Rođeni u maju

Šta o vama govori datum vašeg rođenja? Da li ste naklonjeni umetnosti ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi? Rođeni u maju, saznajte više.

Maj je bio treći mesec u rimskom kalendaru. Pretpostavlja se da je ime dobio po Majesti, rimskoj boginji časti i poštovanja, ženi boga Vulkana. Ipak, u nekim izvorima se navodi da je Majesta pomešana sa grčkom boginjom Majom, jednom od sedam sestara Plejada. Takođe, može biti da je ime izvedeno iz reči maiores (stariji) jer je ovaj mesec bio posvećen precima i starijim ljudima.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

31. maj

Vrlo ste promenljivog karaktera koji je teško definisati. Zapravo, ni vi sami ga ne razumete uvek. Volite prirodu, decu i životinje. U vama, manje ili više, postoji crta religioznosti, ali ni u kom slučaju niste pravoverni. Dobar ste organizator, sposobni i poslovni. Imate snažne sklonosti ka književnosti pa bi mogli da pišete poeziju ako bi probali. Niste veliki ljubitelj druženja – radije volite da ste sami sa svojim mislima.

Možete biti vrlo uspešni u poslu i grubo se probijati pored drugih, ne mareći za njihova osećanja. Imate velike zalihe energije koju obilno rasipate. Volite dobru hranu; morate se čuvati prejedanja, a naročito prepijanja. U svakom poduhvatu proračunavate cenu i retko ćete ostaviti poslove za koje ste zainteresovani.

Ako ste žena, volite sve lepo i imate dobar ukus i originalnost koje prikazujete u svom odevanju i svom domu. Kamen koji bi za vas bio povoljan je Mesečev kamen. Subota bi bio srećan dan za vas da započnete bilo kakav poduhvat. Osmi januar se može pokazati kao naročito srećan dan za vas. Pronađite svoje sopstvene mane tako što ćete se samoanalizirati i rešiti da ih pokorite. Tako ćete dostići uspeh i trajnu sreću.

30. maj

Vi ste malo više ozbiljnog uma zarad sopstvenog dobra. Naučite da se razvijate, da širite svoju ljubav nad širim područjem; zauzvrat ćete biti voljeniji. Naučite da trošite svoj novac otvorenije ruke; zauzvrat će vam dolaziti više novca. Vaš um je pravičan i nepristrasan, i ide pravo u suštinu, bez obigravanja oko panja.

Tihi ste i rezervisani. Mada su to dobre osobine, morate naučiti da u situacijama kada se dese ispadi, one postaju mane i znak previše samoanaliziranja i opreza. Originalni ste, intuitivni, volite sportove na otvorenom, naročito je to mogao biti slučaj u mladosti. Veoma volite knjige, takoreći ste knjiški moljac. Vaša interesovanja su pretežno u okviru nauke, ali imate ukusa za dobru muziku, mada verovatno ne umete da svirate nijedan instrument. U životu ćete dosta putovati, ali tek nakon što otpočnete njegovu drugu polovinu.

Niste emocionalni ili demonstrativni tip, ali imate snažna osećanja i snažno ste privučeni suprotnom polu. Diplomata ste, brzo razmišljate, ali ne volite nikakve fizičke napore. Možda ste malo više skloni tome da se bijete sa vetrenjačama umesto da se jednostavno izopštite. Negujte samopouzdanje; naučite da kažete NE. Živite svoje najveće ideje i bićete u prilici da ostvarite velike stvari pre smrti.

29. maj

Vi ste energični i vrlo šarmantni, privlačite ljude k sebi, čak i one koji vas ne vole. Imate sposobnost da se izvučete iz teškoća i čudnih situacija, bez obzira kakve bile te teškoće. Promenljivi ste i ćudljivi; teško da možete istu ličnost da održite ceo dan, Volite društvo i tome veoma težite.

Veseli ste i puni duha u jedno vreme, a u drugo vreme melanholični i potišteni. Ova poslednja stanja su u velikoj meri rezultat vašeg psihičkog zdravlja. Najverovatnije imate predispozicije za oboljenja jetre, pa morate paziti da ne jedete mnogo masne i slatke stvari, koje bez sumnje volite. Morate naučiti da sebe uzimate za ozbiljno i da napravite više od života. Ne treba da budete patološki opterećeni time, mada, upamtite da se uspeh postiže pažljivo sprovođenim planovima i odlučnim naporima.

Nikada nije do sreće – ne postoji takva stvar kao sreća u Univerzumu! Ako stvari krenu nepovoljno po vas, u nekoj prilici, potražite grešku unutar sebe. Svaki čovek kreira svoj sopstveni univerzum i svet u kom obitava

28. maj

Imate brz i živahan um – onaj koji munjevito vidi stvari i brzo dela. Vođeni ste snažnim impulsima, mada se skloni da ih sledite previše slobodno. Volite igre na sreću i u vezi s tim imate dosta sreće. Verovatno imate izvanredne snove, koji vam se čine vrlo simbolički; samo kada bi umeli da ih pravilno protumačite. Vrlo ste osetljivi na omalovažavanje, a izuzetno cenite svaku ljubaznost koja vam je učinjena.

Imate snažno strastvenu prirodu koja je sputana tragovima strahova i strahopoštovanja koji vam nikad ne dozvoljavaju da previše zastranite. Volite dom i druženje s prijateljima. Molgi bi da pišete dobru poeziju, ako bi se potrudili. Privlače vas novi kultovi, nove ideje i nove religije. Bez sumnje možete izvlačiti od njih mnoge nove istine, ali nemojte biti zavedeni onim što čujete niti da verujete svemu što vam se kaže. Vi ste od onih osoba kojima su potrebna uzbuđenja, pa zbog toga nećete biti dugo srećni u provinciji.

Ako ste žena, izgledaćete dobro u odeći sa naborima i ukrasima, a dodatno možete nositi i nakit. Ovo je verovatno jedna od vaših slabosti – nikada vam nije dosta kupovine i isprobavanja tih sitnica. Ako ojačate svoju volju, neće postojati ništa što nećete moći da postignete, jer sa svojom prirodnom nadarenošću možete postići veliki uspeh u životu.

27. maj

Trebalo bi da budete spretnih ruku, da lepo crtate, izvodite delikatne poslove koji zahtevaju veštinu i spretnost. Možete biti dobar hirurg, ili ako ste zanatlija, dobar časovničar, ili nekog sličnog zanimanja. Poeta ste, nadareni za književnost i umetnost. Takođe, posedujete poslovne veštine i umete dobro da vodite računa o novcu koji vam je dat na čuvanje.

Posvećeni ste u odnosima, ali previše verujete drugima. Ne dozvolite da vam srce dominira nad razumom, jer ćete kasnije zažaliti. Nesebični ste i nežni. Čovekoljubivi ste, a ako ste muškarac interesuje vas socijalizam. U nekim momentima ste zatvoreniji, a u nekim previše otvorenog srca. Naklonjeni ste spiritualnom i otvoreni prema svim uticajima, od kojih morate da naučite da se ograđujete. Verovatno ćete dosta putovati tokom svog života i nikada se nećete skrasiti na jednom mestu dugo vremena.

Temperamentni ste, brzo se naljutite, ali brzo praštate. Ambiciozni ste i želite da se popnete na vrh lestava slave, ako je to moguće. Morate najpre upoznati sebe, jer ne možete očekivati uspeh u životu ako to ne učinite. Zahtevni ste u ljubavi, ali ste spremni i da se predate. Vrele ste krvi, toplog srca, brzi i impulsivni. Radite na smirenosti jer će vam jednog dana biti potrebna u nekoj situaciji.

26. maj

Vi ste pažljivi, metodični i razboriti. Možete biti brižljiv upravnik ili, ako ste žena, dobra domaćica. Uredni ste i uvek mnogo vodite računa o svom spoljašnjem izgledu. Volite da čitate i veoma vas zanimaju naučne stvari. Možete biti dobar matematičar, a ako ste muškarac inženjer ili vrhunski računovođa. Imate talenta za muziku pa se možete, bez sumnje, baviti komponovanjem ako se oprobate; ili možete svirati klavir.

Prijatni ste i saosećajni, verni u svojim prijateljstvima; ljubav dajete samo onda kada je istinski u duboko osećate. Dobro opažate stvari, povučeni ste i tihi. Uskovidi ste za sopstvene greške koje na vrlo neobične načine previdite. Morate naučiti da se dajete slobodnije, jer se samo voljenjem zaslužuje ljubav.

Ako ste žena, imate zajedljive opaske na račun drugih – navika koje se morate rešiti. Uvek vodite računa da poštujete svoju reč, jer nema ničeg važnijeg u životu do imati reputaciju da ste dobri onoliko koliko vaša reč. U pojedinim momentima možete biti spiritualno nadahnuti i imati čudne osećaje i impulse koje ne možete da razumete. Oslanjajte se na svoje resurse, nemojte previše verovati drugima pa ćete imati dug, srećan i vrlo uspešan život.

25. maj

Čvrstog ste karaktera – dovoljni ste sami sebi, tako da nikako niste zavisni od drugih ljudi s kojima stupate u kontakt. Rasuđivanje i logika su vam snažni. Volite metafiziku i sve fine, male teorije; ne držite se previše praktičnih i materijalnih stvari. U vašem umu se dešavaju religijski obrti, pa ponekad umete da bude fanatični. Misterije vas naročito zanimaju, pa ukoliko niste oprezni, vaša krila će biti spaljena, poput moljca nad plamenom.

Sve se ovo odnosi na muškarce rođene na ovaj dan, ali ne na žene. One su drugačijeg kova. One su entuzijasti, živahne i pokretne, vole aktivnost i život; uopšte ne brinu o mnogo ozbiljnijim stvarima, a koje bi trebale više da vrednuju. Volite dom, pa bi vas posedovanje sopstvenog doma učinilo srećnijim nego bilo šta drugo što možete zamisliti. Volite prirodu i selo, ali volite i gradski život i užurbanost. Imate naročit talenat za pisanje, pa možete biti dobar pisac.

24. maj

Po prirodi ste nežni i prijatni, ali i postojani. U ljubavi ste otvoreni, verni i gledate sve na duže staze. Diplomatični ste i taktični. Istovremeno ste srčani i nimalo čedni. Možda previše pričate – naučite da dobro slušate. Imate umetničkih sklonosti, zanimaju vas i nauka i politika, pa ste, zapravo, svestrana osoba. Rođeni ste debata i sijate u diskusijama. Iz tog razloga, ako ste muškarac, možete biti dobar advokat.

Spretni ste s alatom i volite mehaničke stvari. Takođe, zanimaju vas okultne i misteriozne tvari; spirtualizam vas vrlo privlači. Volite da čitate i verovatno imate veću biblioteku. Živahni ste i zabavni: volite dobro provedeno vreme, puno prijatelja oko sebe, zabavu i razonodu sve vreme. Trebalo bi da imate uspešan život, da dosegnete neku poziciju i uspeh u bilo kom poduhvatu kog se latite.

Razboriti ste, čistog uma i dobrog prosuđivanja. Vaša glavna mana bi bila loše mišljenje ili pričanje o drugima. To je navika koje se morate rešiti po svaku cenu. Imate običaj da se nervirate i brinete zbog trivijalnih stvari. Upamtite da briga nikad nikome nije pomogla, naprotiv, povredila je svakog ko je sebi dozvolio da brine. Negujte miran um i mirnu narav.

23. maj

Vi ste nervozan, energični tip osobe koja je uvek u pokretu, i koja voli da vidi druge ljude oko sebe takođe uposlene. Na vas lako utiču oni iz vaše okoline, pa bi trebalo da naučite da budete više nezavisniji od njih. Trebalo bi da vam lepo stoje bela, plava ili bilo koja druga svetla boja. Beril je kamen koji bi trebalo da nosite, ako je moguće, jer vam donosi sreću.

Trinaesti će se ispostaviti kao srećan dan za vas, a najsrećniji dan svog života ćete doživeti 6. marta. Uspesi i porazi će se smenjivati u vašem životu, na vrlo neočekivane načine, a čini se da se ponavljaju u određenim ciklusima. Dobro govorite, dobar ste mimičar i imate sposobnost da zabavite sve ljude u prostoriji. Ako ste muškarac, dobar ste govornik; ako ste žena, vaši ukusi i talenti će biti radije usmereni ka sceni. Nikada nećete biti zadovoljni malim uspesima, jer možete da postignete daleko veće stvari, ako se na to rešite i usmerite.

Nečiji izgled vas može zaneti; niste toliko posvećeni analiziranju karaktera osobe pred sobom. Morate gledati i ispod površine. Verovatno ćete steći dosta novca rano u životu, ali ako ne budete oprezni i pažljivi, sve možete izgubiti vrlo brzo. Naročito budite obrazivi s investicijama, i nemojte previše verovati ljudima. Zaljubljive ste prirode, a to niste u stanju uvek da kontrolišete kao što nekad želite. Poradite još na svom samopouzdanju.

22.maj

Za one koji su rođeni ovog dana, književne i umetničke sposobnosti se izdvajaju iznad svega ostalog. Možete biti veliki i uspešan pisac; ili, u drugom slučaju, umetnik ili muzičar – šta god vam više privuče pažnju. Prirodno ste nadareni tako da morate samo da to održavate da biste se istakli i postigli uspeh u bilo kom poslu koji poduzmete. Svestrani ste i možete dobro obavljati više stvari. Imate dobro razvijen osećaj za boje i dekoracije, tako da možete imati uspeh i u vezi s tim, ako se na to odlučite.

Ako ste žena, pokazaćete izvrstan ukus za garderobu, a možete se odevati bolje od bilo koje vaše poznanice. Originalni ste i stalno imate nove ideje i nove načine kako da utrošite vreme, kojih niko drugi ne može da se doseti. Zarađivanje novca bi vam bilo uspešno, ne toliko zato što ste dobar poznavalac načina poslovanja, koliko zbog vaše pameti i originalnosti.

Imaćete mnogo uspona i padova, mnogo dobrih i loših dana, sreće i nesreće. Januar i jun su najbolji meseci za vas da poduzmete bilo koji posao. Uvek ćete biti popularni, a ljubav i posvećenost će biti važne stvari u vašem životu. Nemojte zanemarivati vaše sklonosti da diskiriminišete ljude, pa će sve biti u redu s vama.

21.maj

Vrlo ste saosećajni. Od onih ste ljudi koji sve burno doživljavaju i pate sve patnje čovečanstva. Verovatno ste zainteresovani za socijalizam ili bar naginjete ka tom pravcu. Blago ste religiozni, ali ne u klasičnom smislu. Iskreni ste i imate snažna ubeđena. Najverovatnije ćete puno putovati, posebno u tropske krajeve gde morate biti obazrivi prema svom zdravlju, jer se u suprotnom možete izložiti ozbiljnoj opasnosti da umrete od groznice. U 18, 26 i 33. godini života čudni događaji će se desiti u vašem životu, koji će vas prosto šokirati. 26. mart će se puno puta pokazati kao srećan dan za vas.

