Autor Tema: Aldebaran i Antares  (Pročitano 238 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Aldebaran i Antares
« poslato: 06.04.2021, 19:31:49 »
Materijal sa starog foruma

Aldebaran - 09°47' Blizanci  (položaj 01.01.2000)

Veoma sjajna zvezda u sazvežđu Bika, jedna od 4 kraljevske zvezde. Zove se još i Čuvar Istoka i vezuje se za Arhanđela Mihaila. Nalazi se u levom oku Bika. Prirode je MA.
Donosi slavu, čast, elokvenciju i inteligenciju, popularnost, hrabrost, odgovorne pozicije, javne časti, slavu i moć kroz druge ljude. Takođe, postoje opasnosti od nasilja ili bolesti. Zvezda neobične energije koja na mundanom nivou donosi poplave i vremenske katastrofe, brodolome.

U USPONU i konjunkciji sa MO - dobar i veran drug, ali ako je istovremeno u konjunkciji i sa MO i sa ASC odnosno njegovim vladarom, onda može ukazati na potencijalnog ubicu, posebno ako je vladar ASC muška planeta i ako je SO u isto vreme aflikovano.
U KULMINACIJI - čast, zasluge, dobra sreća, dobro od žena.
Sa Suncem - velika energija, veliko materijalno bogatstvo ali i opasnost da se isto izgubi; opasnost od svađa, zakona, podložnost bolestima, groznicama, pa nekad i nasilna smrt. Ako je u konjunkciji i sa SO i sa MA - velika podložnost zaraznim bolestima.
Sa Lunom - dobro za posao, čast (naročito u 1. i 10. kući), ali opasnost od velikih nesreća. Dobro za domaća, javna i religijska pitanja. Pretnja nasilnom smrću. Ako su istovremeno MA i SA na Antaresu - ubijanje ili vešanje.
Sa Suncem ili Lunom u usponu ili kulminaciji - velike zasluge putem nasilja uz teškoće i žrtve.
Sa Merkurom - loše zdravlje, dobro za poslove merkurovske prirode, materijalna dobit, učeni prijatelji.
Sa Venerom  - čast kroz pisanje, muziku i umetnost, kreativnost, dobro za zdravlje i brak; moć pogrešno usmerena, čudan ljubavni život.
sa Marsom - velike vojne počasti ali mnogo opasnosti, podložnost povredama, groznicama, nasilnoj smrti. Ako je MO na Antaresu, naročito ako je na uglu, smrt dolazi kroz ubode, eksplozije, padove ili operacije.
Sa Jupiterom - velike časti i zasluge, naročito vezano za vojsku.
Sa Saturnom - velike aflikcije, čudan um, sarkazam, dobro pamćenje; poročnost, suzdržana priroda; pravničke sposobnosti, uspeh u domu i na poslu; gubici kroz merkurovske prijatelje. Ako je MO na Antaresu - nasilna smrt, verovatno vešanjem. Opasnosti i gubici kroz poplave i oluje, smrt utapanjem, naročito ako je SA aflikovan.


Antares - 09°46' Strelca  (položaj 01.01.2000)

Vrlo sjajna zvezda u sazvežđu Škorpiona. Nalazi se u telu Škorpije, ranije poznata i kao Cor Scorpii (srce Škorpiona). Takođe je poznata i kao Čuvar Zapada i vezuje se za arhanđela Oriela.
Prirode je MA/JU, a prema Alvidasu JU60°VE čime je zanemaren njen malefični uticaj. Donosi destruktivnost, zlo, zle slutnje i opasnost od fatalnih događaja, impulsivnost, tvrdoglavost. Zbog svoje marsijalne prirode, daje čvrste ljude, ratoborne. Ovo je veoma bitna zvezda za vojno osoblje jer donosi sjajne stratege, hrabre ljude, ali i usijane glave naročito ako se nalazi na ASC, MC, SO ili JU. Ako je sa MA, hrabrost će biti gotovo ludačka i vodiće direktno ka opasnostima.

