Autor Tema: Druga kuća  (Pročitano 176 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Druga kuća
« poslato: 06.04.2021, 12:19:21 »
Materijal sa starog foruma
Medeja (izmenio Bojan)
Prevod teksta odobrila autorka Deb Houlding. Nije dozvoljeno njegovo preuzimanje niti kopiranje.
Izvor

Resursi, materijalna sigurnost, zarada, sva pitanja finansijske prirode ili u vezi s bogatstvom. Način sticanja bogatstva (u kombinaciji sa znakom na vrhu, planetarnim vladarom i njegovim stanjem). Lične stvari i dobra, pokretna imovina, prihod, dobit, novac pozajmljen drugima, profit (ili gubitak kada je aflikovana), podrška i pomoć drugih. Sukcedentne kuće generalno pokazuju sredstva i podršku prethodnom uglu, npr. peta kuća pokazuje finansijski status i pomoćnike oca, osma pokazuje bogatstvo partnera i resurse i saveznike neprijatelja, jedanaesta pokazuje prijatelje i podršku svakom ko je na vlasti i profit koji se dobija od posla.

U horarnoj: pitačeve finansije i sredstva, bilo lične ili sve pokretne stvari (nepokretnosti spadaju u domen 4. kuće, iako 2. kuća i dalje upravlja i pokazuje sve finansijske transakcije, čak i kad su vezane za nekretnine). Ako neko postavi pitanje u vezi s prodajom svog automobila, ovo je pitanje koje spada u 2. kuću lične imovine; u drugim pitanjima automobil posmatramo kroz 3. kuću svakodnevnih putovanja.
U pitanjima o izgubljenim stvarima, posmatramo vladara 2. polja ako je stvar iz ličnog poseda pitača. Uvek posmatramo stanje 2. kuće i njenog vladara kada imamo pitanje vezano za novac - u pitanjima o finansijskim ugovorima, dobar vladar 2. u dobrim aplikacionim aspektima nam govori o finansijskoj koristi za pitača, ali slab vladar 2. kuće, a jak vladar 8. kuće sugerišu gubitak za njega i dobitak za suprotnu stranu. Ovo se podjednako odnosi i za pitanja koje se odnose na kocku, akcije i berzu.

U mundanoj: imovina i finansijski status nacije. Državna blagajna, ministarstvo finansija, prihodi i sva mesta i aktivnosti koje se bave obrtanjem novca kao što su banke, berze, finansijske institucije, tržišta novca i trgovina. Izvoz i novac pozajmljen drugim državama. Ibn Ezra smestio je hranu pod vladavinu ove kuće, pa pretpostavljamo da u mundanim kartama kroz ovu kuću možemo videti stanje i vrednost useva, proizvoda i osnovnih zaliha.

Pravna pitanja i sukobi: u ratnim pitanjima saveznici i pristalice onoga ko je inicirao sukob. Municija i resursi.
U parnicama: prijatelji, saradnici, svedoci i svi oni koji deluju kao osnov za krivično gonjenje.

Događaji: sve navedeno primenjeno na onog ko je inicirao događaj.

Medicinski: grlo i vrat, niže ka ramenima.

Posao: finansijski status kupca.

Boje: zelena.

Kvalitet: sukcedentna, ženska, noćna.

Pravac: istok-severoistok

Srodne planete: nijedna planeta se ne raduje u ovoj kući. Kosignifikatori su Jupiter i Bik. Lili kaže da ako je Jupiter u ovoj kući ili je njen vladar, to je pokazatelj bogatstva ili sreće. Sunce i Mars nikada u njoj nisu dobro postavljeni, ukazuju na trošenje materijalnog u skladu sa mogućnostima i poreklom natusa ili pitača.

Nazivi: podizanje (anaphora), kuća bogatstva i sredstava.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).