Malo ste ljubomorni, a morate se izlečiti i od navike da razmišljate ili govorite sarkastično o drugima, čemu naginjete. Volite dom i domaći život, a ovo mnogo više važi za žene nego muškarce koji su rođeni na današnji dan. Istovremeno, volite druženja i uživate u ovozemaljskim stvarima. Prirodno ste skromni i povučeni, ali u isto vreme i ambiciozni, imate snažnu želju da se popnete na najvišu prečku na merdivanama kojima se uspinjete.

Bili biste dobar doktor. Žene rođene na današnji dan mogu biti izvrsne medicinske sestre ili negovateljice bolesnih. Nikada nećete žudeti za obožavaocima – vaš problem, po svemu sudeći, biće taj što ćete ih imati previše!

20.maj

Imate sklonosti ka umetnosti i književnosti. Dobro vam ide proučavanje ljudske prirode, pa su vam poznati svi motivi i želje koje naginju ljude da rade određene stvari. Ako ste iole religijski nastrojeni, možete postati Jezuita – to bi vam bilo privlačno iz mnogo razloga. Imate dosta strpljenja i istrajnosti, i možete upravljati ljudima apelujući na njihove slabosti, ipak, prijatni ste i saosećajni. Kada bi bili malo otvoreniji i iskreniji, bili bi vrlo popularni.

Osetljivi ste po prirodi, pa oštro reagujete na nipodaštavanje. Imate širok spektar emocija, od onih najbanalnijih do najozbiljnijih. Energični ste i sposobni da dobro obavljate više stvari istovremeno i da ih sve uspešno iznesete. Imate mnogo interesovanja. Ako ste žena, zanimaju vas moda, umetnost, drama, književnost i brojne druge stvari. Temperamentni ste, jaki i dominantni. U isto vreme ste bojažljivi i plašite se mraka. Misterije vas uvek fasciniraju i istovremeno odbijaju. Volite da čitate. Tokom života ćete dobiti dosta novca iz nekih neočekivanih izvora, i to kada budete imali 22 ili 23 godine života.

19. maj

Imate talenat za dramaturgiju i vrlo ste muzikalni. Trebalo bi da imate lep glas, koji zaslućuje održavanje i trening. Naginjete tome da budete previše opušteni kada je reč o vašoj pojavi i onome što izgovarate – greška koja vas može izvesti na loš glas ako je ne savladate pre nego ode predaleko.Nemirni ste, volite putovanja pa ćete, bez sumnje, videti mnoge delove sveta tokom svog života. Energični ste i entuzijasta. Plahoviti ste, pa to morate da naučite da kontrolišete, iznad svega.

Lepi ste i atraktivni, vitki, uspravnog držanja. Volite muziku i umetnost, volite životinje, volite dosta svetla. Druželjubivi ste i ljubazni, volite kad ste u centru pažnje. Emotivni ste i strastveni, pa su vaše veze nestabilne, osim kada je reč o prijateljstvima koja su čvrsta i gde ste odani. Možete imati sreće u raznim spekulacijama, ali, ako niste dovoljno oprezni, možete lako skliznuti na dno. Verovatno ćete steći dosta novca tokom života, ali, ukoliko ne rukovodite njime oprezno, lako ga možete protraćiti i starost dočekati bez ičega. Jačajte svoju volju!

18.maj

Interesuje vas mnogo stvari. Spretni ste i dovitljivi, lako možete da zasijate u gomili. Volite zabavu i druženje i to je za vas značajno. Volite dobar obrok i dobar provod, nasvaki mogući način.Vodite računa da vas ove stvari ne obuzimaju potpuno jer ćete steći navike kojih ćete kasnije morati da se oslobodite. Valjalo bi da negujete svoju ljubav prema knjigama, i prema težoj i malo ozbiljnijoj strani života. Trebalo bi da umete dobro da oponašate; imate dobar smisao za humor, u svemu vidite veseliju stranu. Imate i dobar smisao za posao, o svemu razmišljate na duge staze. Mada ste demokratski tip, imate snažan osećaj za svojinu tako da ne volite nepodesne prisnosti s ljudima.

Ako ste žena, verovatno imate prirodan talenat za ples – graciozni ste i laganog koraka. Možete biti i dobra teniserka. Verovatno ćete voleti sportove na otvorenom, ako bi vam se ukazala prilika da igrate. Iskreni ste i otvoreni, neverovatno ste privlačni suprotnom polu. Uglavnom sklapate dobra i trajna prijateljstva, a verovatno je da ćete imati i veliki broj ljubavnika. U neko vreme, gotovo da ćete imati previše zdravog razuma za svoje dobro – ne zaboravite da romanse i emocije uvek igraju veliku i važnu ulogu u životu!

17. maj

Imate aktivan, oprezan um, originalan i inventivan. Ne zadovoljavate se time da sledite nekakve stare istine, već želite da se probijate sami i pogledate šta je dobro i istinito u bilo kojoj novoj misli ili pokretu. Vi ste prirodni istraživač, bilo da je reč o umnim stvarima ili nečem što je široko rasprostranjeno.

Snažnog ste i nezavisnog karaktera, i nikada ne sledite druge samo zato što ih većina sledi. Veoma volite prirodu; imate upečatljive umetničke sklonosti, verovatno prema slikanju ili plesu. Mada, svaki vaš rad bi bio obojen romantikom i melanholijom. Ne razumete u potpunosti to što postoji u vama jer ste uglavnom dovoljno veseli i živahni.

Ako ste žena, imate dramskih sklonosti pa bi mogli da uspete kao glumica u emotivnim ulogama. Imate lep glas i prijatnu pojavu. Uprite još malo snage u sve ovo i pružite javnosti više nego inače, jer, upamtite,u određenom smislu, lepa pera čine lepe ptice. Živite ono najbolje u sebi i živećete srećno i dugovečno.

16.maj

Vi ste strogi i nepopustljivi po prirodi – dobrim delom podsećate na Puritanca. Imate izuzetno poslovno rasuđivanje, dobre uvide i sposobnosti. Vaš um je sposoban da se bavi velikim stvarima i da prigrabi detalje neverovatnog broja kompikovanih poslovnih tančina. Sigurno možete uspeti u sopstvenom poslu, a rad za druge bi vam bio traćenje talenta.

Verujete u maksimu: „Cilj opravdava sredstva“, ali zaboravljate da svaki postupak, dobar ili loš, nosi svoju nagradu i vraća se pošiljaocu poput bumeranga. To je velika sila u vama koju morate nastojati da potisnete. Kada to učinite, vaš karakter će biti dobar jer imate usađen snažan osećaj za dobro i pravdu. Naučite da dozvoljavate drugima da imaju mane i slabosti.

Postići ćete veliki poslovni uspeh. Ako ste žena, bićete dobri u poslu, ali ćete istovremeno žudeti da imate sopstveni dom u kom ćete živeti s nekim koga neizmerno volite, zaštićeni od ostatka sveta. Volite društvo i možete biti velika pričalica, samo kad se pokrenete. Volite da čitate, ali ste uvek spremni da batalite knjigu ako vam se pojavi nešto interesantnije.

15. maj

Intuitivni ste, suptilni i diplomatični. Uživate u organizovanju novih stvari, uvekl ste puni originalnih ideja koje želite da primenite u praksi. Naginjete mistici, zanima vas sve što ima veze sa okultnim i misterioznim. Kada dosegnete poziciju moći, možete nasupati kao tiranin, pa morate naučiti lekciju o tome da je najveći test za karakter sposobnost nositi se s uspehom i moći koju taj uspeh nosi.

Ako ste muškarac, uspećete na račun svoje orginalnosti i diplomatije, pre nego zbog nekih posebnih poslovnih sposobnostikoje posedujete.Vaše posebne poslovne mogućnosti bi trebale da vam omoguće da napišete i dobre knjige. Vaša ličnost je magnetična i umete da držite pažnju publike.

Ako ste žena, onda ste delikatne, rafinirane i suptilne prirode, ali nikako niste slabić. Imate velike ideje. Strpljivi ste i taktični. Iako se predstavljate kao tiha i stidljiva osoba, u vama kuva mnogo toga što prosečan posmatrač ne može da pretpostavi. Uvek u rukavu imate još interesovanja, za koja niko ništa ne zna! Verovatno imate svetliju kosu, lepo lice dobrog tena. Trebalo bi da volite muziku i da dobro svirate klavir. Drago kamenje koje treba da nosite su dijamant i smaragd,a od boja plava i siva. Najverovatnije ćete se bogato udati, pre nego što napunite tridesetu godinu života.

14.maj

Vi ste dobar prijatelj i imate urođen smisao za humor.. Veseli ste i razdragani, i donosite sreću i radost gde god da se pojavite. Sticanje novca vam ide od ruke, pa ćete biti verovatno uspešni u svim poslovima u vezi sa tim. Puno ćete putovati zbog posla.

Imate dobar ukus i prosuđivanje, i sposobni ste da sređujete vrlo teške situacije za svoje i opšte dobro svih. Zbog činjenice da lako sklapate prijateljstva i da ste voljeni od onih s kojima se upoznate, morate biti pažljivi u odabiru bliskih prijatelja. Morate vežbati kako da napravite razlike i da odlučno odstranite one koji vas sputavaju ili vuku na dno, a da održavate odnose sa onima koji vas pomažu ili vam čine dobro. Ovo je jednako važno i za muškarce i za žene rođene na današnji dan.

Imate talenat za govorništvo i scenu, pa možete imati uspeha u politici. Ako ste žena, možete imati crvenu kosu ili, u svakom slučaju, možete imati temperament koji se s tim slaže – energične i plahovite naravi, skloni da se brzo naljutite, ali se i brzo odljutite i oprostite. Neupadljiva odeća, jednostavna i dobro skrojena, najbolje vam pristaje, a od boja plava i siva. Imate dobar smisao za humor i veliki ste šaljivdžija. Do kraja života možete prikupiti dosta novca, no, taj novac ćete sami zaraditi.

13. maj

Rođeni na ovaj dan imaju višestruke talente i sposobnosti. Vi ste snažni, uporni i odlučni. Zaljubljive ste prirode, što morate naučiti da kontrolišete. Imate dobar, čist um, ali ga ne koristite dovoljno ili bar ne na odgovarajući način. Morate se zauzeti za neke ozbiljnije stvari u životu, koje nisu u potpunosti podređene uživanjima i komforu.

Pokušajte da ostavite otiske u „pesku vremena“, stvarajući i ostavljajući iza sebe neko trajno, značajno delo, koje će veoma ceniti buduće generacije. Možete ako se potrudite, jer imate sve neophodne sposobnosti. Možete biti gospodar sopstvene sreće i sudbine, i stvarati uspeh ako želite. Recite sebi dvadeset puta dnevno :“Ja ću uspeti“. Započnite život od akcije, jer se sanjari ne uspinju nigde dokle god ostaju sanjari.

Ako ste žena, verovatno ćete imati velikih problema u svom ljubavnom životu, puno muka oko donošenja odluka šta da radite sa svojim partnerima ili proscima. Razmislite dobro i nemojte se udavati u ranoj mladosti, jer to ne bi bilo mudro za osobu vašeg kova. Volite hranu, pa se morate čuvati prejedanja. Iznad svega, naučite da potčinite svoju volju – tada ćete naučiti najveću lekciju u svom životu.

12. maj

Imate snažna intelektualna interesovanja za sve stvari koje se tiču uma i duše čoveka. Nezavisni ste i živite život kako vi želite, ne mareći mnogo za to šta drugi o vama misle. Ako ste muškarac, vrlo vas zanima politika pa bez sumnje možete biti izuzetno uspešni u tome. Vaša pojava je snažna i magnetična. Darežljivi ste. Život živite prilično oslonjeni na svoje emocije i osećaje.

Najverovatnije nikada neće biti imućni, jer vam vaša darežljiva priroda neće dozvoliti da prikupite veći imetak na račun drugih. Istovremeno, nikada nećete biti ni siromašni. U oblasti književnosti ili neke druge umetnosti, možete se izdići na uglednu poziciju. Zanimaju vas spiritualne i okultne stvari, pa s vremena na vreme možete trošiti novac posećujući medijume i gatare svake vrste itd. Vaše emocije su vrlo intenzivne i umete snažno da volite. Za životnog partnera treba da odaberete osobu koja je postojana i čvrsta, jer se nećete zadovoljiti ničim manjim od toga. Stimulišite svoj um što više i bićete daleko srećniji.

11.maj

Vi ste umni i inventivni tip, i imate dobar smisao za posao. Nikada nećete biti ostavljeni na začelju u bilo kom poslovnom aranžmanu. U isto vreme ste ljubazni i darežljivi, i volite da činite dobro drugima. Ako ste ženska osoba, vi ste privlačni i upadljivi, i možete biti „slatki“ velikom broju ljudi. Vrlo ste privlačni muškarcima – ponekad na načine koji vam se baš i ne dopadaju. Preduzimate sve da bi unapredili sebe na različite načine, i pored toga čitate sve ono što vam može pružiti oslonac.

Veliki ste ljubitelj životinja, posebno mačaka. Jasno definišete šta volite, a šta ne volite, pa u skladu s okolnostima možete mrzeti isto onako kako možete i voleti. Ipak, najvećim delom ste dopadljivi i dražesni. Niko ne može ni posumnjati da je u vašim nedrima pritajena vatra, sve dok se spletom okolnosti ne rasplamsa.

Iskusićete mnogo čudnovatih uspona i padova tokom svog života, i videti mnogo čudnih mesta i situacija. Ne bi trebalo da se osamljujete, ako je moguće. Imate sposobnost da začnete i iznesete velike ideje, koje mogu vaš život načiniti izuzetno uspešnim. Druželjubivi ste pa se možete sprijateljiti sa svakom osobom s kojom stupite u kontakt. Volite reforme tako da ste najsrećniji kada uzdrmate principe koji su se održavali godinama.

10. maj

Vrlo ste svestrane prirode: interesuje vas mnogo stvari, a sposobni ste da ih više istovremeno dobro obavljate. Dobrog ste rasuđivanja i stanju ste da napravite jasne razlike između dve stvari, po mnogim pitanjima.Prijatelji i susedi vam se mogu obraćati za savet u vezi sa mnogim stvarima koje ih muče. Volite život i sve ono što život znači. Volite hranu i piće – možda i previše – pa morate naučiti da se u tome ograničavate.

Previše povlađujete sebi i drugima, i prihvatate stvari onakvim kakve jesu, umesto da se borite da napravite stvari tako da odgovaraju vašim željama i budu onakve kakve vi želite da budu. Pronicljivi ste i oprezni, odlično čitate ljude, ali iz nekog razloga to ne uzimate u obzir; kod vas je sve „na jedno uho uđe, na drugo izađe“. Velikim delom ste vezani za putovanja, pa ćete najverovatnije retko boraviti dugo na onom mestu koje zovete domom. Volite životni luksuz, mada sasvim dobro funkcionišete bez njega.

Trebalo bi da imate vrlo karakterističan rukopis koji će na prvu prepoznati svi vaši prijatelji. Volite da volite, pa je ljubav u vašem životu izuzetno krupna stvar. Nezavisni ste od drugih; ne volite da radite, pa ćete rado izbegavati poslove kad vam se ukaže prilika. Ali kad morate da radite, zaskuaćete rukave i raditi naporno s bilo kim. Život kao život vas najviše zanima, a posebno problemi srca i duše. Bićete imućni krajem života.

9. maj

Veoma poštujete sebe i svoj sud. Nije da to nije opravdano, ali možda potcenjujete mogućnosti drugih. Strpljivi ste, ali ste skloni besu kada se naljutite. Oprezni ste, radoznali, volite određene poslove i imate istančan književni ukus. Trebalo bi da živite na selu jer vaša najbolja dela mogu nastati kada vam je um miran, što takvo okruženje donosi. Imate visoke ideale, ali ste skloni tome da budete sebični. Uvek posmatrate glavnu priliku i sposobni ste da se sasvim lepo brinete o svojim interesima. Talentovani ste, ali iz nekog razloga ne možete naterati druge da istinski cene vaš trud, zbog čega možete biti siromašni u mladosti. Jednog dana će vam Velika Istina širom otvoriti oči i od tada ćete mirno ploviti. Možete živeti sami sasvim dobro; ali u isto vreme bi voleli da imate nekog uz sebe sve vreme, kome ste dragi i ko bi činio stvari za vas. Morate naučiti da se žrtvujete ako želite da se drugi žrtvuju za vas. Jačajte svoju volju i uspeh će vam doći.

8. maj

Imate mračan, melanholičan um koji je okrenut ozbiljnoj strani života i čini se da nosi sav teret sveta. Morate naučiti da to prevaziđete i da negujete osećaj za humor – čak da budete i luckasti. Čitajte stripove i gledajte predstave koje su zabavne, ali nemojte preterivati jer će vam se zgaditi i biće gore nego pre. Jednog dana ćete iznenaditi sebe načinom na koji ćete se osloboditi i učiniti nešto izuzetno. Poetični ste i mogli bi lepo da komponujete. Zanimaju vas i svetovne stvari, a opet, čini se kao da nekad nimalo ne marite za njih. Privlači vas lepota u prirodi. Nećete imati sreće u lutriji – ovo se odnosi i na poslove koji uključuju rizik. U vašem slučaju se oni neće pokazati povoljnim. Odvažni ste i imate samopouzdanja. Ako ste žena, lepo se odevate i od onih ste osoba kojima sve dobro stoji. Uvek budite pažljivi u vezi sa svojim izgedom, čak i ujutru, jer se u igri života računaju male stvari; a rani jutarnji sati pričaju obimnu priču pažljivom posmatraču.

7. maj

Volite javni život pa bi u odgovarajućem okruženju mogli zasijati. Skloni ste da vidite grehe kod drugih, a da obraćate malo pažnje na sopstvene. Rezervisani ste i strpljivi, pa svetlija strana života vam nije privlačna kao drugima. Zanimaju vas metafizika, filozofija i sve teme koje pružaju odgovor na pitanje „Šta sam?“, „Odakle sam?“, „Kuda idem?“. Istovremeno, posedujete vrlo praktičnu stranu i verovatno ćete prikupiti prilično novca za života upravo zbog svoje stabilnosti, postojanih interesovanja i verovanja. Ne bi bilo mudro da investirate i spekulišete mnogo. Svoja mišljenja retko iznosite otvoreno. Volite da ugađate drugima pa se često možete ponuditi da pomognete sapatniku, nekom ko je u nevolji. Čistog ste uma koji se odmah hvata suštine. Zaljubljivi ste, ali vam je teško da pokažete naklonost. Po prirodi ste demonstrativni, kao i mnogi drugi, ali su vam osećanja vrlo duboka pa kada nađete nekog ko je vredan vaše ljubavi, biće vam omogućeno da takvoj osobi poklanjate puno pažnje i ljubavi.

6. maj

Radoznali ste, zbog čega ste u detinjstvu mogli da upadate u razne nevolje. Privlači vas neobično i misteriozno, pa ste se kao mladi verovatno zavlačili po starim ćoškovima i pravili probleme. Odlučni ste i odvažni i nikada vas ništa ne odvraća niti nagoni da odustajete. Rezervisani ste pa teško sklapate prijateljstva. Ali ona koja stvorite su iskrena i trajna. Možete biti dobar partner, a verovatno nećete moći da postignete veći uspeh sami. U svemu što radite ili govorite dobri ste onoliko koliko i vaša reč. Trebalo bi unapređujete svoje talente duž jedne linije jer ako se budete rasipali ništa nećete uraditi i dobar deo svog života ćete protraćiti. Brzo se uzbudite – na tome morate da poradite; proučavajte svoje osobine i karakter, pronađite slabosti i trudite se da ih rešite. Ako u tome uspete, možete biti vrlo ugledni. Žene rođene na današnji dan su pametne, verne, odane i dobre prijateljice.

