Autor Tema: Adara, Baten Kaitos, Facies, Aliot, Ahernar, Alkaid  (Pročitano 196 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Adara, Baten Kaitos, Facies, Aliot, Ahernar, Alkaid
« poslato: 06.04.2021, 19:06:12 »
Materijal sa starog foruma

Adara (20°46' Rak, položaj 01.01.2000) je zvezda u sazvežđu Canis Major, magnitude 1.5. Nalazi se na butini zadnje noge Velikog psa. Naziv ove zvezde potiče od arapske reči Al Adhara što u prevodu znači devica odnosno devičanski. Zvezda je prirode VE, donosi dobre osobine, milosrđe, srce puno vernosti i vere ,ali i opasne strasti. Ako je lična planeta položena na ovoj zvezdi ili je sama zvezda na ASC ili MC, osoba će imati strah od mraka i noći, a takođe postoji i opasnost od ujeda psa.

Baten Kaitos (21°57' Ovan, položaj 01.01.2000) je zvezda u sazvežđu Cetus ,magnitude 3.9. Nalazi se na sredini tela morskog čudovišta. Prirode je SA. Vrlo je malefičnog upliva i donosi prinudna preseljenja, promene, emigraciju, nesreću od neke sile ili udesa, brodolom, padove i eksplozije. Kako je prirode SA, to donosi i inhibicije, rezervisanost, oprez, prostodušnost i te osobine na silu okupiraju ljude, bilo kroz mundanu moć ili kroz više sile. Osoba pod snažnim uticajem ove zvezde je podložna depresiji, često pomišlja na smrt, te postoji opasnost od samoubistva. Život pun poniženja, prepreka i odricanja.

Facies (08°48' Jarac, položaj 01.01.2000) je zvezda u sazvežđu Strelac, magnitude 5.9. Nalazi se na prednjoj strani Strelčevog lica. Prirode je SO/MA i uzrokuje slepilo, defektan vid, bolesti, nesreće i nasilnu smrt. Od nesreća je najčešće lomljenje rebara.
U dobrim aspektima daje dobre alpiniste, trkače, uspeh u egzibicijama i ekstremnim sportovima uz obavezan lom kostiju.

Aliot (08°56' Devica, položaj 01.01.2000) je zvezda u sazvežđu Ursa Major, magnitude 1.7. Nalazi se na korenu repa Velikog medveda. Prirode je MA.
Navodno nema bitnijeg uticaja zbog svoje velike udaljenosti od ekliptike. Ipak, uticaj ove zvezde se u nekim slučajevima ispoljava, uglavnom deluje kao MA - destruktivne je prirode. Ako je pridružena SO, donosi samoubilačke misli, naročito u ženskim horoskopima. Ako je na njoj MO - ukazuje na mogućnost neke opasnosti tokom trudnoće i porođaja. Sa drugim planetama može doneti skandale, lošu sreću u krugu porodice ili u karijeri, razočaranje od prijatelja.

Ahernar (15°19' Ribe, položaj 01.01.2000) je zvezda u sazvežđu Eridan, magnitude 0.46. Nalazi se na samom ušću reke Eridan. Prema nekim autorima ova zvezda simbolizuje Heruvima i mač, donosi protekcije i religioznu prirodu, kao i uspeh u javnosti. Ako je dobro položena, obećava sreću i uspeh dajući dosta morala, dobra religijska uverenja ili dar za filozofiju.
Prema tradiciji, ova zvezda je povezivana sa najvišim položajima u hijerarhiji crkve, naročito ako je u konjukciji sa JU.

Alkaid (Benetnaš, 26°56' Devica, položaj 01.01.2000) je zvezda u sazvežđu Ursa Major, magnitude 1.9. Nalazi se na samom vrhu repa Velikog medveda. Prirode je MA. To je poslednja zvezda ovog sazvežđa. U skladu s tim dodeljena joj je simbolika kraja nečega, pokopavanja, sahrane i sl.
Na mundanom nivou ova zvezda ukazuje na masovna stradanja kao što su nesreće u rudnicima, rušenje kuća i mostova, obrušavanje planina, zemljotresi i katastrofe uzrokovane vremenskim nepogodama.
U islamskom svetu je poznata i kao uništitelj naroda.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).