Autor Tema: Sedma kuća  (Pročitano 216 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Sedma kuća
« poslato: 06.04.2021, 11:57:30 »
Materijal sa starog foruma
Medeja (izmenio Bojan)
Prevod teksta odobrila autorka Deb Houlding. Nije dozvoljeno njegovo preuzimanje niti kopiranje.
Izvor

Brak i sve vrste partnerstva. Supružnici, ljubavnici i sve osobe koje upoznamo kasnije. Poslovni partneri i pravni ugovori koje sklapamo sa njima. Votersova primećuje da aflikovana 7. kuća predstavlja otvoreni raskid braka ili partnerstva. Ukazuje na protivnika u bilo kojoj parnici ili sukobu, a u mundanim kartama i na mogućnost rata.
Svi poznati neprijatelji pripadaju ovoj kući (12. je kuća tajnih neprijatelja, ali čim je njihovo postojanje poznato oni su predstavljeni 7. kućom). Ona takođe označava begunce i odbegle, uključujući i poznate kriminalce koji su u najvećoj meri osuđenici u bekstvu. U pitanjima o krađi predstavlja lopova i pokazuje nam da li će ukradena stvar biti pronađena. U pitanjima u vezi s putovanjima pokazuje nam destinaciju, a u pitanjima da li se seliti ili ne označava imovinu u koju želimo da se preselimo. Simonit kaže da upravlja dedama (četvrta od četvrte), ali su oni uopšteno prikazani 4. kućom, tako da sedmu razmatramo samo kada treba da odvojeno posmatramo oca i dedu.

U horarnoj: ova kuća pokazuje samog astrologa, pa kad je aflikovana astrolog bi trebao da se zaustavi pre donošenja suda, jer može biti pogrešan, čak i naneti štetu. To je posebno izraženo kada je vladar 7. kuće aflikovan u 10, što pretpostavlja štetu po profesionalnu reputaciju. Ako se pitanje odnosi na nešto iz domena 7. kuće, aflikcije opisuju nesigurnu situaciju, što je upozorenje da se tome pristupi s velikom pažnjom.

U mundanoj: stopa brakova i razvoda, sva pitanja u vezi s tim. Javni neprijatelji, to jest neprijatelji nacije. Odmetnici i begunci koji nisu u zatvoru. Da li se može očekivati rat ili mir. Primirja i sporazumi s drugim narodima. Rafael kaže da Merkur u 7. označava mnogo aktivnosti u spoljnim poslovima i, ako je dobro aspektovan, sporazume, trgovinske ugovore, uspešne pregovore s drugim silama. Aflikovan pokazuje varanje s drugim silama, diplomatske kikseve, kršenje sporazuma, trgovinske sporove s drugim zemljama i opšta neslaganja u međunarodnim odnosima. Karter primećuje da ova kuća pokazuje međunarodne ratove, sporazume i saveze, ali savetuje da se prijateljski narodi moraju posmatrati kroz 1. kuću, a da svi međunarodni poslovi imaju određenu povezanost i sa 9. kućom.

Parnice i sukobi: Oponent. Optuženi u parnici. Osumnjičeni u krivičnom postupku.

U kartama događaja: predstavlja lice protiv koga je preduzeta akcija ili kome je nešto predloženo ili dat izazov.

Medicina: lekar ili doktor koji leče oboljenje i njihova sposobnost da izleče. Upravlja predelom od pupka do početka nogu, uključujući zadnjicu, donja creva, mokraćnu bešiku, matericu, reproduktivne organe.

U poslu: prodavac ili osoba sa kojom trgujete.

Boje: crna i veoma tamne boje. Simonit kaže plavo-braon.

Kvalitet: ugaona, muška, dnevna. Ovo je jaka i moćna kuća, ali u opasnim situacijama može uzdrmati sigurnost horoskopa preko opozicije sa Ascendentom.

Srodne planete: Nijedna planeta se ne raduje ovde. Lili kaže da oštećeni Saturn ili Mars ovde pokazuju nesrećan brak. Kosignifikatori su Vaga i Luna.

Imena: Zapadni ugao, zalazak (Dysis), kuća braka.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).