Autor Tema: Tumačenje Karme  (Pročitano 117 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže AmarNat

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me...
 • Moderator
 • Sfera Sunca
 • *****
 • Poruke: 236
 • Sviđanja: 211
 • Pol: Žena
 • Um traži, ali srce nalazi...
  • Dnevnik Jednog Astrologa
Tumačenje Karme
« poslato: 28.04.2021, 14:08:34 »
Prilikom karmičke analize, najviše informacija nam pružaju sledeće postavke Graha :

○ postavka Čandre u D1 i D12 čartu (on nam daje informacije ko ste bili u prošlom životu, temperament, narav, ponašanje)

○ postavka Šanija (on je Gospodar Karme i Vremena) kao i postavka Šanija u D12 čartu

○ Mangal (ili planeta, tj planete u Meši) nam daje informaciju o polu iz prošlog života (i uz njega koristimo i postavku Surje u D1)

○ postavka Rahua i Ketua u D1 čartu, posebno Ketua jer on nam daje informacije o svemu onome što ste prevazišli & preživeli & naučili u prošlom životu

Takođe posmatramo stanje sledećih Bhava :

○ stanje 4 Bhave u D1 čartu (ova Bhava nam daje informacije o generalnoj porodičnoj Karmi)

○ stanje 6 Bhave u D1 čartu (ova Bhava nam daje informacije o karmičkim greškama koje vi „vučete“ od pre u odnosu na sebe i druge, pod tim se i podrazumeva bolest ili loš odnos sa okolinom, roditeljima, decom, partnerom ~ ispaštanje zbog tih grešaka)

○ stanje 8 Bhave u D1 čartu (ova Bhava nam daje informacije o Karmi koja je povezana sa odnosima uopšteno, bilo oni emotivni, bilo oni poslovni, rodbinski…)

○ stanje 12 Bhave u D1 čartu (ova Bhava zajedno sa Surjom nam opisuje poslednji prošli život i daje nam uvid u sve ono šta ste radili i kako su vaša dela se transformisala u ovom životu na dobro ili loše)
Natal
Страсти су израз неисправности наше Душе,
погрешности наше Воље
и приземности нашег Ума.
Свети Јаков (Арсовић)

Van mreže AmarNat

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me...
 • Moderator
 • Sfera Sunca
 • *****
 • Poruke: 236
 • Sviđanja: 211
 • Pol: Žena
 • Um traži, ali srce nalazi...
  • Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Tumačenje Karme
« Odgovor #1 poslato: 28.04.2021, 14:08:50 »
Dodatno koristimo i informacije iz podelnih karti D40, D45, D12, D60

◘ D12 :

Dvadašamš ~ ili Duada / Dwad (na zapadu češće korišćen termin) podela je na 12 delova od po 2°30’ i povezuje se naravno sa simbolikom 12 polja, a često se uzima kao i čart iz prošlog života da bi se otkrilo koliko je natus (ne)napredovao i šta mu je ostalo kao dug iz prošlog života. Govori o sudbini i karmi koju natus nosi iz prošlog života i upoređiivanjem sa Lagna Raši Kundali Čartom kao i naravno Navamsha Kundali Čartom može da se dođe do informacija koju karmu i sudbinu će natus lakše, a koju teže, da ispuni u ovom životu. Takođe, kao i svaki karmički čart, pokazuje koliko je natus svestan svoje karme i sudbine, koliko (ne)dopušta da se nešto menja u njegovom životu. Takođe, u klasičnom smislu, pokazuje pretke natusa, njegov stav prema istoriji i korenima svoje porodice i da li poštuje tradiciju svojih predaka.

◘ D40 : nasleđe majke ~ ono što osoba dobija preko majčine genetike = tj njene Karme

Khavedamš ~ podela na 40 jednakih delova tj. na 45’. Takodje, ovaj čart zovu i Swawedasamsh Kundali Chart. Ovaj čart se u kombinaciji sa samom simbolikom značenjem graha koristi da bi se dobila još jasnija slika njih samih. Često se ovaj čart koristi u tumačenju 4 Bhave Rasi čarta.

◘ D45 : nasleđe oca ~ ono što osoba dobija preko očeve genetike = tj njegove Karme

Akšavedamš ~ podela na 45 delova, tj. na 40’. Ovo je uopšteni čart i dodatno objašnjava značenje Raši Kundali čarta. Iz njega se dodatno dobija procena koliko je natus moralan, etičan i pošten. Kakva mu je narav i temperament. Retko kada se zaista koristi ovaj čart, jer je potrebno vrlo precizno vreme rođenja da bi postavka Lagni Rasi planeta i polja se uklopila sa planetama i poljima Akšavedamš Kundali Čartom. Mnogi Astrolozi ga i ne koriste, ali dobro dođe u suptilnijem analiziranju Raši Kundalia (samo pod uslovom da je vreme rođenja zaista tačno ili je odrađena rektifikacija vremena rođenja)

◘ D60 : podelna karta vezana za prošli život (Karma i prokletstva ~ tj sve ono dobro i loše što osoba nosi sa sobom iz prošlog života)

Šaštiamš ~ ovo je podela na 60 delova, tj. podela na 30’. Ovaj čart takođe je uopštenog tipa i koristi se prilikom analize Raši kundalija. Isto tako, često se koristi u analizi čartova blizanaca, jer može mnogo detaljnije da ukaže na razlike koje postoje kod tih ljudi, ma koliko oni na prvi pogled biti jednaki (jer je vrlo čest slučaj da blizanci uopšte nemaju ista dešavanja u svom životu ~ u zapadnoj astrologiji, pokušaj analize čarta blizanaca je u pokušaju da se kroz natalno 11 polje ~ stariji blizanac i 3 polje ~ mlađi blizanac, pronađu te bitne razlike u njihovim životima (dok se sam natal koristi kao osnova) U Djotišu se jednostavno odradi Šaštiamš čart i dobija se dodatni čart koji će ukazati kroz simboliku 3 i 11 polja kakav će zaista život biti tih blizanaca.
Natal
Страсти су израз неисправности наше Душе,
погрешности наше Воље
и приземности нашег Ума.
Свети Јаков (Арсовић)