Autor Tema: Strelac  (Pročitano 169 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Strelac
« poslato: 05.04.2021, 22:41:06 »
Dodatni materijal za čitanje:
Znak Strelca
Heronimo Kortes o Strelcu i Jarcu
Nije dozvoljeno kopiranje.

Henri Koli

Strelac je deveti znak, i to je dvostruki odnosno dvotelesni znak, vatren, muški, koleričan i dnevni; tople je i suve prirode, pripada vatrenom triplicitetu, kuća je i radost Jupitera, i sadrži 31 zvezdu.
 Daruje natusu uspravno telo dobrih proporcija, visinu, blag i veseo izraz lica, rumeno ovalno lice, crvenkast ten i smeđu kosu koja je podložna proređivanju; snažnog, krepkog tela; daje obično dobre jahače, precizne strelce i neustrašive ljude.
Mesta: obično označava štale ili mesta gde se čuvaju razne vrste konja i druge stoke; visoka mesta kao što su brda, sobe na spratu u kući, mesta na kojima ima vatre ili gde se ona često raspaljuje.
Bolesti: označava sve slabosti u bedrima i zadnjici, čireve i fistule u tim delovima, padove s konja, pregrevanje krvi, zarazne groznice, opekotine i povrede u sportu, razonodi i rekreaciji.
Boja: žuta ili zelena.

Ože Ferije

Strelac vlada desnim delom Orijenta, nad vatrom, kolerom, krajem jeseni, nad bedrima, i svim suvišnim delovima kao, na primer, šesti prst itd. Predstavlja ljude uspravne i visoke, lica žućkastog ili crvenkastog, velikih grudi, mačijih očiju, pravednih i sažaljivih, vrlo formalnih, sudije, magistrate, prelate, prebendare, trgovce, lovce.
 Od bolesti, slabovidost, pad s visokih mesta, povrede od konja, malarične groznice, i rane.
 Boje: svetložuta .
 Ukusi: jaki i oštri, sa pomešanom slatkoćom.
 Regije: Toskana, Španija, Arabija Plodna, Portugalija, Mađarska, Slavonija, Voltera, Modena, Bude, Krakov, Narbon, Avinjon, Toledo .
 Od pojedinačnih mesta: vrtovi, drumovi, planine ili mesta gde ljudi drže konje.

Vetije Valens

STRELAC je kuća Jupitera, muški, vatreni, uzdižući, glasan, vlažan na račun sazvežđa Argo, uzvišen, krilat, promenljiv, dvotelesni, dvostruke prirode, enigmatski, s malo potomstva, nedovršen, komandujući, kraljevski. Osobe rođene pod ovim znakom biće uzvišene, pravedne, velikodušne, sudije, darežljive, voleće svoju braću i prijatelje. Izgubiće mnogo od svog prvobitnog imetka, ali će ga povratiti. Superiorni su u odnosu na svoje neprijatelje, traže ugled, dobročinitelji su, ugledni, ponašaju se misteriozno. […]
[Dodatak iz MS Laurencijane] Podređene su mu sledeće oblasti: Etrurija, Galija, Španija, Arabija Velika, Kilikija, Krit, Sicilija, Italija, Kipar, Crveno more, Kasperija i nacije koje žive duž Eufrata, Mesopotamija, Kartagina, Libijsko more, Jadran, Atlantik, Tribali, Baktrija, Egipat i okolna mesta.
Muški je i jesenji. Od delova tela upravlja butinama i preponama. Zbog svojih svojstava, često uzrokuje rođenja s viškom udova, ćelavost, epilepsiju, probleme sa očima ili slepilo. Uvek uzrokuje opasnosti od životinja, gubitak udova ili opasnosti od divljih zveri.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).