U USPONU - uspeh i bogatstvo, nasilje, bolesti, benefiti koji kratko traju.
U KULMINACIJI - časti, unapređenja, dobra sreća.
Sa Fortunom ili njenim dispozitorom - siromaštvo.
Sa Suncem - natus se pretvara da je religiozan, neiskren je, bogatstvo i čast se završavaju padom i propašću, vojna unapređenja, opasnosto od prevare, nasilje koje se počini ili preživi, groznice i bolesti, povrede desnog oka, nasilna smrt. Ako je još i sa MA, onda smrtonosne zaraze.
Sa Lunom - popularnost, talenat za filozofiju, nauku i metafiziku, podložnost promenama posebno u religijskim pitanjima, uticajni prijatelji, dobro za posao i porodični život, aktivnost u lokalnim poslovima, velika moć, čast i bogatstvo ali benefit neće potrajati, opasnost od nasilja, bolesti, davljenja ili atentata. Ako je u 1. ili 10. kući - čast i unapređenja ali kroz mnoge opasnosti. Podložnost slepilu ili povredama oka naročito ako su MA ili SA na Regulusu. Ako je SA na Aldebaranu - opasnost od smrti vešanjem, a ako je tu MA onda od uboda, rana i eksplozija, naročito ako je na uglu.
Ako je malefik na Aldebaranu u 4, 7, 11. ili 12. - smrt od iznenadnog uboda, pada, operacije i slično.
Sa Merkurom - sumnjičavost, lažno optuženi prijatelji, nepopularnost, korišćenje duhovnosti kao uticaja u poslu, do novca uz puno poteškoća, opasnosti od bolesti za natusa i njegovu porodicu, smrt rođaka u kući ili na putu.
Sa Venerom - neiskrenost, nepoštenje, energičnost, sebičnost.
Sa Marsom - štetne navike koje ugrožavaju život, svađe sa prijateljima i rođacima. Ako je MO na Aldebaranu - opasnost od mača ili vešanja.
Sa Jupiterom - uspeh u religiji, unapređenja u Crkvi, hipokrizije, benefit od rođaka.
Sa Saturnom - materijalizam, nepoštenje, hipokrizije posebno u religiji, razočarenja, gubici kroz svađe i sukob sa zakonom, nevolje kroz neprijatelje, mnogo baksuzluka i ometanja od rođaka, loše za porodični život, mnogo bolesti i tuge vezano za decu. Ako je MO na Aldebaranu - opasnost od mača ili vešanja.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Djurdjevak

Odg: Aldebaran i Antares
« Odgovor #1 poslato: 23.04.2021, 13:31:11 »
Kako znati kada je u usponu a kada u kulminaciji ?

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Aldebaran i Antares
« Odgovor #2 poslato: 23.04.2021, 13:54:20 »
Pa, tako što vidiš da li ti je na Asc ili MC  :green:
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Djurdjevak

Odg: Aldebaran i Antares
« Odgovor #3 poslato: 23.04.2021, 15:16:00 »
Meni je na MC tj blizu MC  :)  :D

Van mreže Bojan

 • ADMIN
 • Sfera Marsa
 • ***
 • Poruke: 677
 • Sviđanja: 799
 • Pol: Muškarac
 • Omnium rerum principia parva sunt
  • AstroRiznica
Odg: Aldebaran i Antares
« Odgovor #4 poslato: 23.04.2021, 21:28:19 »
Ko ti je na MC-u, Antares ili Aldebaran?
Obe su Marsove zvezde, pa kad su u kulminaciji mogu da te vinu u nebesa ili da te uvaljaju u blato  :udri:
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).

Van mreže Djurdjevak

Odg: Aldebaran i Antares
« Odgovor #5 poslato: 23.04.2021, 21:42:07 »
Antares blizu je MC-a u konj sa Venerom a na MC-u Saturn  :haha: