Mesečnik: Aspekti u septembru 2021.

aspekti u septembru 2021.
Aspekti u septembru 2021.

Ako je suditi prema kalendaru, čini se da će aspekti u septembru 2021. biti većinom povoljniji. Da li će odista biti tako zavisi od situacije u mesečnim horoskopima.

Sada se neću baviti aktuelnostima jer sam nedavno u ovom klipu ispričao o onome šta nas očekuje do oktobra. Činjenica je da su dosadašnja dva ingresa ukazivala na relativno mirnu situaciju kod nas i prividno vraćanje u normalu. Kako se bliži jesen atmosfera se uzburkava, ali je to uglavnom u vezi s kovidom, što je i bilo očekivano. Dakle, nema nikakvih iznenađenja.

U drugoj polovini avgusta se aktiviralo 6. polje ingresa koje je u vezi s bolestima i zdravstvenim sistemom. I biće aktivno sve do 7. septembra. Upravo svedočimo porastu broja obolelih, pa očekujem da se takav trend nastavi i narednih nedelju dana.

Mars preti u polju slavnih i uglednih ličnosti, pa smo se oprostili od Laneta Gutovića, a može biti da će mu se tokom septembra pridružiti još neko iz javnog života, npr. neki književnik. On je postavljen u intelektualnom znaku, vrlo blizu Merkura koji prirodno upravlja učenim ljudima i intelektualcima, a ovde naročito onima koji su aktivno prisutni u javnosti.

Prvi aspekti u septembru 2021. su dobroćudni. Najpre trigon Merkura i Saturna iz vazdušnih znakova 5. septembra, koji je uvek dobar za učenje i bilo kakav intelektualni rad, organizaciju poslova, kupoprodaju nekretnina ili uzimanje stambenih kredita. Ovo poslednje, naravno, ipak zavisi od natalne karte pojedinca. Merkurovi aspekti su kratkog daha, svega 2-3 imaju neke snage, pa požurite.

Ako vas mrzi da dajle čitate, uvek možete da pogledate klip na YouTube kanalu AstroRiznice:

Narednog dana, Venera će biti u prijateljskom aspektu s Jupiterom. Nekoliko dana povoljnih za druženja, provod, odlazak na neki kraći put s društvom i prijateljima. Ovaj aspekt je među najlepšim i najprijatnijim u astrologiji pa ga treba iskoristiti, mada je egzaktan baš u ponedeljak, prvog radnog dana.

Od 7. septembra novi mesečni ciklus počinje zbog konjunkcije Lune i Sunca u Devici. Tokom septembra će biti aktuelne ekonomske i finansijske teme, uz mogućnost da bude nekog problema u vezi s izvođačima građevinskih radova (rekao bih da su u pitanju saobraćajnice).

Kovid će i dalje biti među glavnim temama, s tim što će biti još više pritisaka oko vakcinacije i ponovo će se početi sa ograničenjima. Ograničenja će uvoditi i druge zemlje, a mi ćemo verovatno ponovo biti stavljeni na kojekakve crne liste, uz još neke dodatne pritiske.

Nepovoljni aspekti u septembru 2021. su malobrojni, a među njima bih izdvojio još nepovoljan aspekt Venere i Saturna 17. septembra. Možda će biti malo naporniji nego inače jer su planete u fiksnim znakovima, a Venera u znaku u kom ne može da pokaže sve svoje vrline i kvalitete, što se sve uopšteno može nepovoljno odražavati na veze i međuljudske odnose koji će imati izvesnu težinu. Srećom, i ovaj aspekt je kratkotrajan.

Niz nekih dobrih aspekata imamo nakon 20. septembra, ali su to uglavnom kratkotrajni aspekti. Trigon Marsa i Saturna 25. septembra može da se iskoristi da se započne rad na sebi, u smislu vežbanja i izgradnje tela. Aspekt upućuje na disciplinu i izdržljivost. Takođe je period povoljan i za bilo kakve građevinske i slične radove. Kao što rekoh ranije, svi ovi tranziti su kratkotrajni, a da li će i u kojoj meri biti važni za nas zavisi od naših natalnih horoskopa.

Od 27. septembra Merkur će biti u retrogradnom hodu. Pošto će se nalaziti u Vagi koja je vazdušni, intelektualni znak, standardna problematika retrogradnog Merkura će se ispoljiti u komunikaciji, saobraćaju, administrativnim poslovima, kao i sa svim onim tehničkim uređajima koji se koriste za te potrebe.

agata kristi natalna karta
Natalni horoskop Agate Kristi

Ličnost meseca je čuvena engleska književnica Agata Kristi. Iako je napisala veliki broj romana, postala je poznata po kriminalističkim i detektivskim romanima koji su prevedeni na desetine drugih jezika. Smatra se da su njene knjige posle Biblije i Šekspirovih dela najrasprostranjenije u svetu. Značajan broj Agatinih romana je ekranizovan, bilo da je reč o filmovima ili serijama.

Mars u prvom polju horoskopa boji ličnost ove književnice ratničkim bojama, pa ne samo što je pisala romane čija tematika su spletke i ubistva (tome treba dodati aspekt s Merkurom), već je pedestih godina prošlog veka imenovana za komandanta Reda Britanske Imperije.

Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

4 komentara

  1. Tamara kaže:

    Uvek rado citam sve objave i gledam yt, jer mi pre svega iskoci obavestenje. Htela sam da kazem ako mozes i u narednom periodu da pises o koroni, jer si do sada uvek bio u pravu, jer ovo psihicki ne moze da se podnese, pa meni barem tekstovulivaju nadu. Hvala 🙂

  2. Marijana kaže:

    Volim vase tekstove interesantno.
    Narucito odlomke od lilija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *