Autor Tema: Ciganske karte - nacini otvaranja  (Pročitano 122 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slikarka

Ciganske karte - nacini otvaranja
« poslato: 24.04.2021, 12:48:15 »
Materijal sa starog foruma
Nije dozvoljeno kopiranje bez dozvole autorke.

Postoji mnogo vrsta otvaranja ali za one koji tek uce, najbitnije je da znaju da povezu karte pa cu sada izloziti samo jedan nacin koji je najjednostavniji, a ako neko koristi neki drugi nacin moze ga napisati.

Karte se promešaju, podele na dva dela, zatim se donji deo stavi na gornji. Ređaju se po 4 u redu, ukupno 16 karata. Tumače se po dve vezane, na dole. Kada se završi tumačenje ostale karte se okrenu licem na gore i tumače redom.
U ovakvom otvaranju vazno je da znate da one ne odgovaraju na pitanja vec pokazuju sta ce se dogadjati u narednom periodu. Ukoliko ste koncentrisani na odredjeno pitanje, mogu vam pokazati odgovor ali ako ste uznemireni ili jako uzbudjeni zbog nekog problema mogu pokazati vas problem.
Karte se tumace i unakrsno, recimo karta iz gornjeg ugla unakrsno na dole prvo levo pa onda iz gornjeg ugla desno na dole. Takodje mozete povezivati i recimo prvu i 3, drugu i 4 pocevsi od gore na dole. Ja obicno povezujem svaku drugu kartu.

Evo primera kako se povezuju karte:

Sreca-Poseta: trebalo bi da pokaze susret ili sastanak koji ce vas obradovati, osobe ne moraju biti samo kao na slici dve zene, vec mogu biti i razlicitog pola.
Nada -Ljubav: karta Nada moze pokazati osobu rodjenu u znaku Riba ili Vodolije, ali i svetliju zensku osobu ili osobu koja zivi pored neke vode, a moze da bude i preko vode figurativno.

Tumacenje ovog primera bi bilo da mene ocekuje susret sa osobom koju mnogo volim i da cu se obradovati tom susretu. 

Van mreže slikarka

Odg: Ciganske karte - nacini otvaranja
« Odgovor #1 poslato: 24.04.2021, 12:49:44 »
Karte promešati, preseći i pogledati donje karte. Možete preseći na dva ali i na tri dela, uvek donji deo ide na gornji.
Karte u preseku pokazuju šta najviše interesuje osobu kojoj se tumači.
Zatim poređati po 8 u redu tako da Vam u ruci ostanu 4 karte.
Od te 4 dajete pitaču da izvuče dve.
One obično daju informaciju o najbližim događajima u budućnosti.
Tumačiti svaku sedmu kartu, unakrsno na dole. Kada to istumačite prelazite na srednje redove, treća, četvrta, peta i šesta karta, takođe ići na dole i tumačiti ako je moguće po 4 a ako ne onda dve po dve.

Treba voditi računa da obavezno kada ostavljate špil donja karta bude sreća kao zaštitna karta. Bilo bi najbolje da imate dva špila, jedan koji ćete koristiti u prvom tumačenju, koji ne dajete pitaču u ruke (jer špil poprima samo Vašu energiju) i drugi koji koristite u drugom tumačenju koji dajete pitaču u ruke, da promeša, preseče a Vi samo tumačite.
Drugi način je malo komplikovaniji od prvog ali daje više informacija i sa malo vežbe nadam se da ćete savladati.

Van mreže slikarka

Odg: Ciganske karte - nacini otvaranja
« Odgovor #2 poslato: 24.04.2021, 12:55:26 »
Karte su otvorene osobi koja želi vezu sa osobom koja joj se dopada ali misli da ona njega ne primećuje. Odgovor sledi...

Pismo --- Bolest --- Ljubav --- Vernost ---

[slika je "isparila"]

Tumačeći svaku drugu kartu u gornjem redu vidi se da postoji nezadovoljstvo, ali i glas u pisanom obliku od osobe koja je bliska pitaču, karta Vernost može da pokaže prijatelja ili rodjaka. Sledeći red govori da će on pokušati da se nadje u društvu nekih osoba koje su bliske osobi koja mu se svidja i potruditi se da joj prenesu da bi on sreću rado podelio sa njom. Karta N novca pokazuje trud. Karta Gubitak govori o podeli.
U trećem redu se vidi da će se on naći u muškom društvu i da će do susreta doći u nekom javnom objektu, jer Kuća ---- Veselje --- pokazuje neki javni skup sad to može biti neki kafić ili diskoteka uglavnom je zabava zatvorenog tipa.Uz njega se vidi svetlija muška osoba koja će mu pomoći ili mu praviti društvo.Karta Sudija pokazuje njegovu odluku da se pojavi na tom mestu.
Poslednji red pokazuje da ženska osoba nešto krije od njega, ali postoji mogućnost da i očekuje neku prevaru od njega, zbog karte Zelja koja ukazuje na očekivanje.

Vernost ---- Poseta --- Sudija --- Ljubavnica --- ove se karte povezuju redom i govore o tome da će ženska osoba iz ove priče sresti neke žene i kroz neki  ne obavezan razgovor saznati šta se dešava sa ovim dečkom.Istovremeno ona odlučuje da se pojavi na toj zabavi.

Ljubav --- Sreća --- Veselje --- govori da će se ovo dvoje ipak spojiti, i da će ovo biti veza.

Pismo --- Sreća --- Kuća --- Ljubavnik --- pokazuje da će on dobiti pozivnicu za skup gde će biti njihov susret i da će se obradovati.

Ovo je samo jedan kratak primer kako se karte povezuju i tumače, mislim da bi moglo u tumačenju nekih karata doći do malo drugačijeg tumačenja ako opisujemo osobe koje će se naći u njihovom društvu ali je rezultatt isti kako god tumaćili. Ovo je prost primer, jer se u ovakvom tumačenju gledaju i karte koje su vam ostale u ruci tako što se tumače i povezuju redom, ali tako što se špil okrene na lice i tumači .

U ovom otvaranju i uopšte u otvaranjima dijagonala je jako važna jer i ona daje informacije, i odgovor postaje potpuniji.

Za pitanje-----

Izabereš kartu koja predstavlja tebe pa onda redjaš karte - ispred, gore, iza, dole, i tako četiri puta. Karte koje su ispred su budućnost, iza prošlost, gore ono što je u glavi (o čemu razmišljaš ili šta misliš), i dole pod nogama (ono što si stavila u drugi plan).
Tako da sada imaš sa svake strane 5 karata računajući onu u sredini (peta kuća). Onda pokrivaš, sa leva na desno sve karte i onu u sredini pa odozgo na dole sa onom u sredini. Kada završiš uzimaš po dve karte sa svakog kraka a počinješ odozgo, iza dole pa ispred i tako dobiješ osam karata koje okreneš na lice i tumačiš i onda karte iz sredine staviš ispod i tumačiš jer ti one pokazu kakav je ishod tvog pitanja a potom okrećeš pokrivene karte i tumačiš. Svi su odgovori vezani za pitanje.
Ovo je samo jedan jednostavan primer.