Autor Tema: Algol i Alkiona  (Pročitano 226 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Algol i Alkiona
« poslato: 06.04.2021, 19:27:44 »
Materijal sa starog foruma

Algol - 26°10' Bika  (položaj 01.01.2000)

Najozloglašenija zvezda. Nalazi se u sazvežđu Persej, u glavi Meduze koju Persej drži u ruci. Priroda ove zvezde je prema Ptolomeju SA/JU. Neki je još zovu i demon koji trepće. Razlog za ovo leži u tome da je Algol binarna zvezda i povremeno biva zaklonjen svojim pratiocem. Kada Algol "ostane bez sjaja", tada je najopasniji, posebno ako se nađe na nekom značajnom mestu.
Algol uzrokuje nesreće, nasilje, nasilnu prirodu koja uzrokuje ili sopstvenu ili smrt drugih ljudi. U zavisnosti od planete s kojom je združen donosi brutalnost.

Ako je na MC - ubistvo, giljotina, iznenadna smrt. Ako je u isto vreme u konjunkciji sa Suncem, Lunom ili Jupiterom donosi pobedu u ratu nad drugima.
Ako je sa hajlegom ili je na uglu - ubica koji se susreće sa smrću.
Sa Fortunom ili njenim dispozitorom - siromaštvo.
Sa Suncem - nasilna smrt ili teške bolesti. Ako nema aspekata sa beneficima, ako nema benefika u 8. i ako je dispozitor Sunca (dnevna karta) ili Lune (noćna karta) u kvadratu ili opoziciji sa Marsom - natus će biti obezglavljen.
Ako luminari kulminiraju natus će biti proboden ili isečen na komade. Ako je u isto vreme Mars u Blizancima ili Ribama, biće mu odsečene šake ili stopala.
Sa Lunom - teška bolest ili nasilna smrt.
Ako je Mars u elevaciji u odnosu na luminare, a Algol na uglu - natus će biti ubica koji neće skončati pravovremeno.
Ako su Mars ili Saturn u konjunkciji sa Lunom na Sadalmeliku - vešanje ili giljotina po naređenju kralja.
Ako je Luna na Deneboli - smrtna presuda, a ako je na Alfardu - smrt od vode ili otrova.


Alkiona - 00°00' Blizanaca  (položaj 01.01.2000)

Centralna zvezda Plejada, treće magnitude, u sazvežđu Bika. Prema Ptolomeju, sve zvezde iz ove skupine su prirode MO/MA. Karakteristike koje natus dobija su : samovolja, ambicija, promenljivost, optimizam.
Alkiona donosi i dosta putovanja, uspeh u svim umnim poslovima, ali donosi i sramotu, loš vid ili slepilo i ponekad nasilnu smrt. Pojedini autori navode da je ova zvezda odgovorna i za homoseksualnost ako je u konjukciji sa VE u 5. polju ili sa vladarom 5. polja, mada za ovu tvrdnju nema dovoljno dokaza.
Prilično su podeljena mišljenja u astrološkim krugovima u vezi uticaja Plejada. Neki im pripisuju vrlo malefični uticaj, neki benefični, a neki mešani uticaj.

Plejade u usponu: slepilo, povrede očiju i lica, rane, ubodi, operacije, bolesti, violentne groznice. Ako je istovremeno Sunce u opoziciji sa Marsom i Asc, nasilna smrt. Nepromišljenost i homoseksualnost, naročito ako je Merkur slab.
Plejade u kulminaciji: ukaljan ugled, nasilna smrt. Ako je u aspektu sa luminarima, natus može postati uspešan u vojsci i policiji.
Plejade sa Suncem: bolesti grla, slepilo, loš vid, povrede lica, ubistvo, zatočeništvo, mogućnost smrti od uboda, eksplozija, operacija, metka ili davljenja. Ako se nađu u 7. polju, naročito ako su SA ili MA na Regulusu - slepilo.
Plejade sa Lunom: povrede lica, bolesti, nesreće, rane, operacije, zrikavost naročito na Asc i uglovima. U 7. totalno slepilo, naročito ako su MA ili SA na Regulusu ili ako je sama Luna spaljena.
Plejade sa Merkurom: razočaranja, gubitak stvari, gubitak od suda, propast posla, nevolje kroz decu.
Plejade sa Venerom: nemoral, jake strasti, sramota preko žena, bolesti, loša sreća.
Plejade sa Marsom: ozlede na glavi, gubitak kroz vatru. Ako je SA na Regulusu nasilna smrt.
Plejade sa Jupiterom: prevare, hipokrizije, problemi sa zakonom, gubitak kroz rodbinu.
Plejade sa Saturnom: mnogo bolesti, tumori, hronične bolesti.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).