Mesečnik: Mart 2021. godine

Bliži se kraj jedne teške astrološke godine, 20. mart 2021. je početak nove. Videćemo hoće li nam pozicije planeta biti naklonjenije.

mesečnik_mart 2021

Pre nego što se pozabavim situacijom na nebu za mart 2021, napravio bih kratak pregled onog što se dešavalo u prethodnom mesecu. Priliv loših vesti o bolesti i smrti ličnosti iz javnog života, nije nas mimoišao. Ispratili smo Đorđa Balaševića u neki drugi, (verujem) bolji svet. Ostavio nam je da čuvamo od zaborava Provincijalku, Lepu protinu kći, Ringišpil i mnogo toga još, i jedan D-mol. Makar na kratko, ljudi širom Balkana su se zbližili odajući počast preminulom umetniku.

Pregovori frilensera i Vlade su se zaustavili. Međunarodni odnosi su se opet malo zaoštrili, što na relaciji sa Briselom, što na relaciji sa novom američkom administracijom, pa su svi dosadašnji razgovori i pregovori, čini se, zaista krenuli korak-dva unazad. Beše i malo gužve oko izbora novog patrijarha SPC, a poslednjih dana smo svedočili i kašnjenju radova na završetku nekoliko infrastrukturnih projekata, te ministre koji treniraju strogoću po ugledu na svog gospodara. Na kraju, opet nekoliko jačih potresa u Hrvatskoj, srećom slabijih nego što sam očekivao.

Očekivano, od Bajdena i njegove administracije smo mogli da očekujemo pritiske u vezi s priznanjem Kosova. Ti pritisci će se nastaviti i pojačati, a sve je to u skladu s konjunkcijom Jupitera i Saturna u Vodoliji. O tome će svakako biti više reči u drugom tekstu. Mogli smo da vidimo i prvi oštriji potez kada je reč o svetu – bombardovanje ciljeva u Siriji, što nas je podsetilo na opredeljenost demokrata da očuvaju mir u svetu sipajući bombe i ubijajući nedužne civile.

Kalendar za mart 2021. ne otkriva neke naročito zanimljive konfiguracije. Mars će promeniti znak i iz Bika ući u Blizance 4. marta. Tu će se zateći na početku nove astrološke godine 20. marta, ali uz kvadrat sa Merkurom. Podsetimo se, ove dve planete su već bile u kvadratu tokom februara dok se Merkur kretao retrogradno, i tada smo imali veći broj prestupa, sukoba, kriminalnih radnji i obračuna. Još, taj je kvadrat bio u pasivnom Biku, a sada će vazduh Blizanaca hraniti vatru. Detaljnije o ovom kontaktu u klipu.

U martu nemamo značajnijih zbivanja na nebu, a neki lepi kontakti poput Merkura sa Jupiterom i Venere sa Suncem pripadaju kratkotrajnim, manje važnim kontaktima. Kao tranziti u svakodnevnom životu ne ostavljaju posebnog traga. Oni koji budu slavili rođendane u tim danima, možda će imati sreće da im ti lepi kontakti planeta budu na dobrim i snažnim mestima u solarnom horoskopu, pa da eventualno mogu da imaju benefit od njih.

konjunkcija_ luminara_mart_2021
Konjunkcija luminara, 13. mart 2021, 11:21 h, Beograd

Što se tiče aktuelnih lunacija, one će pokrenuti određene teme koje ću ovde samo nabrojati, a opširnije o svemu u klipu na YouTube kanalu AstroRiznice:

  • do polovine marta će i dalje biti popunjene rubrike crne hronike vestima o ubistvima i samoubistvima, kriminalnim radnjama i drugim prestupima
  • novi skandal, najverovatnije kada je reč o nekom funkcioneru ili političaru, uglavnom nekoj poznatoj ličnosti, a u vezi sa potonjim hapšenjima i istragom kriminalnih grupa
  • frilenseri i Vlada Srbije i dalje bez ozbiljnije komunikacije i rešenja problema; očekujem da se intenziviraju protesti prema kraju meseca
  • novi problemi u vezi sa transportom i saobraćajem, odnosno firmama koje se bave transportom; i dalje kašnjenja sa završetkom radova na važnim saobraćajnicama
  • problemi u vezi sa turističkim agencijama, jer će biti nekih zakonskih/pravnih teškoća da se realizuju aranžmani (što ovogodišnji, što prošlogodišnji) i da se putuje; naravno, sve će to biti u vezi sa kovidom-19 i vakcinacijom, te nekim novim propisima i uslovljavanjima od strane EU
  • biće izolovanih protesta u vezi sa obrazovnim ustanovama i institucijama
  • porast broj umrlih od kovida-19 do 13. marta, a onda opet lagano opadanje brojeva u drugom delu meseca

U ponedeljak 1. marta počinje klimatološko proleće, pa eto razloga da u ovim stresnim danima budemo optimistični i pozitivni.

Svako dobro!
B.

Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *