Autor Tema: Alfard i Alfeka  (Pročitano 175 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Alfard i Alfeka
« poslato: 06.04.2021, 19:17:09 »
Materijal sa starog foruma

Alfard - 27°17' Lava (položaj 01.01.2000)

Alfard je zvezda u sazvežđu Hidra, magnitude 2.2. Nalazi se blizu vrata vodene zmije, mada je poznata i kao njeno srce.
Prirode je SA/VE. Daje mudrost, umetnički dar, talenat za muziku, poznavanje ljudske prirode, jake strasti. U lošem položaju uzrokuje nedostatak samokontrole, nemoral i iznenadnu smrt davljenjem ili trovanjem. Opasnosti su naglašene ako se sa ovom zvezdom povežu SO, MO, MA, ASC ili MC.

U usponu - mnogo nevolja, gubitak novca i imanja, zavisnost od žena i neobuzdanost.
Sa SO - moć i autoritet, ali i patnje kroz sopstvena dela i neprijatelje, gubitak pozicije i časti.
Sa MO - pohota, blud, razuzdanost, zla sreća za majku ili ženu, sramota. Ako je aflikovan od strane MA ili SA - smrt davljenjem, naročito ako je MA na uglu. Ako je malefik u konjukciji sa Algolom - smrt od vode ili otrova.
Sa ME - problemi kroz pisane stvari, nepovoljno za brak, patnje kroz strastvena vezivanja koja u potpunosti menjaju smer života.
Sa VE - strastvena vezivanja uz protivljenje rodbine, natus zgodan i divi mu se suprotni pol, dobro za novac, tuga kroz ljubav (naročito Rw).
Sa MA - nevolje i skandali kroz ljubavne veze, vezivanje za udate/oženjene, loše za rođenje deteta (pobačaj ili smrt deteta), opasnost od ozbiljnih nesreća. Ako su luminari aflikovani - opasnost od smrti davljenjem ili otrovima.
Sa JU - jake strasti, dobro za novac, vezivanje za udovce/udovice, zakonski problemi.
Sa SA - jake strasti ali hladne spolja, oprez, tajne i tužne ljubavne veze kratkog trajanja, neharmonični odnosi u domu, opasnost od trovanja.

Alfeka - 12°18' Škorpiona (položaj 01.01.2000)

Ova sjajna zvezda se nalazi u sazvežđu Korona Borealis, na severnoj kruni. Prirode je VE/ME, a magnitude 2.3.
Donosi uspeh, napredak, dostojanstvo i umetničke talente. Ali kao i sve venerijanske zvezde ima i svoje lošije efekte koji se ogledaju u potencijalnom prepuštanju zadovoljstvima, ljubavnim avanturama. Ako je zvezda na zalasku, postoji mogućnost da natus doživi skandal zbog takvog ponašanja, javnu sramotu.
Zbog svoje prirode VE/ME, ako se nađe na ASC u dobroj poziciji donosi ljubav prema književnosti, nauci, uspeh u trgovini i sl. Prema tradiciji, vezuje se za vladara "kuće smrti", pa ako je povezana sa MA, donosi infektivne zaraze i trovanja.

Sa SO - aktivan i briljantan um, samospoznaja, skandali koji ne ugrožavaju položaj.
Sa MO - javne počasti i slava, patnja kroz zakon, partnere i susede, nevolje kroz neprijatelje ali trijumf na kraju, loše ljubavne veze, dobro od ljudi tipa VE ili ME.
Sa ME - aktivan um, indolencija, benefit od prijatelja, ekstravagancija ali štednja na malim stvarima, gubitak kroz neprijatelje.
Sa VE - dobro za ljubavne veze, benefit od prijatelja, umetnički talenti naročito muzika.
Sa MA - aktivan, oštar um, bolji pisac nego govornik.
Sa JU - čast i dostojanstvo, umetničke sposobnosti, benefit kroz duhovne stvari, odlično za materijalnu dobit.
Sa SA - studioznost, popularnost, ekonomičnost, ali često bez velikog imetka, benefit od starijih prijatelja, jake ali dobro kontrolisane strasti, loše zdravlje, ljubavna razočarenja ali brak sa osobom višeg staleža, malo dece ali harmoničan odnos sa njima.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).