Autor Tema: Sudnji dan  (Pročitano 178 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Sudnji dan
« poslato: 06.04.2021, 22:56:50 »
Materijal sa starog foruma
Bojan
Nije dozvoljeno kopiranje.


/Rejčel Polak - 78 vrsta mudrosti/

U neku ruku predstavlja poziv za mnogo značajnije postojanje, zapravo poziv da se osoba okrene nekom drugom smislu u životu.
U pozadini karte se vide planine - večna istina koja leži iza ograničenog znanja koje nam je dostupno kroz obične stvari.
Ponekad osoba dođe na raskrsnicu (krst na zastavi) kada je potrebno doneti neku odluku. Zapravo, ta je odluka vrlo često već donesena duboko u nama, samo je potrebno osvestiti je.

Krst na zastavi predstavlja još i susret opozicija odnosno sjedinjenje svih stvari koje su odvojene. Imamo i anđela koji nas poziva iz oblaka. Između odraslih koji gledaju u anđela, nalazi se i dete što sve skupa simboliše formiranje nove realnosti, na način na koji je svako dete kombinacija svojih roditelja i nečeg kompletno novog. Dete nam je okrenuto leđima što bi reklo da je novo postojanje misterija za nas i nema načina da saznamo šta će biti dok sami to sve ne iskusimo.

U tumačenjima, ova karta nosi specijalno značenje. Šta god da se dešava oko nas, moramo načiniti neku značajnu promenu. Promena zavisi od subjekta i od drugih karata, ali često može ukazati na promenu u potpunosti, promenu načina na koji osoba gleda na život.
Kada je obrnuta, ova karta indicira da osoba želi da odgovori na poziv ali ne zna kako da to učini. Vrlo često označava negiranje poziva na promene i to obično biva iz straha od nepoznatog. Može biti mnoštvo racionalnih razloga - nedostatak novca, nedostatak odgovornosti, priprema itd. Sve su to samo izgovori, jer kada se pojavi ova karta bilo uspravno bilo obrnuto, realnost je već promenjena i jedini izbor je da se promena prati.

/Drugi izvori/

Uspravna: počinju da se sešavaju divne stvari, vreme je za pravljenje promena. Konačna odluka - suditi ili biti osuđen, iznenadno shvatanje da nije sve izgubljeno; podmlađena osećanja, objave, prekidanje nekog ciklusa ponašanja, vesnik rođenja nečeg novog.
Obrnuta: nelagodnost, samoća, šupljina, žudnja za izlazom iz nekih situacija ali se izlaz ne vidi, sažaljenje, strah, bolest.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Sudnji dan
« Odgovor #1 poslato: 15.04.2021, 11:43:43 »
Materijal sa starog foruma
Medeja  Blog
Nije dozvoljeno kopiranje.
Izvor više nije dostupan


Sudnji dan

Donošenje odluke
"dan D"
razdvajanje bitnog od nebitnog
procenjivanje stvari
rušenje tabua
kritičko razmišljanje
zauzimanje stava
težak izbog

Osećaj preporođenosti
otvaranje za nove mogućnosti
transformacija
nove nade i šanse
nov početak
sagledavanje svega u drugom svetlu
sreća

"Čuti poziv"
prepoznati svoje prave potrebe
unutrašnja sigurnost
impuls za delovanjem
određivanje prioriteta
zacrtavanje novog pravca delovanja
znati šta se mora uraditi
ispunjavanje potreba

Nalaženje rešenja
osećaj rasterećenosti
oslobođenje od osećaja krivice i tuge
praštanje sebi i drugima
okajanje i ispravljanje grešaka iz prošlosti

Opozitne karte - neke mogućnosti
Smrt - smrt, kraj
5 pehara - žaljenje, greške
9 mačeva - krivica, osećaj krivice

Podržavajuće karte - neke mogućnosti
Luda - preporođenost, nov početak
Pravda - odluke, prihvatanje odgovornosti za akcije i greške iz prošlosti
7 dinara - prelomna tačka

Na karti XX vidimo ljude kako se odazivaju na poziv anđela. To je sudnji dan, kada vernici idu u obećani raj, ali šta sa onima koji nisu spašeni? Da li će njima biti suđeno? Da li će njima biti uskraćena božija milost zbog počinjenih grehova? Ovaj aspekt sudnjeg dana nam je nejasan. Kako presuda i oproštaj mogu biti isto?
Zapravo, presuda ima dva oblika. Prvi i teži kaže: " Ono što si uradio je pogrešno, i zbog toga si loš i bezvredan". Ovakva presuda ne ostavlja prostor za iskupljenje. Ali, moguće je i drugačije suditi. Procenjujemo stvari sa svih strana, vagamo sve okolnosti i trudimo se da spoznamo objektivnu istinu. Nekada se mora napraviti izbor i nadamo se da ćemo to učiniti mudro - ali, bez kasnijeg osećaja krivice ako pogrešimo.
U tumačenjima karta XX je podsetnik da se nekada moramo odlučiti, odluke su neizbežne. U takvim momentima najbolje je pažljivo razmotriti celu situaciju, i onda delovati u skladu sa zaključcima. Ako ste "presudili" sami sebi, učite iz tog iskustva. Čestitajte sebi na ispravnim izborima, ispravite greške, ali nemojte potcenjivati sebe.
Karta XX povezuje se sa osećanjima vezanim za Spasenje. Kada anđeo pozove, vi ste preporođeni i čisti od svih grehova. Prošlost i greške su iza vas, i spremni ste za nov početak. Možete osetiti i zov svoje savesti, da postupite ispravno. Ako ste trenutno u lošem periodu i potrebna vam je nada i oproštaj, Sudnji dan poručuje da ste blizu preporoda.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).