Mesečnik: Januar 2021. godine

Nakon predaha za novogodišnje praznike, vreme je da vidimo kakve nam je konfiguracije na nebu pripremio januar 2021.

januar 2021

Srećna vam Nova i sve najbolje! Pozdravili smo se sa, najblaže rečeno, napornom 2020. godinom. Čim je januar 2021. zauzeo svoju poziciju na novom kalendaru, s njim su se podigle nade da će ova godina biti bolja od prethodne. Svakako, za godinu dana ćemo suditi o tome kakva je odista bila.

Ovaj mesečnik za januar 2021. je trebao da bude objavljen 30. decembra. Međutim, smatrao sam da je dovoljno bilo priče i o Marsu i virusu i pobunama i kojekakvim čudesima, a posebno jer smo imali vrlo buran finiš godine u vidu velike konjunkcije i solarne eklipse. Treba malo odmoriti mozak od svega. Uostalom, nebesa se neprestano kreću, tako da ćemo imati tokom godine i više nego dovoljno materijala za priču.

Često sam to naglašavao u prethodnom periodu, ali da podvučem još jednom: astrološka godina počinje prvog dana proleća, a ne 1. januara. S tim u vezi, sve ono što su obećavali horoskopi prolećnog ingresa za 2020. godinu još će biti na snazi 3 meseca!

Januar 2021. će u svojim prvim danima biti relativno miran, bar što se neba tiče. Onda će 6. januara Mars preći u Bika (tj. već je prešao), konačno nakon 6 meseci provedenih u Ovnu. U ovom znaku će se zadržati do početka marta, a posebno će imati uticaja na oblasti saobraćaja i transporta, kao i sprovođenja zakona u praksi. S obzirom da će imati delimičan uticaj i na polje finansija, na prvom mestu novac stranih kompanija i ulagača, pomenute teme će biti važne u narednom periodu.

Tako možemo očekivati da bude određenih problema sa stranim kompanijama, investitorima i bankarskim sektorom, primenama nekih uredbi i odredbi na štetu građana. U simbolici Marsa su bune i protesti, pa opet u vezi s ovim temama možemo očekivati češća okupljanja i izražavanja nezadovoljstva, naročito zato što je Luna, vladarka naroda, u pomoćnom horoskopu u bliskom kvadratu sa ingresnim Marsom. U konačnici se nazire pozitivan (mada spor) pomak, biće postignuta neka dobra, kompromisna rešenja.

Nažalost, u ovom periodu možemo računati na veći broj saobraćajnih nezgoda i problema u transportu, nešto više vršnjačkog nasilja među decom prema kraju meseca i aktiviranje nekih starih, nerešenih problema u vezi sa prosvetom/obrazovanjem (ovo bi više bilo aktuelno u februaru).

Merkur i Venera menjaju znakove 8. januara, tako da će Venera boraviti u Jarcu, a Merkur u Vodoliji gde će se zadržati duže vreme s obzirom da će krajem meseca napraviti zaokret.
Merkuru je inače dobro u vazdušnoj Vodoliji (ne, nije u tom znaku egzaltiran niti može biti), a uz to će napustiti sunčeve zrake i ponovo biti vidljiv na noćnom nebu nakon zalaska Sunca – narednih desetak dana će biti povoljni za merkurijanske aktivnosti odnosno započinjanje stvari koje su u njegovoj simbolici.

Venera je u drugačijoj poziciji – ona se priprema da nestane u sunčevom zagrljaju, pa još u Saturnovoj kući. To je možda dobar period da se napravi neki vid revizije u domenu odnosa s drugim ljudima, partnerima, prijateljima.

Dalje, Merkurova igranka bez prestanka. Najpre 9. januara će biti u kvadratu sa Marsom (tada će i Venera biti u prijateljstvu s Marsom), potom će sledećeg dana da se grli sa Saturnom, a onda 11. januara i sa Jupiterom. Imajući u vidu ingresni horoskop, svih ovih dana će biti aktuelne teme novca, na prvom mestu novca koji ima veze sa inostranstvom, ali i državnim novcem, podsticajima, penzionom i poreskom politikom.

Treći i poslednji kvadrat 13. januara (na dan konjunkcije luminara) Marsa i Saturna deo je ciklusa započetog još krajem avgusta 2020. godine. Tada su napravili prvi kvadrat, potom je drugi bio u vreme retrogradnosti Marsa krajem septembra, a sada treći nakon što su obe planete promenile znak. Sve ono što je tada započelo i bilo u fokusu sada dobija svoj epilog, ali ne u skladu s očekivanjima jer su se stvari u međuvremenu promenile.

konjunkcija luminara
Konjunkcija luminara, 13. januar 2021, 6.00, Beograd

U videu u kom sam govorio o Marsu u Ovnu, pomenuo sam svojevremeno da sve konfiguracije koje smo imali nisu naklonjene protestima kod nas i da se to nešto malo energije koja se pokaže brzo utroši i raspe. Dok su neki najavljivali burnu jesen i buđenje naroda, ja sam tvrdio suprotno – da jednostavno neće biti dovoljno energije da se bilo šta konkretnije pokrene.

Sada, nakon ove treće kvadrature malefika, zamajac će se ponovo pokrenuti. Sporo doduše, ali će se pokrenuti. Konjunkcije luminara označavaju i nove početke, pa je i ta simbolika utkana u ovaj aspekt. I ta nova energija koja se budi neće biti ista kao ona od letos, biće to malo drugačije, sa drugačijim i konkretnijim ciljevima, organizovanije i ozbiljnije, i to ćemo videti u drugom delu godine. Tiha voda breg roni.

Nova konjunkcija luminara aktivira Marsa i Jupitera, tako da će u drugoj polovini januara i početkom februara ponovo u fokusu biti verska/religiozna pitanja i ljudske slobode. Govoriće se (premijerka i neki članovi parlamenta će se često pojavljivati) o novim zakonima koji su u pripremi, neki od njih će biti prilično kontroverzni i izazvaće reakciju javnosti.

Sunce ulazi u Vodoliju 19. januara (srećan solarni povratak svima koji ga imaju u tom znaku!), pa će biti u konjunkciji sa Saturnom 24. januara, a nedugo potom i sa Jupiterom 29. januara. Između svega toga, Mars će 23. januara napraviti kvadrat sa Jupiterom (sve u vezi sa već pomenutim temama), a Sunce i Luna će biti u opoziciji 28. januara.

Januar 2021. će na samom kraju začiniti Merkur, koji će sa 27. stepena Vodolije krenuti unazad. O efektima te retrogradnosti u posebnom videu.

Uzdravlje!

p.s. ličnost meseca je glumac Nikolas Kejdž, evo njegovog horoskopa:

nikolas kejdž
Nikolas Kejdž, 7. januar 1964, 5.30, Harbor City, CA, USA

RADOST JE U DELJENJU

Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.2 komentara

  1. Tamara kaže:

    Jedva sam docekala novi tekst. Vrlo koncizno i lepo objasnjeno. Bravo !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *