Autor Tema: Altair i Prima Hiadum  (Pročitano 155 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Altair i Prima Hiadum
« poslato: 06.04.2021, 19:26:03 »
Materijal sa starog foruma

Altair - 01°47' Vodolije (položaj 01.01.2000)

Zvezda u sazvežđu Orla (Aquila), magnitude 0.77.  Nalazi se na vratu Orla. Prirode je MA/JU. Ukazuje na smelu, drsku, hrabru, samouverenu, ambicioznu i delom liberalnu prirodu, veliko i iznenadno bogatstvo, poziciju komandovanja, opasnost od reptila, krivicu za krvoproliće. Naročito na ASC ukazuje na hrabrost. Sa ME ili MO donosi smelost. Blizu MC i u dobrim aspektima donosi uspon i bogatstvo. Ova zvezda je naročito dobra za advokate i vojnike.

Sa SO - čuvenost, dobro od nadređenih, mnogo prijatelja, neki od njih stvaraju probleme pisanom reči, malo lošeg zdravlja i gubitaka, opasnost od ujeda vrlo otrovnih ili besnih životinja.
Sa MO - zanimanja za čudna ili antička otkrića, razočaranja i gubici kroz imovinu, malo profita i unapređenja, prijatelji postaju neprijatelji, nevolje kroz javne poslove, nevolje sa decom ili kroz njih.
Sa ME - mnogo teškoća, nesreća i čudnih iskustava. Razočaranja na dugim putovanjima, loše za partnerstva, gubitak rođaka pod čudnim okolnostima.
Sa VE - loše za ljubav, čudne privlačnosti, loše za decu i materijalnu dobit, gubici kroz prijatelje.
Sa MA - oštar um, nevolje kroz prijatelje i društvo, mala dobit.
Sa JU - realizam, pretenciozan religijski žar, hipokrizije, nevolje sa zakonom, Crkvom i rodbinom, razočaranje zbog nasledstva.
Sa SA - tuga i razočaranja, umni nemir, ludnica ili bolničko lečenje i tamo i smrt, odvajanje od porodice ili roditelja, opasnost od nesreća koje onemogućavaju rad ili daju dugotrajne aflikcije.
 

Prima Hiadum - 05°48' Blizanaca (položaj 01.01.2000)

Prima Hiadum se nalazi u sazvežđu Bika, u skupini Hijada. Hijade su bile ćerke Atlasa, polusestre Plejada. Postavljene su na nebo u čast svoje velike žalosti za bratom Hijasom koji se udavio u bunaru. Prema Ptolomeju, zvezde iz ove grupe su prirode SA/ME, a po nekima MA/ME. Donose suze, iznenadne događaje, otrove, slepilo, rane i povrede na glavi, oružja, groznice. Natusu daju sklonost prestižu, politički uspeh ili pad, eksploataciju drugih.

U usponu ili kulminaciji sa svetlima, natus može biti kapetan, komandant, vojni zapovednik i sl.
U usponu: povrede lica, rane, ubodi i operacije, slepilo, bolest očiju, zatočeništvo.
U kulminaciji : sramota, izgnanstvo, nasilna smrt.
Sa Suncem : poremećen um, neuspeh u učenju, nesreća, ubistvo ili ubijanje, smrt od eksplozija, uboda, pucanja, brodoloma, homoseksualnost.
Sa Lunom: taktičnost, problemi sa pisanjem, može krivotvoriti ime svog kolege ili prijatelja ali se na kraju izvlači bez kazne i dobija poziciju, podložnost bolestima i sramoti, opasnost od povreda očiju ili slepila.
Sa Merkurom : brz um, teška narav, dobro za materijalne stvari i dobit, gomila sitnih nevolja.
Sa Venerom : mnogo priznanja, umetnost, jake strasti.
Sa Marsom: hrabrost, agresivnost, junaštvo, loša koncetracija.
Sa Jupiterom : ambicije, nepoštenje, zakonski problemi, svađe sa rođacima, sudske kazne.
Sa Saturnom: previše opreza, naučni um, uspeh ali malo obećava, brige zbog rođaka.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).