Autor Tema: Sunce  (Pročitano 183 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Sunce
« poslato: 06.04.2021, 22:54:56 »
Materijal sa starog foruma
Bojan
Nije dozvoljeno kopiranje.


/Rejčel Polak - 78 vrsta mudrosti/

Predstavlja radosno opuštanje nakon testova u prethodnim kartama i priprema za smrt i ponovno rođenje u kartama koje slede. Sunce pokazuje aktivno, energizirajuće stanje. Pod nim sve postaje jednostavno i radosno. Svetlo nesvesnog je u svakodnevnom životu.
Karta pokazuje dete koje jaše u bašti, što je simbolički pokazatelj slobode, oslobođenja od ograničene svesnosti. Sivi zid predstavlja prošli život opasan percepcijom realnosti.

Supersvesnost Sunca je okarakterisana osećajem da smo deo sveta a ne izolovana individua.
Značenje karte je jednostavno i direktno kao na slici - radost, uživanje, sreća i veliki osećaj za lepotu u životu. U dubljem smislu pokazuje pogled u svet na potpuno nov način, videvši na taj način sav život ujedinjen u svetlu i radosti. Ovo je karta optimizma, energije i čuda.
Kada je obrnuta, dobre stvari ne postaju loše nego više konfuzne, kao kada se oblaci navuku preko sunca. Život i dalje daje osobi vreme jednostavne sreće, ali se ne može videti tako jasno.

/Drugi izvori/

Uspravna: radost, sreća, prosperitet, dobro zdravlje. Dobrobit, toplina, sigurnost, mir, nevinost, optimizam, jasna percepcija onoga što su mile naznake i Zvezde i Lune.
Obrnuta: potreba za realizmom, osećaj gubitka, prijateljstvo ili veza mogu biti ugroženi nerazumevanjem i neslaganjem, budući planovi mogu biti otkazani.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Sunce
« Odgovor #1 poslato: 06.04.2021, 22:55:54 »
Materijal sa starog foruma
Ena

Sunce je i sloboda, želja da se oslobodimo stega i može da se javi u trenucima kada se zaista osećamo slobodno.

Sloboda nije uvek pozitivna stvar. Može da predstavlja i vreme kada nemamo nikakvu obavezu, kada muškarac s kojim želimo vezu nije za vezivanje ili kada naprosto mi ne želimo obavezu i vezivanje.

Kao konačan ishod svakako znači da treba da budemo slobodni: i u izražavanju sebe i oslobađanju od stega, ali u vazduhu uvek ostaje pitanje: Koliko zapravo slobode želimo i u čemu? Da li je sloboda uvek poželjna? U kojim oblastima života nam je sloboda potrebna?

Sunce kao savet označava i imperativnu potrebu da oslobodimo duh, budemo ono što jesmo i dozvolimo sebi samoljublje i uživanje u sopstvenom karakteru, volimo sami sebe.

Ljubavlju prema sebi počinjemo da zračimo i na okolinu. Kada smo sami sobom zadovoljni, okolini i bližnjima možemo biti fenomenalan pokretač, biti faktor koji drugima uliva pokretačku energiju.

Mislim da je u RW deku slika deteta koje jaše konja golo i nesputano istinski pokazatelj stanja "Sunce".

Kada iz sebe, pa makar i na sat vremena, izbacimo strahove, očekivanja, potrebu da zadovoljimo standarde okoline, počinjemo da isijavamo iz sebe ono najbolje, Božanski dar karaktera i ličnosti, sposobnosti i talente, a što je najvažnije, postajemo savršen provodnik energije: upijamo u sebe ono dobro i bez ikakvih blokada i smetnji tu energiju prenosimo na okruženje.

U knjizi emotivna inteligencija, ovo stanje je definisano kao FLOW. Maksimalna koncentracija i usresredjenost, koja potuno spontano nastaje i koja nam omogućava da sve što radimo uradimo apsolutno najbolje.

Sunce je potpuna sloboda duha, stapanje sa svetom i prirodom, snažno osećanje trenutka.

Na žalost, u stvarnom životu svi ovakve trenutke doživljavamo izuzetno retko, jer smo opterećeni uklapanjem u zadate parametre, pa osećamo manjak sopstvene slobode i u delanju i u odlučivanju.

Na poslu izvršavamo vizije nadređenih.

U komunikaciji: pazimo na očekivanja sagovornika:

Malo nam je slobode dato da iz sebe izsijamo ono što je suštinski naše, ono što smo mi!

Kako postići stanje "SUNCE"? Na žalost, teško samo od sebe. Nekad se životne prilike potrefe, pa smo u pravom trenutku na pravom mestu i tad se desi da možemo pokazati sebe u najuzvišenijem obliku.

Drugi način ume da bude bolniji: odjednom se desi da smo prepušteni sami sebi i sopstvenom sudu, da moramo nešto uraditi, a da pritom nemamo dovoljno znanja i informacija i onda se desi Flow! odjednom iz dubine svog bića izvlačimo ideje i sposobnosti, shvatamo da zapravo sve što je potrebno znamo, da radimo tačno ono što treba uraditi, da sve ide tako spontano i nesputano, a da ni sami ne znamo kako i zašto.

Sunce je dakle (moja lična teorija, nigde je nisam pročitala!!!!), ono naše suštinsko JA!

Život nas udalji od tog JA, pa ova karta znači da moramo hitno da se vratimo sami sebi.

Tad se treba prisetiti kakvi smo bili i čemu smo težili u vreme kada nas nije bilo briga za egzistencijalne probleme i kada nije bilo bitno da se uklopimo u baš sve društveno propisane obrasce ponašanja. Vreme kada nismo sebi birali prijatelje po sličnosti socijalnog statusa ili životnih faza.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Sunce
« Odgovor #2 poslato: 15.04.2021, 11:42:55 »
Materijal sa starog foruma
Medeja  Blog
Nije dozvoljeno kopiranje.
Izvor više nije dostupan


Sunce

Prosvetljenje
razumevanje
pronalaženje smisla u haosu
dostizanje novog nivoa uvida
intelektualni uvid
prodiranje u suštinu stvari
spoznavanje istine

Doživljaj veličine
postizanje nečeg značajnog
dobijanje priznanja
trenutak slave
izvanredni rezultati
biti u centru pažnje

Vitalnost
energija
entuzijazam
radost
krepost
"pune baterije"
dobro zdravlje

Samouverenost
osećaj slobode i napretka
samopoštovanje
samopouzdanje
vera u sopstveni uspeh, mogućnosti i vrednosti
praštanje sebi

Opozitne karte - neke mogućnosti
Mesec - zbunjenost, dezorijentisanost, iluzije
8 pehara - umor
6 mačeva - depresija, mlitavost
5 dinara - umor

Podržavajuće karte - neke mogućnosti
Kula - prosvetljenje, otkrovenje
Svet - ostvarenje, postignuće
2 štapa - lična moć, sjaj, vitalnost
6 štapova - slava, ugled

Brilijantno, blistavo, sjajno. Toliko reči slavi moć svetlosti. I kad upalite svetlo u sobi, možete osvetili i videti i najtamnije uglove. Kada upalimo svetlo u svom umu postajemo prosvetljeni. Jasno vidimo i razumemo istinu. I spolja i iznutra svetlost širi naše granice i čini da sijamo.
Kroz čitavu istoriju ljudi su slavili Sunce kao izvor svetlosti i toplote. U mitovima većine kultura Sunce je najznačajniji Bog, snažan i hrabar. On je vitalna energija koja omogućuje život na zemlji. U tarotu takođe predstavlja vitalnost i sjaj. Ovo nije karta krotkosti i povučenosti.
U tumačenjima, kartu XIX razumećete ako sebe zamislite kao boga Sunca. Kako razmišljate i kako se osećate? Potpuno ste samouvereni i sigurni u svoju snagu. Imate neograničenu energiju i pucate od zdravlja. Postigli ste nešto veliko i ponosni ste na sebe. Vidite i razumete sve oko sebe. Kada vam izađe ova karta, znajte da ćete biti uspešni u svemu što preduzmete. Vreme je da se pokažete u punom sjaju.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).