Autor Tema: Luna  (Pročitano 152 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Luna
« poslato: 06.04.2021, 22:53:27 »
Materijal sa starog foruma
Bojan
Nije dozvoljeno kopiranje.


/Rejčel Polak - 78 vrsta mudrosti/

Ovo je karta imaginacije. Vidimo Lunu kako pretače energiju i zvezde u dešavanja, vizije, mitove i slike. Zna se da Luna reflektuje skrivenu svetlost sunca, te stoga imaginacija ima distorziju jer reflektuje unutrašnje iskustvo spoljašnjeg uma.
Pas i vuk predstavljaju animalno u nama, zversko koje često izlazi na površinu nesvesno, i u realnosti, zaista u vreme punog meseca. Rak koji izlazi iz vode predstavlja nešto drugo. On simbolizuje najuniverzalniji strah kolektivnog nesvesnog koji se iskusi kroz vizije bezimenih demona. Rak samo polovinom tela viri iz vode, i nikada ne izlazi skroz već se uvek vraća nazad.
Kapi svetla padaju na životinje - Yod, odnosno milost i to nam govori da kroz pripremu u malo hrabrosti prihvatimo divlje stvari koje nam je donela naša imaginacija, pa će nam nakon toga Luna doneti mir i imaginaciju koja je obogaćena svim svojim čudima. Put vodi kroz dve kule, ukazujući na kapiju prema nepoznatom predelu.

U tumačenjima, Luna je indikator buđenja podsvesnog. Počinjemo da proživljavamo čudne emocije, snove i strahove, čak i halucinacije.
Ako je naopako, onda nam pokazuje borbu odnosno opiranje svemu tome. Ta borba nas vodi ka strahovima i vrlo često ka poremećenim emocijama. Uglavnom indicira period povlačenja, introspekciju.

/Drugi izvori/

Uspravna: dozvoliti intuiciji da nas vodi ali ne smemo biti zavedeni prividnom sigurnošću; treba se učiti nezavisnosti i verovati svojim osećajima. Spoznavanje više istine ali i dalje nejasno; misterija, nelagodnost, skrivene motivacije, divlja, neukroćena energija boginje Dijane.
Obrnuta: nerazumevanje, ne treba praviti nikakve promene, ne treba gubiti energiju na argumente ili neslaganja, ne treba se prepustiti imaginaciji.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Luna
« Odgovor #1 poslato: 15.04.2021, 11:42:00 »
Materijal sa starog foruma
Medeja  Blog
Nije dozvoljeno kopiranje.
Izvor više nije dostupan


Mesec

Osećanje straha
oslobođenje podsvesnih strahova
osećaj anksioznosti
fobije
nedostatak hrabrosti
strah koji nadvladava osobu

Verovanje u iluzije
verovanje u lažnu sliku nečega
samoobmanjivanje
nerealne ideje
iskrivljavanje istine
fantaziranje

Jaka imaginacija
živopisni snovi ili vizije
otvorenost za nerealne stvari
oslobađanje nesvesnog
neobične misli i ideje
čudnovatost i bizarnost

Zbunjenost
gubljenje jasnog pravca i cilja
problemi u logičkom razmišljanju
konfuzija u mislima
podložnost ometajućim spoljnim uticajima
dezorijentisanost
besciljno lutanje i traganje

Opozitne karte - neke mogućnosti
Zvezda - spokojstvo i mir
Sunce - jasnoća i bistrina misli, prosvetljenje

Podržavajuće karte - neke mogućnosti
7 pehara - iluzije, nerealne ideje, fantazije
2 mača - samoobmanjivanje, previđanje istine
8 mačeva - konfuzija, nejasnoća

Ako se sada osvrnete i pogledate svoju sobu, većina vas će (verovatno) videti poznate ljude i stvari. Sve je onako kako očekujete da bude, sve stoji na svom mestu. Znate da će, ako zažmurite i onda otvorite oči, sve biti isto. Ali... da li vam se nekad desilo da vam stvari naprosto izgledaju nekako čudno i nepoznato, a ne znate zbog čega? To je poruka Meseca.
Veći deo vremena provodimo u nekom šablonu normalnosti, ušuškani u sigurnost kao u ćebe. Okrećemo leđa misterioznom svetu koji je tu negde blizu nas. S vremena na vreme gvirnemo u njega uz pomoć naše mašte ili nam se svest ponekad sama na kratko "proširi". U taj svet možemo biti gurnuti nespremni, uz pomoć droga, psihičke bolesti ili jakog afekta.
Mesec je svetlo u ovom svetu - svetu tame i senki. Iako nam je taj svet nepoznat, on uopšte ne mora biti zastrašujuć. Pod pravim okolnostima, Mesec inspiriše i opčinjava. Mesec vas vodi u nepoznato, tako da možete dozvoliti pristup neobičnim stvarima u vaš život.
Nažalost, obično se plašimo Meseca. U tumačenjima, ova karta najčešće predstavlja strah i uznemirenost - ono što nam donosi najtamniji deo noći. Karta XVIII takođe predstavlja i iluzije. Lako je izgubiti se na putu osvetljenom samo mesečinom. Savetuje da budete oprezni i ne dozvolite šarenim lažama da vas odvedu na pogrešan put. Ponekad je Mesec znak da ste se već izgubili i da besciljno lutate. Morate se vratiti na pravi put i nastaviti da idete ka jasno zacrtanom cilju.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).