu što radite.

Po prirodi ste ćutljivi, možda i previše povučeni, skloni tome da sedite u nekom ćošku umesto da se nađete pod svetlima i da učestvujete u gozbi sa drugima. Ovo ćete verovatno prerasti s godinama. Nemojte zaboraviti da sav uspeh zavisi od toga kako koristite moći koje posedujete; morate težiti tome da ih razumete i razvijate. Previše ste ekstremni na mnogo načina, pa treba da se naučite balansu i uzdržljivosti. Žene rođene na današnji dan su stidljive i skromne, što je generalno privlačno muškarcima – oni ne vole kada su naglašene neke muške crte u žena. Istaknite svoju pobedničku atraktivnost i trebalo bi da dođete do bilo čega što poželite.

13. april

Imate posebne književne i umetničke sposobnosti, kojima bi trebalo dati krila. Verovatno u vezi s ovim posedujete izvesnu genijalnost koja nije prepoznata, zbog čega patite. Prirodno ste ekstravagantni; nikada ne možete ništa da uštedite, pa bi morali da budete mudriji. Dok ne naučite lekciju da se suzdržavate, nikada vam neće biti dato više. Ima istine u rečima biće dato onome ko ima, a onom ko nema biće uzeto i ono što je imao. Postoje struje uspeha i neuspeha. Morate naučiti da prepoznate struju i da plivate u njoj.

Ako ste muškarac, bićete dobar političar jer ste rođeni govornik; promišljeni ste dovoljno da možete da predvidite u koju stranu će mačka skočiti. Ako ste žena, imaćete značajan broj avantura koje vas neće naročito dotaći. Povremeno ćete biti podložni melanholiji, pa bi tada trebali da čitate literaturu nove misli i malo se razveselite. Ne treba da silite stvari jer će se to pokazati kao ne mudar potez. Ishodi parnica mogu biti nepovoljni po vas pa se trudite da sve završavate van suda.

12. april

Volite dom i sve udobnosti koje pruža. Istovremeno, volite druženje i izlaske. Trebalo bi da stupite u brak samo nakon duge veze, jer ne bi bilo mudro da verujete svojim impresijama po ovom pitanju. Niste naročito strpljivi, pa tu osobinu morate da razvijate. Nemarni ste prema svom zdravlju – morate stvoriti određene navike i održavati jednostavnost ishrane.

Dijamant i ametist su kamenovi koje bi trebalo da nosite. Verovatno ste mršaviji, dugačkog vrata i šiljate brade – treba da izgrađujete svoje telo i dodate masu odgovarajućom ishranom i vežabama. Žene rođene na ovaj dan će uvek izgledati odlično, nosiće finu odeću, nikako šljokice i tričarije. Razvijajte veseliju stranu svoje prirode. Razvijajte svoj um!

11. april

Popularni ste i lako stičete prijatelje. Verni ste i iskreni u svojim prijateljstvima – kada jednom steknete prijatelja držite ga se u svim iskušenjima i nevoljama. Sigurni ste u svoj sud i skloni ste da ga branite po svaku cenu, čak i kada se pokaže da niste u pravu. Intuitivni ste pa brzo zaključujete o razmišljanjima i motivima drugih. U ljubavnim vezama ste strogi i skloni tome da od sitnice pravite nešto krupno. Promenljivi ste, čak i nestalni. Volite finu odeću i nakit, i gotovo previše vodite računa o fizičkom izgledu.

Žene rođene na današnji dan su sklone tome da previše troše. Nestrpljivi ste pa uradite stvari zbog kojih se posle kajete. Intenzivni ste u svemu što radite, poneseni osećanjima, što naručava vaš nervni sistem. Puno pričate – naučite da manje govorite; govor je srebro, ali ćutanje je zlato. Trebalo bi da se pronađete rano u životu, jer ako to ne uradite, verovatno ćete dobar deo života protraćiti svoje talente ne učinivši ništa dobro. Budite oprezni u ljubavnim odnosima, kojih može biti više, jer zbog svoje impulsivne prirode možete biti obmanuti.

10. april

Posedujete brojne talente koji se mogu usmeriti bilo za dobro, bilo za zlo. U svakom slučaju, možete ići do krajnjih granica i biti poznati ili omraženi, u skladu s tim koji put odaberete. Zanimaju vas poslovi i nevolje drugih, i u stanju ste da saosećate sa njima. Ovo može biti dominantno u vašoj prirodi, a povremeno vam drugi to mogu nametati. Vrlo ste energični, ali su vam potrebni i dodatni stimulansi da bi izbacili najbolje iz sebe. Zato volite gradove, užurbanost i uzbuđenja.

Rođeni ste debata pa možete postati odličan javni govornik. Imate i istaknute religijske crte, ali im ne dozvoljavate da se slobodno ispoljavaju. Vrlo ste praktični. Istrajni ste u svojim uverenjima, a u svojim interesovanjima imate širinu. Krasi vas nezavisnost mišljenja, ali i dela, mada ovo poslednje nije toliko upečatljivo. Ako ste žena, izuzetno ste muzikalni – volite sve vrste muzike, naročito pevanje, u čemu možete biti vrlo uspešni.

9. april

Impulsivni ste, vatreni i plahoviti. Uvek želite da predvodite a ne da sledite. Zanimate se za nauku i filozofiju, ali želja vam je da se izdvojite u svemu što vam privuče pažnju. Smeli ste i ambiciozni, nije vas lako obeshrabriti. Po prirodi ste ljubazni i niste od onih koji će biti kivni na nekog dugo vremena. Vrlo ste vitalni, snažne konstitucije, što ponekad zapostavljate. Snažne ste volje; drugi vas ne mogu lako zavesti.

Žene rođene na današnji dan su plahovite, istrajne u svojim emocijama, onome što vole ili ne vole. Rubin i sardoniks su kamenovi koje bi trebalo da nosite. Vrlo ste atraktivni za suprotni pol: kada ste u njihovoj blizini, prosto im je teško da se obuzdaju da vas ne prigrle i tako vas drže. U traženju poziva ili zanimanja trebalo bi da se usmerite ka onim koji zahtevaju vašu brzinu i zapovedništvo. Imate urođenih sposobnosti koje vam mogu pomoći da uspete u modelarstvu, gravuri i grafici.

8. april

Dobro procenjujete i imate snažnu intuiciju. U tome ste gotovo nepogrešivo u pravu. Dok pucnete prstima formirate mišljenje o stvarima i ljudima, a nakon toga se ponašate kao da je to zasnovano na dugotrajnom razmišljanju. Promućurni ste, samo ste previše sigurni u svoje procenjivanje stvari. Naučite da budete spontaniji, demokratskiji i bolji. Ponekad ste skloni tome da budete zajedljivi i cinični, a toga se morate rešiti.

Ako ste žena, neupadljivo ste praktični, zbog čega većina ljudi neće verovati da ste takvi. Veseli ste i živahni, mada se dobar deo toga može urušiti zbog neprijatnih okolnosti. Impulsivni ste i borbeni, istrajni u svojoj veri i ljubavi; u određenoj meri i ljubomorni. Naizmenično ste hladni i topli pa niko ne zna šta da misli o vama – čak ni vi sami! Trebalo bi da nosite odeću u zelenim ili sivim tonovima, a izbegavate crvene ili tamne koje vam ne pristaju.

7. april

Posedujete značajne moralne kvalitete i inicijativu; takođe i odlučnost da uspete u životu. Energični ste i siloviti, pa su vam beskorisne osobe koje su zadovoljno zavaljene puštajući druge da idu ispred njih. I muškarci i žene rođeni na današnji dan su sličnog tempeamenta – energični, vatreni i željni novca i svega onoga što on sobom nosi. Zanimaju ih javni poslovi. Vole književnost, pa kad se nađu sami, u prirodi, mogu se zaneti samoćom i lepotom scene, pa postati vrlo poetični. Čim magija prestane vraćanjem u civilizaciju, postaju praktični i poslovni.

Tvrdoglavi ste i većinu stvari morate uraditi na svoj način. Želite da budete vođa, pa ne možete dugo da budete sledbenik. Na prvi pogled i iznenada donosite sud o tome šta je dopadljivo a šta ne. Treba da naučite da u svemu postoje dve strane – u svakom pitanju, u svakom nesporazumu, i da naučite da odmerite dokaze pre nego što zaključite o nečemu. Vrlo ste emotivni i strastveni (važi za oba pola), i vrlo ste privlačni suprotnom polu.

6. april

Posedujete jedinstvene umetničke sposobnosti pa bi mogli da izgradite ime zahvaljujući olovci, peru ili četkici, ako se ozbiljno usmerite u tom pravcu. Glumačke sposobnosti su vrlo izražene, pa vas može privlačiti scena. Jednostavno, imate umetnički temperament, sa svim njegovim vrlinama i manama. Brzi ste i aktivni, volite žive boje, osim kada je reč o odeći na kojoj volite umetnički uređene boje i nijanse. Impulsivni ste.

Ponekad ste vredan radnik, no češće volite da lenstvujete po ceo dan i ne radite ništa. Puno pričate, imate šiorok spektar interesovanja i zanimljive priče, ali morate naučiti da se intelekt mora razvijati i kontrolisati sistemom teških vežbi, ako želite da uspete. Ne možete slediti samo svoje instinkte i želje kroz život, i od toga praviti uspeh. Vatreni ste po prirodi što morate staviti pod kontrolu inače će vas izložiti opasnostima.

5. april

Odlučni ste – ako shvatite da ste u pravu borićete se da to očuvate do samog kraja. Mada je to dobra osobina, treba da napravite razliku između svojeglavosti i odlučnosti. Impulsivni ste i brzo delate. Takođe, prebrzo se uvredite, čak i ako to nije bila namera osobe. Izuzetno ste kritični i teško je udovoljiti vam. Možete biti dobar reporter – to jednako važi i za žene i za muškarce rođene na današnji dan. Imate njuh za vesti, primećujete sve što se dešava oko vas iako se često pretvarate da ne vidite. Poradite na taktičnosti koja vam nedostaje.

Previše ste iskreni i otvoreni. Imate snažnu intuiciju koja vas ne vara, pa bi trebali da naučite da je više sledite. Mogu vas interesovati naučne stvari, posebno one praktične, koje možete da primenite kao što su elektrka, medicina, hemija itd. Imate dobro rasuđivanje i poslovne sposobnosti. Žene bi trebale da nauče da je nežnost ta koja privlači muškarce iznad svega, i da neke stvari mogu biti završene samo nežnošću, nikako drugačije.

4. april

Nestalni ste, impulsivne prirode; ako ste žena, ne podnosite stege niti ograničenja bilo kakve vrste. Vrlo ste nezavisni i nezgodne naravi koja se povremeno prikaže; ona još uvek nije van kontrole. Ako ste žena, možete biti dobar dizajner jer imate umetničkog dara. Ako ste muškarac, precizni ste i metodični, i imate dobro oko za detalje i oblike. Zato bi vam odgovarala zanimanja kao što su knjigovođa ili bibliotekar. Volite da se družite, a večeri volite da provodite na zanimljiv i zabavan način; ako je moguće, nemojte ih samelti detaljima i praznim pričama.

Niste toliko ljubitelj doma kao što bi mogli da budete, radije vas zanima ono vani, kao što su klubovi i slično. Ne bi trebali rano da ulazite u brak; neko ko je rođen u novembru ili decembru bi vam odgovarao. Nosite odeću zelene boje, u svim nijansama. Niste lenji, ali ne volite rad bez prestanka – često postanete nestrpljivi ako se stvari sporo odvijaju. Tokom života će vam biti ponuđena značajna prilika: ako je ispustite, vaše šanse će nestati, stoga nemojte oklevati! Hvatajte je brzo, pre nego što nestane. Kao što je Šekspir rekao: “ Postoji plima u poslovima ljudi koja, ako se uhvati na vrhuncu, vodi ka sreći…“.

3. april

Prijatnog ste i dopadljivog ponašanja, rado budete drugima na usluzi, a oni vam se zauzvrat nametnu i ne cene ono što činite ili žrtve koje podnosite za njih. Po prirodi ste entuzijasta i puni nada koje se često rasprše; ali vam vaša optimistična priroda pomaže da prođete sve teškoće i izađete s pobedničkim bojama. Dobar ste i iskren prijatelj. Nervozni ste po prirodi, pa se morate više odmarati, i iznad svega izbegavajte da brinete. Trebalo bi izbegavate previše imaginativne knjige, jer one ne prijaju vašoj prirodi.

Imate umetničkog talenta, ali ste nezavisni u tom pravcu, i nikad ne sledite pravila i propise samo zato što su univerzalna i tako prihvaćena. Volite lila i ljubičastu boju, ali verovatno i belu ili tamno narandžastu. Ako ste muškarac, imate književnog dara pa možete biti dobar pisac. Imate i oratorske i glumačke talente. Ekstremno ste kritični i imate dobar, jasan um. Budite pažljiviji sa ishranom, jer to zanemarujete.

2. april

Bez sumnje imate upadljiv književni talenat i izuzetno opažanje svega oko sebe. Dobro procenjujete i analizirate tuđe karaktere, i možete prozreti osobu jednako brzo kao nekog koga poznajete. Ponekad ste duhoviti i zajedljivi, pa čak odete toliko daleko da kažete stvari koje se ne dopadnu. Zapamtite da ljudska koža nije tako čvrsta kao kod nosoroga.

Posedujete glumački talenat, a to se posebno odnosi na žene rođene na današnji dan. Volite čitanje i učenje, pa grabite svaki priliku da to činite; prosto „gutate“ knjige. Mada ste povremeno sanjar, tip ste logičara i mislioca. Volite spiritualne i sve čudne stvari, pa bi rado učestovali u eksperimentima i odlazili na seanse gde se te stvari mogu videti. Budite oprezni da vas ta interesovanja ne povedu – vaša narav je takva da bi pretrpela štetu. Stoga, budite upozoreni na vreme i čuvajte se.

1. april

Vrlo ste praktični i odlučni da završite bilo koji poduhvat koji započnete. Prirodno ste izdržljivi, imate dobro pamćenje, i čini se da nikada niste umorni ili iscrpljeni. Ovo se mnogo više odnosi na muškarce nego na žene, koje nemaju toliko energije osim kada je reč o emocijama. Žene rođene na današnji dan su obično rumene, elegantne i lepe.

Muškarci, pak, praktični, vole da upravljaju i imaju dosta unutrašnjih kvaliteta. Nikada ne mogu biti savladani teškoćama, koje ih, čini se, samo nagone da budu još uporniji. Možete biti dobar kritičar jer znate gde je slaba tačka na koju možete uperiti prst. U stvari, ova osobina je previše razvijena kod vas pa je morate obuzdati. Znajte da optimista ima mnogo više radosti u životu od pesimiste, i da je prznica uvek nesrećan čovek. Dobro je biti metodičan, ali i to treba prevazići jer ne možemo živeti živote kao programirani. Naučite da budete malo spontaniji i otvoreniji. Sve u svemu, imate lep, snažan karakter na kom vam ljudi mogu zavideti. Suđeno vam je da postignete velike stvari, samo ako se prihvatite svojih ideala i ambicija.

  • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.