Autor Tema: Bhrigu Bindu ~ tačka Sudbine  (Pročitano 114 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže AmarNat

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me...
 • Moderator
 • Sfera Sunca
 • *****
 • Poruke: 236
 • Sviđanja: 211
 • Pol: Žena
 • Um traži, ali srce nalazi...
  • Dnevnik Jednog Astrologa
Bhrigu Bindu ~ tačka Sudbine
« poslato: 28.04.2021, 13:37:20 »
     Ekvidistanc tačka izmedju Rahua (Severnog Mesečevog Čvora) i Čandre (Meseca) predstavlja „Tačku Sudbine“ (taj redosled OD SMČ DO Meseca, ne obrnuto) :

Primer (naravno moj čart) 03-10-1975 Zemun u 6h10am○ Rahu 29* Vage
○ Čandra 18* Lava
~ od SMČ do Mesec ima -/+ 288* ~ podelimo sa 2 = 144* dodamo to na 29* Vage = 23* Ribe

Za Lagnu u Devici :
– malefici su : Mars Jupiter Mesec
– benefici su : Venera Merkur
– badhaka : Jupiter
– maraka : Jupiter Mars
– yogakaraka : Venera Merkur

○ BB je 23* Ribe odmah pored svog vladara Jupiter – za :as: u Devica Jupiter je malefik, pa čak i ako je postavljen u Kendra Koni i u svom sedištu, on ovde donosi samo malefičnu priču osobi. Ovde vidimo da je sudbina osobe vezana za partnerske odnose, bilo da se radi o emotivnim odnosima, bilo da se radi o poslovnim odnosima, ili jednostavno o odnosu sa nekom dragom, bliskom osobom (prijateljem)
○ Jupiter kao vladar BB koji je inače karka za decu, ali i za supruga u ženskom čartu, ovde pokazuje da je sudbina osobe zaista direktno vezana za partnerske odnose, a pošto je Jupiter malefik, vidimo da će sudbina ove osobe biti na težak način vezana ili za decu ili za supruga.

○ i BB i Jupiter se nalaze u Revati Nakshatra 4 Pada koja je vezana za planetu Jupiter , ali i Merkur, a 4 Pada je pod vladavinom isto Jupiter . Revati Devata je Puša, božanstvo „onaj koji hrani“, prati putnike, pastire. Ona je sestra Šudre i Indre i Janma nakshatra je Satrun .

○ Ovakva postavka ukazuje na osobu koja je sanjar, kreativac, koja se teško snalazi u običnom, realnom svetu, večiti putnik kroz vreme i prostor, u potrazi za usavršavanjem svog znanja ovog sveta. To je osoba koja brine, neguje, brani, štiti, odgaja, koja je ktitor, ali i učitelj, tutor. Ima naravno simboliku Jupiter pa tako se vezuje i za uvećavanje, expanziju, spoznaju, viša učenja, ali i s druge strane donosi i ne samo duhovno bogatstvo, već i materijalno.

○ kao poslednja Nakshatra, Revati ukazuje na „kraj“ tj Eru, vreme, okončanje jednog perioda.
     Jupiter je ovde postavljen u VII Bhavi i posmatra 11 Bhavu i Saturn (koji je vladar 5-6 Bhave) posmatra Lagnu i Sunce (vl. 12 Bhave) i Merkur (vladar Lagne i 10 Bhave) i posmatra 3 Bhavu.

Ovde vidimo da će osoba imati tešku sudbinu vezanu za :


-3- BHAVA ~ SAHAJA
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.


-5- BHAVA ~ PUTRA
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.


-6- BHAVA ~ ARI
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.


-11- BHAVA ~ LABHA
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.


Tj ukratko :
~ partnera, odnose, inostranstvo (VII)
~ dete ( Saturn vladar 5 kojeg Jupiter posmatra)
~ prijatelje, prihod od posla, ostvarenje želja (XI)
~ hrabrost, motivaciju i Učenje (III)
~ odnos sa ocem ( Sunce ) odnos sa rodjacima / decom ( Merkur )
~ njeno zdravlje, odnos sa ljudim koji je ne vole (VI)

     Pa tako, vidimo da će teška sudbina ovoj osobi doneti ili probleme sa ocem, partnerom, ili probleme sa decom, ili probleme sa učenjem, prijateljima, prihodom od posla i da je to njena sudbina, tj Karma.

     Ova osoba nema završeno više obrazovanje, imala je težak odnos sa svojim ocem, a i izgubila je oca njenog deteta 2 meseca pre nego što im se dete rodilo, a dete je ometeno u razvoju (autizam) i sada sama brine o detetu i pokušava da nastavi svoje učenje / rad.
Natal
Страсти су израз неисправности наше Душе,
погрешности наше Воље
и приземности нашег Ума.
Свети Јаков (Арсовић)

Van mreže AmarNat

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me...
 • Moderator
 • Sfera Sunca
 • *****
 • Poruke: 236
 • Sviđanja: 211
 • Pol: Žena
 • Um traži, ali srce nalazi...
  • Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Bhrigu Bindu ~ tačka Sudbine
« Odgovor #1 poslato: 28.04.2021, 13:40:25 »
     Drugi primer : muški natal 06-05-1975 Bgd u 8h45amSredišnja tačka od SMČ do Mesec je u ovom Rasi D1 na 01°26′ Jarac u Uttra Ashadha Nakshatra 1 pada pod vladavinom Sunce i Jupiter i postavljena je u 8 Bhavi, a sam vladar je Saturn 20° Blizanci kod same Lagne

Sama pozicija u 8 Bhavi naravno da će ukazati na vrlo tešku Sudbinu i vrlo „zapečaćenu“ Karmu ~ jer je ipak sam Saturn glavni kada je Sudbina / Karma u pitanju, a ovde je dodatno Saturn u 1 Bhavi što dodatno potvrdjuje informaciju da je ova osoba rodjena sa teškom Karmom i da će joj Sudbina biti vrlo naporna i tužna, puna odricanja, gubitaka, patnje i bola.

Muškarac koji ima BB u Uttara Ashada Nakshatri ima srećno detinjstvo, ali posle 28 (ili 31) godine kreće lagano opadanje te sreće. On doživljava puno neuspeha i padova u životu. Što se tiče porodičnog i privatnog života, ovakva postavka ukazuje da je za muškarca najbolje kasnije u životu da stupi u brak, imaće vrlo ljupku i brižnu suprugu, ali će nečija bolest biti okosnica potencijalnih problema u braku (ili neće biti dete, ili će neko od dece biti bolesno)

-8- BHAVA ~ RANDHRA

Ova bhava pokazuje dužinu života natusa, protok njegove energije, (ne)funkcionisanje Čakri u telu, a takodje prikazuje i natusova interesovanja za tajne, misterije, ezoteriju, život / smrt, tantru, a direktno ukazuje kako na prošle živote tako i na buduće živote i stav natusa prema svojoj Karmi i Darmi. Reinkarnacija, inkarnacija, transformacija, meditacija, direktan kontakt sa smrću koja menja Svest u Svesnost.

Takodje, prikazuje kao i 4 polje, narav natusa, da li je (ne)miran, (ne)staložen, a preko 6 polja povezan je i sa prikazom situacije u kojoj natus može, a ne mora, da bude sklon iznenadnim (ne)voljnim promenama u životu, greškama, nezgodama, povredama. Takodje, ova bhava se vezuje za bilo kakve „agresije“ tj. napade od strane i prema natusu (konflikti, svadje, borbe, ratovi, zatvori…)

Ovo polje je imovina partnera, ali i porodično nasledje natusa, pa seshodno tome povezuje i sa osiguranjem, nenadanim bogatstvom, materijanim -/+ situacijama, kao i legalnim dokumentima koji se vezuju za sve ovo.

Članovi porodice : porodica partnera.

Delovi tela : spoljašnji uro-genitalni organi.

Saturn za ovaj Rasi D1 je prijatelj, što u mnogome pomaže ovoj osobi. On je veliki prijatelj, stara planeta, funkcionalni benefik ~ sve ovo pomaže osobi u njenom „pohodu“ ka ispravljanju karmičkih grešaka i poboljšanju svoje Sudbine.

Saturn je u Jupiter / Jupiter / JMČ padama , tačnije u Nakšatra Punarvasu 1 pada. Saturn je stara planeta, u Avastha (set of 6) Mudit, u Avashta (set of 9) Mudita (radostan) i u Avashta (set of 12) Nidra (spava)

Saturn je zajedno sa Venera u 1 Bhavi koja je vladar 5-12 Bhave ~ muškarac ima preko 40 godina i nema partnerku i ne planira da stupi u brak i takodje ima problema sa plodnošću.

Saturn posmatra 3 Bhavu i tako umanjuje motivaciju, hrabrost i samoinicijativu. Saturn posmatra 7 Bhavu i donosi usamljenost u emotivnom životu. Saturn posmatra 10 Bhavu i Jupiter i donosi puno problema ovom čoveku – on je zaposlen poslednjih 15 godina ( zbog Jupiter koji je tu u sedištu i koji mu je doneo dobar stalni posao) ali je to posao koja on nikad nije želeo da radi, ali da bi ispoštovao želje svoje porodice, on ostaje na tom radnom mestu i iz dana u dan je sve više nesrećan i neraspoložen.

Dodatno, o teškoj Karmi vidi se iz pozicije Lagneša Merkur u 12 Bhavi odmah pored JMČ ~ JMČ je nosilac te konjunkcije, u Krittika Nakshatra 4 Pada pod vladavinom Sunce / JMČ / Jupiter koji je u znaku svoje debilitacije, dodatno… on donosi mirovanje, on je prirodni malefik, on je taj koji vlada stagnacijama, odustajanjem, stavom „što to moram da radim“ i sl.

Od kako je Gochara (tranzit) Jupiter u 4 Bhavi (pa tako posmatra 8 Bhavu i BB tačku) ovaj čovek razmišlja da se odseli od kuće (makar bio i podstanar) što je relativno i moguća opcija zbog vladara 6 Bhave Mars u Vodolija u 9 Bhavi odmah pored Mesec vladara 2 Bhave ~ mangal dosha ( Mars u istoj Bhavi gde je i Mesec ) Mars posmatra Merkur JMČ iz 12 Bhave, posmatra 3 Bhavu i 4 Bhavu, dodatno, a u samoj 6 Bhavi je SMČ

Takodje, razmišlja o promeni posla ~ Gochara Jupiter posmatra Rasi Jupiter iz 10 Bhave kojeg pak pa posmatra vladar BB Saturn iz 1 Bhave (iako je svestan da je moguće da neće naći ni približno tako siguran – materijalno i sve ostalo – posao, zbog loše situacije u zemlji)

Za Lagnu u Blizancima sam Jupiter pak je malefik, a dodatno ga posmatra upravo vladar BB Saturn (prirodni malefik) i tako ovaj čovek odlaže ideju o braku (ili makar ozbiljnoj vezi) dodatno dok mu Gochara Saturnprolazi kroz 7 Bhavu on je izjavio kako ne planira uopšte da razmišlja o braku i da mu to ne treba u životu (uz D9 Navamsha i slabu postavku Sunce Venera Lagnesha i Jupiter ~ vrlo je moguće da će tako i da bude) jer dodatno Saturn kao vladar BB utiče na Venera (vladar 5 Bhave – deca) i Jupiter (plodnost, brak) a pošto ovaj čovek ima drastično slabu plodnost, on i ne želi više brak jer ne može da ima dece. Naravno, taj problem ukazuje i sama postavka Bhrigu Bindu u 8 Bhavi koja se vezuje za uro-genitalne organe.
Natal
Страсти су израз неисправности наше Душе,
погрешности наше Воље
и приземности нашег Ума.
Свети Јаков (Арсовић)