Autor Tema: Giedi Prima (Algedi) i Izidis (Džuba)  (Pročitano 133 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Giedi Prima (Algedi) i Izidis (Džuba)
« poslato: 06.04.2021, 19:09:35 »
Materijal sa starog foruma

Giedi Prima (Algedi) - 03°46' Vodolija (položaj 01.01.2000)

Zvezda u sazvežđu Jarca, magnitude 4.6. Nalazi se na desnom rogu Jarca. Prirode je VE/MA, prema nekim autorima VE/ME. Donosi benefit kroz žrtvu. Uglavnom se pripisuje pobožnosti i žrtvovanju.

Sa SO - neobični događaji, neočekivani dobici i gubici, ponekad velika sreća.
Sa MO - neobični i neočekivani događaji, ekscentričnost, javne kritike, novi i uticajni prijatelji, vredni darovi, ljubav i poštovanje kod žena ali problemi i ponekad platonski brak.
Sa ME - romantika, spiritualnost, kolebljivost, mnogo ljubavnih veza od kojih neke donose slavno ime, može pobeći sa osobom koja je u braku.
Sa VE - mnogo čudnih i neočekivanih događaja, neobičan i romantičan brak, može biti godinama odvojen od partnera zbog tajnih vladinih i političkih razloga u koje ni sam nije upućen.
Sa MA - žestok, agresivan, mnogo kriticizma, javni položaj.
Sa JU - državna služba, unapređenja kroz zakon ili Crkvu, venčava se u inostranstvu, dobro za materijalnu dobit i nasledstvo.
Sa SA - genijalan um ali se drži prizemno zbog nekih okolnosti, neobično i okultno okruženje u mladosti, rođenje u čudnim uslovima dok je majka na putu, retko stupa u brak, pozornica, bina, nepovoljno za prihode.

Džuba (Izidis) - 02°34' Strelac (položaj 01.01.2000)

Zvezda u sazvežđu Škorpiona, magnitude 2.5. Nalazi se na glavi Škorpiona. Prirode je MA/SA, a prema Alvidasu kao JU90°MO. Uzrokuje iznenadne napade, zlo, nemoral, bestidnost. Prema tradiciji, daje dar za istraživanje naročito onih stvari koje su tajne i skrivene prirode. U zavisnosti od ostatka karte ova zvezda pojačava siromaštvo donoseći razne teškoće, ograničenja, gubitke i izdaje. U mundanim kartama donosi masovne katastrofe, naročito ako su MA ili SA na prvim stepenima Strelca i posebno ako su na uglu. Prema modernim autorima ova zvezda verno oslikava prirodu MA/SA te donosi strpljiv i staložen pristup svim situacijama, dobro za hirurge, generale, policiju, privatne detektive, tajne agente.

Sa SO - nemoral, razuzdanost, mnogo tuge, neugledno društvo.
Sa MO - rezervisanost, sumnjičavost, loše za posao, sramota, gubici.
Sa ME - hipokritičnost, neugledno društvo, zatvor, maligne bolesti ali i šansa za oporavak, kriminal, tajne vezane za život ili roditeljstvo, nemir i neslaganje u porodici.
Sa VE - povučenost, rezervisanost, ljubomora, sebičluk, dobro za materijalnu dobit.
Sa MA - nemoral, kriminal, nasilje, zlo okruženje, iznenadna ili nasilna smrt.
Sa JU - obmanjivač, nepošten, razuzdan, loše društvo, opasnost od zatvora.
Sa SA - kolebljivost, jake strasti, zle navike, loše društvo, odbačenost od porodice, nekoliko nesrećnih brakova, rana smrt omiljenog deteta, smrt od tuberkuloze.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).