Rođeni u julu

Šta o vama govori datum vašeg rođenja? Da li ste naklonjeni umetnosti, ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi? Rođeni u julu, saznajte više.

Kod Rimljana, jul je bio peti mesec u godini. Najpre se zvao Quintilis što u prevodu znači peti, a nakon toga je dobio ime Julius tj. Julijev mesec – jul. Rimski senat donosi uredbu kojom se peti mesec u godini naziva Julijev mesec, u čast Gaja Julija Cezara koji je reformisao dotadašnji kalendar u ovakav kakav danas poznajemo, a koji je bio rođen baš u tom mesecu.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

31. jul

Nemir i lutajući duh onih koji su rođeni prethodnog dana je naglašen kod onih rođenih na današnji dan. Veliki ste putnik, poput lutajućeg duha iznad površine vode. Čvrsti ste i spremni, ali prijatni i saosećajni. Imate vrlo idealne težnje; u drugima uvek tražite najbolje, pa ne treba da budete razočarani ako ne nađete uvek ono za čim tragate. Iskreni ste i pravedni, i ne podnosite licemerje. Uzvišeni ste u svim svojim delima i poduhvatima, a i u svojim pogledima na svet, tako da se ne zamarate ulazeći u detalje već to prepuštate drugima.

Imate široke i sveobuhvatne poglede na sve, pa u svojim intuitivnim uvidima tako stečenim često grešite.Volite atletiku i sve vrste sportova na otvorenom. Muzikalni ste. Trebalo bi da prikupite sasvim malo bogatstvo, ako ga ne potrošite na svoja putovanja ili ga rasturite dok se još stvara. Naučite se štednji, bar malo. Nikako niste osoba sklona flertu, ali volite dosta pažnje; možete voleti vrlo duboko. Budite oprezni u izboru partnera, prema svojoj prirodi, jer mnogo zavisi od toga.

30. jul

Rođeni na današnji dan imaju dobar smisao za humor i vide nešto smešno u svemu što se dešava. Dobrog ste srca i srećni. Imate istančan ukus, volite poeziju. Prilagodljivi ste i možete stvarati prijatelje jednako dobro s velikim brojem različitih ljudi. Demokratični ste, pa ne možete da podnesete one osobe koje se šetkaju okolo kao da imaju neki čin, zbog svoje navodne „superiornosti“. Duhoviti ste, naročito ako ste žena, jer vaša zabavnost nema granica; u stanju ste da zabavite punu prostoriju ljudi i nasmejete ih svojim humorom, duhovitošću i originalnošću.

Volite životinje, a i one vas. Spiritualni ste i otvoreni za impresije.Imate osećaj za biznis koji je izuzetan u odnosu na vaše ostale talente i veštine. Nemirni ste i uvek u pokretu. Vaš merkurijanski temperament je često nevolja za vas, jer vam neće dozvoliti da ostanete na jednom mestu, iako, zapravo, vi možda to želite. Vrlo ste odani i strastveni. Možda u tom smislu niste uvek iskreni koliko bi trebalo. Opet, u celosti, ličnost ste koju je lako zavoleti i koja zaslućuje najbolje u životu.

29. jul

Naginjete tome da budete pesimistični i cinični. Imate raspoloženja kada vam se čini da je sve mračno, kada ne vidite ništa lepo niti se u bilo čemu veselite. A opet, već narednog dana možete biti opijeni radošću življenja. Ovi naleti melanholije su većinom uzrokovani zdravstvenim stanjem, pa morate više voditi računa o tome, izbegavati svu začinjenu, masnu i tešku hranu, i održavati funkciju jetre unošenjem kiselog voća i vežbanjem. Snažno ste privučeni čudnom i stranom. Sve što je neobično i van uobičajenih tokova vas fascinira. Volite stare ruševine i zamkove i sva mesta gde su velikani živeli i voleli, poput Egipta, Grčke, Rima itd.

Poetični ste i možete napisati lepe stihove, ako ikada odlučite da se ozbiljno time pozabavite. Prirodno ste naučnog uma, koji koristite u svemu što radite, čak i kada je reč o životima i motivima drugih. Naučite lekciju da previše egzaktnosti i analiziranja uništava prirodnost i spontanost, i tako lišava život polovine svog šarma. Želite bolje uslove pa stalno protestvujete protiv sveta kakav je. Znatiželjni ste i imate žeđ za znanjem koju nije lako zadovoljiti.

Imate smisla za biznis i bez sumnje možete uspeti zahvaljujući svojim sposobnostima organizacije i kontrole. Nežni ste i osećajni, ali vrlo strogi u svojim potrebama. Ako ste žena, naginjete tome da zapovedate, da budete nadmeni i da imate visoko mišljenje o sebi. Sve to nije neopravdano, ali nisu kvaliteti koji su poželjni. Zaustavite to!

28. jul

Nestrpljivi ste i podložni ljutnji. Imate snažne impulse, ali i intuiciju. Emocionalni ste i duboko osećate stvari. Iznad svega, imate određene dramske sposobnosti, a scena vas privlači i fascinira.. Možete ostvariti birljantan uspeh ako ikada odlučite da se nađete pred svetlima pozornice. Imate sjajnu dikciju, a bez sumnje možete dobro da oponašate. Ponekad ste ogorčeni na život, i poput nekog rušitelja ideja. Ne podnosite probisvete i licemere u bilo čemu ili bilo kome. Previše ste ispravni za tako nešto.

