Autor Tema: Fomalhaut i Algorab  (Pročitano 194 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Fomalhaut i Algorab
« poslato: 06.04.2021, 19:32:35 »
Materijal sa starog foruma

Fomalhaut - 03°52' Ribe  (položaj 01.01.2000)

Sjajna zvezda prve magnitude u sazvežđu Južna riba, smeštena u ustima Južne ribe. Jedna od 4 kraljevske zvezde. Vezuje se za Arhanđela Gabriela, čuvara juga. Prirode je VE/ME, a prema Alvidasu JU90°SA iz Riba i Strelca.
Ova zvezda donosi sreću i vrlo je moćna, mada može doneti i nešto zla karakteru osobe i izvesne promene u materijalnom i duhovnom smislu.
Prema nekim autorima, ako je povezana sa zvezdama u usponu oko 12° Ge, donosi besmrtno ime.
Prema tradiciji, ova zvezda je tipično promenljive prirode, ili vrlo dobra ili vrlo loša u zavisnosti od ostalih faktora. Mnogo pomaže ako se nađe u konjunkciji sa ME, jer tada stimuliše mentalne sposobnosti i obećava uspeh pisca ili naučnika. Ako je na ASC i u dobrom aspektu, ova zvezda daje čuveno ime koje se zauvek pamti. Sa VE donosi uspeh u umetnosti. Sa JU ili na MC može doneti dobrobit od Crkve. Najosetniji je upliv ako je sa SO ili MO.

USPON ili KULMINACIJA - velike i trajne časti.
Sa Suncem - razuzdano ponašanje, lak uticaj lošeg društva, opasnost od ujeda otrovnih životinja; može patiti zbog počinjenog kriminala; dobit kroz nasledstvo.
Sa Lunom - tajni poslovi koji uzrokuju zavist i nevolje, dobit kroz mnogo problema. Treba imati na umu da je povoljnije ako se MO odvaja od zvezde.
Sa Merkurom - mnogo gubitaka i razočaranja, loše za posao, bolje u ulozi sluge nego gospodara, pisanje ili primanje tajnih i poverljivih pisama; brige zbog kleveta, spletki i slično, zatvor ili oštećena reputacija, problemi u porodici; bolesti prirode SA. Natus može postići uspeh kao pisac ili naučnik.
Sa Venerom - tajne i strasne ljubavne veze, ograničenja u životu, razočaranja; lako skretanje na stranputicu.
Sa Marsom - zla narav, strastvenost, osvetoljubivost, mnogo tajnih neprijatelja, podložnost sramoti i propasti; opasnost od ujeda otrovnih životinja.
Sa Jupiterom - saosećajnost, dobročinstvo, napredovanje pri Crkvi, masonskim ložama ili tajnim organizacijama; mnogo putovanja.
Sa Saturnom - nesreće, bolesti koje napadaju pluća, grlo ili stopala, gubici kroz razne grupe, udruženja, prijatelje, neprijatelje, poslove merkurovske prirode; lažne optužbe, mogućnost da porodica bude prevarena, iznenadna smrt.
 

Algorab - 13°27' Vage  (položaj 01.01.2000)

Zvezda magnitude 3.1 u sazvežđu Gavrana (Corvus). Prirode je MA/SA, u desnom krilu gavrana. Ukazuje na destruktivnost, zlobu, laži i osvetu, svirepost, i povezuje se sa otpadom.

Odlaganja i zaustavljanja u najavi zbog fijaska, gubitaka, lošeg upravljanja stvarima i neprijateljstva uopšteno. Nesreće ili povrede se teško izbegavaju.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).