5. maj

Imate izuzetno pamćenje i trebali da budete dobri u matematici. Verovatno volite igre u zatvorenom koje uključuju određenu količinu umnog napora, kao što je šah i slično. Trebalo bi da imate dobar glas pa bi mogli da budete dobar javni govornik. Niste dovoljno pažljivi s novcem, ne štedite dovoljno. Morate naučiti da mislite na budućnost i crne dane. Uprkos tome, imaćete mogučnost da prikupite malo bogatstvo pre smrti; ali upamtite da sve što ikad dobijete može da bude samo plod vaših napora, a ne bilo kakve veće tuđe pomoći. Skloni ste flertu, pa ukoliko ne budete pažljivi možete slomiti brojna srca. Vodite računa da ne uvredite svoje prijatelje onim što uradite ili kažete, jer će vam ti ljudi biti potrebni kasnije u životu. Radite na samopouzdanju i još malo na skromnosti. Skloni ste brigama, koje vam ne čine nikakvo dobro, a obično donose slabosti koje su imaginarne ili nikada ne prolaze. Žene rođene na današnji dan mogu nositi razne nijanse žute, ali mogu lepo izgledati i u crnom.

4. maj

Otvoreni ste, direktni i iskreni. Izuzetno ste praktični i ne možete da razumete one koji trče za snovima i dozvoljavaju sebi da budu vođeni tuđim savetima. Nauka vas prilično zanima. Trebalo bi da budete pozicionirani tako da možete da se posvetite učenju, jer će u suprotnom svet ostati uskraćen za vaša dela. Ako ste žena, volite pozornicu – imate glumačkih sposobnosti, a umete i lepo da se odevate. Oprezni ste sa novcem, pa možete da ga stvorite tamo gde drugi ne mogu. Ako ste muškarac, imate interes za mašinstvo – nikada niste toliko srećni kao kada eksperimentišete sa novim uređajima, ili gde ima opasnosti od neke eksplozije s kojom i vi možete da odletite. Trebalo bi da budete uspešni u bilo kakvim spekulacijama i igrama na sreću. Nemojte da vas to obuzme jer jednog dana možete doživeti šok i naći se bez novca. Ako naiđete na prijatelja u nevolji, podelićete s njim i poslednju paru. Bistri ste i veseli, pa bi trebalo da živite srećnim životom.

3. maj

Volite čovečanstvo i činite sve što možete za ljude koji pate. Volite životinje. Imate dobro rasuđivanje i dobar poslovni um. Nesebični ste i stalno se žrtvujete za druge, a što se ne ceni dovoljno. Zanimaju vas strane zemlje, naročito Orijent – sanjate da tamo putujete, da proučavate život i običaje ljudi u priličnoj meri. Snažne ste volje, ali je ne koristite koliko bi trebali. Imate dobar ukus, živahni ste i pokretni, vrlo popularni kod suprotnog pola. Možete se sa njima poigravati ako to poželite, ali to ne činite. Više ih volite kao prijatelje nego kao ljubavnike. Ipak, želite da budete objekat divljenja, kao i bilo ko drugi. Volite sportove na otvorenom, naročito one koji uključuju pse i konje. Verovatno nećete voleti mačke. Sve nijanse zelene i roze vam odgovoraju, ali ne bi trebalo da nosite lila. Biseri, granit i ametist je kamenje koje bi trebali da nosite. Verovatno ćete biti najsrećniji u braku sa osobom rođenom u januaru ili decembru.

2. maj

Originalni ste i inventivni. Posedujte dosta talenata. Oprezni ste u prijateljstvima, ne sklapate ih lako. Rođeni ste da upravljate a ne da budete podređeni drugima. Volite red pa ne možete da podnesete ništa neorganizovano. Zanimate se za muziku i lepe umetnosti. Nikada ne bi trebali da se bavite nekim teškim radom u životu jer to nije u skladu sa vašom prirodom. Prodirete u srž problema; ako otkrijete prevaru ili licemerje, bivate sarkastični. Slabo govorite o svojim poslovima, a niko iz vas ne može izvući tajnu ako želite da je sačuvate. Rođeni ste diplomata i lako možete živeti dvostruki život ako to želite. Vaša umeća nisu dovoljno cenjena, pa često možete trpeti poniženje zbog lošeg suda drugih ili njihove kratkovidosti. Iznad svega bi trebali da budete nezavisni jer u suprotnom nikada nećete biti srećni.

1. maj

pouzdani ste u svojim prijateljstvima i retko napuštate prijatelja koji vam se obratio za pomoć. Prodorni ste u svojim analiziranjima ljudi, cenite sve suptilnosti karaktera. Uporni ste i istrajni – kada se odlučite na nešto, ništa vas ne može zaustaviti. Posedujete poseban književni dar, a imate i širok spektar interesovanja. Ne zanimaju vas prividi i slepa verovanja, već ono što je realno. Imate snažan karakter, oštar um, a ponekad možete biti zajedljivi i to baš onda kada vam to nije namera. U suštini ste ozbiljnog uma, mada se možete zabavljati i biti u dobrom raspoloženju s bilo kim. Uticajni ste i moćni u svojoj sferi. Svestrani ste, uvek aktivnog uma i tela. Posedujete značajne kreativne potencijale, izuzetan sud i mudrost. Strpljivi ste i možete dugo nešto tolerisati. Popularni ste kod oba pola, prirodni ste vođa. Maštoviti ste, ali mudro vođeni.

  • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.