Autor Tema: Rafael - Kraljevske geniture  (Pročitano 123 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Rafael - Kraljevske geniture
« poslato: 21.05.2021, 20:17:02 »
Bojan
Nije dozvoljeno kopiranje.
Raphael - The astrologer of the 19th century


Kralj Džordž IV
Ascendent ove kraljevske geniture je na 26. stepenu Device; prema drevnim pravilima astrologije, natus je rođen pod dominacijom Merkura, posebno jer ta planeta upravlja i MC-om. Ali ako detaljnije pogledamo ovaj znameniti horoskop, otkrićemo da ovaj nativitet ima izuzetne i jedinstvene karakteristike. U samom momentu ovog kraljevskog rođenja, dobroćudna Venera se podizala na istočnom horizontu, imajući tako upravu nad životom i postupcima, bivajući očigledan dokaz nebeskih uticaja. Jer, ova dobroćudna planeta je izvor svakog užitka i nežnog zadovoljstva koje život pruža, a posebno onih koji su u vezi sa umetnošću, muzikom, poezijom i otmenim razonodama u čemu ona nikad ne omane, da rođene pod njenim uticajem učini veštim i znalcima. Istovremeno, natusa uopšteno čini nesavladivim u ljubavi i naročitim miljenikom lepšeg pola.

Luna u Biku u konjunkciji sa Jupiterom u fiksnom znaku zemljanog tripliciteta, u delu neba koje su drevni smatrali njenom egzaltacijom i okružena znamenitim fiksnim zvezdama, i u separaciji od Ascendenta mundanim trigonom, i u trigonu sa Venerom i mundano i zodijački, daju odlične mentalne i intelektualne sposobnosti: izuzetan intelekt, odlično pamćenje, razboritost, zajedno sa najuzvišenijom sposobnošću za učenje.
Njegovo veličanstvo je uvek bio smatran izuzetnim zbog prefinjenosti i klasičnih znanja, otporan na laskanje koje je generalno prisutno u krugovima prinčeva. Štaviše, on je bio vrlo zapažen zbog svog ukusa, elegancije i učtivosti – karakteristike koje nikad ne izostanu kod onih koji imaju sreću da se rode u vreme kada je dobroćudna planeta Venera njihova zvezda ili se uzdiže na istočnom uglu na rođenju.

Kao kontrast ovim sjajnim osobinama, opozicija Lune i Jupitera sa Marsom, uz prevrtljivog Merkura u fiksnom Lavu koji prilazi sunčevim zracima i koji je bio u kvadratu sa sve tri pomenute planete, prirodno bi težili tome da uzrokuju izrazite navale strastvenosti da nad njima ne vladaju ujedinjene sile razuma i obrazovanja. Oni takođe označavaju um koji naročito voli vladarski uticaj i kraljevske privilegije sa svim svojim pompama i ukrasima. Istovremeno, ove konfiguracije bez sumnje ukazuju na hrabrost, daju takođe postojanu odlučnost i prezir prema ograničenjima koji mogu biti obuzdani samo uz pomoć najubedljivijih argumenata.

Kombinovani uticaji Venere u usponu, Lune sa Jupiterom i Severnim čvorom, Sunca u vatrenom i kraljevskom znaku Lava srodne prirode u kući prijatelja sa znamenitom fiksnom zvezdom prve magnitude Regulusom. Iznad svega, sedam planeta je iznad zemlje od kojih su četiri u muškim znakovima1, sa znamenitom zvezdom Aristom2 u kući bogatstva, što su sve pozitivna svedočanstva velike i izuzetne moći, vlasti, bogatstva i slave, jednako, ako ne i iznad bilo kog kraljevskog ili istaknutog pretka ovog dostojanstvenog natusa.

Fortuna se nalazi po Plasidusovom metodu na početku Raka3, ugaona na vrhu neba i pod upravom Lune koja, iako u konjunkciji s Jupiterom, prilazi Marsu, što je simbolika značajnog bogatstva, jer ova kombinacija aspekata nikada ne daje bednika.
Mundani sekstil Marsa i Venere iz kadentnih kuća ukazuje na moguće gubitke novca na način i sredstvima označenim tim aspektom – uglavnom putem velikodušnosti i darežljivosti, i otpora prema škrtosti i štedljivosti.
Luna i Mars su kadentni; Luna na jugozapadnom i padajućem delu neba zbog čega ukazuje na putovanja, što je već potvrđeno i biće opet, a uglavnom kada se najmanje očekuje.
Kao dokaz tačnosti horoskopa, može se videti da je krunisanje obavljeno pod direkcijom Sunca ka Zenitu ili vrhu neba, događaj koji sam jasno predvideo i, nasuprot mišljenjima većine drugih astrologa, sa sigurnošću objavio značajno pre nego što se desilo. Moji brojni prijatelji to mogu potvrditi.

Ugao direkcije odgovara 58 godina i 11 meseci, i tačno u to vreme natus je javno stupio na dužnost monarha.
Učenik astrologije će lako primetiti da kada Sunce dođe na sredinu neba ono pravi kvadrat, zao aspekt prema Ascendentu. Ovome se može pripisati jak napad bolesti, koju je još pre ovog perioda natus osećao. Istom uzroku možemo pripisati nevolje sa prijateljima preminule kraljice i druga kratkotrajna neprijateljstva uneta sa ovim stupanjem na vlast, kao i pojavu prolaznih nevolja, jer reges subjacent leges stellarum4.

Takođe, kada Sunce dođe na vrh 10. kuće ono je u kvadratu prema 7. kući iz koje izvodimo signifikacije braka i otvorenih neprijatelja. Ovo jasno predviđa smrt kraljice i druge katastrofalne događaje u to vreme.
Još jedna stvar je važna za upamtiti: kako pomenuta kraljevska direkcija nikad ne omane da donese počasti kasnije u životu, kako se Sunce približava vrhu neba efekti bivaju sve vidljiviji. Ali kada se luk direkcije kompletira i Sunce dostigne svoju najvišu meridionalnu visinu, efekti su godinama skoro isti. Odatle su proizašle aklamacije i javne počasti koje su čekale na kraljevskog subjekta iz ovog članka, nakon krunisanja, u Irskoj, Škotskoj, Hanoveru itd. Lakoća s kojom je nadvladao napore svojih brojnih ogorčenih neprijatelja, i pravi uzrok uvećanja popularnosti vlasti nakon tog perioda, tačno su ostvareni u skladu sa direkcijom.

Ascendent, koji je ovde Hajleg, slavno je utvrđen obećavajući dug život i snažnu konstituciju koja se opire bolestima. A na račun snage Venere na horizontu, aspekti zlih promisora su osujećeni u proizvodnji bilo kakvih posebnih događaja. Tako, u 39. godini Ascendent je došao u opoziciju sa Saturnom, ali umesto da natusu donese bolest samo je uzrokovao delimično remećenje njegovih poslova. Ali zato je doneo bolest njegovom ocu, pokojnom kralju, i opasne zavade unutar vlasti. Tokom trajanja te direkcije (u toku 1801. godine) neslavan mir je sklopljen između Francuske i Engleske, uz mnoge druge događaje koje će pažljivi učenik brzo otkriti.


Napomene:

1 Računa i Urana u Ovnu.
2 Spika.
3 Inače je u Blizancima.
4 Kraljevi su potčinjeni vladavini zvezda.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Rafael - Kraljevske geniture
« Odgovor #1 poslato: 24.05.2021, 13:22:53 »
Vojvoda od Jorka


Jedinstvena kombinacija nebeskog uticaja koju nalazimo u konjunkciji Sunca, Merkura, Marsa i Venere u istom znaku i kući neba - ceo stelijum prilazi meridijanu i okružen je srećnim fiksnim zvezdama, što je astrološko svedočanstvo slavne prirode koja se retko viđa. i sama po sebi potvrđuje prinčevsku sudbinu.
Kao dodatak, najčuvenija zvezda na celoj nebeskoj hemisferi, milostiva Spica Virginis, je postavljena na Ascendentu. Veliki benefik Jupiter podržava i Marsa i Veneru prijateljskim i dobroćudnim zrakom sekstila. Sve ove konfiguracije su već delom potvrđene na račun velikih počasti koje je natus stekao u svojoj visokoj vojnoj službi kao glavni komandant najhrabrijih trupa na svetu, gde je, kao i u svakoj drugoj stvari koja mu je suđena da je ostvari, imao i imaće najuzvišenija vojna priznanja.

Postavka teškog Saturna u opadajućoj četvrti neba prirodno može ukazati na putovanja i kopnom i morem. Ali pošto su glavni signifikatori fiksni, boravak na jednom mestu biće dužeg trajanja, a život i poslovi će zbog istog razloga težiti dužem trajanju.
Razlog crkvenim počastima ne može biti jasnije prikazan kao sekstilom dva eminentna signifikatora, Jupitera i Merkura. Signifikacije Saturna u kući braka takođe imaju svoje mesto, ali nisu sve u potpunosti ispunjene.

Kada Sunce, koje je u zenitu i na uglu počasti i uzvišenosti, dođe u konjunkciju sa Jupiterom u konverznom kretanju, teško da neće biti odgovarajućih naročitih događaja, izuzetnih za dobru sreću itd. što učenik astrologije lako može izračunati.

Još podataka o ovom vojvodi na Vikipediji.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Rafael - Kraljevske geniture
« Odgovor #2 poslato: 29.05.2021, 12:01:58 »
Vojvoda od Klarensa (Vilijam IV)

Ovaj poznati natus rođen je pod glavnim uticajem Sunca i Marsa. Prema pravilima drevnih astrologa, Sunce je snažno postavljeno u sopstvenoj kući, uz znameniti Regulus i Jupitera koji je takođe u usponu.
Genitura je vrlo povoljna za bogatstvo, na račun kvintila Lune i Jupitera, i Venere, koji svi svedoče bogatstvu i obilju. Takođe, nasledstva i darovi, kao i neočekivano poboljšanje postojećih resursa.
Konjunkcija Venere i Merkura u horoskopu može da ukaže na uspeh u muzici, književnosti ili primenjenim umetnostima. Ovako kako su, mogu da ukažu na snažne sklonosti i stručnost u tim oblastima, ali pomešane sa neobičnim idejama.

Pomorske počasti su dobro prikazane Lunom u 3. kući u sekstilu sa Suncem i Marsom. Najvažnije pozicije u ovom horoskopu su neverovatno slične onim u horoskopu vojvode od Jorka, pri čemu su Sunce i Mars u istom znaku Zodijaka u obe geniture.

Vikipedija
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Rafael - Kraljevske geniture
« Odgovor #3 poslato: 29.05.2021, 12:08:09 »
Horoskop kraljice Karoline

Nemoguće je dobiti ovakav horoskop na osnovu priloženih podataka. Da bih dobio Ascendent na stepenu Lava kao što je u originalu, morao sam da izmenim podatke na 17. maj 1768. u 9:49 h.
Međutim, u arhivi na Astro.com postoji drugo vreme rođenja sa Ascendentom u Vagi. https://www.astro.com/astro-databank/Caroline,_Queen_Consort_of_the_United_Kingdom
Rafael je, moguće, rektifikovao horoskop pa se zato podaci razlikuju, mada nije napisao nikakvu napomenu.
Očigledno je da je u pitanju izuzetan horoskop. Ovde ne samo da imamo stelijum planeta na južnom uglu, već i sazvežđe Aseli, fiksne zvezde ne previše obećavajućeg uticaja na istočnom uglu.
U drugim segmentima horoskop je nesrećan: veliki benefik Jupiter je ispod zemlje i u kvadratu sa zlim uticajem Saturna koji se nalazi u kardinalnom znaku u kući prijatelja. Ali najgori i naizraženiji aspekt od svih je neprijateljski kvadrat Lune i Marsa iz promenljivih znakova, vrlo opasnog učinka. Ovo neće izneveriti da ukaže na šarolikost i promenljivost života, mnoge preokrete sreće. i ne mali broj neprijatelja. Postoje mnoga druga značenja koja se odavde mogu izdvojiti, jer nagoni um da bude sklon žurbi i razdražljivosti, novotarijama i nepostojanosti principa, što bi bilo mnogo gore da aspekt nije delom pod povoljnim uticajem [Jupitera]. Ipak, Jupiter u Vagi nije mnogo moćan jer Saturn tu naporno radi da stekne vlast.

Osobama koje su na bilo koji način upoznate sa astrološkim pravilima, prezriv osmeh će preći preko lica kada se, nakon što razmotre aspekt kvadrata između Lune i Marsa, prisete okolnosti u vezi sa prijateljima ove zlosrećne princeze.
Ne može se pretpostaviti da je postajala nadmoćna kobnost u vezi sa životom i delima ove dame, jer Jupiter je u trigonu ka Luni što daje mnogo energije i utvrđenja umu, uz moć da se izbegne pojava zla. Ali retkost je da zli zraci planeta ne budu delotvorni zbog moćnih sekundarnih uzroka, koji, kada se uporede, generalno čine da ovi prevladaju, kao što je prvi uzrok nagovestio.

Da bi natus preduzimala mnoga duga i opasna putovanja i štetne plovidbe, brzo se primeti na osnovu okcidentalnog i opadajućeg Marsa, kao i vladara putovanja koji to podržavaju; i ugaone Fortune. Skup planeta na sredini neba takođe ukazuje na izuzetno slavan život.
Sunce je u ovoj genituri pravi Hajleg i davaoc života pošto je na afetičkoj poziciji (prema Ptolomeju), a Saturn je glavna anareta pa ga moramo posmatrati za uništenje života. U vreme kada je ova slavna princeza umrla, Sunce je direkcijama došlo u paralel sa Saturnom, a velika konjunkcija dva speriorca, Saturn i Jupitera, tranzitom je bila na samom južnom uglu gde je paralel nastao.

Takođe, u lunaciji koja je prethodila, luminari su bili postavljeni na 6. stepenu Lava, gde je afeta bila u kvadratu sa Venerom i Merkurom. Merkur je bio retrogradan, na sredini istog znaka. Mada ovi ingresi ne bi proizveli nikakvo moćno zlo da direkcija nije bila aktivna, oni su. iako vrlo inferiorni. bili zlosrećni učesnici u ovoj katastrofi. Brza ili iznenadna smrt je takođe prikazana Marsom u Ribama u 8. kući, dok je Saturn u kvadratu sa Jupiteru.

Još jedan događaj (neverovatan u to vreme, ali za koji sam bio kasnije siguran da se desio) je prikazan lunarnom pozicijom, tačnije, gubitak popularnosti i napuštanje onih koji su je podržavali, jer oni koji imaju Lunu u kvadratu sa Marsom nikada se ne mogu osloniti na prijatelje. Da je ova princeza poživela do ulaska Saturna u Blizance, ova predikcija bi se ostvarila, ali je, eto, božansko proviđenje uredilo da se iz nekog mudrog razloga ne desi.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).