Autor Tema: Bik  (Pročitano 179 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Bik
« poslato: 05.04.2021, 22:08:05 »
Dodatni materijal za čitanje:
Znak Bika
Heronimo Kortes o Ovnu i Biku
Nije dozvoljeno kopiranje.


Henri Koli

Bik je drugi znak Zodijaka po redu, južni, zemljani, hladan i suv, fiksni i noćni. Ženski, melanholičan i domaći, pripada zemljanom triplicitetu, noćna kuća Venere, i sadrži 23 zvezde.
Označava osobu koja je niža i punija, snažnog tela, širokog lica i čela, malog nosa, velikih usta, debelog kratkog vrata, kratkih ruku, debelih šaka, guste crne kose koja je uvijena ili kovrdžava, kraćih nogu; sporo se ljuti, ali kada se naljuti onda se teško smiruje.
Mesta: označava podrume, štale, sobe u prizemlju, pašnjake i ravnice, kukuruzišta, i sva slična mesta koja su udaljena od kuće, kao i sva ona mesta gde se čuva oprema za stoku i konje.
Bolesti: označava sve slabosti grla i vrata, ciste, skrofulu, suvo grlo, zapaljenje krajnika, čireve, apscese, kao i pojavu obilja sluzi u vratu ili grlu, i bilo koja bolest koja pogodi taj deo tela.
Boje: bela pomešana sa žutom.

Ože Ferije
Bik upravlja levim delom meridijana, zemljom, melanholičnim humorom, sredinom proleća, vratom i grlom. Označava niske ljude, mesnate, širokih ramena, krupnih očiju, velikog stomaka, vredne, plemenite, poverljive, senzualne, glasnike ljubavi, plesače, glumce.
Od bolesti, skrofulom, katarom, tonzilitisom i drugim bolestima vrata.
Boje: zelena i bela.
Ukusi: slatko sa kiselim.
Regije: morske obale Male Azije, Kipar, Medija, Persija, Kampanija, Recija, Švajcarska, Lorena, Bolonja, Sepa, Mantova, Torent, Parma, Panorma, Kapua, Salerno, Verona i šesta klima.
Od pojedinačnih mesta: poljane, oranice, vinogradi, zelene livade, vrtovi i sva prijatna i mirisna mesta.

Vetije Valens

BIK je ženski, postojan, položen u sunčevom prolećnom tropiku, koščat, sa nedostajućim udovima, uzdiže se natraške, zalazi uspravno. Svojim najvećim delom ovaj znak leži u nevidljivom nebu.
Ovaj znak je produktivan, zemljan, rustičan, u vezi sa zemljoradnjom, oslobođenim robovima, opadajući, znak malo potomstva, polu-glasan i nem, plemenit, nepromenljiv, agilan, nedovršen, indikativan kod imetka i poseda. Ekliptički krug leži severno, uzdižući se paralelno sa najvišom tačkom Bika.
Ljudi rođeni u ovom znaku su plemeniti, agilni, vredni, dobri u čuvanju stvari, vole užitke, muziku, darežljivi. Neki su zemljoradnici, graditelji, plantažeri. Ako dobroćudne planete naginju ovom mestu ili je vladar kuće povoljno postavljen, osobe postaju sveštenici i upravnici škola, kao i oni koji su dostojni krune i purpurne odeće, spomenika i statua; takođe starešine hramova, i istaknute i sjajne osobe.
Sledeće oblasti su podređene Biku: glavi, Medija i okolne oblasti; grudima, Vavilon; desnoj strani prema Kočijašu, Skitija; Plejadama, Kipar; levoj strani, Arabija i okolne oblasti; ramenima, Persija i Kavkaske planine; okrnjenom delu, Sarmatija; slabinama, Afrika; torzou, Elimaida; rogovima, Kartagina; središnjim delovima, Jermenija, Indija, Germanija.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).