Autor Tema: Peta kuća  (Pročitano 258 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Peta kuća
« poslato: 06.04.2021, 12:04:04 »
Materijal sa starog foruma
Medeja (izmenio Bojan)
Prevod teksta odobrila autorka Deb Houlding. Nije dozvoljeno njegovo preuzimanje niti kopiranje.
Izvor

Deca, trudnoća, trudnice, pol nerođenog deteta. Zdravlje i stanje dece. Ako je aflikovana, nevolje i problemi sa decom. Ljubavne veze, udvaranje, vođenje ljubavi, seks, razmnožavanje i začeće. Aflikovana - promiskuitet, seksualne inhibicije, nemoral, odavanje zadovoljstvima, afere.
Zadovoljstva, pokloni, sve ugodne stvari. Predmeti kupljeni radi zadovoljstva i uživanja. Umetnost i muze. Ples, muzika, veselje, odeća, nakit i raskošne, luksuzne stvari.

Konjske trke, klađenje na sport, lutrija, svi oblici kockanja i spekulacija. Spekulacije na berzi gledamo i kroz ovu kuću, ali tamo gde su investicije bazirane na finansijskim ili poslovnim odlukama relevantnija je 2. kuća. Iako je Goldštajn-Jakobson popularizovala ideju da ova kuća vlada spekulacijama na berzi, definisala je njen uticaj kao sve čiji je ishod stvar sreće. Upravlja svim mestima povezanim sa igrama i sportom, kao što su sportske hale, odmarališta, fiskulturne sale.
Takođe prijemi, gostionice, restorani, taverne, pozorišta, bioskopi, parkovi, sva mesta za zabavu i uživanje. Žurke i društvena okupljanja, gozbe. Stvari koje se tiču rekreativne industrije i umetnosti.
Diplomate, ambasadori, agenti - svi oni koji posreduju u pregovorima s ciljem postizanja dogovora među dvema stranama. Hobi i sve stvari vezane za lično zadovoljstvo i užitak.

U horarnoj: Deca pitača. Mogućnost trudnoća i pol nerođenog deteta. Barkli ukazuje da Saturn ovde ne sluti na dobro kada je u pitanju trudnoća, ali je zato Jupiter jak i nedvosmislen pokazatelj plodnosti jer sva plodnost dolazi od Jupitera. Očevo bogatstvo i njegova lična imovina. Simonit dodaje da je ovo 8. kuća od desete, pa da predstavlja i smrt monarha.

U mundanoj: Municija grada pod napadom. Ambasadori i diplomate. Sva javna mesta za uživanje i rekreaciju, parkovi, javne zgrade, nacionalne umetničke galerije itd. Škole i obrazovni sistem. Nacionalni natalitet, socijalna pitanja koja se odnose na decu i javno mnjenje o seksualnim pitanjima ili promiskuitetu. Rafael primećuje da Saturn u 5. smanjuje natalitet, ukazuje na mnogo problema sa ženama i decom, veliko tlačenje u pozorišnim krugovima, kao i smrt i slabosti među ljudima znamenitim u toj profesiji. Ako je mnogo aflikovana, uvećava zlo i ukazuje na zločine protiv dece i mnogo razvrata, nevolje i smrtnost.

Parnice i sukobi: sve gorenavedeno, primenjeno na onog ko je inicijator. Aktivnosti i uspeh otposlatog izaslanika, agenta, ambasadora ili predstavnika s ciljem da postigne sporazum sa drugom stranom.

Događaj: sve gorenavedeno za onog ko je započeo radnju.

Medicinski: želudac, jetra, srce, leđa, zadnja strana ramena, slabine. Medicinski problemi u vezi s trudnoćom i porođajem.

U poslu: sve gorenavedeno povezano sa kupcem ili investitorom, tj. agenti ili predstavnici koji pokušavaju da postignu poslovni sporazum s drugom stranom.

Boje: Lili kaže crna i bela, ili boja meda. Moguće da je pod "crna i bela" mislio da je boja ni previše tamna ni previše svetla.

Kvalitet: sukcedentna, muška, dnevna. U povoljnom aspektu prema Ascendentu (trigon).

Pravac: sever-severoistok.

Srodne planete: radovanje Venere. Lili kaže [Venera] se raduje u ovoj kući, s obzirom da je u pitanju kuća zadovoljstva, radosti i veselja; potpuno je unesrećena Marsom ili Saturnom, pa kada se oni nađu tamo pokazuju neposlušnu i jogunastu decu. Kosignifikatori Lav i Venera.

Nazivi: Dobra sreća (Bona Fortuna), kuća zadovoljstava.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).