Autor Tema: Finale US opena: Đoković vs Medvedev  (Pročitano 37 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 681
  • Sviđanja: 802
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Finale US opena: Đoković vs Medvedev
« poslato: 14.09.2021, 19:30:46 »
Poslednjih par dana se vode polemike oko toga zašto su mnogi pogrešili u tumačenju karte, kako je moguće da je u horoskopu događaja Novak predstavljen snažnom planetom a izgubio je ne osvojivši nijedan set.
Kada je reč o ovakvim horoskopima, mnogo je važnija snaga nego kvalitet planete. Kvalitet planete može biti pokazatelj kvaliteta/znanja/umeća takmičara, ali to nije nužno pokazatelj pobede. I najbolji gube, zar ne?

Meč je započeo servisom Đokovića: 12.9.2021, 16:17 h, Njujork.Novak je predstavljen tromim, retrogradnim Saturnom u 2. kući, dok je Medvedev predstavljen Lunom u rastu svetlosti u 12. kući u Strelcu. Pozicija u kući nesumnjivo ukazuje na to da je Saturn snažniji. Čak i ako kartu gledamo u kvadrantnom sistemu, Saturn je u 1. kući, a Luna u 11. kući, pa je opet Saturn snažniji.
Ipak, pozicija u kući je samo jedan od faktora.
Novak nema nikakvu podršku, za razliku od Medvedeva. Prvo, vladajući luminar je na njegovoj strani. Na Descendentu se našla vrlo moćna nekretnica - Kastor. Duada Lune je na Jupiteru.
Fortuna, iako na strani Đokovića, njen vladar je na strani Medvedeva. Ovde bih stavio akcenat na egzaltacionog vladara Sunce, pošto je Mars spaljen.

Luna aplicira Saturnu. Pošto je Saturn na snažnijem mestu, Luna je ta koja profitira u ovom kontaktu. Jer pravila kažu da aplikacija signifikatora ka ugaonoj ili sukcedentnoj planeti pomaže, dok aplikacija ka kadentnoj odmaže. Treba da imamo na umu da je ovde dvostruka aplikacija - Luna prilazi Saturnu, ali i Saturn prilazi Luni jer je retrogradan. Tako, Luna aplicira sukcedentnoj planeti, a Saturn kadentnoj, pa je jasno da Luna profitira, tj. Medvedev dobija na snazi.
I još nešto je zanimljivo - aplikacija Lune ka Saturnu sprečava spajanje Saturna s Venerom, vladarkom 10. kuće i tačke pobede. Pa, u prevodu, Medvedev je taj koji sprečava Đokovića da dođe do trofeja.
Ovo su najmarkantniji pokazatelji i ima ih sasvim dovoljno da zaključimo da su mnogo veće šanse da pobedi Medvedev nego Đoković.

Eto zašto se ne smemo nikako oslanjati samo na kvalitet planete. Nekad će obe planete biti sličnih karakteristika, imaće slična ojačanja, pa treba gledati "u sitna crevca" da bi se došlo do zaključka.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže dreaming

Odg: Finale US opena: Đoković vs Medvedev
« Odgovor #1 poslato: 15.09.2021, 15:56:08 »
Baš zanimljivo  :bravo: