Autor Tema: Planete u kućama  (Pročitano 277 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Planete u kućama
« poslato: 06.04.2021, 11:13:28 »
Materijal sa starog foruma
Bojan (dopunjeno 2021. godine)
Nije dozvoljeno kopiranje.
Rafael - Vodič kroz astrologiju

SATURN
Saturn na Ascendentu osobu čini stidljivom, nepoverljivom i bojažljivom, rezervisanom, obazrivom, zlobnom i osvetoljubivom; gramzivom i zavidnom.
U vatrenim znakovima njegova priroda je poboljšana - slobodniji je, direktniji i pošten u svojim delima, ali plahovit i nagao, voli svađe i rasprave.
U zemljanim znakovima je pijanica, zloban, tup, težak i tvrdoglav, lopov, srdit i vrlo nepoverljiv.
U vazdušnim znakovima je promišljen, učen, mislilački, ali vrlo zatvoren kad je reč o novcu i ličnim poslovima; dobar tumač; iskren i posvećen u religiji.
U vodenim znakovima je tup, pijanica, težak i potišten; entuzijasta u religiji, površnog uma, obmanjivački i zloban, voli samotnjaštvo i gunđanje.
Uopšteno, tip Saturna je stidljiv i ima odbojnost prema društvu, mislilački, tvrdoglav i zlovoljan, obmanjivački, lukav, i prepreden radi sopstvenih ciljeva. Škrt, voli svoje prebivalište, postojan, radoznao u vezi s religijskim verovanjima, pun predrasuda; često ometen u govoru (izuzev kada je u vazdušnom znaku); pažljiv u svojim poslovima i porodici.

U 2. kući - mnogo nevolja sa novcem, gubici imetka, nema uspeha u poslu ili trgovini.
U 3. kući - opasnosti na putovanjima, neprijatnosti na putovanjima, svađe sa ili gubici zbog rođaka ili suseda; mislilački tip, voli neobične teme i proučava okultizam; ozbiljan i promišljen.
U 4. kući - bolesti ili rana smrt oca; ako Saturn ima esencijalnog dostojanstva onda uspeh sa nepokretnostima i zemljom, i miran kraj života.
U 5. kući - bolesti i moguće smrt potomstva, nevolje u porodici, loš ishod u igrama na sreću ili spekulacijama.
U 6. kući - u fiksnim znakovima opasnost od srčanih smetnji, peska ili kamena u bešici, difterija i problemi s grlom; u promenljivim znakovima zatvor i astma; u kardinalnim bolovi u grudima i slab stomak, reumatizam u donjim ekstremitetima. Loše sluge i mnogo sekiracije s njima.
U 7. kući - hladan, rezervisan, melanholičan, zlovoljan (muž ili žena); u promenljivim znakovima smrt partnera pa čak drugi ili treći brak; ako je Saturn esencijalno snažan, novac ili imetak kroz brak, brak sa udovcem ili udovicom. Takođe ukazuje na mnogo obmanjivačkih otvorenih neprijatelja.
U 8. kući - nema dobiti kroz brak osim ako je Saturn snažan; nevolje i sekiracija oko zaostavštine ili imovine koju natus očekuje.
U 9.kući - postojan i nepokolebljiv u religiji; promišljen, uzdržan, mislilački, učen, voli okultne nauke i stvari koje su van društveno uobičajenog kao magija i sl. Opasnosti na putovanjima vodom i dugim putovanjima.
U 10. kući - uspeh u životu uz pad, sramotu i nevolje na kraju; često sramota u poslu; nevolje majci i gubitak imovine.
U 11. kući - lažni, obmanjivački prijatelji; s ovom pozicijom natus je sigurno "opleten" od prijatelja i verovatno upropašten zbog njih.
U 12. kući - skriveni i obmanjivački neprijatelji koji u potaji žele da naude natusu i u tome često uspeju; opasnost od trovanja. Natus koji ima ovu poziciju nikad ne može da bude previše oprezan sa svojim prijateljima i poznanicima.

Napomena: sve pomenuto uzmi u obzir kada Saturn nije pod uticajima drugih planeta. /I isto važi za sve tekstove niže/
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Planete u kućama
« Odgovor #1 poslato: 06.04.2021, 11:17:10 »
JUPITER
Jupiter na Ascendentu u vatrenom znaku čini da natus bude darežljiv, smeo, dobre prirode, uspešan, iskren prijatelj i velikodušan neprijatelj; ponosit; osoba koja uživa u rekreaciji i vežbama; postojan, veran i stabilan.
U zemljanim znakovima mnogo povučeniji i sebičniji, ponosit, uobražen i plitkouman.
U vazdušnim znakovima pravedan, darežljiv i predvodnik; veran, spreman da pozajmi i pomogne; generalno srećan.
U vodenim znakovima voli sport, piće i zabavu; nemaran je s novcem, ali uglavnom vrlo srećan.
Uopšteno, karakter osobe tipa Jupitera je da je hrabra, slobodna i darežljiva, verna i razborita, pravedna, poštena i religiozna; ne voli loše i pogane postupke.

U 2. kući - daje bogatstvo i obilje prosperiteta tokom života; ako je esencijalno dignifikovan još bolje; neki od najuspešnijih ljudi imaju Jupitera u 2. ili 10. kući.
U 3. kući - prijatna kraća putovanja, pomoć suseda i rođaka.
U 4. kući - uspeh i sreća u starosti; ako je Jupiter osrednje dobro utvrđen, pokazatelj je dobre pozicije ocu.
U 5. kući - potomstvo koje je okrepa natusu, i koje će postići dobro u svetu i postati ugledni ljudi.
U 6. kući - dobro zdravlje uopšteno osim u promenljivim znakovima gde ukazuje na probleme u predelu stomaka, grudi ili disajnih organa; dobre, verne sluge.
U 7. kući - srećan brak, uspeh u zakonu.
U 8. kući - novac putem braka, testamenata ili zaostavština, posebno ukoliko je Jupiter snažan.
U 9. kući - postojan u religiji, dobrog morala, vrlo poštovan, razborit i iskren.
U 10. kući - ovo obezbeđuje uspeh u životu, mnogo počasti i poštovanja među ljudima. Jupiter u ovoj ili 2. kući je najbolja moguća pozicija za uspeh i prosperitet.
U 11. kući - dobri, verni prijatelji spremni da pomognu natusu, i on će puno profitirati na njihov račun.
U 12. kući - malo skrivenih neprijatelja koji neće moći natusu mnogo da naude; on misli da su neprijatelji oni koji su mahom prijatelji.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Planete u kućama
« Odgovor #2 poslato: 06.04.2021, 11:17:35 »
MARS
Mars na Ascendentu u bilo kom znaku čini da natus bude hrabar, odlučan, istrajan, da ne mari ni za koga, bude nesmotren, da voli piće i žene; da bude plahovit, da se raduje svađama i krvoproliću; izutean vojnik, da bude vešt u medicini, odvažan; ima ožiljak ili mladež na licu; drzak, grub i neobuzdan; slavoljubiv i ambiciozan.
U 2. kući - olako troši, lakomislen, nemaran ali ipak odlučan u sticanju bogatstva. Ovakve osobe su čuvene po nemarnosti u vezi s pitanjima novca i svojoj neobuzdanoj darežljivosti.
U 3. kući - opasnosti na putovanjima železnicom; svađe sa rodbinom i susedima; tvrdoglav i buntovan um.
U 4. kući - nevolje ocu, mnogo sekiracije u starosti.
U 5. kući - buntovno potomstvo (neki mogu umreti rano); vole igre, zadovoljstva, klađenje i spekulacije i gubitke povodom toga (osim ako je Mars snažan). U horoskopu žene ovo je nepovoljno, jer vodi u nevolje u ranim godinama.
U 6. kući - u fiksnim znakovima suvo grlo, pesak i kamenje, bolesti srca i angina. U promenljivim znakovima opasnosti od zatvora, slabost grudnog koša i pluća. U kardinalnim znakovima opasnost od opekotina, oparotina, bolesti bubrega, reumatskih groznica itd. Loše sluge koje potkradaju natusa.

U 7. kući - loš izbor supružnika, stalne svađe i na kraju rastava; furiozni i moćni neprijatelji od kojih natus može imati mnogo štete.
U 8. kući - ekstravagancija na račun bračnog partnera.
U 9. kući - tvrdoglavost, svojeglavost i ljubomora; naviknut na laži i nema religijskih principa; opasnosti na dugim putovanjima, posebno ako je Mars u vodenom znaku.
U 10. kući - hrabar i uobražen; natus je podložan klevetama i osramoćenju bez obzira da li zaslužuje ili ne; brz u zaključivanju i vrlo strastven ako je Mars blizu vrha 10. kuće.
U 11. kući - zli i zlobni prijatelji koji štete natusu i zbog kojih gubi dosta novca.
U 12. kući - tajni suparnici, opasnost od zatočeništva, zavere i sheme koje natusa vode ka propasti, vrlo loša pozicija odista.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Planete u kućama
« Odgovor #3 poslato: 06.04.2021, 11:18:12 »
SUNCE
Od svih planeta Sunce je najmoćnije, a bez njegove prisutnosti svet bi brzo postao prazan. Kada je na Ascendentu čini da natus bude čvrst, darežljiv, uzvišen, ponosit, velikodušan, i da prezire sva zla i pogana dela; zapovedan, ima samopouzdanja, pravedan i plemenit.
U vatrenim znakovima je ambiciozan i stremi vlasti nad svima s kojima stupi u kontakt; malo govori i to čini sa svrhom.
U fiksnim znakovima natus je vrlo ponosit i objekt je poruge zbog svog samopouzdanja i arogancije.
U vodenim znakovima je više požudan i voli suprotan pol, čak i na svoju sopstvenu štetu. U Škorpiji, natus je rođen da bude doktor ili hemičar, a na račun toga će steći zasluge i slavu.
Sunce na Ascendentu je srećno u svako vreme za prosperitet natusa.

U 2. kući - previše slobodan s novcem, ishitreno ga troši; nemaran i lakomislen, traći svoje bogatstvo.
U 3. kući - voli nauku i lepe umetnosti; tvrdoglav, retko menja boravište; u vodenim znakovima mnogo putovanja vodom, a u pokretnim znakovima mnogo putovanja železnicom.
U 4. kući - pokazuje jakog oca i na dobroj poziciji, naročito ako Sunce ima esencijalnog dostojanstva.
U 5. kući - ne daje potomstvo osim u plodnim znakovima, ali su deca kratkog života i slabe konstitucije (osim ako Jupiter, Venera ili Luna nisu u kući zajedno s njim). Natus voli zadovoljstva i igre, i tako traći svoj imetak.
U 6. kući - loše za zdravlje; ukazuje na mnogo slabosti i dugotrajnih bolesti; u fiksnim znakovima će ukazati na gnojnu anginu, difteriju, bronhitis, astmu, pesak ili kamen, bolesti srca. slabost leđa i slabina. U proneljivim znakovima (naročito u Devici i Ribama) opasnost od zatvora i opstrukcije disajnih organa; u pokretnim znakovima slabe grudi i stomak, bolovi i tegobe dugo muče natusa.

U 7. kući - supružnik će biti ponosit ali iskren i častan, uzvišen i izuzetnih manira, plemenit i dobrodušan. Natus može iskusiti mnogo sukoba s moćnim osobama.
U 8. kući - ekstravagancija bračnog partnera, a ako je Sunce aflikovano mMarsom - opasnost od nasilne smrti.
U 9. kući - častan, postojan i svojeglav, pravedan i odan u svojim delima, i izuzetan tumač, u vodenom znaku pokazuje duga putovanja morem.
U 10. kući - počasti i unapređenja; uspeh u životu, i uopšteno sticanje nezavisnosti; vrlo srećno; natus često može biti često biran na vrlo ugledne pozicije.
U 11. kući - postojani i odani prijatelji, a ako je Sunce jako voljni su da pomognu natusu i tako će činiti, pa će natus mnogo steći na račun prijatelja.
U 12. kući - manje važno, ali pošto je Sunce iznad horizonta ukazuje na uspeh u životu; ako je Sunce mnogo ometeno ovde ukazaće na zatvor.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Planete u kućama
« Odgovor #4 poslato: 06.04.2021, 11:19:18 »
... NASTAVIĆE SE...
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).