Mesečnik: Decembar 2020.

Decembar 2020. donosi rasplet u vezi sa izborima u SAD-u, a očekuje nas i velika konjunkcija Jupitera i Saturna. Sažetak šta nas sve očekuje u decembru možete pročitati u tekstu, a opširnije u ovom videu na YT.

decembar 2020

Novembar koji je za nama bio je prilično siv. Ne samo zato što nas je veći deo meseca pritiskala otrovna magla pa nismo znali da li je svanulo ili se smrkava, već i zato što se situacija sa kovidom-19 pogoršala, uz povećan broj smrtnih slučajeva. Preminule su i neke istaknute ličnosti iz javnog života poput glumca Ivana Bekjareva, patrijarha Irineja, fudbalera Maradone, glumca Mustafe Nadarevića, bubnjara Bojana Zlatanovića, pevača Kiće Slabinca… O efektima sam pisao prošlog meseca.

Penumbralna lunarna eklipsa koja se odigrala 30. novembra neće biti značajna za područje Evrope, jer nad njom neće biti vidljiva (izuzev krajnjeg severa). Zato ne treba da očekujemo nikakvu posebnu manifestaciju njenih efekata.

eklipsa_301112020

Penumbralna lunarna eklipsa 30. novembra 2020. nije vidljiva nad Evropom, osim Britanije i Norveške

Još uvek ćemo biti pod uticajem konjunkcije luminara koja se desila sredinom novembra, a efekte ćemo dopuniti prema njihovoj jučerašnjoj opoziciji.
U skladu s postavkom planeta, još uvek ne možemo da se nadamo smirivanju situacije sa kovidom-19. Broj smrtnih slučajeva bi stagnirao ili bio u blagom porastu u narednom periodu, ali bi nakon nekog vrhunca koji bi dostigli oko 10. decembra mogli da očekujemo lagano smirivanje situacije, koje će se nastaviti i u drugoj polovini meseca.

S obzirom da se Mars pojavljuje na donjem uglu horoskopa, u prvim danima decembra bi mogli računati ponovo na više nasilja i kriminalnih radnji, glasnije povike i proteste nezadovoljnih građana. Uz to, oko 3. i oko 9. decembra nešto češći požari i saobraćajne nezgode.

U centralnoj i zapadnoj Evropi će se nekoliko narednih dana nastaviti nasilni protesti u različitim gradovima, ali će doći do smirivanja nakon 5. decembra.

U svojoj drugoj polovini decembar 2020. obećava održavanje tenzija, jer je u narednoj lunaciji Mars ponovo na uglu. Tih dana bi mogli svedočiti problemima sa ljudima koji su na pozicijama, smenama pojedinih rukovodilaca, njihovim bolestima… u svakom slučaju, nije povoljan period za ljude na važnim funkcijama. Pošto će biti aktivno i polje finansija, moguće da će država u periodu oko 23. decembra iznenaditi penzionere (i možda još nekog) manjom novčanom pomoći.

Decembar 2020. će svakako obeležiti konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji. Ne zato što se konjunkcija dešava u Vodoliji, već što dolazi do promene tripliciteta pa će sve naredne konjunkcije do 2199. godine (izuzev jedne) biti u vazdušnim znakovima. Taj događaj zaslužuje poseban tekst koji ću objaviti sredinom meseca.

I nekako, čini se kao da se nebo na kratko umiruje posle konjunkcije hronokratora. Nema nikakvih značajnih aspekata do kraja meseca, kao da planete uzimaju odmor pred predstojeće praznike. Ako bude vedrog neba oko 21. decembra, potražite Urside i zamislite želju. A verujem da su nam želje zajedničke – da nam 2021. godina bude u svakom smislu bolja, mirnija i produktivnija.

Ličnost meseca je Eni Lenoks, koja 25. decembra slavi svoj 66. rođendan.

eni lenoks

En Lenoks, 25. decembar 1954, 23:10 h, Aberdin, Škotska

Zdravi bili,
B.

 

Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

4 komentara

  1. Tamara kaže:

    Bravo za analizu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *