Autor Tema: Đavo  (Pročitano 164 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Đavo
« poslato: 06.04.2021, 22:47:50 »
Materijal sa starog foruma
Bojan
Nije dozvoljeno kopiranje.


/Rejčel Polak - 78 vrsta mudrosti/

Da bismo razumeli ovu kartu, moramo znati da je đavo simbol snage iluzija i opresija. Najveća iluzija od svih je materijalizam odnosno odbijanje da postoji bilo šta izvan čulnog domašaja.
Đavo stoji na kamenom bloku koji ukazuje na nekompletno znanje. Moć đavola počiva na iluziji da ne postoji ništa bitnije od novca,seksa i politike. Na slici vidimo čoveka i ženu koji nisu nezadovoljni, a i lanci kojima su vezani nisu im čvrsto oko vrata, što znači da uvek mogu da se oslobode.

Đavo jednu ruku diže uvis, a drugu upire u zemlju - slično kao i Mag, s tim što đavo daje prednost materiji (ruka sa štapom koji predstavlja moć je uperena u zemlju). Đavolov dlan nosi simbol Saturna, planete nesreće, ali i ograničenja, slabosti i restrikcije.
Na čelu mu stoji obrnuti pentagram - simbol crne magije. Ovako obrnut pokazuje da su genitalije tamo gde treba da bude glava, a to drugim rečima pokazuje da želje nadvladavaju rasuđivanje. Baklja đavola pali čovekov rep i to simbolički pokazuje unutrašnji plamen - moć i destrukciju.

Pozadina karte je crna, simbolizujući na taj način crnu magiju ali i nemogućnost da se vidi istina.
Karta generalno ukazuje na materijalistički pogled na svet. Može da označi svaku vrstu bede, osećaj vezanosti sa iluzijom da ne postoji nikakva alternativa. Osoba je rob svojih želja. Na kraju, može biti i da je osoba prihvatila svoju mizeriju kao nešto normalno.
Kada je obrnuta i na poziciji prošlosti, često znači da se promena desila, ali osećaj tuge, besa ili depresije je ostao. Psiha ništa ne zaboravlja.

/Drugi izvori/

Uspravna: previše materijalizma, putovanje slepom ulicom, sebičnost, osećaj beznađa, pritisak. Neočekivano iskušenje ili izazov, neobuzdane strasti, užasna senzualnost, pohlepa, materijalizam, nerazumnost.
Obrnuta: neodlučnost izaziva nestabilnost, treba slušati unutrašnji glas, osoba je bila pod velikim uticajem kog je potrebno osloboditi se; osloboditi se starih navika.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Đavo
« Odgovor #1 poslato: 06.04.2021, 22:49:19 »
Materijal sa starog foruma
Ena


Pojava Đavola u otvraranju prvenstveno znači da je imperativ povratiti samokontrolu. Đavo jeste i imperativ da spoznamo svoju mračnu stranu, koja je tu i čeka da se ispolji.
U otvaranju znači:
- Situacija u kojoj smo nam može naštetiti, ali mi nismo sposobni da se otrgnemo. Pojava Đavola znači da smo u vezi sa pogrešnim muškarcem, družimo se sa pogrešnim ljudima, držimo se pogrešnih učenja...
- Opsesivne veze i odnosi i sve one situacije u kojima nemamo ni malo samokontrole, koju je neophodno povratiti.
- Droge, alkohol, kocka i svi poroci.
Karta nam kaže da smo u situaciji u kojoj nemamo osećaj da sopstvenom voljom možemo na bilo koji način uticati i da smo opsednuti nekim ili nečim.
Đavo će samo da pojača ono što već postoji u nama, jer predstavlja naše najdublje želje i kao što ste i napisali - ako istinske želje i porive, ma koliko oni mračni bili, potiskujemo, postajemo zarobljenici strahova i blokada. Ako im se prepustimo, gubimo samokontrolu, postajemo opsesivni ili poročni.
- To je i Jarac, magnetičan, moćan, bogat, dominantan, manipulativan muškarac, koji voli da kontroliše.
- U vezi smo zbog snažne seksualne privlačnosti, pa i onda kada smo svesni da nas taj neko ne tretira kako treba i kada taj neko na nas potpuno destruktivno utiče, a mi nismo sposobni da se odupremo, a kamoli prekinemo to.
Sve veze opisane Đavolom su nezdrave i patološke, emocije su patološke i destruktivne, postupci su nezdravi, zli i psiha nam je u lošem stanju, što vodi do razvijanja osobina tiranina, zlobnika, nekog ko je pohlepan, besan.
Đavo je stvarno znak potpuno nezdravih i odnosa i emocija i znak je da se formiramo u veoma lošem pravcu. Zato je neophodno povratiti samokontrolu, dok je iole vreme.
Đavo je i izbor pred nama koji bi svakako trebalo odbiti - ukoliko još uvek imamo i trunku samokontrole. Prihvatanje druge opcije će nam sigurno doneti ozbiljne posledice.
Zato dragi moji i drage moje, kada vam se Đavo pojavi u otvaranjima vezanim za partnerske odnose, a vi beš'te glavom bez obzira, iako vam i hormoni i mozak ključaju, jer ne može da ispadne na dobro.
Postoji i jedna iznimka, a to je da smo isuviše stegnuti i blokirani da povremeno treba dati sebi na volju, jer ako se i tu zakočimo, opet smo ova mladež sa karte - u lancima.
PoAnta je samo imati pravu meru i ne prepustiti se previše i totalno.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Đavo
« Odgovor #2 poslato: 15.04.2021, 11:35:23 »
Materijal sa starog foruma
Medeja  Blog
Nije dozvoljeno kopiranje.
Izvor više nije dostupan


Đavo

Osećaj zarobljenosti
prihvatanje neželjenih stvari
opsednutost
osećaj sputavanja slobodne volje
gubitak nezavisnosti
biti pod tuđom kontrolom
biti zavistan i porobljen
potčinjenost drugome

Fokus na materijalno
biti zarobljen u materijalnom
vera samo u fizičke stvari
zaboravljanje na duhovnost
zarađivanje i trošenje
prekomerno odavanje čulnim zadovoljstvima

Biti u neznanju
biti nesvestan situacije
ograničenja
izbor da se ostane u neznanju
strah od nepoznatog

Osećaj beznađa
očekivanje najgoreg
očajanje
nedostatak vere
gledanje kroz "crne naočare"
pesimizam
sumnja

Opozitne karte - neke mogućnosti
Luda - vera
Zvezda - vera, nada, optimizam
4 štapa - sloboda, oslobođenje
6 pehara - dobra volja, nevinost, uživanje u sitnim zadovoljstvima
10 pehara - sreća, radost, blaženstvo

Podržavajuće karte - neke mogućnosti
7 pehara - razvrat, preterivanje u zadovoljstvu
8 mačeva - zbrka, ograničenja
9 mačeva - očaj, depresija

Lucifer. Mefisto. Sotona. Princ tame. Kako god ga nazvali, Đavo je simbol za sve loše i nepoželjno. Iz naše ljudske perspektive, mi vidimo svet kao borbu svetla i tame. Želimo da pobedimo loše i omogućimo dobrom da vlada. Zapravo, dobro i loše su nerazdvojni, kao senka i ono što je pravi. Tama je samo nedostatak svetlosti, i to zbog naših grešaka koje kriju istinu. Karta XV nam pokazuje te greške.
Prva je neznanje - ne znamo istinu, i ne znamo da je ne znamo. Druga je materijalizam - verovanje da ne postoji ništa van fizičkog. Kao duhovna bića mi smo produžetak Boga, ali gubimo kontakt sa njim ako se prepustimo isključivo čulima. Tu je i beznađe koje nam oduzima sreću i volju da idemo dalje.
Tradicionalno, Đavo predstavlja zlo, ali u tumačenjima nema ovako zastrašujuće značenje. Ova karta vam poručuje da ste u nezdravoj, destruktivnoj situaciji. Možda ste "u mraku" - ignorišete istinu i ono što ona nosi. Možda ste opsednuti nekom osobom, idejom, stvarima ili obrascem ponašanja za koji znate (ili ne znate) da je loš(a) po vas. Ponekad je ova karta ogledalo negativnosti koja vas je navela da sumnjate u sebe i svoju budućnost. Svi smo skloni da pravimo greške u životu. Karta XV nam govori koje su to greške koje zaslužuju posebnu pažnju. Kada vam izađe ova karta, pažljivo ispitajte svoje pretpostavke. Morate biti sasvim sigurni da vam polazna osnova nije zasnovana na lažnoj predstavi o situaciji ili samom sebi. Stalno ponavljajte sebi ko ste zapravo.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).