Autor Tema: Betelgez i Belatriks  (Pročitano 145 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Betelgez i Belatriks
« poslato: 06.04.2021, 19:26:50 »
Materijal sa starog foruma

Betelgez - 28°45' Blizanaca (položaj 01.01.2000)

Deveta najsvetlija zvezda na nebu, u desnom ramenu Oriona. Prirode je MA/ME, a prema Alvidasu ME/SA/JU u dobrom aspektu. Donosi časti marsijalne prirode, unapređenja i bogatstvo. U negativnom kontekstu, za ovu zvezdu se vezuju rat i pokolj.
Kada raste ili kulminira znak je superiornog atlete, brzog i snažnog tela. Promenljiva raspoloženja i um koji je uvek opterećen svakodnevnim problemima.
Ako je u usponu, ova zvezda donosi slavu za života, a ako je na zalasku onda posmrtno.
Ako je na ASC i u konjunkciji sa MA - opasnost od munje, vatre, eksplozije, oružja i sl.

KULMINACIJA - velike vojne počasti, komandovanje, pronalasci, pomoć u usavršavanju umetnosti i nauke. Ako je u isto vreme sa SO, MO ili JU - dobra sreća i velika slava.
Sa Suncem - interes i sposobnost za okultizam i misticizam; akutne bolesti i groznice, čast i unapređenja se završavaju  propašću.
Sa Lunom - aktivni um, jaka volja, turbulentnost, pobunjeništvo pod pritiskom, uspeh u vojsci ali svađe sa nadređenima, želja za velikom moći, bogatstvom i čašću.
Sa Merkurom - ozbiljan, studiozan, naučni i književni um; slava kroz pisanu reč ili graviranje metala; dobro za zdravlje ali podložnost nezgodama.
Sa Venerom - distanciranost i rezervisanost; velika sposobnost za pravljenje nakita; dobro za dobit; tuga vezana za porodicu ili brak.
Sa Marsom - oprezan, rezervisan, dobar lider i organizator; čast i unapređenja u poslovima marsijalne prirode.
Sa Jupiterom - ozbiljan i studiozan um; prepredenost i profit kroz posao; velike zasluge kroz Crkvu ili zakon.
Sa Saturnom - prepreden, vešt, lukavo nepošten, prevrtljiv prema prijateljima; život pun uspona i padova, potencijal bogatstva ali nema zadovoljstva; nepovoljno za sve domaće stvari.


Belatriks - 20°57' Blizanaca  (položaj 01.01.2000)

Pripada sazvežđu Oriona. Ratnica žena. Daje snažnu i dostojanstvenu prirodu, samopouzdanje, nestalnost, drskost, nasilje, greh, prosperitet u trgovini, a posebno u plovidbi i inostranstvu, no opasnost od izdaje i otrova.
Prema Ptolomeju, prirode je MA/ME, velike vojne i civilne počasti, ali opasnost od nagle sramote.
Slava, bogatstvo, uticajni prijatelji, problemi sa vidom. Istaknuta u ženskoj karti daje govorljivost i svadljivost, tvrd i oštar glas.
Ako se izvuku pozitivna svojstva donosi uspeh i napredovanje, no osoba će uvek biti okružena mržnjom i zavišću. Brzo donošenje odluka, misli i planova, koje realizuje sa dosta energije, hrabrosti, borbe duha. Strateški talenat, sposobnost organizacije ali i diskriminacije.
Ako kulminira: svađa, mržnje, počinilac prevara ili ih trpi, krivotvorina, krivokletstvo.

Sa SO: nepostojan, nestalan, neodlučan u poslovanju, mehaničke sposobnosti, bogatstvo i čast, slepoća od nesreće, bolesti, bolest ekstrema, groznice ili nasilna smrt.
Sa MO: luksuz, pohlepa, uzaludne ambicije, otpad, ruševine, slepoća od nesreće, velika čast, snaga i bogatstvo, vojnik, hirurg.
Sa ME: unapređenje u oblasti vojnih pitanja, povoljno za prijateljstva i socijalne poslove.
Sa VE: mnogo patnje kroz ljubav, nekontrolisana osećanja.
Sa MA: snaga, energija, uspeh u vojnoj službi, hirurgiji, radi sa metalom, odgovornost za nesreće.
Sa JU: filozofska i verska svest, licemerje, fanatizam, velika čast ali opasnost od klevete.
Sa SA: osamljen i studiozan život, pažljiv, nepovoljno za dobitak zbog nedostatka interesa, siromaštvo na kraju života, često bez braka, a ako bude u braku partner umire mlad, bez dece.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).