Autor Tema: Svet  (Pročitano 187 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Svet
« poslato: 06.04.2021, 22:58:14 »
Materijal sa starog foruma
Bojan
Nije dozvoljeno kopiranje.


/Rejčel Polak - 78 vrsta mudrosti/

Broj karte (XXI) i dva štapa na slici ujedinjuju Maga i Prvosveštenicu.
Ova karta nas pored brojnih drugih simbola, vraća nekako na Ludu. Nevinost i praznina ujedinjeni mudrošću. Od svih karti velike arkane, jedino su ove dve pokretne.
Ovalni venac simbolizuje broj 0 (Luda). Pored toga, predstavlja i kosmičko jaje. "JA" je svuda, u svim stvarima. Vrh i dno venca su vezani znacima beskonačnosti i na taj način nindiciraju da "JA" nije ograđeno, već je otvoreno ka kosmosu. Znaci su crvene boje, a crvena predstavlja genitalnu čakru. Zeleni venac simbolizuje svet prirode, a zeleno je boja ljubavi i isceljenja. Ljubičasti veo oko figure je boja divinacije, a plava boja neba je boja komunikacije. Simbolika karte je kao što se može videti naizgled raznolika, a zapravo sve ovo što smo nabrojali možemo naći u jednoj osobi.

U tumačenju, karta predstavlja uspeh, postignuće, satisfakciju. U manjoj ili većoj meri indicira ujedinjenje unutrašnjeg bića sa spoljašnjim aktivnostima.
Kada je obrnuta, karta ukazuje na stagnaciju odnosno na pokret ili rast koji su usporeni.
Ipak, prava značenja ove karte ostaju većinom nepoznata. Ona su cilj, nada, intuicija. Put ka cilju, koraci i muzika za ples kojom igra persona na karti, žive u ostalim likovima velike arkane.

/Drugi izvori/

Uspravna: sloboda da se ide u bilo kom pravcu, da se izabere pravac, lekcije prošlosti su naučene, trebalo bi doneti važne odluke, drugi se mogu oslanjati na nas. Duh koji prožima i povezuje sva živa bića, učenje o nečemu kroz direktno iskustvo. Osećaj povezanosti s drugima, viđenje drugih živih bića kao svetih, traženje trajnosti u promenljivom svetu.
Obrnuta: odbijanje da se istraže novi horizonti, strah od promena, nesigurnost, nedostatak vizije, tvrdoglavost, treba biti spreman za prihvatanje tuđih ideja jednako kao i svojih.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Svet
« Odgovor #1 poslato: 15.04.2021, 11:44:22 »
Materijal sa starog foruma
Medeja  Blog
Nije dozvoljeno kopiranje.
Izvor više nije dostupan


Svet

Integracija
doživljaj celine
sastavljanje delova
postizanje ravnoteže
kombinovanje (?)
sinteza
spajanje
sinhronizovanost

Postignuće
ostvarivanje ciljeva
napredak
ostvarenje životnih želja i snova
procvat
nalaženje najboljeg rešenja

Umešanost (?)
darovanje
lečenje
uslužnost
korišćenje talenata
darežljivost
predanost
osećaj korisnosti
aktivnost

Osećaj ispunjenosti
uživanje u trenutku
zadovoljstvo
duševni mir
blaženstvo

Opozitne karte - neke mogućnosti
Pustinjak - izolacija, samoća
4 pehara - nedostatak volje, apatija, povlačenje
5 štapova - nesloga, rad na tuđu štetu

Podržavajuće karte - neke mogućnosti
Uravnoteženje - zajedništvo, sinteza
Sunce - postignuće ciljeva
9 pehara - ispunjenje želja
10 pehara - sreća, emotivna ispunjenost
10 dinara - obilje, materijalno bogatstvo

Dan zahvalnosti. Upravo ste završili ukusan obrok, i držite šolju tople kafe u ruci. Porodica i prijatelji neobavezno razgovaraju, deca skiče od sreće, vi sedite siti i zadovoljni. Osećate se zaista ispunjeno i zahvalno (bar dok ne morate da ustanete da operete sudove). U tom trenutku, Svet i sve na njemu je vaše.
Svi znamo ovaj osećaj. Može nas uhvatiti uvek i svuda, i uvek je lep. Možemo ga osetiti dok kosimo travu ili primamo Nobelovu nagradu. Može nas ispunjavati mirom ili ludom srećom. Šta je tačno ova emocija i odakle dolazi? Karta XXI nam pomaže da saznamo.
Glavni element sreće je celovitost - osećaj da svi delovi celine dejstvuju u harmoniji, ne statično, već dinamično, ali izbalansirano. Da bismo bili srećni, moramo se osećati povezanim sa svetom oko nas. Tu je takođe i postignuće, odnosno saznanje da imamo ciljeve i da idemo ka njihovom ostvarenju. Kada su svi ovi uslovi ispunjeni, osećamo se ispunjeno i zadovoljno.
Karta Svet predstavlja ove momente i sve što ide uz njih. U tumačenjima je vrlo pozitivan znak - da ste na putu da ostvarite ono što želite. Šta je to zavisi od situacije, ali konačan ishod je uvek dobar. Zapamtite da je karta XXI karta aktivnog delovanja i rada. Da bismo imali svet u rukama, moramo mu prvo dati sebe. To je jedini izvor prave sreće.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).