Veoma vas zanimaju životi ljudi, a to je tema koja vam je neiscrpna. Imate čudne snove koji vas ponekad prepadnu; ali ne bi trebalo da previše pažnje obraćate na njih, jer nemaju tog značaja koji mogu da imaju za mnoge druge. Puno ćete putovati i pre sredine života steći dosta imetka. Poslednji deo vašeg života će biti dosta srećan; u godinama pre možete stupiti u brak, osim ako ste vrlo pažljivi u svojim delima, naročito prema određenoj osobi. Upamtite da svakim danom počinje nov život; vaša dužnost je da zaboravite sve neprijatne stvari iz prošlosti, i da budete srećni. Odlučite da hoćete i sve će vam se drugo namestiti.

27. jul

Vatreni ste i nestrpljivi, što vam je nekad teško da kontrolišete. Imaćete mnogo uspona i padova u životu, mnogo teških bitaka, naročito sami sa sobom, ali ćete biti pobednik ako odlučite da pregrmite određene periode neprijatnosti da bi na kraju likovali. Vaša priroda je dvostrana – dva sopstva koja su vrlo različita. Volite književnost, umetnost, muziku i dramu. Hedonista ste, mnogo volite hranu i piće itd. Vodite računa da vas to ne odvede ka sunovratu. Naučite vrednost i moć navika . bilo da su dobre ili loše.

Originalni ste i spontani, a ako ste žena, te vas sposobnosti mogu načiniti popularnim zbog toga što će vas navoditi da povremeno govorite zabavne stvari. Ako želite da uspete, morate naučiti o vrednostima novca i kako ga sačuvati. Ako to uradite, na duge staze će vam se to izuzetno isplatiti. Magnetični ste i imate neobično fascinantnu ličnost koja utiče na suprotan pol tako da vam veruju – nekad i previše. Iznad svega, naučite da se koncentrišete!

26. jul

Vi ste vrlo plemenite prirode, i otvoreni ste u svemu što radite. Vidite bolju stranu stvari i ljudi, i stvarate što možete manje neprijatnih događaja. Težite tome da se smejete i budete srećni. Ljubazni ste i saosećajni; posebno naginjete ka socijalizmu i sličnim pokretima. Vaša priroda je jednostavna, ali vas ne treba olako shvatati, naročito u poslovima. Dobar ste sagovornik i popularni ste gde god da ste pojavite. Posedujete talenat da obavljate gomilu posla tako da izgleda da ne radite ništa.

Veliki ste štreber, a imate i neiscrpan izvor energije. Ako ste žena, trpeljivi ste u vezi sa stvarima koje se tiču doma. Ako vidite nekog ko je u nevolji, vaš prvi impuls je da odmah pomognete, a da se ne zapitate ko je to ili kako je dospeo u tu poziciju. imaćete nekoliko dobrih pozicija koje će vam biti ponuđene tokom života, ali ćete najverovatnije postići veći uspeh sami. Vaša ličnost osvaja. Steći ćete dosta novca pre kraja života, puno ćete putovati i uživati gde god da odete. Nežni ste i to tražite zauzvrat.

25. jul

Višestruko ste talentovani. Učeni ste, umetnički i naučni tip, i imate određeni dar za dramu što vas čini svestranom osobom. Razumni ste i demokratični. Imate dobar glas pa bi trebalo da možete da govorite u javnosti. Vrlo ste impulsivni i skloni ste tome da planete zbog sitnice, osim ako ste naučili da se kontrolišete. Upamtite da nekoliko reči izgovorenih u to vreme mogu uništiti čitav vaš život i pokvariti sreću tuđeg.

Imate dosta ličnog magnetizma, pa možete biti vođa gde god da se nađete. Bez sumnje, dosta ste duhovno jaki. Istovremeno, vrloizrazito ste praktični, pa bez sumnje možete postići veliki uspeh u životu u materijalnom smislu. Maštoviti ste i reagujete na ideje drugih ljudi. Negujte više smisla za humor, jer vam to može više pomoći u životnoj borbi.

Ako ste žena, skloni ste tome da pronalazite tuđe greške, što je navika koju morate eliminisati, pre svega ostalog. Talentovan ste i dobar muzičar. Čuvajte se svakog čije je jedno oko zrikavo, jer čitava vaša buduća sreća zavisi od izbegavanja onoga što vam nudi. Odani ste, ali i zahtevate posvećenost zauzvrat. Verovatno imate simboličke snove, pa bi trebalo uložiti malo napora da ih rastumači neko stručan. Posebnu pažnju obratite na sva upozorenja koja vam se na ovaj način daju.

24. jul

Vrlo ste maštoviti i prijatni, entuzijasta i prilagodljivi. Volite boje i toplotu; ne možete da podnesete ljude koji su lenji ili koji uživaju u nekoj vrsti polu-života poput mekušaca ili riba. Uvek morate biti u pokretu i uposleni. Imate veliko zanimanje za ljudski rod, i izvanredno razumete motive koji upravljaju ljudskom prirodom. Odlično procenjujete karakter. Imate odličnu memoriju, kojoj je samo potrebna vežba da bi se fenomenalno izrazila. Volite dobru hranu i piće, i sve dobro što život pruža.

Intuitivni ste i zanimaju vas sve stvari koje se tiču spiritualnog, okultnog ili misterioznog. Ove teme su vam uvek tajno bile fascinantne. Verovatno vas zanimaju neobične stvari, kao što su rukopisi, fizionomija itd. Originalni ste i inventivni.

Ako ste žena, izuzetno ste emotivni, a vaše strasti su vrlo snažne. Verovatno ste veoma živopisni, Imate istančan smisao za humor. Intelektualni ste tip, volite dom i komfor koji pruža. Narandžasta i crvena su vaše boje, a rubin i smaragd su vaše drago kamenje. Uvek se čuvajte da ne reagujete impulsivno ili plahovito, jer je to u vašoj prirodi. Nedostaje vam koncentracije.

23. jul

Oslanjate se na sopstvene snage, odlučni ste i samouvereni. Volite raznorazna uzbuđenja, i nikada niste toliko srećni kao kada nekako „direnete u stršljenovo gnezdo“. Za vas je dobar moto da cilj opravdava sredstva. Kada jednom zagrizete nešto, ništa vas ne može podstaći da popustite. Posedujete dobar ukus i pokazujete originalnost na razne načine. IMate dobro oko za boje, pa možete biti diobar dekorater ili dizajner. Verovatno volite slatkiše u velikim količinama. Imate divan um i volite intelektualne stimulanse.

Religiozni ste, ali ne tradicionalno. Imate književnih talenata. Maštoviti ste ali ne prekomerno. Dobro opažate detalje i prirodno ste rukovodilac. Magnetični ste i možete navoditi druge i privoleti ih vašim viđenjima. Mnogo ovih stvari je tačno i za žene rođene na ovaj dan. One su šarmantne i atraktivne, i poseduju neobičnu količinu snage i vitalnosti, koja ih čini privlačnim suprotnom polu. Otvoreni ste, iskreni i verni. Privlačna ličnost, po pravilu.

22. jul

Smirenog ste, ali snažnog karaktera; takvi ste da vam prijatelji mogu verovati da ćete uraditi tačno ono što ste rekli da ćete uraditi. Snažno osećate stvari, pa kada vas razočara neko koga ste veoma poštovali, možete pasti u očajanje. Praktični ste i preduzimljivi, energičan ste i vredan radnik. Iskreni ste i pošteni, mada povučeni i rezervisani. Povremeno ste ćudljivi, a nekad ste depresivni toliko da ne znate šta ćete sa sobom. Imate određene književne talente. Praktikujete da idete napred i obavljate stvari bez da ikome išta govorite dok ne budu završene.

Ako ste žena, topli ste i emocionalni. Velikim delom živite u svojim osećajima i impresijama, tako da niste racionalni kao što bi trebali da budete. Uprkos tome, vi ste nežni i otvoreni, a ponekad, možda, poput malog mačeta. Možete biti u vrlo srećnom braku ako se udate mladi, ali ne dozvolite da samo strasti upravljaju izborom vašeg partnera. Niste uvek shvaćeni; često vaše najlepše misli i postupci bivaju pogrešno protumačeni. Trebalo bi da uživate u mnogim materijalnim dobrima ovog sveta i dosta ćete putovati. 27. novembar se može pokazati kao najsrećniji dan u vašem životu. Četvrtak je dobar dan da započnete bilo kakav posao.

21. jul

Vispreni ste i vrlo intuitivni. Bilo bi dobro kada bi više slušali intuiciju, a manje ono što vam drugi ljudi savetuju. Dobri ste u argumentaciji što vas čini podobnim za pravo, gde možete postići veliki uspeh. Manje ili više možete biti uspešni u svemu što poduzmete, i retko je naći nekog vaših karakteristika ko nije okončao život imućan. Imate odlične izvršne sposobnosti, i možete upravljati poslovima drugih tako dobro da bi vam to obezbedilo brz napredak. Vrlo ste razboriti, i što bi Škoti rekli, lukavi. Više ste materijalan tip.

Ako ste žena, uživate u okrilju doma. Naklonjeni ste flertu. Ne shvatate u potpunosti štetu koja se često čini tim, za vas bezazlenim flertom. Čuvajte se da ne bude loših posledica od tih ludorija. Uprkos tome, vi ste nežni i saosećajni, i svesno nikoga ne biste povredili. Volite pravdu i ne možete da podnesete da snažni pritiskaju slabije. Morate naučiti da završavate jednu stvar pre nego što započnete drugu, a pravite grešku što započinjete više stvari istovremeno.

Naučite o koristi koncentracije, jer uz pomoć nje možete postiči velike stvari u životu. Nekad je potrebno žrtvovati nešto da bi se došlo do kraja; ako vam se tada čini da vam je sudbina teška, upamtite da je to sve dobro na duže staze. Zapnite, i nikad ne stajte sa radom!

20. jul

Imate dobar um, ali koji je sklon zadubljivanju u mnogo trivijalnih stvari umesto da se koncentriše na jednu stvar koja je velikog interesa i vrednosti. Postoji slaba strana vaše prirode koju je teško definisati, možda čak ni vi to ne možete. Morate naučiti da se tome suprotstavite, pa ako ojačate taj deo sebe, bićete kompletni, sposobni i snažne ličnosti. Učeni ste i volite knjige. Pokazujete interesovanje za sporedne i marginalne stvari, zbog čega nećete zaraditi mnogo novca sve do poznih godina života; tada ćete ostaviti sve to po strani i posvetiti se praktičnoj strani života.

Verovatno ste povučeni i stidljivi u društvu suprotnog pola, ali bi to trebalo da naučite da prevaziđete. Ne upotrebljavate dovoljno velike mogućnosti koje imate, ili ne koristite svoje skrivene sposobnosti i potencijale. Ako ste žena, bez sumnje ste vrlo privlačni suprotnom polu. Idealna ste supruga i domaćica. Ako je moguće, za supruga odaberite nekog ko je rođen u decembru ili januaru, iako to može biti zanemareno zbog drugih stvari. Trebalo bi da nosite kvalitetnu odeću i da strogo obraćate pažnju na svoj lični izgled – izlazite pred supruga ili druge ljude u svom najboljem izdanju. Koristite snagu volje; takvi kao vi lako dolaze do uspeha.

19. jul

Snažni ste i staloženi, i često sami sebi dovoljni. Imate određene hirove; ali oni su vaši, nisu izazvani uticajima drugih. Vrlo ste disciplinovani, pa, ako ste muškarac, možete biti privučeni vojnom pozivu. Sposobni ste da pretrpite mnoge teškoće i ništa vas ne može odvratiti od određenog pravca delovanja, kada jednom odlučite da se toga latite. Ne drži vas mesto, što vas može odvesti u razne krajeve sveta – želite da vidite sve i da svašta radite pre nego što umrete. Odani ste, a vaša ljubavna priroda je snažno izražena.

Ako ste žena, imate sjajan karakter i staloženost. Učeni ste, volite klubove i društvo. U odevanju verovatno više volite jednostavna odela šivena po meri u odnosu na ona s puno falti i nabora. Dobar ste sagovornik i izvrsna domaćica. Vrlo ste sposoban organizator i volite da izvučete maksimum iz svega što vam dopadne ruku. Živahni ste i dobro društvo. Mogli bi imati dobar glas za pevanje. U ljubavi, osećanja su vam snažna – teško se vezujete, ali kada to jednom učinite onda ih se držite. Vaš život bi trebao biti pun dešavanja, onaj koji puno obećava, što zavisi od vas da li ćete to ostvariti.

18. jul

Pokretni ste i dinamični, posedujete velike količine energije koju možete da uložite u nešto – bez obzira na to da li je u pitanju nešto fizičko ili mentalno. Imate moć i koncentraciju, pa bi trebalo da uspete u bilo čemu čega se latite. Snažnog ste tela, volite sport i igre na otvorenom svih vrsta. Intelektualni ste tip, volite da čitate i volite knjige, a naročito vas privlače nauka i filozofija. Kao radnik ste neumorni, nikad vam nije dosadno da obavljate one stvari koje vas interesuju. Muškarci i žene rođeni na ovaj dan, veoma se razlikuju kada su u pitanju način života i temperament.

Ako ste žena, vrlo verovatno ste smireni, spokojni i nežni.Brižni ste i porodični. Volite da se lepo odevate i volite društvo muškaraca, pa ste lepršavi bez da ste površni ili ekscentrični na bilo koji način.. Volite dobar provod, a ne zanimaju vas intelektualne stvari. Scena će vas verovatno neodoljivo privlačiti. Volite da se divite svojoj lepoti, pa imate neprestanu želju da se preoblačite i gledate sebe u različitim kostimima u ogledalu. I bez kostima! Maštoviti ste, muzikalni i volite užitke.

17. jul

Vaša ličnost je vrlo magnetična tako da privlačite ljude k sebi, gde god da se nađete. Idealista ste, pa radije živite u svetu koji ste stvorili za sebe, nego u onom koji zaista postoji. Istovremeno, vi niste apsolutni sanjar. Možete biti vrlo praktični kada to želite da budete i imate dosta snage i odlučnosti kada svoj um fokusirate na neku stvar. Razmišljate unapred u poslu i imate velike ideje koje se tiču vaše pozicije i prava. Po prirodi niste nežni, već ste radije hladni i kritički nastrojeni; ipak, vaša strastvena priroda je vrlo snažna.

Ako ste žena, volite klubove i javni život, i imate vrlo istančan osećaj za pravdu i zakon. Snažnog ste karaktera, pa odbijate slabe i prijemčive osobe, ne shvatajući da oni imaju svoje posebne kvalitete koji vam možda nedostaju. Ne bi trebalo da se udajete mladi, ako uopšte, jer vam jednosličnost svakodnevnog života nikako ne odgovara. Učeni ste pa možete biti dobar predavač. Bez sumnje ćete imati finansijskog uspeha, jer imate sposobnost da ubeđujete ljude i da ih navedete da prihvate vaše ponude u izuzetnom obimu. Prirodno ste tvrdoglavi – neka vaše srce ima veći uticaj u vašem životu.

16. jul

Po prirodi ste snažni, i naginjete tome da se postavite zapovednički ili komandujući prema onima oko vas. Snažne ste volje; uopšteno, činite da stvari odvijaju kako vi želite. Strastveni ste i snažnih emocija, a ako bi bili iskreni nako kako se prikazujete, to bi bilo bolje za vaš unutrašnji život. Ipak, nažalost, malo ste lukavi i dvolični, ali ne svesno da bi nekome naudili na ovaj način. Prosto, postoji još jedna ličnost koja dela unutar vas, kojom ne možete uvek da gospodarite i koja nije tako uzvišena kao ova koju želite da izrazite.

Imate snažno izražen verski temperament jer dobrim delom živite prema veri. Imate dobar um za posao i retko kad odustajete od neke poslovne prilike. Nadareni ste za književnost i umetnost, volite boje i muziku. Ako ste žena, ozbiljni ste, više hladni i vrlo disciplinovani. Naučite se ženstvenijim stvarima, kao i tome da ljubaznost i nežna reč, tu i tamo, često znače više od pravde ili milostinje koji se mere uncama ili tasovima zakona. Neka vaše srce više gospodari glavom. Puno ćete putovati.

15. jul

Dobar ste „mikser“; trebalo bi da imate sposobnost da stvarate i čuvate prijatelje raznih vrsta. Imate prijatan glas i dobar ste govornik. Ako ste muškarac, trebalo bi da se bavite politikom, jer vam ta oblast najbolje odgovara. Imate i smisla za posao, ali u ranoj mladosti možete biti sanjar, što ćete prerasti tek kada kasnije u životu postanete praktičniji. Imate dobar smisao za humor, a to vam je slamka spasa koja vam pomaže u mnogim teškoćama u kojima se nađete.

Osetljivi ste i spiritualni, ali za vas ne bi bilo poželjno, verovatno, da se tome prepustite. Ekstremni ste u svemu što radite i mislite. Volite dobre stvari koje život pruža, ali morate paziti na svoje zdravlje koje možete ugroziti ako ne obaraćate više pažnje na njega nego što inače činite. Imaćete velikog uspeha u nekim stvarima, ali da li će to biti finansijski ili ne zavisi od toga da li će to biti glavni vaš interes u životu. Nežni ste i možete biti vrlo popularni. Budite otvoreni, iskreni i čestiti, i vaš život će se pokazati kao prosperitetan i dug.

14. jul

Vaša priroda je jednostavna i detinja, puni ste poverenja. Ako ste se promenili, to je rezultat nemilosrdnih razočaranja, pošto živite u svetu koji za vas nije prirodan i nije vaš lični izbor. Morate se otrgnuti tog okruženja koje je beskrajno neprijatno i neprikladno za vas, jer nikad nećete biti srećni dok to ne učinite.

Saosećajni ste i nežni. U vašoj prirodi postoje snažne crte religioznosti koje su malo obojene i dogmatizmom. Imate jaka ubeđenja i uglavnom prema njima živite. Volite umetnost, a naročito fotografiju. Ako ste žena, imate snažne materinske instinkte. Imate prirodan dar za ulepšavanje i ukrašavanje doma. Volite provinciju, dok vam svetla i buka velikih gradova prijaju samo kratak vremenski period

Iskreni ste i ni najmanje skloni flertu. Mogli bi da uspete u dekorisanjima svih vrsta, bilo da je reč o domu ili okolini. Pink, plava i bela su boje koje vam najviše odgovaraju. Rubin i dijamant su drago kamenje koje bi trebalo da nosite. Morate izbegavati, iznad svega, naviku da neprijatne stvari govorite o susedima, jer je to jedna od zlobnijih crta koje muškarac ili žena mogu imati. Živite u skladu sa svojom prirodnom iskrenošću, pa ćeš vaš život biti srećan.

13. jul

Snažnog ste razuma, postojanog mišljenja i ideja. Imate prirodno aristokratsko držanje i rafiniran ukus, ali ste i pored toga demokratski nastrojeni. Imate snažnu želju za učenjem i ponekad možete biti pravi knjiški moljac. No, praktična strana stvari ne prolazi neprimetno pored vas. Veoma volite putovanja, volite čudna i neistražena mesta; ako putujete u inostranstvo, prirodno bi vas zanimale stranputice i manje poznata mesta koja bi običan turista izbegavao na svojim putovanjima.

Veoma ste muzikalni i mogli bi biti uspešni kao izvođač na nekom instrumentu. Imate dara da budete doktor, ili, ako ste žena – medicinska sestra. Poetični ste i volite lepe i koloritne pejsaže. Imate ukusa za književnost, pa bi trebalo da vežbate pisanje, u čemu biste mogli da budete vrlo uspešni ako bi se posvetili. Brzi ste i prilagodljivi. Umete snažno da volite, a po prirodi ne volite da flertujete. I pored toga, volite svet i stvari u svetu, možete biti vrlo živahni i zabavni. Ali uvek osećate da imate taj unutrašnji život koji niko ne može da dosegne ili dodirne, osim, možda, onih koji su u stanju da razumeju i cene – sve. U životu možete biti prilično materijalno ostvareni.

12. jul

Prirodno ste naklonjeni učenju, duboko razmišljate, orginalni ste i povučeni. Dobro upravljate sobom. Imate dobar glas i prirodno ste ubedljivi, zbog čega, posebno ako ste muškarac, možete biti dobar advokat. Imate dobar um za posao, i bez sumnje ćete postići uspeh i zaraditi dosta novca pre nego što odete s ovog sveta. Volite uzbuđenja, i uvek ste u potrazi za nečim što će vam doneti nova uzbuđenja. Originalni ste i možete biti izvrstan pronalazač. Mada, budite oprezni, jer ako uđete u to polje vodite računa da ne dopadnete šaka proračunatih ljudi koji će ukrasti vaše ideje i ostaviti vas „na suvom“ bez prebijene pare.

Volite životinje i one vas. Volite dom, i ništa vas više ne ispunjava nego da se udobno smestite u nekom ćošku s knjigom ili pored nekog kome ste vrlo dragi. Ako ste žena, veoma volite decu i imaćete puno strpljenja i urođene taktičnosti s njima. Volite finu odeću, ali u tome ne preterujete. Vešti ste da dobijete dobru cenu. Imate dara za jezike, pa vam pisanje ili pričanje idu veoma lako. Vrlo ste odani, zaljubljive prirode, i morate se čuvati toga. Negujte snagu volje i samopouzdanje, i sve će biti u redu.

11. jul

Bistrog ste uma i imate dobar poslovni um. Prirodno ste srdačni prema onima oko vas, ali ne možete da podnesete one koji pokušaju da od vas naprave budalu. Trebalo bi da budete uspešni, posebno u partnerstvima. Progresivni ste i odlučni. Vrlo ste originalni i često zapanjite ljude svojim dovitljivim i originalnim kazivanjima. Dobro oponašate i imate glas za pevanje. Niste ljubitelj književnih i naučnih dela, kao što bi možda trebalo; sviđa vam se veselija strana života, što je sve na svom mestu, ali i ozbiljna strana mora imati svog udela, takođe.

Ako ste muškarac, zanima vas politika, i možete biti dobar govornik. Ako ste žena, možete neko vreme provesti na sceni, jer imate dara za to. Volite da se dobro odevate, i nikad se ne umorite od isprobavanja i kombinovanja različitih boja i nijansi. Iskreni ste i privrženi – možda i previše. Negujte više svoj um i više uzdržavanja.

10. jul

Rođeni na ovaj dan su ozbiljni i strogi. U najmanju ruku delujete kao upravnik škole, ako ne i tiranin. Verujete da je vaš način jedini način na koji nešto može biti urađeno. Iako je to, često, dobar način, postoje i drugi; i nemojte nikad pomisliti da ne postoje mnogi drugi stručni ljudi ili žene na ovom svetu osim vas! Svesno ste tašti, a zadovoljni sobom. Naklonjeni ste religiji, ali vaša verovanja naginju tome da budu sužena i dogmatična.

Posedujete dobru logiku i dobre poslovne sposobnosti, pa ćete za života steći dosta novca. Naučite da budete darežljiviji kada ga budete stekli; jer Gospod voli one koji s radošću daruju. Ako ste žena, stidljivi ste, skromni i nežni. Bićete izuzetna supruga i volećete dom i decu. Volite da se fino obučete i družite. Ponekad pričate previše. Naučite da dublje razmišljate, da se koncentrišete; čitajte dobre knjige. Tada će vam život imati više smisla. Volite pozorište, a to može da vam pruži zdravu zabavu. Manje obraćajte pažnju na već učinjeno, a više na ono što nije.

9. jul

Nezavisni ste u donošenju zaključaka, živite svoj život ne obazirući se na živote drugih. Temeljan ste istražitelj i snažno ste privučeni spiritualnim i okultnim temama. Vi „osećate“ stvari koje drugi, čini se, nikad ne osećaju, pa ste dobrim delom vođeni tim utiscima i intuicijom. Originalni ste i inventivni. Imate bogat unutrašnji život, koji niko ne može da dosegne unutar vas. U svom unutrašnjem utočištu odmarate, sami, razmišljate o životnim problemima i kontemplirate u tihoj meditaciji o svom životu i sudbini drugih.

Pismeni ste i trebalo bi da pišete. Volite lepu odeću ali time niste opterećeni, kao što je slučaj s većinom žena koje poznajete. Imate dobar poslovni um, i možete biti uspešni ako ga se držite i ne dozvolite sebi da vas teškoće i omalovažavanja s kojima se susrećete sputavaju. U svom životu ste proživeli veliki mentalni bol, zbog svoje osetljive prirode. Shvatite da oni ljudi čija je koža deblja od vaše, ne misle zaista tako kako se vama čini.

Dosta ćete putovati i videti sve delove sveta. Privlačni ste suprotnom polu, na račun svoje pikantne tuge i iskrenosti u ponašanju. Negujte smisao za humor; budite otvoreni i iskreni i vodite računa o svom fizičkom zdravlju. Morate postati snažniji i otporniji, pre svega drugog.

8. jul

Lukavi ste i proračunati u obavljanju poslova, i mudri ste u svim stvarima u kojima se traži poslovni um. Smireni ste i ne uzbuđejete se lako trivijalnostima. Prirodno niste veliki entuzijasta već ste radije uzdržani. Dosta ćete putovati; posebno volite vodu. Verovatno ćete voleti atletiku i sve sportove na otvorenom i zabave. Volite život i bilo bi dobro da stupite u brak relativno rano. Dobro rasuđujete, bistre ste glave. Ponekad ste snuždeni i depresivni – ne dozvolite da to na vas utiče; zaboravite stvari iz prošlosti i gledajte u budućnost.

Negujte dobro raspoloženje, gledajte veseliju stranu svega. Pronađite neki hobi i razvijajte interes za to. Ako ste žena, zadovoljava vas jedino najbolje od svega. Volite dobru odeću, dobru hranu, dobar nakit; ništa prosto i nakinđureno. Ipak, niste prekomerno ekstravagantni. Ako primetite da ipak idete ka tom ekstremu, morate zaustaviti ovu najgoru od ženskih grešaka. Volite da volite, ali vaš razum nikada ne pušta vaše srce da ode predaleko. Živite u skladu sa svojim idealima, pa će vam život biti bogatiji i srećniji.

7. jul

Vrlo ste pažljivi i oprezni u svojim poduhvatima. Imate dobar poslovni um, pa bi trebalo da za života prikupite dosta novca svojom poslovnom visprenošću i štedljivošću. Istovremeno ste plemeniti i saosećajni i pomažete onima koji su u nevolji ili u brigama. Volite muziku, mada sami nećete svirati nijedan instrument. Ljubopitljivi ste i nekad se previše raspitujete o tuđim poslovima. Vodite računa o svom zdravlju koje je osetljivo, jedite jednostavne, hranljive namirnice, umesto teške hrane i previše slatkiša.

Pragmatični ste i nije lako razonoditi vas ili uzbuditi na bilo koji način. Ne brinite jer će sve u vašem životu sigurno izaći na dobro. Nemojte stupati u brak previše mladi, a s druge strane, nemojte čekati da se sve posloži po vašem ukusu i bude nemoguće za promeniti. Ako ste žena, vi ste oprezni, stidljivi i plašite se mraka. Volite životinje; imate dara za umetnost i pisanje. Bili biste dobar lekar, i divna majka i žena. Naučite da prihvatate stvari s više oduševljenja i velika sreća će biti vaša.

6. jul

Odani ste, velikodušni i istinoljubivi. Zanimate se za patnje drugih i saosećate sa njima, što bi vas, ako ste muškarac, moglo zainteresovati za socijalizam i rodbinske odnose. Volite da čitate, naročito filozofiju i knjige moderne misli i slično. U vama postoje i snažne religijske crte. Zaljubljive ste prirode pa mnogo žudite za povezivanjem sa suprotnim polom, čega nikako ne možete da se zasitite. Osećanja su vam duboka. Niste dovoljno svesni mogućnosti koje se pred vama nalaze s vremena na vreme. Upamtite da treba da delate brzo i odlučno.

Volite selo, ali uživate i u gužvi i uzbuđenjima velikog grada. Ako ste muškarac, imate izrazite sposobnosti za mehaniku, i možete imati uspeha u avijatičarstvu ili nekom polju koje zahteva posebna znanja i trening. Ako ste žena, vrlo ste emotivni i brzo se zaljubljujete. Skloni ste flertu, a svoja osećanja pokazujete vrlo otvoreno. Volite da se lepo oblačite, i dopadaju vam se sve boje i njihove mešavine. Imate ukusa u aranžiranju stvari, a ako imate svoj dom, održavaćete ga vrlo urednim. Istovremeno, volite da izlazite i da se dobro provodite. Morate naučiti da život shvatate malo ozbiljnije: upamtite da vaš život ima određenu svrhu, pored toga da se prepuštate užicima. Gledajte na sve s vedrije strane i ne dozvolite nikad sebi da vas savladaju potištenost ili sumornost. Lako ćete to uraditi, samo kada započnete.

5. jul

Svestrani ste, a život vam je promenljiv s mnogo uspona i padova. Biće pun događaja. Ipak, u celosti, od života ćete dobiti mnogo više nego većina drugih ljudi. Prirodno ste nadareni za pisanje ili govorništvo. Prilično ste fascinirani okultnim i svim onim što je u vezi s okultnim, a i vi sami ste pomalo medijum. Nikada se ne osećate pobeđenim, jer što se dešava više promašaja, to ste odlučniji da uspete.

Ljubazni ste prema drugima, ponekad i previše, što mogu iskoristiti. Verujete u sebe, u pravdu, kao da sve zavisi od vas. Imate dobar njuh za posao, pa bi bez sumnje mogli da napravite veliki uspeh kada biste pokrenuli sopstveni posao. Previše ste nezavisni da bi radili za druge. Uvek ste uposleni, ne dozvoljavate da trava raste pod vašim nogama. Iako se nekad pravite da ne marite za suprotni pol, privlačnost je ipak tu i pojavljuje se tu i tamo kada je najmanje očekujete.

Ako ste žena, vi učite o životima drugih – vi ste osoba kojoj se drugi obraćaju kada ih zadesi nevolja. Nežni ste i vezani ste za svoj dom. Trebalo bi da se udate za muškarca koji je rođen u aprilu, oktobru ili decembru. Ponedeljak je vaš najbolji dan kada bi trebalo da započinjete neke poduhvate. Pink,, krem i svetlo plava su boje koje bi trebalo da nosite. Budite malo spontaniji i zabavniji, to će vam doneti mnogo više poštovalaca.

4. jul

Vi ste snažna osoba koja ima veliku samokontrolu; nikada se ničeg ne bojite i prilično ste sposobni da vodite svoj život bez pomoći iz drugih izvora. Načitani ste i trebalo bi lepo da pišete. Intelektualni ste tip, intuitivni, izuzetan ste ljubitelj spiritualnog i mističnog. Nikad se ne umorite kopajući i istražujući po ovim oblastima. Volite filozofiju i istoriju. Nekoliko puta u životu ste doživeli neuspeh u stvarima koje ste pokušali da obavite, ali to ne treba da vas obeshrabri. Činjenica da niste uspeli da dobijete manje, može dokazati da, zapravo, zaslužujete veće. Spoznajte ono šta želite i nastavite da to želite. Doći ćete do toga ako kombinujete želju i veru.

Verovatno ćete imati mnoga čudna iskustva u svom životu, na mnogim stranim mestima u svetu – neka od njih nećete nikome ispričati. Ono što morate da upamtite je da i drugi ljudi imaju neke talente kao i vi, samo se njihovi mogu u velikoj meri razlikovati od vaših. Naučite da šire gledate na život, da u njemu vidite mnogo ljudi sa mnogim, različitim karakterima. Ako ste žena, vi ste bistrog uma, dobrog rasuđivanja, i možete biti dobra i pouzdana partnerka. U vama postoji nešto nedodirljivo što posebno privlači muškarce. Ako odlučite da svoje srce date nekome, znajte da ne volite površno, već dubinski. Trebalo bi da nasledite neki novac, svakako pre svoje smrti.

3. jul

Nezavisni ste, tihi i rezervisani. Gotovo da ste previše povučeni, a trebalo bi da budete voljniji da se otvarate i delite svoj unutrašnji svet s drugima. Istina, drugi nemaju ista razmišljanja i ista interesovanja kao vi po pravilu, ali ne smete biti zbog toga biti sebični. Naučite da budete srećni, to je dužnost u životu. Sreća donosi život, moć i vrednost svim vašim talentima i moćima. Zato je veoma važno da svaki momenat bude ispunjen radošću. Dok čekate da se poboljšaju vremena, poboljšajte sebe

Puno ćete putovati i videti dosta od sveta. Bićete sasvim uspešni u poslu. Nadareni ste za muziku i pisanje. Ako ste žena, scena je odgovarajuća za vas pa bez sumnje možete postati odlična glumica. Vaša ljubav prema prirodi je duboka; veoma vam je teško da ovu svoju stranu pokažete drugima. Naučite da govorite otvoreno i iskreno. Budite jaki. Osoba koja želi da se istakne, mora tako i da živi. Ipak, naučite da istovremeno svemu nađete smešniju stranu.

2. jul

Imate nemirnu, nepostojanu prirodu koja vas nagoni da često putujete i vidite dobar deo sveta. Volite uzbuđenja tako da vas ništa više ne nervira kao svakodnevno jednoličan život u kom se ništa naročito ne dešava od godine do godine. Grad je zbog ovoga mnogo bolje mesto za vas nego selo kome ne pripadate. Ćutljivi ste i rezervisani, sposobni ste da čuvate tajne. Ukoliko ste uopšte skloni da pomislite ili kažete nešto nepristojno o drugim ljudima, eliminišite to iz svoje prirode kao nejveću manu koju posedujete. To je moralno ubistvo – ubistvo reputacije te osobe – kao što fizičko ubistvo ubija telo te osobe.

Odlučni ste i snažnog uma. U velikoj meri prirodno posedujete poslovne veštine pa bi trebalo da načinite uspeh u tome. Sposobni ste da upravljate velikim projektima, a jedan od vaših talenata bi trebalo da vam obezbedi veliku sumu novca pre smrti – dovoljno da putujete gde god poželite i gde vam je volja. Imate snažne emocije, mada je strastvena strana vaše prirode razvijenija. Ovo je više istina za žene rođene na današnji dan, nego za muškarce. Taktični ste, vešti, strpljivi i možete biti izuzetna supruga, dobar životni saputnik.

1. jul

Staloženi ste, iskreni i imate sklonosti ka nauci. Volite mehaniku i možete biti vrlo spretni u proračunima. Imate duboke uvide u patnje čovečanstva što bi vas moglo podstaći da se zainteresujete za politiku s jedne strane, a medicinu s druge strane. No, možete biti odbačeni kao lekar ili hirurg, ili kao sestra ako se žena. Dosta ste taktični i strpljivi. Povremeno ste vrlo zabavni, a imate sjajan smisao za humor. Lepo govorite i mogli bi biti predavač.

Ako ste žena, imate dobar ukus, imate umetničke i dramske sposobnosti, i pokazujete dobre veštine i rasuđivanje. Privlačni ste suprotnom polu, volite da ste u njihovom društvu, a i oni u vašem, pa ste verovatno omiljeni i kod mladih i kod starih. Vrlo ste intuitivni i trebalo bi da naučite da verujete više tim osećanjima. Volite red, tako da ne podnosite ništa što nije na svom mestu. Ne bi trebalo da dugo živite sami jer to može biti nezdravo za vas. Živite s nekim, ako je moguće, ili stupite u brak relativno rano. Vežbajte koncentraciju i odlučnost – znate koliko možete i šta je potrebno da nešto postignete. Donesite odluku da ništa ne može da vas spreči da ovo postignete, pa će uspeh na kraju doći u velikoj meri.

 • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

2 komentara

 1. Jana kaže:

  1.jul- „možete biti odbačeni kao lekar ili hirurg, ili kao sestra ako se žena“ Znaci da zena ne moze biti lekar, nego samo med.sestra?!?!?

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Jana,

   Knjiga je pisana početkom XX veka kada je, nažalost, seksizam bio sveprisutan, doduše ne u meri u kojoj je to bio slučaj nekoliko decenija ranije. Da, opet kažem NAŽALOST, u to vreme se nije blagonaklono gledalo na žene koje bi se osmelile da obavljaju određene poslove, nisu čak imale ni pravo glasa itd. Kao što je slučaj u gotovo svim delima pisanim pre 1930. godine, tako su i u ovom delu vrlo primetne te razlike koje su postojale između muškaraca i žena.

   Srdačan pozdrav,
   B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.