Autor Tema: Solarni i lunarni povratak  (Pročitano 59 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 598
  • Sviđanja: 582
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Solarni i lunarni povratak
« poslato: 19.05.2021, 18:53:54 »
Pošto imam u planu da ubacim prevod nekih segmenata Morenove Galske astrologije u vezi sa solarnim i lunarnim povracima, nekoliko osnovnih informacija o tome kako se ove tehnike koriste.
Preduslov za tumačenje solarnog povratka je analiza natalnog horoskopa. Ako ne znate potencijale koje nosi natalna slika, ako ne znate na šta se konkretno neke planete odnose, onda nećete znati ni da ih valjano protumačite u solaru. Tako, ako natal ne dozvoljava potomstvo, istaknute solarne faktore u vezi s poljem dece nećete tumačiti kao trudnoću ili dobijanje potomstva, nego ćete se odlučiti za nešto drugo iz simbolike kuće.
Solar se najpre mora posmatrati kroz prizmu natalnih postavki, pa tek onda da se obrati pažnja i šta sam za sebe "govori", vodeći računa da ono što pokazuje ne bude u suprotnosti sa natalom. Natal je koren i ništa čega nema u natalu ne može se manifestovati u prognostici.

Postoje pravila kako se pristupa analizi godine. Najpre se posmatraju vladari većih perioda koji imaju glavnu reč. Tu pre svega mislim na vladara godine koji se određuje prema profekcijama, potom na distributora u direkcijama i firdarske vladare. Te planete daju glavnu notu godini i aktiviraju natalni potencijal u skladu sa svojom postavkom i stanjem u solarnom povratku. Vladar godine aktivira sve ono što je u vezi s njim natalno - kuća u kojoj se nalazi, aspekti u kojima je, kuće kojima vlada. Npr. ako imamo planetu koja je u bliskom aspektu sa vladarom 7. kuće, ako se ona aktivira kao vladarka godine zajedno s njom će se aktivirati i ljubavna tematika.
Sve se to aktivira, a može biti bolje ili gore u odnosu na natal zavisno od stanja u solaru. Ako je vladar godine loš natalno ali odličan solarno, imaćemo bolju situaciju te godine u vezi s tom planetom, naravno, samo za tu godinu. I obrnuto.

Lunarni povratak, kao manja jedinica u solarnoj godini se posmatra u odnosu na solarni povratak (ne na natalnu kartu!), i kombinuje se sa mesečnim profekcijama kao i tranzitima vladara godine ili neke druge planete koja se vrlo istakla u solarnom povratku. Ako želite da dodatno začinite sve (i učinite razmatranje kompleksnijim), onda možete uključiti i direktovanje solarnog povratka.
Inače, solarni i lunarni povraci se izrađuju uvek i isključivo za mesto rođenja (ne mesto boravka!).
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).