Autor Tema: Bil Gejts  (Pročitano 204 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Bil Gejts
« poslato: 05.05.2021, 19:17:33 »
Aktuelna vest ovih dana je da se Bil Gejts razvodi od svoje supruge Melinde nakon 27 godina braka.
Kada se pogledaju ciklusi koji su na snazi, i to samo nekoliko njih koji se uobičajeno posmatraju, stvari postaju vrlo jasne.

natal (unutra) Bil Gejts, 28.10.1955, 22:00 h, PST +08:00:00, Seattle, Washington USA
solar (spolja) 27.10.2020, 17:19:52, PDT +07:00:00, Seattle, Washington USA

Pre svega, on je u firdarskom periodu ME od 2012. godine. Ovu planetu, koja je inače vladar 12. kuće, nalazimo na dnu neba sa MA i u opoziciji prema LU koja je u 10. kući. Ovakva kombinacija ukazuje na probleme u domaćem životu, ali i potencijalni razvod, jer LU pored toga što predstavlja samog Gejtsa ona je i vladarka tačke braka koja je na samom Asc i plus prirodna signifikatorka braka u horoskopu muškarca. Dakle, imamo natalni potencijal za razvod koji može biti aktiviran u periodu ME.
Suvladar odnosno vladar poteprioda 2.4.2020. postaje MA. Već smo kontatovali da ME i MA stoje zajedno na dnu neba i ukazuju na potencijalne porodične probleme i mogući razvod. To se sada naročito pojačava kada su obe planete aktivne.
No, jedna lasta ne čini proleće, odnosno jedan pokazatelj ne čini predikciju sigirnom. idemo dalje.

Distributivni Ascendent je od 25.2.2010. u terminu Venere u Devici. Kakva je vladarka natalno? Loša, u izgonu je i konjunkciji sa SA, tako da njenu vladavinu mogu obeležiti problemi i neuspesi posebno u venerijanskim pitanjima (gde spadaju i ljubav i brak), ali se to menja od godine do godine, u zavisnosti od toga kako je VE postavljena u godišnjim horoskopima. VE nema partnera u distribuciji, dakle sama upravlja do oktobra 2023. godine.

Dalje, profekcija je stigla u Strelca u natalnu 6. kuću, tako da je JU vladar godine. I prema natalnim divizijama se takođe JU istakao kao vladar.
E, sad sve to treba skuvati u solaru.

Pre nego što propratimo šta rade nabrojani vladari većih perioda, da pogledamo kako izgleda sam solar. Vidimo da je Asc u Ovnu, sa retro MA koji je blizu Asc. MA u 1. kući uvek ukazuje na dinamičnu godinu i na puno promena, posebno što su na uglovima solara svi znaci kardinalni. Ali, ovaj solarni MA pada u natalnu 10. kuću - status, ugled, pa provocira promenu statusa. Razvodom se takođe menja status osobe, čisto da ne bude nejasnoća. Dakle, vidimo MA gore kako se u retrogradnosti kreće ka LU. Već smo rekli da je LU prirodna vladarka braka i vladarka tačke braka (i Bilova lična vladarka): promene, promene i opet promene u najavi. I to nije sve, vidimo da solarni MA aktivira i natalnog ME opozicijom, a taj ME je vladar firdarskog perioda i stoji sa MA koji je vladar potperioda, a rekli smo da natalno tu ima predispozicija za razvod itd. Drugim rečima, MA direktno dodaje gorivo na sve one pokazatelje bračne nestabilnosti i potencijalnog razvoda koje smo nabrojali na početku.
I to nije sve. Solarna 7. kuća, tj. stepen Desc je blizu natalne ME-MA konjunkcije! Ovakvo višestruko aktiviranje istih signifikatora nesumnjiv je indikator promena. ME je inače i vladar tačke razvoda koja pada u 12. kuću u Blizance.

Šta još vidimo u solaru? Vidimo da je SA stao na natalni Desc, pa automatski pravi opoziciju na Asc i tačku braka. Videli smo ranije da je SA natalni gušitelj VE, postavljen na otrovnoj Unukalhai. Sada se taj otrov cedi u natalnoj 7. kući.
Ugaoni malefici u solarnom horoskopu koji pritiskaju natalne pokazatelje veza i braka nikada nisu znak stabilnosti, posebno ne MA, jer je on prirodni vladar prekida, raskida i sečenja.

Vladar godine JU je u solaru u mnogo lošijoj poziciji nego natalno. Pod dominacijom je SA i u kvadratu je sa MA (zapravo sa oba MA) i ME, pa se tim aspektima upliće u ono što sam već 5 puta ponovio za kontakt ME i MA u natalu. Znači vladar godine dodatno podržava izdizanje teme partnerskih odnosa i braka, a pošto nema resursa da štiti i čini uobičajeno dobro (jer je u padu), onda ne može ni da spreči da se klupko odmotava na pogrešnu stranu. Uz to, JU pada u natalnu 7. kuću, tako da se objedinjuju tema partnerstava (natal) i statusa(solarna 10. kuća).

Mogli bi još pokazatelja ovde da navučemo, ali i ovo je više nego dovoljno da bez imalo zadrške zaključimo o vrlo važnoj (i nepovoljnoj) godini za temu partnerskih odnosa i braka. Sasvim sigurno da će se u daljem razvoju situacije uplesti i novac, jer vladar godine JU natalno stoji u 2. kući finansija. Ali to je očekivano kod ovako bogatih ljudi, gde se prilikom razvoda isplaćuju milionske sume.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bess55

 • Sfera Merkura
 • **
 • Poruke: 63
 • Sviđanja: 74
 • Pol: Žena
 • Somewhere over the rainbow
Odg: Bil Gejts
« Odgovor #1 poslato: 06.05.2021, 18:02:46 »
Znam da je tema Bill Gates, al zanimljivo je nesto da je njegova zena u znaku Lava :green:
Eto sto da kazem Saturn djeluje na nju rekla bi, valjda joj dosadio :D

Drago mi je da ce mi se kuca novaca malo urusit-nadam se.
"Vaša se vrijednost ne smanjuje na temelju nečije nesposobnosti da vidi vašu vrijednost." - Nepoznato

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Bil Gejts
« Odgovor #2 poslato: 06.05.2021, 18:34:19 »
To što je ona u znaku Lava, to nije od važnosti. Ali jeste važno to što SA radi opoziciju na SO, jer je SO prirodni vladar braka i muževa u ženskom horoskopu. Nema podataka o vremenu rođenja, tako da ne može da se vidi koji su ciklusi na snazi  :hmhm:
Ako sam dobro u glavi sračunao, ona je u poslednjoj godini vladavine VE po firdarijama (potperiod SO), a ista je natalno u konjunkciji s MA. Verovatno se nešto još aktiviralo u vezi s tim u manjim ciklusima.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).