Mesečnik: Novembar 2020.

Novembar 2020. godine će biti još jedan kovid-mesec, u kom ćemo biti bombardovani vestima u vezi sa kovid-19 virusom.

novembar 2020
Na pozadini kalendara je Marija Kiri rođena 7. novembra. Njenu kratku biografiju možete poslušati OVDE, a takođe možete pročitati i tekst o njoj i Pjeru Kiriju OVDE

Na molbu čitalaca koji ne prate društvene mreže u ovom tekstu sam prikupio objave koje sam pisao na Facebook i Instagram stranici AstroRiznice, u vezi sa aspektima i stanjem na nebu za novembar 2020. Pri kraju teksta sam dodatnim informacijama proširio poslednju objavu koju sam napisao na stranici.

U mesečniku za oktobar koji sam radio na YT, pomenuo sam da ćemo ceo oktobar i polovinu novembra biti pod značajnijim uplivom Marsa. Ne zato što je retrogradan i u Ovnu (to više i nije vest), već zato što se u relevantnim mesečnim horoskopima nalazio na vrlo istaknutim pozicijama. Kao rezultat tog upliva najavio sam više prestupa, kriminala, ubistava i nasilja, kao i mogućnost da se situacija sa kovidom-19 zakomplikuje.

S obzirom da se Mars ističe i u prvoj polovini novembra, ne očekujem da opšte okolnosti teže smirivanju, već da manje-više prilike budu slične kao i u prethodnom periodu – da bude tenzično, da bude više nasilja i neprijatnosti. Ipak, horoskop za drugu polovinu novembra stavlja naglasak na polje slabosti/bolesti, pa očekujem da posle 15. novembra situacija sa ovim virusom bude složenija nego sad, da slučajevi budu teži uz povećanu smrtnost. Stoga, kakav god da vam je stav po ovom pitanju, ipak bih savetovao da budete na oprezu i da se čuvate onoliko koliko vam okolnosti dopuštaju.

Biće vesti o bolesti vrlo uticajnih osoba iz javnog života i jednog poznatog bračnog para.
Imaćemo i dve kvadrature Merkura i Saturna: jednu 1.11, a drugu 6.11. U osnovnoj simbolici to upućuje na probleme u saobraćaju, blokade i ograničenja kretanja/putovanja i sl. Zbog specifične postavke tog kvadrata, možemo tokom novembra očekivati potrese u Albaniji, na jugu Dalmacije i u Turskoj (ovog puta na istoku).

Za utehu, Merkur je stacionaran 3. novembra i kreće direktno, dok Mars pravi zaokret 14. novembra.
Poslednjeg dana novembra očekuje nas penumbralna lunarna eklipsa. S obzirom da ona neće biti vidljiva na ovim prostorima, ne bih joj pridavao veliki značaj.

konjunkcija luminara
Novembar 2020: uporedni horoskop prolećnog ingresa i novembarske konjunkcije luminara. Kratka objava o ovome na fejsbuk stranici

Od polovine novembra ulazimo u period kada će nepovoljni aspekti kulminirati. Na dan 15. novembar 2020. u ranim jutarnjim časovima dešava se konjunkcija luminara u Škorpionu, sa Marsom kao vladarom konjunkcije u polju bolesti/slabosti. Kao što sam na početku meseca napisao, sada nas očekuje intenziviranje svega onoga što se dešava sa virusom: porast broja obolelih, komplikovanije kliničke slike i veći broj smrtnih slučajeva.

Već smo čuli vesti o bolesti i smrti nekoliko poznatih ličnosti. Konjunkcija luminara pada u 9. polje prolećnog ingresa, što je polje vere/religije. Uz već postojeću ugroženost Jupitera u godišnjem horoskopu, jer se našao između dva malefika i što označava teškoće i pritiske u vezi sa svim onim što se tiče teme vere i religije, ovakva postavka stvari može biti vrlo opasna po zdravlje patrijarha Irineja.

Naime, od 17. novembra počinju da jačaju nepovoljni aspekti Marsa prema relevantnim faktorima u horoskopu konjunkcije i prolećnom ingresu, pa možemo reći da se Mars sprema da zada završni udarac sada kada je ponovo krenuo direktno. Posebno je nepovoljan period između 21. i 26. novembra, kao i početak decembra, tako da bi zdravlje patrijarha moglo biti pogoršano u ovom periodu uz mogućnost, nažalost, smrtnog ishoda.

Nekoliko dana oko 19. novembra biće aktuelan kvadrat Venere i Saturna, aspekt koji je nepovoljan za sve ono što se tiče veza, ljubavi, braka i prijatnosti. Međutim, dobra stvar je što je Venera u superiornoj poziciji u odnosu na Saturna, tako da ovaj aspekt neće imati težinu kao inače. A i kratko traje.

Posmatrajući kalendar, reklo bi se da aspekti u toku meseca i nisu naročito teški i da nemamo izrazito nepovoljnih konfiguracija. Ali to je samo slika tranzita koju moramo porediti sa drugim mundanim horoskopima. Ovu sumornu atmosferu koja nas pritiska mesecima ne možemo opravdati trenutnim konfiguracijama, ali možemo godišnjim i pomoćnim horoskopima.

Trebalo bi da se suočimo sa realnošću: uprkos tome što se uveliko najavljuje da će ovaj cirkus korona proći već u decembru, od toga nema ništa sve do proleća. Godišnji ciklusi ne stupaju na snagu od Nove godine 1. januara, već od prvog prolećnog dana u martu, pa tako i sve ono što godišnji horoskop nosi ima važnost do početka nove astrološke godine. Svakako na neki vid olakšanja možemo računati kad Mars napusti znak Ovna, ali to neće stvari preko noći promeniti na bolje.

No, dobro. Pregurali smo svašta, pa ćemo pregurati i ovo. Svetlo, život i radost uvek dođu posle tmurnih i hladnih dana. Tako je i ovaj maslačak juče pomolio glavicu pod novembarskim suncem.

maslacak

RADOST JE U DELJENJU

Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.1 komentar

  1. Tamara kaže:

    Procitala sam ovaj tekst nekoliko puta. Sve se desilo kako si napisao, iako u vreme kada je izasao tekst je u novinama pisalo da je sada vec upokojenom Patrijarhu bilo bolje, nazalost obistinilo se ono najgore.
    Takodje i situacija sa kovidom je potpuno onako kako si opisao. Jedva cekam sledeci mesecnik. Mozda nam planete daju zrno nade 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *