Mesečnik: April 2019.

Nema mnogo napetih aspekata na nebu, pa će april 2019. obeležiti zaokret dva superiorca – najpre Jupitera, a onda i Saturna.

april 2019

Prođe i mart, mnogima u lošem sećanju zbog retrogradnog Merkura koji je optužen za zločine protiv čovečnosti, saobraćaja, komunikacije i administrativnih poslova. Na dan njegove stacionarnosti radnici Pošte su objavili da će stacionirati po sat ili više (tj. štrajkovati) dok im Vlada ne poveća prihode. Ipak, Merkur je krenuo direktno, Vlada obećala povećanje plata, tako da se već danas, srećni što se sve brzo okončalo, možete zaputiti ka šalterima i potrošiti dve trećine svojih primanja na plaćanje računa.

I slavni imaju retrogradnih problema. Na primer, Kim Kardašijan je objavila da će dobiti četvrto dete (srećno joj bilo!) i da šizi. Naravno, nije to zbog retro Merkura, već zato što joj je u solarnom horoskopu za ovu godinu u prvom polju osvanula Luna u Ribama (vladarka solarnog polja dece i jedan od natalnih signifikatora potomstva), a natalni vladar polja dece se našao u prvom polju profekcije. Ali dobro, neka Kim sama brine svoje slatke brige; imamo mi preča posla.

Uprkos tome što nebo naizgled deluje mirno, čini se da bi april 2019. ipak mogao biti dosta buran. I bez astrologije znamo da protesti i mitinzi pojačavaju napetost u vazduhu, a u ovom mesecu ćemo imati dva. Prvi miting koji organizuje opozicija, održaće se 13. aprila u Beogradu. Ako počne između 15 i 17 h, u to vreme će se Mars premeštati preko vrha neba odakle će slati svoje otrovne strelice. U vazdušnom je znaku koji mu dodaje na zapaljivosti, pa će svakako biti vrlo oštre retorike, a nadam da će biti dovoljno razuma da ne bude incidenata (Merkur je u padu i izgonu; Mars je u ingresu u VII kući).

Drugi miting je najavila vlast za 19. april, baš dan pre nego što će Sunce da napusti znak svoje egzaltacije i uđe u Bika. Zanimljivo, predsednik na 29. stepenu Ovna u svom natalu ima vladara desete kuće, pa će se Sunce vrlo udobno smestiti tu. Tog dana će i Luna reflektovati najviše svetlosti, a jedno elekciono pravilo kaže da, ako želiš da nešto bude efektno i upadljivo da svi vide, neka Luna reflektuje najviše svetlosti. Doduše, bilo bi još bolje da nije baš u ovako egzaktnoj opoziciji sa Suncem, ali ok. Slučajnost? Moguće.

mladjak april2019
Mlađak, 5. april 2019, 10:50 h, Beograd

Konjunkcija svetala na vrhu neba u karti lunacije još je jedan pozitivan pokazatelj za vlast, koji treba dodati na ono što je ranije pomenuto. Doduše, primećujemo i da Saturn preti sa ugla. Ovaj mrgud prirodno označava opoziciju, pobunjenike, sve one koji bi promene, jer u Zodijaku kuće Saturna leže nasuprot kućama svetala. U skladu sa svojom pozicijom u polju suparnika i otvorenih neprijatelja odakle kvadratom udara na svetla, možemo doneti zaključak o odmeravanju snaga između opozicije i vlasti. Teška borba dve snažne i moćne planete, ipak, moć Saturna je umanjena zbog konjunkcije sa Južnim čvorom, a Sunce profitira.

A ima tu još nečeg:

Nevezano za politiku, Saturn u sedmoj svakako ne ide u prilog dobrim i kvalitetnim međuljudskim odnosima, ukazuje i na skandale u vezi sa osobama koje su na položaju – malo pritužbe na šefa, na zamenika šefa, zamenika zamenika šefa, pomoćnika direktora, zamenika pomoćnika direktora, šefa pomoćnikovog šefa zamenika direktora i drugih. A i Mars u dvanaestoj kući ide u prilog porastu kriminalnih radnji i prestupa, naročito u drugoj polovini meseca.

S obzirom da tokom meseca nema težih aspekata, bitna dešavanja su svakako retrogradnost Jupitera nakon 10. aprila, te retrogradnost Saturna nakon 30. aprila. Ko je ugrabio i proslavio rođendan dok su bili direktni – super! Ko nije a namerava to uskoro, malo će da se muči sa komplikacijama, permutacijama s ponavljanjem, kočnicama, čekanjima i svim onim divnim stvarima. Razume se, važi za one kojima u karti Jupiter i Saturn nešto ozbiljno znače. Npr. da im nešto pokvari prvomajsko roštiljanje 😮

retro Jupiter i Saturn
April 2019. retrogradnost Jupitera i Saturna

Nakon dužeg boravka u znaku Riba, Merkur će 17. aprila kročiti u Ovna, a 20. aprila mu se pridružuje i Venera; istog dana će Sunce otperjati u Bika. I to je to. Radost je svakako veliki broj neradnih dana krajem meseca, jer se Uskrs i Prvi maj spajaju. Neki će da povežu i 10 dana. Al’ to neće biti mučeni trgovci, oni retko imaju predaha.

Uzdravlje i srećni praznici!

Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *