Rođeni u avgustu

Šta o vama govori datum vašeg rođenja? Da li ste naklonjeni umetnosti, ili ste dobar govornik, da li ste oštri ili blagi? Rođeni u avgustu, saznajte više.

Avgust je dobio ime po rimskom caru Avgustu Cezaru. Nakon što je nekoliko puta trijumfalno ušao u Rim, pobedio Marka Antonija i Kleopatru i stavio Egipat pod upravu Rima, i nakon što je okončao građanske ratove, Senat je u njegovu čast dotadašnji Sextillis preimenovao u Augustus. I ne samo to: pošto je Julijev mesec imao 31 dan, određeno je da i avgust mora imati toliko dana. Tako je umesto dotadašnjih 30, avgust dobio još jedan.

Napomena: Knjiga iz koje su uzeti ovi tekstovi je slična sanovnicima koji su se nekada mogli kod nas kupiti. Sami tekstovi nemaju konkretnu astrološku podlogu (iako naslov knjige navodi na drugačije mišljenje) i zato sam ih svrstao u kategoriju zabave.

31. avgust

Imate pozitivnu i odlučnu ličnost kojoj je suđeno da uspe i da vlada nad onima s kojima je u kontaktu. Vrlo ste razumni i izvlačite sjajne zaključke. Saosećajni ste i puni razumevanja. Imate dobar njuh za posao, zbog čega drugi vrlo rado dolaze k vama i pitaju vas za savet po određenim pitanjima, iako bi o tome trebali da znaju više nego vi. Ako ste žena, volite dobru odeću, ali jednostavnu – ne marite za to da pokazujete neke ukrase kao što to drugi rade. Brzi ste i spretni sa rukama, ali i kada je reč o mislima i delima.

Prijatne ste naravi i otvoreni u pokazivanju naklonosti prema drugima. Bez sumnje ćete imati vrlo srećan brak, verovatno rano u životu. Uspeh vam je zabeležen, pa ako ga ne ostvarite to je vaša krivica. Imate kvalitetan um – negujte ga. Koristite moći koje posedujete i sve teškoće pred vama će se istopiti, a uspeh će doći sigurno kao što sunce izlazi svakog dana. Praktikujte ono o čemu propovedate.

30. avgust

Radosna ste i vesela osoba koja ne brine mnogo ni oko čega, i koja život prihvata onakvim kakav je. Spekulativni ste i uvek spremni da okušate sreću ili se upustite u bilo šta. Tako, možete postati dobar spekulator i imati sreće u svemu na šta se usmerite. Većinom ste zadovoljni, a retko mrzovoljni ili nervozni. Volite sportove na otvorenom svih vrsta i ljubavna uzbuđenja. Uvek zahtevate društvo oko sebe, a lako ostajete sami.

Imate dobar poslovni um i verovatno ćete zaraditi dosta novca tokom svog života, na račun igre koju igrate. Posvećeni ste, prijatni i saosećajni. Volite da ste u društvu suprotnog pola; možete biti dobar suprug ili supruga, i divan roditelj pun razumevanja. Ponekad možete biti tvrdoglavi, ali to nije vaše pravo izdanje. Puno ćete putovati, bez sumnje. Odani ste i iskreni u svojim prijateljstvima. U celosti, vaš karakter je simpatičan.

29. avgust

Čudni ste i u svemu vidite smešniju stranu. Vaš smisao za humor je vrlo istančan i zabavne su vam situacije koje drugima nimalo nisu. Volite luksuz i najbolje od svega. Ne podnosite siromaštvo i učinićete sve napore da poboljšate sebe, i da se izdignete iznad svog trenutnog stanja na nivo koji je bolji i koji će bolje izraziti vašu pravu ličnost. Prilično ste vitalni i možete obaviti izuzetne količine posla. Vrlo ste precizni i marljivi u svemu što radite. Načitani ste i volite knjige.

Ako ste žena, verovatno vas scena veoma privlači, pa imate želju da se nađete pod reflektorima. Veoma vas zanimaju čudne i bilo kakve okultne i spiritualne stvari, što vas nagoni da im posvećujete više vremena nego što ga imate na raspolaganju za njihovo istraživanje. Imate njuh za vesti pa bi mogli biti izvrstan novinar, bez obzira da li ste muškarac ili žena. Budite oprezni u svemu što preduzimate tokom maja meseca. Osobe koje su rođene tokom oktobra ili decembra mogu biti prikladne vašem temperamentu. Zahtevate mnogo od onih koje volite, ali volite i da dajete zauzvrat.

28. avgust

Rođeni ste kao jedan od genijalaca na ovom svetu pa bi trebalo da negujete taj dar koji vam je priroda dala. Imate sklonosti ka umetnosti i muzici, i pristupate im kao retko ko. Takođe, volite književnost i poeziju, i sami možete pisati kao što umete da cenite tuđe radove. Opet, u značajnom obimu je vaš um naučno orijentisan i imate odličnu memoriju. Intuitivni sze i dobro procenjujete ljudsku prirodu; religiozni ste i filozofski nastrojeni, a zanimaju vas i okultne i spiritualne stvari.

Puno čitate i bukvalno gutate knjige svih žanrova. Novac ćete zarađivati bez mnogo problema. Volite putovanja i ona će biti važan deo vašeg života. Zaljubljive ste prirode i vrlo strastveni. Darežljivi ste, maštoviti, ali ponekad i kapriciozni. Vredan ste radnik, i u svemu vas zanimaju samo činjenice. Ako ste žena, imate fin um, nežnu i pitomu prirodu, mada ste u ranoj mladosti mogli biti vrlo nestalni.

27. avgust

Vrlo ste energični i aktivni, i možete juriti naokolo kada nešto treba da se uradi, s bilo kim. Dobrog ste pamćenja i bistrog uma u svim poslovima. Jasni ste i direktni, niste lakomisleni niti pretvorni. Vredan ste radnik i čvrsto se držite posla. Sve indikacije govore o tome da ćete u tome biti vrlo uspešni i da ćete prikupiti dosta imetka pre smrti. Morate naučiti da budete popustljiviji prema tuđim manama, i upamtite da je iskustvo jedini pravi učitelj i da se deo toga mora nalaziti u svemu, bez obzira koliko razuman bio savet koji vam se da.

Muškarci i žene rođeni ovog dana se bitno razlikuju u karakteristikama. Ako ste žena, vrlo verovatno volite da se družite, volite pozorište i operu. Volite da igrate karte, volite ples i sve društvene zabave. Treba da naučite da smanjite ove doživljaje, jer ako to ne uradite, jednog dana ćete imati neugodno buđenje pa ćete se teško s tim nositi. ene bi trebale da budu malo senzibilnije i pažljivije; muškarci manje. Na ovan način će se napraviti srećna pomešanost.

26. avgust

Tačni ste i pažljivi u svemu što preduzimate. Veoma pazite na izgled, i volite da je vaš dom uredan i dobro održavan. Veoma ste iskreni u svojim prijateljstvima i ljubavima; domaćinski ste tip i volite dom. Mada volite putovanja i svet, ekstravagancija i eksponiranost vam neće biti zanimljivi nakon mladosti. Pravedni ste i darežljivi i niko vas ne može optužiti da niste široke ruke kada imate novca.

Volite da čitate i privlače vas svi poslovi u vezi sa književnošću. Imate snažnu emocionalnu prirodu, sposobni ste da duboko i trajno volite. Imaćete puno interesovanja u životu; uspinjaćete se postepeno, ali stalno. Imate dobre izvršne sposobnosti, možete naređivati drugima. Iako vam se isprva bude činilo da ćete novac zarađivati teško, kasnije u životu će vam dolaziti redovno i stabilno. Nemojte dozvoliti sebi da vas pokvari laskanje, na koje niste imuni.

25. avgust

Imate snažan književni talenat. Imate izoštreno opažanje ljudske prirode, ali povremeno naginjete cinizmu i zajedljivosti. Trudite se da tražite najbolje umesto najgoreg u ljudskoj prirodi. Tu postoje dve strane, pa preostaje samo da odaberete onu koju želite, da vidite. Realizam je poželjan, ali i ideali imaju svoje mesto u prirodi i ljudskom životu. Imate dobro pamćenje i veliki kapacitet za rad. Pažljivi ste pa možete biti dobar lekar. Veoma vas zanima priroda i najviše volite da dan provedete na izletu. Volite životinje, a i one vas.

Naklonjeni ste prilično suprotnom polu i težite da budete u njihovom društvu. Strpljivi ste pa je prikladno da budete direktor škole, jer imate dar da stvari prikažete jasno; a i deca vas vole. Bez sumnje volite umetnost, a otemnost je tako pripadajuća vašoj prirodi. Bićete uspešni u poslu ako budete naučili da nikada ne preduzimate neke važne korake dok ne osetite čvrsto tlo pod nogama. Iznad svega, trebalo bi da budete pažljivi u izboru bračnog partnera, jer celokupna vaša budućnost zavoso od toga.

24. avgust

Volite mir, pa želite da vodite miran i tih život, bez razdora i raznoraznih nevolja. Dosta ste religiozni. Mogli bi biti dobar govornik jer imate vrlo prijatan glas, lepu pojavu i magnetičnu ličnost. Intelektualni ste tip, vrlo načitani jer volite knjige. Trebalo bi da umete lepo da pišete. Verovatno vas zanimaju velika svakodnevna pitanja, kao što su socijalizam, boraba za prava itd. Ako ste žena, možete biti sifražetkinja, ali ne od onih agresivnih i militantnih – vaša priroda to ne dozvoljava.

Nežni ste, istinoljubivi i posvećeni, i bili bi vrlo domaćinski tip ako bi imali sopstveni dom. trebalo bi da stupite u brak rano. Volite decu. Vaš život je pun žudnji i čežnji koje nisu uvek zadovoljene. Gajite ideale u svojim težnjama, pa je možda to razlog što vam je teško da ih u svom okruženju ostvaite. Imate veliko srce i saosećajni ste. Vrlo ste usamljeni ponekad, čak i kada ste u društvu drugih, i imate osećaj da vas niko ne razume do vas samih. Imate buran unutrašnji život do kog niko ne može da dopre. Ipak, sreća vam je naklonjena i doći će vam kroz brak.

23. avgust

Snažno ste privučeni moći. Žudite za novcem, najviše zbog moći koju sobom nosi, tj. koju omogućava. Naginjete tome da budete sebični i ignorišete prava ostatka sveta. Prirodno se postavljate zapovednički i ne možete da podnesete prekore drugih. Trebalo bi da steknete određen nivo mentalne discipline, jer je to dobro za formiranje karaktera. Veoma volite književnost, umetnost, pozorište, i, zapravo, sve radosti života, komfor i poslastice do kojih možete da dođete. U slučaju da ste razmaženo dete, vaš život može biti upropašten; ali, ako ne, postaćete vrlo fina osoba.

Ako ste žena, volite garderobu, nakit i sve ono što pripada lepom. Volite da se preoblačite, da se šminkate i posmatrate lepotu svog lica i tela pred ogledalom. Rođeni ste hedonista i volite sve dobre stvari koje život pruža. Volite javni život, i ne možete da se dugo zadržite na jednom zanimanju. Iznad svega se morate naučiti koncentraciji. Negujte svoj um i nemojte se prepuštati emocijama i impulsima kao što imate običaj. Kada jednom naučite veliku lekciju, vaš život će se promeniti i sve će mirno ploviti.

22. avgust

Imate snažan karakter pa uglavnom uspevate da ostvarite one stvari koje želite. Svestrani ste i možete svakome biti sve. Načitani ste, a posebno vas zanima drama. Volite i muziku, takođe. Dobri ste s brojevima pa bi se mogli istaći kao računovođa ili knjigovođa. Sposobni ste da stvorite i održavate krug velikog broja prijatelja. S druge strane, ako ste nepažljivi možete stvoriti nekoliko neprijatelja koji vam mogu prilično nauditi. U sebi imate sposobnost da pokvarite osobu. Snalažljivi ste i pametni.

Duboko osećate stvari i trebalo bi da se istrenirate da budete manje osetljivi na omalovažavanja drugih, mada to sve neće biti u tom smislu u kom vi verujete da jeste. Morate paziti kakve navike stvarate, jer vam one mogu ili unaprediti ili unazaditi život. Naučite se koncentraciji i da se držite jedne stvari umesto da se rasipate na više njih. Koristite svoj um više. Poslovno ćete ostvariti uspeh ako se strogo držite posla, pa ne gubite vreme i novac na trivijalne stvari sa strane. Strastvene ste prirode što morate držati pod kontrolom.

21. avgust

Volite naučne poduhvate i neumorni ste u svojoj potrazi za znanjem. Vredno radite i vrlo ste strpljivi. Originalni ste i inventivni. Ako ste žena, zanimaju vas samo oni ljudi koji su pametni, a svojim taktom i diplomatičnošću spajate se sa onima koje upoznajete na društvenim događajima. Imaćete mnogo uspona i padova u svom životu, a verovatno ćete uvideti da mesec jun nije srećan za vas. Može biti da će 19. decembar biti najsrećniji dan za vas.

Ako ste žena, sve nijanse zelene i slezove boje vam pristaju. Naginjete mršavosti, pa bi trebali da dobro vodite računa o svom zdravlju, da jedete hranljive namirnice da bi očuvali zdravlje i snagu. Imate snažne emocije pa ste skloni tome da poletite na krilima besa kada vam stvari ne idu na ruku. Verovatno ćete dosta putovati tokom života. Imate čudnu kombinaciju razuma i unutrašnjih opažaja koje istočnjaci nazivaju posedovanjem trećeg oka. Živite u skladu sa svojim najvišim idealima i imaćete uspešan i srećan život.

20. avgust

Svestrani ste, zanimaju vas različite stvari, snažni ste i energični. Mada vaš životno zanimanje može biti u vezi s nečim potpuno drugačijim, izuzetno ste zainteresovani za politiku. Imate dobar i istančan ukus. Imate sposobnost za organizaciju i nadgledanje, u čemu se možete pokazati vrlo uspešnim i zaraditi dosta novca tokom svog života.

Prijatni ste i saosećajni, i izrazitog ličnog magnetizma. Vrlo ste privučeni suprotnom polu, i vrlo ste iskreni i otvoreni u kontaktima s njima. Suđen vam je javni život, pa možete steći veliku slavu. Muzikalni ste i umetnički nadareni. Ako ste žena, veoma ste ozbiljni i ne marite za one koji su površni. Verovatno ćete imati vrlo kvalitetan brak.

19. avgust

Plahoviti ste i naređivački nastrojeni, pa se povremeno možete ponašati oholo prema onima oko vas; ali to je samo vaše ponašanje koje je deo vas. Pokušajte da budete iskreniji, otvoreniji i demokratičniji. Nikada nemojte gajiti kivnost prema drugima, već istupite otvoreno i iznesite svoju žalbu. Volite da čitate pa možete biti pravi knjiški moljac ako se tome predate.

Imate snažan motivacioni temperament, pa uvek uz polet i duh pokrećete nove poduhvate. Posvećeni ste, porodični i domaćinski tip. Ako ste žena, možete biti izvrsna supruga. Zahtevate odanost od drugih, ali je i dajete zauzvrat. Imaćete vrlo prosperitetnu karijeru i puno ćete putovati. Morate poboljšati koncentraciju i staloženost. Utorak se može pokazati kao srećan dan za vas, a februar srećan mesec. Više se oslanjajte na svoju intuiciju.

18. avgust

Brzi ste, emocionalni i originalni u izražavanju i delanju. Bez sumnje možete uspet na sceni ili kao javni govornik ili orator. Dobro procenjujete ljudsku prirodu, dovitljivi ste, snalažljivi i intuitivni. Vrlo ste poslovni, opažate detalje, a istovremeno se u vama nalazi sposobnost da iznesete izuzetne poduhvate i planove. Naginjete ekstremizmu i želite da se drugi ljudi prilagode vašem načinu života i obavljanju stvari. Osećate da možete da činite velike stvari ako se izmestite iz trenutne skučenosti. Odani ste; u vama postoji dubok izvor ljubavi koji zahteva izražaj

Skloni ste tome da drugima lako verujete pa morate biti oprezni da u nekom periodu svog života ne budete na ovaj način obmanuti. Čili ste i žive mašte koja vam ponekad može biti smetnja, jer, na primer, može pobuditi strah od mraka. Bez sumnje ćete ostvariti srećan i uspešan brak, verovatno rano u životu. Vaš život je uopšteno uspešan.

17. avgust

Dobrodušni ste; imate mnogo prirodnog talenta i mudrosti, ali ne koristite potpuno svoje sposobnosti i prilike. Skloni ste tome da čekate da nešto iskrsne umesto da sami nešto preduzmete. Ne shvatate da Bog pomaže onima koji pomažu sebi i da morate da nastavite da se krećete ako želite uspeh u životu. Dokle god idete polako, nećete uspeti. Odlučite se jednom zauvek, a onda će stvari početi da se odigravaju u vašu korist jer imate sposobnosti za velike stvari kada jednom usmerite svoj um.

Verovatno vas interesuje nauka. Možete biti izuzetna medicinska sestra jer imate takta i strpljenja. Nemojte biti previše ležerni jer vas se mogu nametati stvari dok ne naučite prvu veliku lekciju kako reći NE, kada to prilike zahtevaju. Vaš uspeh će najverovatnije doći tokom druge polovine života. Vrlo ste posvećeni i postojani u svojim naklonostima, tako da možete biti divan bračni partner. Naučite se koncentraciji i da se posvetite jednoj stvari na duži vremenski period; uspeh će biti vaš.

16. avgust

Prodorni ste i oštri, imate um za matematiku i brojeve, pa možete zasijati kao inženjer. Ako se okrenete nauci, bez sumnje mkožete dostići najviša zvanja; verovatno u nekoj fizičkoj nauci jer imate vrlo materijalne poglede na život i univerzum. Imate veliki žar za radom, ali to mora ići u vašu korist. Veoma volite muziku i verovatno umete da svirate jedan ili više instrumenata. Svestrani ste pa imate interesovanja u raznim oblastima.

Osetljivi ste na omalovažavanje, što ne bi trebalo da vas toliko pogađa. Verovatno neće imati uobičajen život, već onaj koji će biti ispunjen usponima i padovima, i promena svih vrsta. Suđeno vam je da puno putujete. Preki ste, pa se brzo naljutite zbog tričarija; prevaziđite to po svaku cenu. Ako ste žena, bistri ste, dovitljivi i popularni. Volite da flertujete, ali ne ozbiljno. Volite dobar provod. Sposobni ste da pružite mnogo prave ljubavi, ali velike ideale u vezi s tim. Prirodno ste porodičan tip, pa bi bili srećni u braku.

15. avgust

Kao osoba rođena na današnji dan, imate velike prirodne darove koje bi trebalo da negujete i cenite. Rano u životu morate da pokorite sebe, da se pronađete, da isplanirate šta želite u životu, a da potom krenete u realizaciju. Nikada nemojte dozvoliti da neke druge stvari sa strane budu prepreka vašem glavnom životnom cilju. Vi ste od onih rođenih genijalaca – nemojte razočarati Prirodu zanemarujući darove koji su vam dati ili propuštanjem prilika. Izdržljivi ste i vredni. Volite da radite, ali to mora biti kongenijalan rad koji će dati rezultate.

Imate određen književni ukus, poetični ste i muzikalni. Imate snagu karaktera i lični magnetizam. Glavna greška koje se morate čuvati je da ne postanete egoistični i usmereni samo na sebe. Taktični ste i strpljivi. U stanju ste da ubedite druge da dele vaše mišljenje, pa možete biti dobar govornik. Strogi ste prema drugima, više delate glavnom nego srcem. No, nikada ne zaboravljate prijatelja. Ako ste žena, trebalo bi da budete jedan od lidera zajednice – upečatljiva ličnost koja stoji iznad drugih u prostoriji. Nikada nemojte zloupotrebiti svoju poziciju; budite iskreni prema sebi.

14. avgust

Postojani ste i odlučni u svojim delima i životu; u sve idete srčano i svesrdno. Vaše ponašanje odiše svežinom i opuštenošću pa lako postajete popularni gde god da odete. Iskreni ste, posvećeni i sposobni za duboka osećanja. Jedna od vaših glavnih grešaka koju morate da prevaziđete jeste huškanje na skandale – na ovaj način načinite mnogo štete iako vam to nije namera. Darežljivi ste i sve dok imate dolar, podelićete ga s prijateljima. Volite decu i razumete ih, a i ona vas. Volite muziku i trebalo bi da umete da svirate i komponujete.

Verovatno volite društveni život više nego što treba, a to utiče na bilo koji intelektualni napredak koji ostvarite. Ako ste žena, verovatno volite lepu odeću i društvena događanja. Dobar ste sagovornik i možete, bez sumnje, biti dobar govornik. Lako ćete zarađivati novac ako tome pristupite na pravi način, pa bi uz velike prihode i sposobnosti trebalo da obezbedite sebi dobre uslove za život, gde god da odete. Volite hranu i piće pa ste u opasnosti da postanete gojazni. Ako ste žena, morate se toga čuvati ili ćete kasnije žaliti. Naučite se vrednostima navika; više negujte naviku čitanja. To će vam se u potpunosti isplatiti.

13. avgust

Uvek razmišljate unapred i imate prodoran um. Dobro procenjujete ljudsku prirodu. Diplomatični ste i taktični, a postoje i snažne religijske crte u vama koje nastoje da se ispolje. Istovremeno, vešti ste u poslovanju, pa su retki oni koji mogu sklopiti neki posao bolje od vas. Odani ste, volite dom i porodicu; domaćinski ste tip, nežni i saosećajni. Opet, odlučni ste i držite se nečega sve dok ne bude završeno. Morate naučiti da mislite bolje o onima oko vas i da ih nikada ne ogovarate ili da se žalite.

Pismeni ste i volite knjige i čitanje. Morate voditi računa o svom zdravlju – jetra može biti slaba tačka. Imate sve šanse da ostvarite materijalni uspeh u životu, zato, napred! Originalni ste i inventivni, volite muziku i dramu. Imate široku paletu interesovanja, možda i preširoku. Koncentracija je ključ uspeha, nemojte rasipati snage na više strana. Mogli bi biti dobar učitelj, jer ste taktični i strpljivi.

12. avgust

Imate izražene sposobnosti za pisanje, pa sasvim sigurno možete postati dobar pisac, ako se na to odlučite. Imate talenta za dramu i lep glas, tako da možete biti dobar predavač ili govornik. Snažno vas privlači politika. Prilično ste tvrdoglavi zbog čega nikada ne možete prihvatiti drugačije mišljenje osim svog milom ili silom. pokušajte da sagledate stvari iz drugačijeg ugla. Negujte više otvorenosti i iskrenost, i evanđeosko darivanje prema svima.

Vrlo ste oprezni u svojim poduhvatima i ne upuštate se ni u šta dok to temeljno ne ispitate. Zbog toga ćete verovatno uspeti poslovno i postoji velika mogućnost da ćete se obogatiti pre smrti. Imate razumevanja pa se mešate sa raznim ljudima bez problema. Zaljubljive ste prirode pa ste uvek u nekoj vezi.Vama to možda ne znači puno, ali drugoj strani da, pa se zato morate čuvati ulaska u takve intimne odnose dok ne sagledate sve posledice. Flertujete, ali ste sposobni i za posvećenost i odanost. Da li će vam život biti srećan ili ne, zavisi od vas. Čitajte neku dobru literaturu moderne misli i ukalupite život kako vam odgovara.

11. avgust

Iskreni ste i otovreni; imate snažna ubeđenja i osećate da vam je dužnost da ih izrazite. Duboko saosećate što vas čini zainteresovanim za čovećanstvo pa ćete verovatno, manje ili više, biti zainteresovani za socijalizam i srodna verovanja, kao neka od glavnih interesa u životu. Prijatni ste i izuzetno volite decu. Volite domaći život i možete biti dobar otac ili majka. Intuitivni ste, a vaši impulsi su retko pogrešni. Hrabri ste i neustrašivi.

Sposobni ste za izvršne dužnosti, i možete uspeti u svemu čega se dohvatite. Uporni ste i tvrdoglavi, volite pravdu. Originalni ste pa prezirete da kopirate tuđe ideje ili misli. Ako ste žena, veoma pazite na odevanje, volite svetlu odeću, ali volite i nakit, perle i slične stvarčice. Svetlo siva bi bez sumnje stajala odlično na vama. Tirkiz je kamen koji bi trebalo da nosite. Živite u skladu sa svojim idealima i najvišim standardima, i vaš život će bez sumnje biti vrlo uspešan.

10. avgust

Istrajni ste i uporni. Vrlo ste odlučni i nikada ne znate kada ste pobeđeni. Žudite za novcem i moći koju on nosi. Zbog ovoga i vaše prirodno jake volje i odlučnosti, bez sumnje ćete uspeti u postizanju toga do kraja svog života. Volite umetnost i verovatno imate talenta za slikanje ili vajarstvo; takođe ste muzikalni i daroviti za glumu, pa možete uspeti na sceni. Imate magnetičnu ličnost i možete držati pažnju slušalaca dok pričate neku priču bolje nego iko u vašem okruženju.

Pametni ste i snalažljivi, i retko vas pobede okolnosti. Imate istančan ukus za književnost, i trebalo bi lepo da pišete, na prvom mestu poeziju. Volite boemski život i prihvatate najbolje od života i njegove najlepše boje. Kod kuće provodite isto onoliko vremena koliko i u ateljeu uz puno dragih učenika oko vas. Poslovno razmišljate i možete da iznesete velike ideje ako vam se za to ukaže prilika. Materijalno ćete vrlo napredovati u životu.

9. avgust

Mudri ste u poslovnim aranžmanima i retko pogrešite u proceni neke osobe, kada jendom donesete neki zaključak. Promatrač ste, detaljni i prodorni, i dobro procenjujete ljudsku prirodu. Vidite motive onih oko vas, pa ćete lako prepoznati poštenog čoveka u gužvi. Imate samopouzdanja i mislite da je vaš sud skoro uvek valjan – kao što zaista i jeste. Velika ste pričalica, volite da flertujete, što će biti najočiglednije u mladosti. Jasna vam je vrednost novca, pa ćete ga dosta zaraditi jer ćete se na to koncentrisati rano u životu.

Svoj um ne koristite dovoljno, previše vas društvo ometa; niste razumni koliko bi trebali da budete. Jednostavno, ne razumete dovoljno vrednosti intelekta, srca, učenja, poezije itd. jer je vaš jedini sistem za poređenje materijalno bogatstvo. Morate naučiti veliku lekciju da čovek može biti siromašan materijalno, ali bogat umno i u srcu. Volite muziku, možete biti dobar domaćin i izvrstan zabavljač. Volite najbolje od svega i živite luksuzno. Saosećate sa onim koji su u nevolji, ali ne dozvoljavate srcu da ide ispred razuma. Više ste snažne nego prijatane naravi.

8. avgust

Pametni ste i svestrani, lako se prihvatate odgovornosti i ne osećate se kao da ste pritisnuti nekakvim teretom zbog toga. Volite red i zakon i postoji malo vojničke čvrstine u vama. Prirodni ste lingvista, pa lako učite jezike. Volite putovanja u inostranstvo; suđeno vam je da vidite mnoga mesta u svetu, u različito vreme i pod različitim okolnostima. Radoznali ste i imate želju da iskusite sve u životu što bi čovek mogao da iskusi. Duboko volite, mada to nije u potpunosti iskreno; ipak, sposobni ste da emotivno visoko uzletite kada vam neko dirne pravu žicu.

Imate dosta energije, pa ste stalno uposleni i u pokretu.Zanimaju vas sve stvari koje su van granica poznatog – okultno i spiritualno. Istovremeno, kritični ste i oprezni u svom pristupu, i nimalo lakoverni. Prijatni ste i rado ćete pomoći drugima u nevolji, kada ste u mogućnosti. Strastveni ste. Ako ste žena, bez sumnje imate mnogo lepo lice i vitko i proporcionalno telo. Naučite da ekonomišete.

7. avgust

Živahni ste i pokretni, zabavni i puni entuzijazma kada to želite. Volite da izlazite; ne možete da podnesete jednoličnost kućnog života. Imate velike ideale i velike ambicije, i dobar deo svog vremena provodite u sanjarenju i maštanju. No, kada naterate sebe, možete biti vrlo praktični. Verovatno naginjete tome da budete krupnije građe, pa vodite računa o tome da ne postanete previše debeli kasnije u životu. Pijte puno limunade i nemojte jesti hranu koja nagomilava masnoće, a posebno nemojte jesti u većim količinama.

Uvek budite uredni i čisti, i nikada nemojte dozvoliti da vas okolnosti ili tuđe mišljenje u tome ometaju. Veoma ste šarmantni, puni magnetizma i obično kontrolišete one s kojima ste u kontaktu. Umete da obmanete, iako većinom uradite dobro kao što kažete. Volite da čitate, ali vrsta knjiga koje čitate nije uvek najbolja. Potrebno vam je više urednosti i koncentracije. Odani ste i veoma volite decu i dom. Prikupićete dosta novca kroz težak i istrajan rad. Budite uposleni!

6. avgust

Nežni ste i saosećajni, i volite decu, koja, zauzvrat, vole vas. Možda ste previše pričljivi, mada je ono što imate da kažete generalno interesantno. Studiozni ste i volite knjige. Istovremeno, volite stvari koje pruža ovaj svet i uživate u obrocima s bilo kim. Imate velike ciljeve i ambicije, pa ako ih se držite, nema razloga da ne uspete. Morate naučiti da u potpunosti održite datu reč i vrednujete izreku, da je čovek dobar onoliko koliko i njegova reč. Ne da u bilo kom smislu govorite neistine, već puštate da stvari klize onda kada vam je mrsko da uradite ono što ste obećali.

Nemojte nikada odugovlačiti i ostavljati za sutra ono što možete da završite danas – jer sutra nikako da dođe. Volite domaćinski život i komfor; ne volite da radite više nego što morate. Nežni ste i sposobni da budete najekstravagantniji u svojim ljubavima, onda kada se fokusirate na osobu koja to zaslućuje. Možete doći do novca na račun sreće, ali verovatno nikada nećete zgrnuti milione sopstvenim radom. Naučite se koncentraciji.

5. avgust

Imate talenat za umetnost i pisanje, a poetičnost koja se nalazi kod onih rođenih juče, još više je izražena kod onih rođenih danas. Energični ste, ali verovatno ste malo delikatnijeg zdravlja koje vam ne dozvoljava da ostvarite sve što želite. Imate dosta ideala i velike ambicije i nade za budućnost. U tome nećete biti razočarani dok se držite svog „oružja“ i odlučite se da uspete u onome što vam najviše leži.

Ako ste žena, esteta ste, i niste sretali mnogo onih koji zadovoljavaju vaše kriterijume kako bi muškarac trebalo da izgleda. Možda očekujete previše jer su muškarci koji razmišljaju poput vas retkost. Ali, oni postoje, pa ne bi trebalo da se zadovoljavate drugorazrednim. Imate strastvenu prirodu, ali ste vrlo odani – ovo se odnosi i na muškarce i žene rođene na današnji dan. Spiritualni ste i veoma vas privlači sve što ima veze sa misterioznim i okultnim. Često imate čudne snove koji su vrlo simbolični, pa bi trebao da ih protumači neko stručan. Živite u skladu sa svojim pozivom, da opravdate poverenje koje vam je priroda dala.

4. avgust

Oštroumni ste i brzo shvatate situacije, pa možete da predvidite u kom pravcu će se događaji odvijati. Razumni ste i imate dobar, aktivan um. Imate dobar smisao za humor i prirodno ste dovitljivi. Verovatno volite selo, gde možete primetiti brojne lepote koje promiču nehajnom oku posmatrača. Poetični ste i imate književnog dara, ali morate negovati svoje talente u tom pravcu. U jedno vreme ste sanjar, a u drugo vreme ste vrlo praktični. Ne rasipate novac, ali morate naučiti da malo više otvorite šaku kada ste vani.

Imate sposobnost da štedite i to će vam doneti korist. Dovoljno ste pametni da zarađujete novac, a sve zavisi od toga da li želite ili ne želite to da činite. Možete se praviti da vam nije stalo do suprotnog pola, ali privlačnost je tu, u svakom slučaju, koja se ponekad pokazuje vrlo snažno! Volite knjige, ali ne posvećujete puno vremena učenju. Morate odvojiti malo svog vremena za bilo šta, i ne možete biti požurivani da obavite nešto što ne želite. Imaćete mnogo uspona i padova, ali u konačnici uspeh.

3. avgust

Tihi ste i rezervisani, i niste baš skloni tome da drugima poveravate svoje misli i ideje. Trebalo bi da budete dobri u raspravama, pa jednog dana možete postati dobar advokat. Imate dobre izvršne sposobnosti i možete upravljati velikim preduzećima, ako vam se ikada ukaže prilika za to. Suđeno vam je da steknete moć, mada najverovatnije tek kasnije u životu. Uredni ste i čisti, i gotovo vojnički precizni. Imate smisla za lepo, bez obzira da li je reč o slikanju, vajarstvu ili je u pitanju žena u svojoj pojavi.

Vaše težnje su idealne i nikada niste zadovoljni ničim što nije najbolje, ali možete i bez toga ako je potrebno. Imaćete veliki poslovni uspeh, ali će to zavisiti od količine rada koji ćete uložiti u poduhvat. Nije vas lako pomeriti, ali kada znate da ste potpuno u pravu, borićete se sve dok u vama ima života. Imate jak osećaj za pravdu. Ne zaljubljujete se lako, ali kada se to desi, to će verovatno biti „težak slučaj“ jer ćete verovatno biti snažno udareni. Dajte svoju naklonost samo onima koji su je vredni, jer ako ne, žalićete čitavog života.

2. avgust

Učeni ste, imate zapažene veštine, dovitljivi ste i maštoviti. Možete se dosetiti stvari koje niko drugi na svetu ne bi zamislio. Vredan ste radnik i verujete da se do uspeha stiže teškim radom. No, vaš posao bi trebao biti posvećen vašem boljitku i napredovanju, a ne da se time okoriste drugi. Volite nauku i zanimaju vas problemi religije. Niste prirodni boem, mada to možete biti u nekoj prilici, no takav vid života za vas nije srećan. Volite nešto što je čvršće i realnije. Muzikalni ste pa bi trebalo da lepo svirate neki instrument.

Posvećeni ste porodici i deci, a vaš glavni cilj je da obezbedite udoban dom za stare dane. Veoma volite knjige; imate dobro pamćenje. Diplomatični ste, pa se možete izvući iz teške situacije kada se u njoj nađete. Voilite udobnost, a ako ste žena, odeća će biti predmet vašeg interesovanja. Ipak, niste prekomerno ekstravagantni i možete prilično štedeti kada morate. Umete duboko da volite, prirodno ste iskreni i nežni u ophođenju prema suprotnom polu.

1. avgust

Impulsivni ste, originalni, pametni. Ako ste žena, rođeni ste diplomata i imate savršen talenat da nekog pritisnete uza zid pa ga ponovo oslobodite. Imaćete mnogo prijatelja i tek ponekog neprijatelja. Svestrani ste; možete različite ljude voleti na različite načine. Vi ste poput šestostrane figure – pokazujete određeni broj strana određenom broju ljudi, a svaka od njih je različita. Zbog ovoga, možete biti potpuno iskreni u svojim vezivanjima za više ljudi istovremeno. Svako od njih dobija i zadovoljava se određenom stranom vas.

Inventivni ste, pa ako se muškarac, mogli bi da uspete kao izumitelj. Imate istančan ukus, a to se posebno vidi u vašem domu i načinu odevanja, i, ustvari, u svemu u vezi s vama. Skloni ste tome da imate dva oprečna mišljenja o nekoj stvari i da ne znate koje da odaberete, pa možete da na kraju ne odaberete nijedno. Morate naučiti da vrednujete momentalne izbore – da se odmah odlučite za nešto. Kada jednom to naučite, možete napraviti veliki uspeh u životu jer imate mnogo talenata. Vaša ljubavna priroda je lepo označena.

  • Leo Bernart – Astrological birthday book, 1st edition, London 1915.
Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.