Autor Tema: Deveta kuća  (Pročitano 236 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Deveta kuća
« poslato: 06.04.2021, 11:51:34 »
Materijal sa starog foruma
Medeja (izmenio Bojan)
Prevod teksta odobrila autorka Deb Houlding. Nije dozvoljeno njegovo preuzimanje niti kopiranje.
Izvor

Duga putovanja i plovidbe koji nas vode na nepoznata mesta. Inostranstvo, prekomorske zemlje, udaljena mesta. Stranci, hodočasnici i istraživači.
Mesta i situacije gde tražimo usmerenje i mudrost od drugih. Tamo gde kročimo u nepoznato u potrazi za proširenjem znanja i razumevanja.
Snovi i vizije, inspirativne misli, proricanje, astrologija, misticizam, filozofija, vera; želja da se ujedinimo sa nečim većim od nas samih. Religija i sveštenici bilo koje vrste, crkveni poslovi.
Knjige, učenje, mudrost, stipendije, fakultet, svi oblici visokog obrazovanja. Remzi piše još i svakovrsni znalci, kao što su astrolozi, lekari, advokati i svi oni koji izučavaju bilo koju drugu nauku.

Učenjaci i pravnici spadaju u domen 9. kuće pa često postoji zabuna da li su pravnici i oni koji sprovode zakon predstavljeni ovom ili 10. kućom. U smislu da 9. kuća predstavlja uputstva i savete onih koji imaju više znanja od nas, advokati, zastupnici i savetnici spadaju u 9. polje gde deluju savetodavno. Zakon kao sredstvo vladavine nad drugima pripada 10. polju, koje je kuća autoriteta i vlasti. Zato se pravnici i advokati "smeštaju" u 9. polje, a sudije i magistrati u 10. U pravnim pitanjima vezanim za sudske odluke gledamo 10. polje.

U horarnim pitanjima: sve gorenavedeno, primenjeno na pitača. Braća i sestre supružnika (treća od 7), unuci (peta od 5).

U mundanoj astrologiji: religija, Crkva i sve institucije koje se bave verskim ili duhovnim stvarima. Aflikovana 9. kuća predstavlja nedolične kultove i dogmatske religiozne organizacije.
Inostrani poslovi i ministarstvo inostranih poslova, međunarodno pravo, svetske konferencije, Ujedinjene nacije. Plovidba, morski saobraćaj i duga putovanja uopšte, bilo da su povezana s putnicima ili trgovinom. Avio kompanije.
Izdavačka industrija, dalekosežne i međunarodne komunikacije. Univerziteti, fakulteti, sva mesta visokog obrazovanja ili specijalističkih studija. Profesori, filozofske i naučne institucije i publikacije. Ustavni poredak.

Parnice i sukobi: sve gorenavedeno u odnosu na onog ko inicira akciju. U parnicama advokate koji zastupaju gonioce ili tužioca, pismena i dokaze koji utiču na optuženog. U kartama rata, propagandu suprotne strane od one koja je otpočela rat.

Medicinski: zadnjica, kukovi, butine.

Poslovno: pismeni izvestaji, dela i ugovori koji utiču na prodavca ili osobu s kojom trguje. Pravni saveti za kupca.

Boje: svetlozelena

Kvalitet: kadentna, muška, dnevna. Gradi trigon sa Ascendentom, a srodnost Sunca pomaže u ublažavanju negativnih uticaja kadentne kuće.

Pravac: jug-jugozapad

Srodne planete: Sunce se raduje u ovoj kući. Strelac i Jupiter su kosignifikatori. Lili kaže da kada je Jupiter smešten ovde prirodno označava čoveka posvećenog svojoj veri ili makar osrednje; primetio sam da kada se Zmajev rep, Mars ili Saturn nađu ovde nesrećno postavljeni, pitač je jedva nešto više od ateiste ili beznadežnog sektaša.

Nazivi: Bog (Deus), kuća religije.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).