Autor Tema: Postavljanje horarnog pitanja  (Pročitano 177 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Postavljanje horarnog pitanja
« poslato: 29.04.2021, 21:19:56 »
Na ovu temu sam već nešto pisao, pa preporuka da se prvo pročita ovaj tekst
https://astroriznica.com/kako-postaviti-horarno-pitanje/

Vrlo često na internetu može da se nađe "uputstvo" da se kao validan momenat za izradu horarne karte uzima onaj kada je nekome pitanje palo na pamet. Takođe, opcija je i da se uzme momenat kada je taj neko postavio pitanje.
Zapravo, nijedan od tih načina nije validan. Pitanje može mnogo puta pasti na pamet, tako da nikada ne možete da budete sigurni da li je to baš bilo tad kad mislite da je, ili je ipak bilo ranije. Drugo, misao u ovom slučaju ne može biti bitnija od manifestacije. Drugim rečima, potrebno je da tu misao neko materijalizuje, a to čini astrolog u momentu kada izradi kartu za to pitanje. Tako da, ta misao i to pitanje koji su se rodili u glavi, svoj oblik i život dobijaju upravo onog trenutka kada se napravi horarni horoskop. Iz tog razloga je jedini validan momenat upravo taj - kada astrolog sedne (a može i da prilegne  :green:) da izradi i protumači horarnu kartu.

E, sad, neko će da kaže da u ovoj modernoj eri imamo razne momente kada astrologu stižu pitanja - može klijent da pošalje mejl itd. pa da onda taj momenat treba da se uzme u obzir.
Ne, opet ne. Ja mogu da dobijem mejl, ali ne znači da ću odmah uraditi kartu. Možda ću je uraditi tek za 3 dana.
Obratite pažnju šta kaže Bonati (nešto slično i Lili):

Citat: Bonati
Ako nameravaš da se pozabaviš tumačenjima u astrologiji, neka ti prva briga bude razmatranje da li je onaj ko ti je došao da postavi pitanje, isto postavio sa svrhom, kao što svi kažu.

Astrolozi su obično odmah otvarali karte kad im klijent dođe. Dakle, ne kad je klijentu nešto palo na pamet, nego onda kada je seo pred astrologa i pitao ga, a ovaj, naravno, odmah napravio kartu tog pitanja i počeo da tumači.
Astrolozi su dobijali i pisma, ili su pitanja postavljali posrednici (npr. pitač je bolestan i ne može iz kreveta pa pošalje nekog drugog), ali se opet uzimao momenat kada astrolog, shvativši o čemu se radi i šta se od njega zahteva, reši da nacrta kartu i protumači je.
« Poslednja izmena: 29.04.2021, 22:52:50 od strane Bojan »
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).