Autor Tema: Akruks, Akubens, Akuleus  (Pročitano 234 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Akruks, Akubens, Akuleus
« poslato: 06.04.2021, 19:07:34 »
Materijal sa starog foruma

Akruks (11°52' Škorpiona, položaj 01.01.2000)  je zvezda u sazvežđu Crux (Krst), magnitude 0.76. To je trojna zvezda na dnu krsta odnosno na njegovom postolju. Njegova pozicija je određena blizu članka desne noge Kentaura.
Sama konstelacija Krst daje zaštitu, ali takođe donosi i mnogo testova, iskušenja i pozivanja na odgovornost, sve sa dosta patnje. Akruks donosi religiozne beneficije, pravdu, ali i magiju i misteriju i često se nalazi istaknuta u horoskopima astrologa i okultista. Takođe daje i inventivni um, intuiciju i mudrost, dar za uspešno istraživanje skrivenih stvari i tajni. Duboko religiozna priroda koja je povezana sa mističnim i teozofskim interesovanjima.

Akubens (Sertan, 13°38' Lav, položaj 01.01.2000) je zvezda u sazvežđu Rak, magnitude 4.3. Položena je na južnim kleštima Raka, blizu glave konstelacije Hidra. Prirode je SA/ME. Ukazuje na zlonamernost, otrove, pravi od natusa lažova i kriminalca. U skladu s tim je u arapskom svetu imala simboliku zaklona ili tajnog skrovišta.
Prema E.Ebertin, ova zvezda je prirode MA sa snažnim uticajem SA, donoseći neizbalansiranu i naglu narav. Ako je sama natalna karta loša, a naročito ako su MA ili SO u konjukciji sa ovom zvezdom, to će doneti vrlo nemiran um i bespomoćnost. Ako je u konjukciji sa SA - velika razočaranja u životu, mentalne patnje, uzbuđenja, gubitke, prevare .Naročito dolazi do izražaja ako je natus socijalno aktivan ili politički angažovan.

Akuleus (25°44' Strelac, položaj 01.01.2000) je zvezda u sazvežđu Škorpiona, magnitude 5.3. Klaster zvezda koji se nalazi iznad žaoke Škorpiona. Prirode je MA/MO i kao i svi klasteri utiče na vid i izaziva oštećenje vida, slepilo na jednom ili oba oka ako je u konjukciji sa luminarima. Slično i ako je na njoj položen malefik koji aflikuje luminare. U slučaju ovakvih konstelacija značajan je i aspekt opozicije.

Akuleus zajedno sa Akumenom ima lošu reputaciju u astrologiji kao "slepa zvezda". Pokazuju negativan kvalitet MA/MO kod ljudi koji ih imaju pod lošim aspektima i daju tendenciju morbidnog izgleda, a i sam natus sve gleda negativno,u svemu vidi loše. Ukoliko je aflikovana sa nekom planetom u Strelcu, onda će postojati tendencija ka ateizmu ili antireligijskim stavovima, sektama, "đavoljim brigadama".
U dobrom položaju i pod lošim aspektima doneće vrlo oštar um i čak sposobnost da se "vidi" nešto više i dalje nego što to običan čovek može.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).