Mesečnik: Februar 2021. godine

Uz prolećne temperature i retrogradni Merkur dočekujemo sve što nam je Nebo pripremilo za februar 2021.

februar 2021

Februar 2021. započinje ulaskom Venere u znak Vodolije. S obzirom da je u pitanju vazdušni znak, to obično podstakne njene „vazdušne“ kvalitete – pobuđuje potrebu za druženjem i komunikacijom, pomirljivost i generalno dobru i prijatnu prirodu. Venera nestaje pod sunčevima zracima tako da jedno vreme neće biti vidljiva ni pre ni posle zalaska Sunca. Šteta. Istog dana će kvadrat između Sunca i Marsa biti egzaktan (više o ovom aspektu u videu).

Kontakti čiji su efekti kratkog daha biće brojni. Prvi u nizu je konjunkcija Venere i Saturna 6. februara, pa potom konjunkcija Merkura i Sunca 8. februara.
Oprezno u saobraćaju i komunikaciji tokom 10. februara, ne samo zato što je Merkur retrogradan već i što je tog dana egzaktan kvadrat između Merkura i Marsa. One u kvadratu podstiču nepromišljenost i previše otvorenosti i direktnosti koja može biti uvredljiva.

Konjunkcija luminara i konjunkcija Venere i Jupitera će obeležiti 11. februar 2021. Šteta je što će Venera i Jupiter biti pod sunčevim zracima, tako da njihov spoj na nebu neće biti vidljiv. A inače su među najlepšim i najbenefičnijim konjunkcijama.

konjunkcija_februar 2021
Konjunkcija luminara, 11. februar 2021, 20.06, Beograd

Ova lunacija ponovo stavlja u prvi plan malefike. Saturn je glavni mašinovođa u ovom voziću u Vodoliji, a Mars minira prugu iz Bika. Očekuje nas naporan period, u to nema nikakve sumnje.
Nepovoljni aspekti će se posebno odraziti na međunarodne odnose i uopšteno na pregovore, dogovore, sporazume – pojedine će vratiti korak unazad, a pojedine usporiti ili zaustaviti. U istom ovom periodu očekujem i da se uspore ili potpuno zaustave pregovori Udruženja radnika na internetu i Vlade Srbije.

Očekujem da bude i problema oko izbora novog poglavara SPC, jer će njegov izbor biti politički obojen, biće značajnog uticaja spoljašnjih faktora. Mogli bi da očekujemo i još jedan skandal u vezi sa građevinskim sektorom zbog prodaje ili rentiranja neke važne zemljišne površine, a takođe kašnjenje ili probleme u realizaciji tekućih infrastrukturnih projekata.

Nažalost, nastaviće se priliv loših vesti o bolesti ili smrti istaknutih osoba i ličnosti iz javnog života, i s takvim vestima bi mogli ući i u prvu polovinu marta. Očekujem i da se na području Hrvatske desi još jedan jak zemljotres, posebno u drugoj polovini februara (o tome detaljnije u klipu).

Još „brzopoteznih“ kontakata planeta obeležiće 13. i 14. februar, kada se retrogradni Merkur spaja sa beneficima – najpre sa Venerom, a potom i sa Jupiterom.
Sunce ulazi u znak Riba 18. februara, pa svima rođenim u ovom periodu želim srećan novi solarni povratak!

Umereno strastveni kvadrat Venere i Marsa se kompletira 20. februara, taman pred zaokret Merkura narednog dana. I već nam može delovati kao da nakon toga stvari počinju lagano da se vraćaju na svoje mesto. Tako odista može da izgleda, jer do kraja februara više nemamo nikakvih posebnih aspekata.

Stoga, kada 25. februara Venera uđe u znak Riba, možda bi bilo lepo da stavimo ružičaste naočare i makar na kratko ovu sivu realnost posmatramo na drugačiji način. Neka nam svetlost Lune pune svetlosti 27. februara obasja puteve kojima ćemo koračati u martu.

Svako dobro!
B.


RADOST JE U DELJENJU

Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.1 komentar

  1. Tamara kaže:

    Samo da napišem da je tačno za prosvetu što ste napisali, bas onako kako ste opisali. Pokreću se neka stara pitanja.
    Jedva čekam sledeći tekst. Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *