Ponovni kontakt?

   Poručite analizu horoskopa
      +381 62 146 81 52

Pitač je postavila pitanje da li može da očekuje ponovni kontakt sa jednim momkom nakon prekida komunikacije.

sep

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ ljubavna pitanja ~

Okolnosti

Pitač je dugo godina u braku koji više podseća na brak po dužnosti nego na brak iz ljubavi. Ono malo magije koja je postojala u početku, nekako se raspršila i vreme ju je pregazilo. Nekoliko meseci pre postavljanja pitanja, pitač se susrela sa prijateljem iz mladosti. Bili su nekada u ljubavi, ali su ih životne okolnosti odvele na različite strane. Nisu se videli više od jedne decenije.

Susret je bio slučajan, na mestu na kome se to najmanje moglo očekivati. Probudila se uspavana prošlost. Nakon tog susreta, Da li će se javiti?
Da li ćemo obnoviti kontakt?
desilo ih se još nekoliko, a potom tajac – on je prestao da se javlja. Zatim se nakon par meseci ponovo javio, govoreći kako bi želeo da je oženi i insistirao je na njenom razvodu. To je odluka koju nije mogla da donese tek tako, trebalo joj je vremena uprkos svemu. Njeno oklevanje ga je naljutilo, pa su se rastali u neprijatnoj atmosferi. Od tada se nije javljao, pa se pitač zabrinula da li će oni ikada više imati kontakt?

Analiza

Pitanje je postavljeno u satu Jupitera, a vidimo da se Ascendent našao u znaku Strelca – karta je radikalna. Pitač je predstavljena Jupiterom. U drugačijim okolnostima, strani za koju se pita dodelio bih vladara VII kuće, međutim, kako se ovde radi o potencijalnom ljubavniku, mogao bih da odaberem triplicitetnog vladara VII kuće ili jednostavno planetu koja se nekako nametnula. Vladara VII kuće bih ostavio suprugu pitača.

ponovni kontakt

Ponovni kontakt? 14. oktobar 2011. 10:59h, Beograd

I Jupiter i Mesec su averziji prema Ascendentu – pitač ne zna kako da se postavi u čitavoj priči, ne može na pravi način da upravlja sobom, a još manje da kontroliše situaciju u kojoj se nalazi. Kako je predstavljena retrogradnom planetom, to je vrlo jasan znak njene neodlučnosti i premišljanja. Vidimo da se Mesec kvadratom odvojio od Marsa i sa njim je još uvek u antisciji koja slabi. Mars je prirodni vladar sukoba i prekida, pa nas upućuje na situaciju neposredno pred postavljanje pitanja.

Pošto će Mesec preći dug put do kontakta sa narednom planetom[1], moglo bi se zaključiti da će prilično vremena proteći pre nego se nešto promeni. Za 14° Mesec menja znak što je nešto više od jedne jedinice vremena, mereno njegovim prosečnim dnevnim kretanjem, pa bi mogli očekivati da bi to bio prvi pokazatelj neke promene situacije. Pošto je Mesec prilično spor u odnosu na svoju prosečnu brzinu i u fiksnom je znaku, to bi sigurno bile duže, ako ne i najduže vremenske jedinice.

Ovo je dnevna karta pa je prvi triplicitetni vladar VII kuće Saturn. On se inače u ljubavnim pitanjima vrlo često pojavljuje kao signifikator starih ljubavi, bivših partnera. Međutim, pažnju mi je skrenula druga planeta – Venera. Najpre, dodek Meseca pada gotovo egzaktno na Veneru, a to je jedan od pokazatelja pitačevih misli. Drugo, Venera je prirodna vladarka ljubavi, a ovako smeštena na vrhu XII kuće i u XII znaku, lako postaje znakom greha i/ili preljube. Ista ta Venera je i dispozitor primarnim signifikatorima i većem broju planeta, a isto tako je i almuten kuće konačnog ishoda. Na koncu, to je planeta koja aplicira Jupiteru i kojoj Jupiter aplicira u svojoj retrogradnosti.

Venera je u svom helijačkom izlasku – nakon što je napustila sunčeve zrake, rađa se ponovo kao mlada zvezda što je prilično moćno svedočanstvo. Zapravo, bilo bi moćno da Venera nije mundano oslabljena. Aplikacija Venere prema Jupiteru je jasan znak da će do ponovnog kontakta doći. Ali, postavlja se pitanje, šta će taj kontakt doneti?

Mada Venera nudi recepciju Jupiteru, valja primetiti da je ona zodijački vrlo slaba te je ta recepcija gotovo beskorisna. Aplikacija se odvija preko opozicije što je vrlo negativno posebno kada je recepcija ovakva. Ono što je zapravo najbitnije, to je da su obe planete vrlo blizu vrhova kadentnih kuća i Jupiter je retrogradan, pa će vratiti svetlost Veneri koju ova neće biti u stanju da zadrži, što sve skupa ukazuje na štetu i uništenje tj. na negativan ishod.

Pošto su signifikatori u fiksnim znacima i blizu vrhova kadentnih polja, procenio sam da bi do kontakta došlo najranije za mesec dana jer Venera stiže do Jupitera za oko 1 jedinicu vremena. Kontakt će, umesto da bude prijatan i konstruktivan, biti suprotan tome, verovatno uz kajanje što se čitava priča uopšte i pokrenula. To bi mogao biti i njihov konačni razlaz.

Povratne informacije

Kao i što je bilo očekivano, do kontakta je došlo, ali ne nakon mesec dana već nakon skoro godinu dana, što je najduži vremenski period koji smo mogli proceniti iz ove karte. Prema rečima pitača, kontakt je isprva bio srdačan i protekao je u relativno prijatnom razgovoru. Međutim, u toku samog razgovora, ona je shvatila da zapravo nema snage za te „igrice“ i da ne želi da toleriše njegovo nestajanje na mesece i godine, a potom pojavljivanje kao da se ništa nije dogodilo. Takođe, shvatila je da nije spremna da žrtvuje brak, ma koliko bila neispunjena. Odbila je ponudu da bude sa njim nakon čega su se rastali u lošem raspoloženju. Do danas, nisu ponovo stupili u kontakt.


[1]Mesec nije u praznom hodu jer se nalazi u znaku svoje egzaltacije↩nazad na tekst

Pročitajte i ovo...

5 komentara

 1. ivana kaže:

  superrrrrrrrrrrrrrr objasnjenje 🙂

 2. MissJ kaže:

  Postovani Bojane, prvo sve pohvale za sajt. Nacin na koji pisete je fenomenalan, cak i meni kao totalnom laiku dosta toga bude jasno citajuci vase tekstove. Zelela bih da vam postavim pitanje koje se tice Sakupljanja svetlosti, pogotovu u ljubavnim pitanjima.
  Naime, da li je sakuplajnje svetlosti moguce samo u slucaju aplikacija planeta ka trecem, sporijem? Ili ce do sakupljanja doci i ukoliko je jedan aspekt separacioni?
  Takodje me zanima da li je sakupljanje moguce samo kada su glavni signifikatori u pitanju? Konkretno kod ljubavnih pitanja, vladar Asc i Dsc? ili se mogu uzeti u obzir Sunce i Mesec kao kosignifikatori, i njihovi aspekti ka trecem sporijem planetu?
  Malo sam zakomplikovala :)U slicaju da me niste razumeli. Da li u ovoj karti dolazi dolazi do sakupljanja svetlosti? Aspekti Sunca i Meseca ka Jupiteru?
  https://imageshack.com/i/p8vlH5rXj
  Hvala unapred, srdacan pozdrav 🙂

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana MissJ,

   Pre svega hvala na lepim rečima, drago mi je da Vam se sajt dopada 🙂
   Sakupljanje se može posmatrati i ako je jedan aspekt separacioni, ali pod sulovom da planeta u separaciji ne napravi novi aspekt. Na primer, ako Venera aplicira Jupiteru, a Merkur se odvaja od njega, Jupiter bi bio sakupljač svetlosti. Ali, ako bi Merkur napravio novi aspekt pre nego što se Venera spoji sa Jupiterom, onda stvar propada.
   Što se tiče samih signifikatora, mogu se posmatrati i kosignifikatori, mada to sve zavisi od konteksta pitanja. U konkretnoj karti Jupiter ne može sakupiti svetlost Sunca jer ima planeta koje će pre stići do njega.

   Pozdrav,
   B.

 3. MAJA02 kaže:

  Postovani da li mozete da mi kazete da li ce mi se bivsi decko prvi javiti?
  18:05 h Beograd 15 Jan 2015

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *