Autor Tema: Regulus i Denebola  (Pročitano 213 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Regulus i Denebola
« poslato: 06.04.2021, 19:29:27 »
Materijal sa starog foruma

Regulus - 29°50' Lava (položaj 01.01.2000)

Vrlo sjajna zvezda u sazvežđu Lava, smeštena na prednjem delu tela Lava. Pripada grupi kraljevskih zvezda. Regulus je Čuvar Severa - Arhanđel Rafael.
Prirode je MA/JU, ali ga pojedini autori vezuju samo za MA. Donosi nasilje, destruktivnost, vojne počasti kratkog veka, zatvor, nasilnu smrt. S druge strane donosi uspeh, visoke ciljeve i ideale, slobodoumnost, velikodušnost, ambicioznost, moć, vlast i nezavisnost. Može se vezati za kraljevske osobine, plemenitost, iskrenost, hrabrost. Naročito je ova zvezda značajna zbog svoje blizine ekliptici.

Kada je na ASC, daje hrabrost i iskrenost, naročito ako je u konjunkciji sa SO, MO, JU ili ME.
Ako je na MC, natus dostiže visoke pozicije koje značajno nadilaze uslove u kojima je rođen. Ipak, Regulus na MC nije dobar znak samo za vojna zanimanja već i za pravničke poslove, bankarstvo i uopšte poslove činovnika, a posebno ako je Regulus u konjunkciji sa MO, SO ili nekim benefikom.
Prema tradiciji, Regulus na MC donosi kontakte sa uticajnim, poznatim, časnim ljudima ili pripadnicima kraljevskih porodica. JU na Regulusu je daleko najbolja konfiguracija.
Kada su MA ili SA u konjunkciji sa Regulusom, onda to ukazuje na opasnosti od atentata, revolucija, revolta, demontracija i slično, posebno u mundanim kartama.

U USPONU - velike časti i bogatstvo, ali opasnost od nasilja i nevolja, bolesti, groznica i sl. Benefit retko traje dugo. Skandali. Natus je omiljen kod uspešnih, pobeđuje neprijatelje.
KULMINACIJA - čast, unapređenja, velika sreća, visoke pozicije u organima vlasti, uspeh u vojsci. Sa SO, MO ili JU - velike časti i zasluge.
Ako je sa malefikom i MO na Antaresu, Prezepe ili Plejadama - slepilo ili povrede očiju.
Sa Suncem - moć, autoritet, veliki uticaj nad prijateljima, čast i bogatstvo, ali i nasilje, nevolje i krajnja sramota te opasnost od propasti, bolesti, raznih zaraza. Benefit retko traje dugo.
Sa Lunom - okultizam, moćni prijatelji; opasnost od neprijatelja i lažnih prijatelja, nevolje, nasilje, bolesti; dobit od spekulacija, javno i čuveno ime, velika moć, bogatstvo. Ženama donosi nezavisnost i snagu duha. Ako je u isto vreme SO na Glavi zmaja (SMČ) u Blizancima ili je JU u 10. u trigonu prema SO i MA sa SMČ - veliko napredovanje, čak iz najnižih društvenih slojeva na najviše pozicije.
Sa Merkurom - čast, popularnost, darežljivost koju iskorišćavaju suparnici, slava i dobit kroz visoke pozicije.
Sa Venerom - mnogo razočaranja, neočekivani događaji, nevolje u vezama, nasilna vezivanja.
Sa Marsom - čast, slava, jak karakter, čuveno ime, visoka vojna zvanja.
Sa Jupiterom - slava, visoke pozicije naročito u vojsci,  uspeh u crkvenim zanimanjima.
Sa Saturnom - prijatelji među službenicima, uspeh u crkvenoj službi, zakonu, nauci; bogatstvo i dobit kroz sprekulacije i prijatelje, ponos vezan za dom i porodicu, dobro zdravlje; problemi sa srcem na kraju života. Ako je na uglu, a naročito ako je na ASC ili MC - javne zasluge i časti. Ako je MA na Plejadama - smrt u buni.


Denebola - 21°37' Devica  (položaj 01.01.2000)

Zvezda u sazvežđu Lava, na kraju njegovog repa. Prirode je SA/VE, prema nekim autorima SA/VE/ME.
Donosi brzo zaključivanje, očaj, kajanje, javnu sramotu, prirode nesreće; sreću koja se okreće na nesreću. Natus je plemenit, odvažan ,kontroliše se, darežljiv je i nekad zauzet tuđim stvarima.
Rep lava ima malefični karakter i u mundanim horoskopima ukazuje na katastrofe.
U natalu,n a ASC i naročito ako je sa ME, daje svađalačku prirodu. Ako je loše postavljena sa ME donosi mentalne bolesti naročito one neizlečive.

USPON - bogatstvo, unapređenje i dobra sreća uz manje opasnosti sopstvenom glupošću; benefit ne traje dugo; problemi i bolesti.
Sa Suncem - čast i unapređenja uz opasnosti; javna sramota i propast; zaraze, groznice i akutne bolesti.
Sa Lunom - čast i napredak posebno među običnim svetom, ali na kraju ipak sramota i propast; teške bolesti vitalnih oragana, slepilo i povrede očiju, nesreće, gubici kroz sluge; domaći nemir, privremeno odvajanje od bračnog partnera. Ako je u isto vreme SA ili MA na Algolu - smrtna presuda.
Sa Merkurom - mnogo gubitaka kroz agente i sluge, pisanje; gubitak nekog člana porodice od maligne ili zarazne bolesti.
Sa Venerom - jake strasti, zablude u mladosti, propast kroz ljubavne veze.
Sa Marsom - gorčina, okrutnost, osvetoljubivost, nepopularnost; gubitak pozicije i javna sramota.
Sa Jupiterom - ponos; hipokrizije; razočaranost u životu; problemi u inostranstvu ili kroz rodbinu; tajni neprijatelji; opasnost od zatvora ili smrtne kazne.
Sa Saturnom - kritičan, uvek se žali; mnogo neprijatelja, gubici kroz sluge i lopove; tuga u domu, žena aflikovana; deca mentalno zaostala ili deformisana.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).