Autor Tema: Kastor i Poluks  (Pročitano 151 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Kastor i Poluks
« poslato: 06.04.2021, 19:19:40 »
Materijal sa starog foruma

Kastor - 20°14' Raka  (položaj 01.01.2000)

Sjajna zvezda u sazvežđu Blizanaca. Nalazi se u glavi Kastora i obeležava smrtnog blizanca koji je bio poznat po kroćenju i dresiranju konja (njegov besmrtni blizanac se zvao Poluks). Zvezda je prirode ME. Prema nekim autorima je MA/VE/SA prirode.
Daje individualnost, oštar intelekt, uspeh u zakonskim stvarima i poslovima, mnogo putovanja. ljubav prema konjima, iznenadnu slav  i čast koja je često praćena kasnijim gubitkom bogatstva i sramotom, bolestima i velikim nevoljama.
Vrlo često se vezuje za prelome ruku ili nogu. Takođe može ukazati na nervne lomove i neurotične ispade.
Ako je zvezda dobro postavljena, onda je natus intelektualno veoma obdaren. Kada je povezana sa MO ili ME, natus je dobre i blage prirode i dobrog morala. U konjunkciji sa SO ili MA donosi energičnost, satiričnost i cinizam, sve u zavisnosti od pozicije planeta.

U USPONU - slepilo, loš vid, povrede lica, povrede uopšte, rane, operacije, ubodi; sramota i zatočeništvo.
Sa Suncem - oklutna interesovanja; uspeh u državnoj službi, posebno pri inostranim poslovima, ozbiljne povrede, operacije, rane, pucanje, brodolom, povrede lica, slepilo, zaraze, groznice; silovanje ili ubistvo (počinjeno ili pretrpljeno); homoseksualnost; zatvor, progon.
Sa Lunom - stidljivost, osećajnost, nedostatak samopouzdanja, okultna interesovanja, psihičke moći, slepilo, povrede lica, operacije, ubodi, rane; javna sramota, zatvori.
Sa Merkurom - snažne psihičke moći, kriticizam; natus može biti budalastog ponašanja, ali i pored toga može postići značajan uspeh.
Sa Venerom - čudan život, mnogo ekstremnih uspona i padova, loše za brak.
Sa Marsom - homoseksualnost; mnogo putovanja; mnogo uspona i padova.
Sa Jupiterom - filozofija, okultna interesovanja, gubici kroz zakon, spekulacije ili putovanja; opasnost od sudskih presuda.
Sa Saturnom - bojažljivost, nepoverljivost, ekscentričnost, originalan um ali sa velikim problemom izražavanja, bolji pisac nego govornik; detaljista; predrasude o svemu modernom i popularnom; nije dobro za brak; čudna stanja u kući; deca rano bolesna; dobitak na kraju života kroz težak rad.

Poluks - 23°13' Raka  (položaj 01.01.2000)

Sjajna zvezda u sazvežđu Blizanci. Nalazi se u glavi besmrtnog blizanca Poluksa. Prirode je MA. Donosi prefinjenost, veštinu, duh, hrabrost, okrutnu i impulsivnu prirodu, drskost, ljubav prema borilačkim sportovima posebno prema boksu, povezanost sa otrovima, zlonamernost.
Prema E.Ebertin, ova zvezda ima značajan upliv Marsa te tiransku, nasilnu i okrutnu prirodu, naročito ako je u konjunkciji sa Suncem, Lunom, ASC, MC ili sa nekim od malefika.

U USPONU - loš vid, slepilo, povrede lica, bolesti, rane operacije, zatvor, malo časti i napretka.
U KULMINACIJI - čast i unapređenja ali opasnost od sramote i propasti.
Sa Suncem - okultna i teozofska interesovanja, povrede, probodi, ozbiljne nesreće, pucanje, brodolom, ubica ili ubijeni; ekstremna bolešljivost i zaraze, podložnost jakim gorznicama, preosetljivost stomaka; homoseksualnost; bogatstvo i čast ali konačna propast; slepilo, povrede lica i glave, svađe; silovanje pretrpljeno ili počinjeno; proterivanje, zatvor, nasilna smrt.
Sa Lunom - okruženost prostim svetom, loša volja žena, opasnost od lopova, nasilna smrt, ponos, bolesti, šteta, zatvor; povrede lica, defektan vid ili slepilo naročito ako je u kvadratu sa Marsom ili Suncem iz Ovna. Ako je ovaj kvadrat iz Vage onda postoje opasnosti od nesreća, problemi sa zakonom i brakom. Ako je u opoziciji iz Jarca onda opasnost po majčinu čast i reputaciju.
Ako je u konjunkciji sa Marsom - smrt gušenjem, davljenjem ili od atentata ili zasede. Ako je Mars na zvezdi Arkturus u 1,7, 9, 10. ili 11. - smrt gušenjem.
Sa Merkurom - nemiran um, nepopularna i neobična zanimanja, problemi s ocem zbog rođaka ili neprijatelja, neslaganje u porodici, zabrinutost, gubitak kroz zemlju, imovinu i rudnike.
Sa Venerom - jake strasti, opasnost od zavođenja (u Rw), gubici kroz žene, opasnost od otrova.
Sa Marsom - nasilje, ubica ili ubijeni, visoke pozicije ali na kraju propast i nasilna smrt, gušenje, davljenje posebno ako je sa Lunom.
Sa Jupiterom - gubici kroz zakon, visoke pozicije ali opasnost od sramote, problemi sa rođacima, proterivanje ili zatočeništvo.
Sa Saturnom - loša narav, puno gorčine, sarkazam, gubitak ruke ili noge, gubitak roditelja ili problemi sa starateljima, pomoć prijatelja, nedostatak obrazovanja, iznenadna smrt od konja ili neke velike životinje.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).