Mesec u Jarcu

Svaka planeta modifikuje ispoljavanje svojih osobina u skladu sa znakom u kom se nađe. Tako čini i Mesec u Jarcu, znaku kojim vlada Saturn.

Kada se Mesec zadržava u domicilu Saturna, proizlaze bolesti naduvenosti; zbilja će biti zlo govoreno o njima. Ako mu svetlost opada, označiće kašalj i prehlade, i bol u bubrezima, naročito ako je rođenje noćno. Ali, po danu će neke od ovih nesreća biti ublažene.

~ Abu Ali el-Hajat ~

sep

Često se misli da su ljudi koji imaju Mesec u nekom određenom znaku, „operisani“ od emocija, i to se posebno naglašava kada je reč o Mesecu u Jarcu. U izuzetnim slučajevima, kada je Mesec „polupan“ sa raznih strana mogli bi biti blizu potvrde takve konstatacije, no, generalno, to nije tačno.

Svaki čovek ima u sebi emocionalni deo, jednako kao što ima racionalni deo. Mesec je uvek Mesec, bez obzira gde se nalazio, i on ne može da manifestuje nešto drugo osim onoga što je deo njegove prirode. Svi negde u kartama imamo postavljen Mesec, što znači da svi imamo taj iracionalni deo. Na koji način će se to manifestovati, o tome će nam, između ostalog, reći i pozicija Meseca u znaku.

Mesec u Jarcu

Novčić iz perioda vladavine cara Avgusta, na čijoj jednoj strani se vidi ugraviran simbol znaka Jarca

Jarac je kuća Saturna, hladan i suv, zemljani znak. Hladno i suvo su sažimajući kvaliteti – grčenje, povlačenje, skupljanje, stvrdnjavanje, težnja mirovanju, pasivan otpor. Sve ovo proizvodi distanciranost, samostalnost, nezavisnost, odgovornost, racionalnost, realizam, čak i stidljivost, nesigurnost.

Mesec je, logično, u izgonu u Jarcu, jer u pomenutom okruženju ne može da ispolji svoju pravu prirodu. Opet, kažem, to ne znači da osobe sa Mesecom u Jarcu nemaju osećaje i emocije, već je način na koji ih ispoljavaju usklađen sa prirodom znaka. Mesec je tu prinuđen da bude suzdržan, da se kontroliše, da se distancira, da se ponaša odgovorno, da, jednostavno, bude „hladne glave“ tj. pribran. Manjak vlažnosti čini ga grubljim, višak hladnoće razboritijim. Teže ga je pomeriti.

Zato se od osoba sa Mesecom u Jarcu ne može očekivati da se raspadaju pred nama i da liju vodopade suza. Pre ćemo dobiti par razumnih reči, ili čvrst stisak ruke bez komentara. Neki će biti otvoreniji, pokazati više emocija, neki manje, zavisno od faze u kojoj se Mesec nalazi.

Kako bilo, sve ono što se dešava unutar osobe, biće prilično svedeno, reakcije uglavnom sporije i manje upečatljive u odnosu na stimulanse, nekad namerno maskirane nečim drugim. Možete videti da će se ove osobe mnogo više otvoriti i rasplinuti prema životinjama nego prema ljudima. To je vrlo realno, a zbog čega, zaključite sami.

Ukoliko želite profesionalnu analizu natalnog, horarnog, godišnjeg ili uporednog horoskopa, ili želite da postanete profesionalni astrolog, kontaktirajte sa mnom kontakt@astroriznica.com | tel/viber: +381 62 146 81 52

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *