Autor Tema: Kula  (Pročitano 208 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Kula
« poslato: 06.04.2021, 22:50:29 »
Materijal sa starog foruma
Bojan
Nije dozvoljeno kopiranje./Rejčel Polak - 78 vrsta mudrosti/

Ova karta ima simboliku materijalnog koncepta univerzuma, a munja je destrukcija koja dolazi životu baziranom čisto na materijalnom principu. Eksplozija se može javiti i iznutra, ali i spolja. Npr. porodica i prijatelji se mogu okrenuti protiv nas, naš rad se može urušti i oko nas se može vrteti bilo kakva vrsta nasilja.
Kapi vatre koje padaju sa obe strane Kule u obliku su slova YOD, prvog slova božijeg imena. One ne simbolizuju bes već milost. Univerzum i naš um neće dozvoliti da zauvek ostanemo zarobljeni u kuli iluzija. Ako se sami ne oslobodimo na miran način, onda će snage života napraviti eksploziju.

Značenje karte je obično simbolički očigledno. Obično ukazuje na period nasilnog prevrata, destrukciju dugo izgrađivanje situacije, prekid nekog odnosa besom ili čak nasiljem.
Iako je negativna, ova karta takođe ukazuje i na oslobođenje od zidina koje smo podigli. Eksplozija raščišćava situaciju koja je stvarala neverovatan i nepodnošljiv pritisak. To sve može voditi u nove početke. U određenom kontekstu, ova karta može ukazati i na prosvetljenje.
Kada je obrnuta, onda ukazuje da su nasilje i razaranje još prisutni, ali manje. U određenom kontekstu može ukazati i na to da tonemo još dublje u te iluzije i idemo u zidine i ne oslobađamo potisnuti materijal i tako se bolna iskustva nastavljaju.

/Drugi izvori/

Uspravna: situacija se drastino menja, promene su neizbežne; lom veze, posla, novca ili bilo čega što smatramo stalnim; treba se osloboditi starog načina života. Iznenadan kraj neodržive situacije, oslobođenje od okova apetita i želje za slavom.
Obrnuta: ne opirati se promenama, treba gledati stvari onakvim kakve jesu, imati hrabrosti da se počne iznova.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Kula
« Odgovor #1 poslato: 15.04.2021, 11:36:03 »
Materijal sa starog foruma
Medeja  Blog
Nije dozvoljeno kopiranje.
Izvor više nije dostupan


Kula

Iznenadna promena
preokret
promena planova
iznenađenje
prolazak kroz krizu
promena rutine
haos

Oslobađanje
eksplozija
izlivi emocija
napad besa
slom mehanizama odbrane
padanje maski
pustiti da "sve prođe"

Pad
osećaj poniženosti
slom
"tresnuti na zemlju"
loša sreća
udar na ego

Otkrovenje
iznenadna spoznaja istine
skriveno izlazi na površinu
niz uvida
rušenje iluzija
dobijanje odgovora
videti sve u "bljeskovima" ("paljenje lampice")

Opozitne karte - neke mogućnosti
Kočija - pobeda, kontrola
Uravnoteženje - zlatna sredina, uzdržanost
Zvezda - spokoj, mirnoća
6 štapova - priznanja, ponos
10 pehara - mir, spokojstvo

Podržavajuće karte - neke mogućnosti
Smrt - neizbežni uticaji, spoljne okolnosti na koje se ne može uticati
Sunce - prosvetljenje, otkrovenje
5 dinara -težak period

Kula je uznemirujuća karta. Vatra, munja, oštre stene - svakako izgleda loše. Karta XVI je prilično loša za one koji ne vole promene. Ona predstavlja iznenadne, dramatične preokrete u svakom smislu. Promene su obično postepene, daju nam vremena da se prilagodimo, ali ponekad su i neočekivane i munjevite. To je suština Kule.
U filmovima, glavni lik često šamara nekog ko je pijan ili drogiran. Pošto je pokušao sve, na kraju ga polije hladnom vodom da ga osvesti. Iznenadne krize u životu su poruka da se osvestite. Nešto definitivno ne valja, a vi ne vidite. Da li ste možda puni sebe? Očekujte udarac na ego. Da li se previše grizete u sebi? Očekujte da se brana sruši. Upali ste u kolotečinu? Očekujte neočekivano.
Od vaše reakcije na promenu koju vam Kula donosi zavisi koliko će promena biti neprijatna i bolna. Shvatite da se promena desila jer je bila neophodna. Možda je nekad previše očekivati mirno prihvatanje promene, ali pokušajte da nađete bar mrvicu pozitivnog u svemu. Kad počnete da delate u skladu sa novim okolnostima, možda tad osetite oslobađajuć uticaj. Možete doživeti masu uvida vezanih za svoju situaciju i da je razumete na višem nivou.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).